Genre: Misdaad / Actie
Releasedatum: 30 juli 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Public Enemies
"America's Most Wanted."
De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.
John Dillinger
Phil D'Andrea
Alvin Karpis
%%%%%%
Ik denk niet dat het nivou Heat komt
Mann heeft mijn vertrouwen flink beschadigd om met die prul van een Miamy Vice aan te komen.
Bale en Depp klinkt in iedergeval beter als Fox en Farrel.
sinterklaas
Die ene Zwitserse poster van Karizma lijkt trouwens wel heel erg op een fan-made poster.
XZtephan
Lijkt mij een fantastische film, sowieso Depp en Bale in 1 film, dat kan bijna niet meer verkeerd gaan. Jammer dat Mann idd wat flopreleases op zijn naam heeft staan, maar hij heeft wel degelijk bewezen een goeie regisseur te zijn...ben benieuwd
timburton
Ik denk niet dat het nivou Heat komt
Bale en Depp klinkt in iedergeval beter als Fox en Farrel.
Fox, akkoord. Maar met Farrel is niets mis. Hoe dan ook, ik verheug me enorm op deze film. In 2008 beef het doodstil om Johnny Depp. Wel grappig dat Depp deze keer niet de 'goodguy' aka FBI agent speelt, zoals in 'Donnie Brasco', maar juist de gangster. Trouwens alleen 'L.A. Takedown' & 'Miami Vice' zijn écht geflopt, de andere films vallen nog best mee...
ghostman
Morgen verschijnt er een trailer voor deze film, en hier is maar een kleine preview van wat wij ervan mogen verwachten!
Vooral felle, kleurrijke en natuurlijke (realistische look) fotografie en "art direction" vallen erg op.
ghostman
Miami Vice' zijn écht geflopt, de andere films vallen nog best mee...
Leland Palmer
Eerste poster is een feit. (voor diegenen die hem niet zien, even op F5 drukken
The Last
Koele poster. En Depp heeft ook echt de perfecte kop voor een crimineel (als dillinger in dit geval).
wyatt earp
Wow vette poster. Dat werd onderhand tijd. Ik begin nu onderhand wel benieuwd te raken.
ghostman
De echte trailer is zo badass. Dit is Miami VIce in het kwadraat. Net een documentaire, hahahaha.
A dream comes true!
Leland Palmer
Stoere trailer. Het zal duidelijk Depp zijn show worden zie ik. Verwacht dan ook dat ie' Bale even goed in de schaduw gaat zetten. Voor de rest wel benieuwd hoe die handycam gedurende de hele film me gaat bevallen.
Is dat de eerste trailer?
Tuurlijk niet. Heb je de eerste drie gemist dan?
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Waaah vette trailer! Johnny Depp speelt weer heerlijk. Ik vind niet dat ik genoeg van Bale heb kunnen zien om over hem te oordelen. Ziet er vet uit! Dat word in de zomer weer een lekker avondje bios.
Ondanks dat ik de toughness van de trailer best ok vind, valt me op dat Mann's HD films altijd enorm zichtbaar HD gedraaid zijn. Jammer imo...
wyatt earp
Wow, de trailer ziet er echt vet uit. Johnny Depp is zoals gewoonlijk een lust voor het oog. Ik kan niet meer wachten.
Brooklyn
Zeker bij een film die zich in een redelijk ver verleden afspeelt...
kArIzMa_Movie
Trailer is inderdaad super! Echt mijn genre dit... Kan niet wachten!
rokkenjager
Bij Miami Vice en Collateral vond ik dat juist perfect conveniëren, gezien de moderne context. Maar Mann's keus om hier weer met HD aan de slag te gaan lijkt mij in dit geval zeer ontoepasselijk.
Brooklyn
Ik vind Depp geen slecht acteur, maar hier? Hij is wel een man met uitstraling, maar ook iemand met maar één uitstraling
ghostman
Ik verwacht geen traditionele gangsterfilm à la The Godfather, Bonnie and Clyde, Once upon a Time in America.
Public Enemies zal een geëvolueerde versie van de jaren '30 gangstercinema zijn. Net als Miami Vice dat is van de jaren '70 politiefilms, à la Bullitt, The French Connection, The Seven-Ups, The Taking of Pelham One Two Three.
Ik heb alle vertrouwen in Michael Mann!
Bovendien speelt duurzaamheid ook een rol. Conventionele films verouderen snel. Zo vind ik bijv. best wel een uitdaging om naar de films uit de jaren '50 te kijken. Oude films met een 'digitale look' die niet digitaal geschoten zijn scoren bij mij veel hoger. Rossellini, Altman en Godard hebben in het verleden gepoogd dezelfde resultaten te halen, die MANN nu makkelijk haalt. Coppola, Lynch en Herzog willen dit nu ook bereiken.
Ik weet zeker dat deze film van MANN minder snel zal verouderen dan zijn tijdgenoten.
Sony F23 rules!
Brooklyn
Een digitale look in een film die zich in de jaren 30 afspeelt? Hoe bedoel je ongepast? Daarnaast ziet het er niet uit... ik mis de filmische look
ghostman
Ik vind juist de filmische look erg lelijk en ouderwets. Het is gewoon kwestie van smaak. En welles-nietes discussie.
aerts007
Hier hou ik van,geweldig genre. Trailer is awesome!
ghostman
Heat zag er toch ook geweldig uit?
En Manhunter en The Insider. Die zijn ook in 35 mm film formaat opgenomen. Toch zijn deze films anders. Bijv. Manhunter is erg gelikt en is er dat 'digitale look' effect aanwezig. Er is bijna geen verschil tussen Manhunter (1986) en Miami Vice (2006). Alleen dat Miami Vice daadwerkelijk HD geschoten is en dat het meer handheld is. Daarom begrijp ik niet waarom zoveel mensen zeuren. Waarschijnlijk gaat het ook om dezelfde mensen die maar 1 of 2 films van Mann goed vinden en bij wie zijn stijl van filmen niet echt aanslaat. Dit is Michael MANN. De stylist bij uitstek. Als zij hier niet van houden, dan moeten ze gewoon geen Mann-films meer zien. Er zijn mensen die daar wel van houden. Het is gewoon kwestie van smaak.
Michael Mann verandert echt niet. Hij maakt heel zijn leven dit soort films.
laura_V
Johnny Depp kan ik al helemaal niet meer zien. Ik hoop dat hij zich een beetje inhoudt en dat Christian Bale dat juist niet doet.
Wat is er mis met Johnny Depp ??

Misdaadfilm 'Public Enemies' van Michael Mann vanavond te zien op RTL 7

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen vandaag nog van Netflix

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goede films toe

Blood Diamond

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
horse racebioscooppistoolhiding placegangstermachinegunbiografieschietenprison guardontsnapping uit de gevangenisontsnappenbank overvalsurveillancetied upcops and robbers dillinger handgunpocket watch escape from jailjaren 30manhuntvicious killings begin 1900sexfbi agenttied to a treetiedsemi-automatic rifle