• 9.377.249 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van Thomas83

Thomas83

Het is eigenlijk helemaal niet een film waar zoveel over te vertellen valt, maar het ging vanzelf.

avatar van dimi303

dimi303

Om van een uit de kluiten gewassen review te spreken.

Leuk om te lezen.

avatar van Meesters

Meesters

Ik vond het wel de moeite waard om m te kijken.

Tja de camcorder maakt het juist eng en geloofwaardiger.

Het acteren van de 2 waren niet slecht.

avatar van Fixi88

Fixi88

Een spannende en onderhoudende horrorfilm a la blair witch. Acteerwerk is wel om te huilen maar door het slechte acteerwerk heen zie ik een goede horrorfilm. De film liet mij op het puntje van mijn stoel zitten en ik ben een aantal keer goed geschrokken.

avatar van TriplaR

TriplaR

Fixi88 schreef:

Vergeet niet dat zij juist moeten acteren álsof ze niet kunnen acteren, want ze zijn niet bezig met het opnemen van een hollywoodfilm, maar van de vreemde dingen in hun huis. Van een gemiddeld Amerikaanse koppeltje wordt niet geacht dat ze Bruce Willis-achtige taferelen vertonen (ik noem zomaar een naam)

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Wat een waardeloze film... Nog geen seconde spannend geweest en ik heb werkelijk geen enkel schrikmomentje gehad. Gezien het hoge cijfer zal het aan mij liggen, en moet ik dit soort 'realistische horror' voortaan maar gewoon links laten liggen.

De acteerprestaties zijn nog redelijk, al was het soms op het randje.

avatar van Fixi88

Fixi88

TriplaR schreef:

Oke daarmee ben ik het wel eens. Maar de vrouw van het stelletje ziet er soms helemaal niet bang uit. En je ziet te goed dat het geacteert is. Dat is mijn punt. De angst bijvoorbeeld die ze heeft voelt niet echt aan. Dat vond ik soms storend. Maar gezien het lage budget van de film is dit resultaat natuurlijk wel fantastisch.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

Ralf81 schreef:

Het is in ieder geval een film die de moeite waard is een goed uitgebreide recensie aan te wijden

die gast maakt altijd lange recensies, ook op gamesmeter;)

avatar van Atomaster

Atomaster

Top film. Klein handje aan acteurs, één lokatie en toch zo'n op een puntje van je stoel kijkende film kunnen maken. Bravo. Zie ik veel liever dan de laatste SAW.

avatar van tijn79

tijn79

TriplaR schreef:

En weten allemaal wat voor Oscar-waardige, gevarieërde acteur dat is

tijn79 schreef:

En weten allemaal wat voor Oscar-waardige, gevarieërde acteur dat is

Zeker!

Ps: Ik vond de film tering eng, en dat gebeurt me niet vaak!

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Ben zelf niet zo'n liefhebber van het horror-genre, maar daar viel deze film m.i. ook niet echt onder. Gewoon een "enge" film! Knap gedaan, het hele verhaal speelde zich feitelijk op een paar vierkante meter af.

Rednas 2 schreef:

En daarom is het ook knap gedaan!

Er staat op dat nachtmerries gegarrandeerd zijn.

Is dat echt zo

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Als je zwakzinnig bent vast wel. Nee serieus, dat is gewoon weer 1 v.d vele promotie praatjes rondom deze film, jammer dat dat blijkbaar nog werkt ook.

Nooit geloven hoor

Tonypulp schreef:

Nooit geloven hoor

Ik was echt serieus schijt na deze film hoor

En dat had ik al niet meer gehad sinds de keer dat ik de 6th sense zag toen ik 10 was.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Haha ik durfde ook even de gang niet meer op, lastig als je nodig moet

Maar nee, echt nachtmerries zul je hier toch niet van krijgen, of je moet er serieus in gaan geloven na het zien van deze film.

En dat lijkt me sterk, het brengt je dichtbij de realiteit maar het is en blijft een film.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Je zult er inderdaad geen nachtmerries van krijgen. Maar bij bepaalde scenes schrik je je wel helemaal dood .

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11900 stemmen

Het spannendste moment was voor mij dat ze een kijkje ging nemen op de zolder . Volgens mij heb ik nog nooit zo vast in mijn stoel gezeten!

Lui schreef:

Fok ja.

Waarom ik deze film enger vond dan bijv. Blair Witch of REC, omdat die ene in de bossen is en de andere spaans.

En aangezien ik niet in de veluwe woon en mijn vader niet Lupé heet, was ik toch schijt toen ik de donkere gang in moest

avatar van rep_robert

Ik vind ze alle drie goed, mag dat ook?

Dit genre blijft gewoon goed, het is realistisch en geeft je sterk het gevoel dat het jou ook zelf zou kunnen overkomen. Daarmee zorgt dit gebruik van de camera's er ook voor dat je in de film gezogen wordt, aangezien je de film vaak ook vanuit het perspectief van de hoofdrolspelers bekijkt.

rep_robert schreef:

Ik vind ze alle drie goed, mag dat ook?

Zeker, ik vind persoonlijk REC en Blair Witch zelfs beter, maar Paranormal was ik gewoon schijt.

avatar van rep_robert

Hehe, alleen ik snap jou gebruik van het woordje schijt niet. Schijtbang of zo bedoel je? Of ben je poep?

rep_robert schreef:

O ja, dat is denk dialect

En ik ben niet poep na het zien van zulke films

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Lui schreef:
Klopt, ik zat ook op het puntje van m'n stoel bij die scene . De hele tijd verwacht je dat er iets komt.

avatar van arnoam

arnoam

Damn ik heb net de film gezien en ik snap niet wat hier eng aan is. Deuren die open en dicht gaan,licht dat aan en uit gaat,beetje rare geluiden .... Ik lees hier de berichten en vraag mij af hoe mensen deze saaie zooi, met 4 sterren kunnen beoordelen!

Plus het is OVERDUIDELIJK te zien dat het geacteerd is, en slecht ook nog. Met die 4 acteurs wat er in de film spelen.

avatar van david19982008

david19982008

Kan ik als 12 jarige deze film kijken ( Heb the blair witch ook gezien) ???

avatar van KarinV

KarinV

Het begin was traag en saai. Daarna vond ik het wel onderhoudend en af en toe schrok ik wel, maar je wist precies als er wat ging gebeuren.

avatar van Ralf81

Ralf81

david19982008 schreef:

Kan ik als 12 jarige deze film kijken ( Heb the blair witch ook gezien) ???

Lijkt mij wel, maar besef wel dat je voor het slapen gaan nog wel een aantal keren onder je bed en in de kast gaat kijken

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Wat een praatjes weer allemaal, is inderdaad een super THRILLER, waar je op het puntje van je stoel zit, maar wie hier nachtmerries van heeft of onder zijn bed kijkt zijn er kosten in de bovenkamer, hoor.

Paranormal Activity was al een geslaagde film voor mij vooraf, omdat ik sommige verhalen (niet op YouTube...) over geest-achtige zaken interessant vind, film kon mij boeien maar de acteurs konden het volgens mij wat 'losser' acteren.

Voor mensen die de film al gezien hebben: Er was een scene waar Katie en haar man op de grond zaten te babbelen, boven in de gang, en de camera lag op de grond zodat je juist Katie's been kon zien, op de achtergrond zag je een soort waskamer, maar wazig in beeld gebracht, rechts zat er een stukje uit van 'iets', hoogstwaarschijnlijk gewoon iets in de badkamer, maar door het feit dat het wazig in beeld werd gebracht bleef ik mij daar maar op focussen.

Met het vorige wil ik zeggen dat deze film geen moment verveeld, ze hebben echte details erin gestoken zodat je zelfs op de momenten waar er helemaal niets aan de hand is, overdag, nog paranoide bent.

Een 3,5 voor mij