Genre: Misdaad / Actie
Releasedatum: 30 juli 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Public Enemies
"America's Most Wanted."
De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.
John Dillinger
Charles Winstead
Phil D'Andrea
Alvin Karpis
BlueVelvet
Meneer Mann, ik heb één vraagje aan U: waarom?
U was vast in een creatieve, artistieke bui, en plots was daar de ingeving: na Heat, The Departed, American Gangster en al die andere misdaadfilms moet ik mijn talenten gebruiken om een identieke, compleet inwisselbare film af te leveren.
Want Public Enemies voegt werkelijk *niets* toe. Alsof men een 'scriptmachine' heeft waarin de woorden 'gevangenis, bankoverval, lief vrouwtje, jaren 30, politie, Depp, Bale' worden ingevoerd, en het script er zo komt uitrollen.
En zo betaal je €9,-, heb je een vermakelijke avond (want een kopie van vermakelijke films is nu eenmaal vermakelijk), en kom je thuis met een ontzettend leeg gevoel, met een vraag: waarom?
B_B
- 1969 berichten
Toch wel een bijzondere film van Mann.
Al ligt dat helaas niet aan het script. Het verhaaltje is helaas te inwisselbaar en blijft wat te oppervlakkig om echt indruk achter te laten. John Dillinger biedt als personage best potentieel maar erg veel wordt er helaas niet mee gedaan, om over het personage van Bale nog maar te zwijgen. Depp zet Dillinger sterk neer maar helaas heeft hij wat te weinig om handen om echt uit te blinken. Bale krijgt nauwelijks de kans.
Ben vooral te spreken over de regie van Mann. Zijn muziekkeuze is niet altijd even denderend hier maar vooral visueel een erg sterke film. De HD beelden zijn (hoewel soms iets onscherp?) meestal prachtig, wat zorgt voor een aantal erg mooie shots en close-ups. Vooral de meer donkere scènes en de shoot-outs sprongen erboven uit. Door de camerabewegingen voelt alles ook nog eens erg energiek aan, waar ook de montage aan bijdraagt. Hoewel deze soms wel wat ritmischer had gemogen van mij.
Moet toch maar weer wat meer van Mann gaan opzoeken.
Zit ergens tussen de 3.5 en de 4*
fappie
- 2005 stemmen
De Enemies zijn te traag voor de Public
De acteerprestaties zijn zeer degelijk. Christian Bale heeft eindelijk geleerd dat je de Batman stem niet in andere films moet gebruiken en zet daarmee ook een goede rol neer. Nu was Bale's karakter niet echt het meest interessante en perfect uitgediepte, maar Bale heeft er in ieder geval meer mee gedaan dan in Terminator Salvation.
In T4 praatte hij een beetje schor ja, maar het was verre van de stem in Batman
er is weinig
Ruudie
Depp en Bale schitteren, maar de rest van de cast komt weinig mee. Daarom weten niet alle personages in de film te grijpen. Dat is jammer, maar de sfeer is overtuigend, het tempo hoog en de opbouw verfijnd. De film weet te overtuigen zonder te overdonderen.
meclip
Ik had van deze toch wel een stuk meer verwacht,
johnny depp deed het zoals altijd goed maar de rest viel tegen, vooral bale. Opzich toch wel een leuke film maar ik had mede door de trailer meer verwacht, maar in de trailer lieten ze al te veel belangrijke scenes zien vind ik.
Toch een 3*
xekjiram
Johnny Depp op zijn best!!!!!!!!!!!!!
Doe eens The Libertine kijken...!
xekjiram
Gisteren voor de 2e keer gezien. In Tuschinski, wat de film toch wel een extra dimensie gaf
Opeens voelde ik heel sterk gelijkenis met Sergio Leone's spaghettiwesterns...! De close-ups, de lange scenes... En dat zorgde ervoor dat ik de film opeens heel anders ging bekijken.
Het is nog steeds niet mijn favo Deppfilm (ik ben vooral Depp-fan vanwege films als The Libertine, Dead Man, Arizona Dream en wat hij met Burton heeft gedaan), maar ik heb geen spijt van mijn 2e bezoek.
**** blijven gehandhaafd
nicoot
Zeer goede film maar het einde verneukte alles.
Inderdaad
Deepdish
Goede film, zeker niet de beste gangsterfilm.
De karakters hadden beter uitgediept kunnen worden, Depp en bale trekken de film zeker naar een hoger niveau, mindere acteurs zouden de film niet goed gedaan hebben.
De handheld camera en het volledig in HD schieten van de film maakt het kijken juist WEL erg plezierig. ( veel mensen denken daar anders over.)
Goede film waarbij ik me zeker heb vermaakt maar die niet lang zal bijblijven wat Goodfellas en American Gangster wel gedaan hebben.
een kleine 3.5***tjes
Deepdish
Inderdaad
De film eindigde juist op een manier dat helemaal klopt bij een film als deze... ik kan me geen beter alternatief einde verzinnen.
Kadafi
Goed
- Johnny Depp acteerde leuk zoals we wel vaker gezien hebben.
Slecht
- Langdradig
- Saai verhaal
- Overdreven dramatische muziek vond ik echt vreselijk ongepast
- Vond de actiescènes maar matig
- Vervelend camerawerk
JacoBaco
Een film over de befaamde crimineel John Dillinger uit de begin jaren 30. Hij was vooral actief in 1933 en 34. Daar kan je een spannende film over maken toch? Michael Mann dacht in elk geval van wel.
Dus we krijgen een film over de laatste 1,5 jaar van Dillinger wat helaas resulteert in een hele eentonige film. Het is allemaal teveel van hetzelfde. De film had daarom echt 20 of 30 min minder lang moeten duren. En als je dan toch een film maakt van dik 130 minuten, zorg dan voor een beetje afwisseling. Laat desnoods wat zien over zijn periode van 10 jaar in de gevangenis of zelfs nog daarvoor. Dat kan zeker wel toegevoegde waarde hebben.
En laat ik even duidelijk zijn over het volgende. Ik pleit dus niet voor film met de ene na de andere shoot-out of met talloze explosies waarin auto's in slowmotion door de lucht vliegen, want dan kijk ik wel een Michael Bay film. (wat ik liever ook niet doe trouwens)
Ik snap best dat ze proberen om bij de feiten te blijven en niet met scenes komen die speciaal voor de film zijn bedacht. Zoals extra shoot-outs enz.. Maar deze film is dus saai!
Het acteerwerk is in orde. Zelfs de muziek en het camerawerk is iets waar ik mij niet aan stoorde. Het is gewoon vooral een film waar je van moet gapen.
En soms wel 2x achter elkaar.
......
The One Ring
Zeer goede film maar het einde verneukte alles.
Echt? De moord op Dillinger was een van de beste stukken van de film. En waar gebeurt natuurlijk, dus moeilijk aan te passen.
SJRS.VLDT
Viel me toch een beetje tegen hoor.. Het grootste minpunt was het camerawerk.. waar ik al gauw een beetje gek van werd.. ook het verhaal vond ik te langdradig en de muziek was op sommige momenten ook niet wat het moest zijn(Die soundtrack die ook in de trailer zit was trouwens wel super)
Pluspunten.. natuurlijk het acteerwerk.. maar nog meer van Marion Cotillard dan van Johnny Depp.. hoewel Depp wel mijn favoriete acteur is. Cotillard deed het gewoon supergoed. Schietscenes waren wel ff lekker tussendoor.. Voor de rest een zeer standaard misdaadfilm.
3sterren.
lars019
Meneer Mann, ik heb één vraagje aan U: waarom?
Ik ben het helemaal met je eens, je zit de hele film te wachten tot er iets speciaal gebeurt, alsof iemand een verhaal vertelt zonder clue.
Jopa
kon beter
de sfeer in de film kwam niet echt naar boven van de depressie en hoe de mensen bad guys opeens gingen adoreren
muziek en dialogen waren matig
maar de auto's en tommy's gaven de film toch net dat gangster elementje . Had de indruk dat het een afraffel werkje was van Mann
Had veel beter uitgewerkt kunnen worden a la Heat
helaas in het verleden behaalde resultaten beiden geen garantie voor de toekomst.
MM is losing his touch
4- aan sterren
Depp was goed gecast!
volgens mij zat er tussen de foto's op het politie bureau een foto van de echte Dillinger tussen.... but i might be wrong,,,, had lots of booze while watching
Jopa
en kennelijk is het altijd nodig om Babe Ruth momenten in de film te hebben ( hoe kort dan ook )
The Changeling maakte zich ook schuldig aan dit cliché
wimnoot
The Changeling maakte zich ook schuldig aan dit cliché
Wat zijn Babe Ruth momenten?
Dat is toch een honkballer uit die tijd?
Het zegt natuurlijk al genoeg dat ik dit weet, ken die hele gozer niet, maar zie het wel vaak in films.
wimnoot
Ok ik snap het.Er was natuurlijk een stukje op de radio, en dat ging over Babe Ruth om aan te geven dat het in die tijd afspeelt.
Ja erg flauw net als de rest van de film.
Flauw zou ik het niet noemen, maar zoals Jopa aangeeft dat er altijd Babe Ruth momentjes in moeten zitten. Alsof je alleen dan een goed tijdsbeeld van die periode kan geven.
scumrules
Goede film, al was het einde niet echt leuk. Enige echte minpunt was dat ik soms de personages niet uit elkaar kon houden. De politiemannen hadden allemaal dezelfde lange jassen aan en de misdadigers ook. Was nogal verwarrend bij de scene bij dat kamp.
Medeeen
Matige film,
Het verhaal kon me niet boeien, de personages waren niet uitgediept ik had er niks mee.
Daarnaast ben ik niet te spreken over de HD beelden, visueel vond ik hem ook erg tegenvallen. Constant schokkerig beeld en vegen, en continue close-ups van de personages. Het sfeertje kwam totaal niet goed bij mij over. Het stokkerige handheld camera gebruik kon ik overigens best waarderen bij actiescènes, maar verder was het gewoon redelijk slecht. jammer had er veel meer van verwacht.
Medeeen
Ja klopt politie en gangsters waren totaal niet uit elkaar te houden soms.

Misdaadfilm 'Public Enemies' van Michael Mann vanavond te zien op RTL 7

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen vandaag nog van Netflix

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goede films toe

Blood Diamond

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
horse racebioscooppistoolhiding placegangstermachinegunbiografieschietenprison guardontsnapping uit de gevangenisontsnappenbank overvalsurveillancetied upcops and robbers dillinger handgunpocket watch escape from jailjaren 30manhuntvicious killings begin 1900sexfbi agenttied to a treetiedsemi-automatic rifle