Genre: Misdaad / Actie
Met onder meer: Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard
Releasedatum: 30 juli 2009
Plot Public Enemies
"America's Most Wanted."
De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.
John Dillinger
Charles Winstead
Phil D'Andrea
Alvin Karpis
El Chico
Twee van mijn favoriete acteurs in één film Depp en Bale, kan niet wachten!
Rianneke_Dan
Goed:
Johnny Depp (favoriete acteur)
Giovanni Ribisi
Emilie De Ravin
Leelee Sobieski
Channing Tatum (had van mij niet gehoeven)
Dus ja beetje dubbel, maar goed ben wel van plan deze te kijken, gewoonweg omdat Depp erin speelt, dus we zullen wel zien.
Meneer Bungel
Depp als 'hardened criminal' Dillinger? Ik ga even bidden...
combi
- 20609 berichten
paar niveautjes hoger als Depp.
Christian Bale
Christian Bale is 10 x beter dan Dorff, kan mij sowieso geen sterke rol van Dorff voor de geest halen.
anne J
Goed, ik wist nog niet dat Public Enemies al op MM stond ^-^ Even gauw aan mijn updates toevoegen, haha.
Ik kijk zeker uit naar deze film: staat op mijn 'in de bios gaan zien' lijstje
Materny
Heat goes 1930's?
Heat dacht ik ook meteen aan toen ik het hierboven las.
In ieder geval 2 uitstekende acteurs, dus laat maar komen.
Al DeNiro
2009 wordt een heel mooi jaar met Wolverine, Terminator, Transformers, G.I. Joe en Public Enemies.
Michael Mann levert meestal goed werk af en dat geldt ook voor de heren Johnny Depp en Christian Bale.
Btw, dit is niet de enige film waar Christian Bale agent speelt.
Hij speelt ook een agent in een film over Pablo Escobar.
M.O.B
Twee van mijn favoriete acteurs in één film Depp en Bale, kan niet wachten!
Lijkt me een garantie voor een spektakel,vooral met Michael Mann als regisseur.
is just a joke
Goed:
Johnny Depp (favoriete acteur)
Giovanni Ribisi
Emilie De Ravin
Leelee Sobieski
Channing Tatum (had van mij niet gehoeven)
waarom staat christian bale aan de slechte kant, heb je wel ooit naar zijn films gekeken o.a. the dark knight, batman begin, the machinist, the prestige
W.M.J.M
Jawel, dit schrijft ze bij the Machinist:
"En nou jah de acteerprestaties van Christian Bale was zeker weten echt heel erg goed.
IK heb niet zo vaak meer een acteur zo goed zien acteren en zoveel over hebben voor zijn rol!"
en bij american psycho:
"Christian Bale speelde wel goed en hij had soms wel leuke dingen.
Nee ik vond het niet veel, ondertussen ook andere dingen gaan doen dus dat is dan voor mij duidelijk dat het me niet aansprak.
2* (voor Christian Bale)"
kArIzMa_Movie

Ze verward 'm waarschijnlijk met iemand anders. (Matthew McConaughey misschien?)
M.Goodkat
Pfff, wat moet ik hierbij zeggen, allerbeste cast ooit maar de grootse klote regisseur ooit erbij ingestoken.
M.Goodkat
Vind de regisseur echt slecht.
Maar ga wel zien, misschien dat die nu een goeie film aflevert
ghostman
Vind de regisseur echt slecht.
Maar ga wel zien, misschien dat die nu een goeie film aflevert
Public Enemies is een auteursfilm en geen acteursfilm. Dat houdt in dat de cineast zijn filmploeg en de acteurs heeft gekozen. Als je goed kijkt zie dat Michael Mann niet alleen de regisseur is van deze film maar ook een van de producers.
Zijn vaste ploeg bestaat o.a. uit:
Paul Rubell, hij zorgt voor de montage. Hij was ook de man achter meesterlijke Miami Vice, Collateral en The Insider.
En Dante Spinotti. Samen vormt hij met Mann een legendarisch duo. Hij was verantwoordelijk voor Manhunter, Heat en The Insider.
Dus als ik jou was zou ik een typische Mann film verwachten en deze film niet gaan kijken.
under/the/sea
Dit is DE film waar ik op zit te wachten!
thecrime
Mja, de cast is juist wat me helemaal niet aanspreekt hierbij.
na de film komt dat wel goed
Zijn vaste ploeg bestaat o.a. uit:
Wat een mens elke dag nog kan leren
Concept ligt mij wel aan, tenminste een pluspunt.
Martijnnn
Ach hij heeft ooit Heat gemaakt, dus hij kan het wel. En zijn wat recentere Collateral vond ik ook best goed.
ghostman
Ik heb begrepen dat Public Enemies het meeste lijkt (zal lijken) op de vorige Mann film, Miami Vice.
Verder hoop ik dat er "The Wild Bunch" scènes in zitten. Er zitten namelijk maar liefst 3 bankovervallen in! En wat te denken aan 14 min. durende shoot-out.
thecrime
ja lekker toch,met MANN is er altijd garantie voor kwaliteit.
ghostman
Deze stills zijn nog grimmiger, man!
Deze film wil ik erg graag zien, nog meer dan de laatste film van Kiarostami, Godard, Jarmusch, Sokurov, Jodorowsky of Herzog. Ik hoop dat deze film het niveau van The Godfather of The WIld Bunch zal halen.

Misdaadfilm 'Public Enemies' van Michael Mann vanavond te zien op RTL 7

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen vandaag nog van Netflix

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goede films toe

Blood Diamond

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
horse racebioscooppistoolhiding placegangstermachinegunbiografieschietenprison guardontsnapping uit de gevangenisontsnappenbank overvalsurveillancetied upcops and robbers dillinger handgunpocket watch escape from jailjaren 30manhuntvicious killings begin 1900sexfbi agenttied to a treetiedsemi-automatic rifle