Genre: Misdaad / Actie
Met onder meer: Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard
Releasedatum: 30 juli 2009
Plot Public Enemies
"America's Most Wanted."
De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.
John Dillinger
Charles Winstead
Phil D'Andrea
Alvin Karpis
kArIzMa_Movie
Hier kijk ik zeker naar uit! Depp in de rol van de gevaarlijke crimineel John Dillinger!
TheRisingSun
Een nieuwe film van Michael Mann is voor mij al een reden om deze te willen gaan zien, maar als dan ook Johnny Depp en Christian Bale nog eens de hoofdrollen vervullen, dan moet dit zeker een interessante film worden!
Ik zit hier eigenlijk niet zo op te wachten.. Ik heb liever Mann-films in een modernere setting, en Depp als Dillinger... lijkt me geen ideale keuze.
Bale ben ik ook niet bepaald kapot van tenzij hij een stereotiep, gevoelloos personage moet spelen, verder is ie niet al te best vind ik.
Goodfella_90
Gaat hij nou al voor de zoveelste maal een eigen film kopieren?
abberline
ik ben benieuwd hoe johnny depp het gaat doen als gangster, hij heeft vaker bewezen dat die verschillende rollen, en in verschillende genres kan spelen dus ik denk wel dat die mij weer gaat verbazen.
Barcel
yeah! weer een maffiafilm! het lijkt wel op The Godfather, wtf! ik kijk hier echt erg naar uit!!
Respekked
Beetje Untouchables idee.. Mann heeft wel een betere reputatie dan da Palma maar toch..
The One Ring
Gaat hij nou al voor de zoveelste maal een eigen film kopieren?
Welke dan? Mann heeft al vaker misdaadfilms gedaan natuurlijk, maar het zijn toch nooit echt kopieën. Ik vind het wel interessant klinken. Ben niet echt bekend met Dillinger, dus ik weet niet of Depp een goede keuze is, maar ik ben best benieuwd verder.
Goodfella_90
Kopieren moet je dan ook niet te serieus nemen. Maar met Heat (die al een remake was van een eerdere film van hemzelf), Collateral en nu deze, rijgt hij wel heel veel overeenkomsten aaneen. Wat meer variatie mag ook wel.
Barcel
Oh ja, heb niet aan The Untouchables gedacht... Dan vind ik The Untouchables inderdaad meer op deze film lijkt dan The Godfather.
Barcel
ik weet niet of Depp een goede keuze is
Depp had wel eerder in een maffiafilm gespeeld, in Donnie Brasco. Maar hij speelde wel FBI-agent, eerlijk gezegd zag hij er wel echt als een maffialid uit.
Bale weet ik niet of hij in de film goed doet, hij heeft nooit eerder in een maffiafilm gespeeld geloof ik...
PaulieWalnuts
Dus...? Je kan toch niet steeds dezelfde cast nemen. Bale speelt ook geen gangster maar een FBI agent overigens.
Barcel
Welk cast? Ik snap je niet, sorry.
Diesel
Depp, Bale, Mann. Dillinger. Ik ben reuze benieuwd.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
haha de still hier ziet er alvast al sick uit. Depp en Bale, daar heb ik echt op gehoopt
JoeCabot
Wanneer speelt het verhaal zich af? Ik vrees eerlijk gezegd dat het klassieke maffia-gegeven wel eens zou kunnen botsen met de moderne stijl die Mann de laatste jaren steeds meer doorvoert...
kinjutsu
Giovanni Ribisi ook een bijrolletje, top.
kinjutsu
PaulieWalnuts
Welk cast? Ik snap je niet, sorry.
Nou, als je redeneert zoals jij heb je in elke gangsterfilm dezelfde acteurs.
Halcyon
Hier kijk ik stiekem wel naar uit. Ben niet meteen een fan van het genre, maar als ik Mann's naam dan zie, stemt me dat toch hoopvol. Hopelijk bevat deze film een paar ijzersterke actiescènes zoals ik ze graag zie van de beste man.
Diesel
Depp met een tommygun, dat belooft wat.
ghostman
Ik verwacht geen traditionele gangsterfilm à la The Godfather, Bonnie and Clyde, Once upon a Time in America.
Public Enemies zal een geëvolueerde versie van de jaren '30 gangstercinema zijn. Net als Miami Vice dat is van de jaren '70 politiefilms, à la Bullitt, The French Connection, The Seven-Ups, The Taking of Pelham One Two Three.
Ik heb alle vertrouwen in Michael Mann!
ghostman
Amateuropnames van "Chicago shootout". Hoor die knallen, net echt!!!
Dit is zeker een film om in de gaten te houden. Mann, Depp en Bale lijkt op papier een geweldige combinatie.
De kans voor Mann om zijn flater Miami Vice goed te maken.
De Mees
De kans voor Mann om zijn flater Miami Vice goed te maken.
Hoop het voor hem.
rokkenjager
Ik zie Mann ook liever een moderne film doen. Vooral omdat ik nog hoop dat ie ooit nog de level van Heat kan halen, wat niet meteen waarschijnlijk is. Ook omdat Mami vice en Collateral evenzo interressant oogden. Wil verder niet zeggen dat ik hier niet naar uit kijk. Johnny Depp vind ik verder wel Overtuigend. Over Bale ben ik minder te spreken.
Angrod_Pallanén
Depp, Bale en Tatum in een zomerse misdaadfilm? Yep, lamakomme.

Misdaadfilm 'Public Enemies' van Michael Mann vanavond te zien op RTL 7

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen vandaag nog van Netflix

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goede films toe

Blood Diamond

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
horse racebioscooppistoolhiding placegangstermachinegunbiografieschietenprison guardontsnapping uit de gevangenisontsnappenbank overvalsurveillancetied upcops and robbers dillinger handgunpocket watch escape from jailjaren 30manhuntvicious killings begin 1900sexfbi agenttied to a treetiedsemi-automatic rifle