• 9.379.080 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van dominion

dominion

Hij was echt zeer spannend.

Alleen vind ik hem niet echt eng.

Maar het gedeelte dat Katie bezeten raakt vond ik wel het spannendst van de film dat hadden ze niet helemaal op het einde moeten doen.

Maar ik vind dit wel een van de beste Horror/Thrillers van het jaar.

Het maakte het ook meer spannend dat je de geesten niet ziet dat maakt het ook wat realistischer.

Maar ik hoef deel 2 niet echt te zien.

4,0

avatar van Goblin

Goblin

Werkt niet voor mij.

Nergens op een manier eng geworden dat ik mij ongemakkelijk voelde en blij was dat ik met de rug naar de muur zat.

Heb me denk ik toch wat teveel laten lijden door de beelden uit de amerikaanse bioscopen die in de reclame voor deze film gebruikt worden.

Deel 2 hoeft voor mij niet.

Heb het originele einde gezien en het alternatieve einde.

Vind het originele einde stuk beter.

avatar van filmobsessie

filmobsessie

soort lange funniest homevideo maar dan minder grappig

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Lekker creepy. Samen met mijn dochter gekeken met een paar kaarsen aan en een volle asbak. Schrikmomenten genoeg en simpel maar effectief gefilmd. Net echt. De acteurs leken wel van de straat geplukt maar dat maakt het volgens mij reeëler. Heb genoten van deze film, einde was ook wel oke, beter dan het alternatieve einde. Ik denk wel dat deel 2 minder is maar dat zijn we wel gewend van vervolgen.

Ik heb een slechte nacht gehad na het zien van deze film. 4,5*

avatar van RQ1982

RQ1982

Allereerst mijn excuses, het antwoord zal vast en zeker ergens in dit topic staan maar om in de 50 pagina's te gaan doorbladeren...

De vraag is eigenlijk hoeveel eindes er nou zijn.. Ik heb het normale einde gezien (Katie gooit Micah tegen de camera), en het alternatieve in de vorm van dat Katie alleen terug in de kamer komt en haar hals doorsnijdt op het laatst. Ergens anders lees ik weer dat ze doodgeschoten wordt door de politie, maar dit heb ik dus niet gezien...

avatar van jameszle

jameszle

Hele goeie film, ben benieuwd naar deel 2 ! *4

Creepy film.

Juist omdat je de geestverschijningen niet echt ziet, maakt dat het extra realistisch.

Ik heb in het begin wel even moeten wennen aan 'het soort' beelden, Maar dat brengt het sfeertje juist dichterbij.

Toen de film was afgelopen toch maar snel het licht aangedaan (A)

avatar van _Casper_

_Casper_

omdat een paar maten van me vroegen of ik dit weekend meega naar de bios naar paranormla activity 2 ben ik deel 1 gaan kijken. Ook een beetje vanwege de vele positieve reviews. Maar damn wat een tegenvaller deze film, ik hoef deel 2 ook zeker niet te zien.

Ik vond dat de film totaal niet spannend was en er werd ergerlijk slecht geacteerd door die man en vrouw. Nee totaal geen film voor mij, 1.5*

Leuke film!

Hoe een simpel verhaal zo goed in beeld gebracht kan worden. Vier sterren van mij!

avatar van Film Pegasus

Om opnieuw de vergelijking te maken met de Blair Witch Project. Die film was vernieuwend en het effect kwam vooral in het feit dat je niet wist wat er ging komen. De sugestie maakte de hele film. Bij deze film wordt het vergelijk al op voorhand gemaakt, hangt heel de dvd vol met 'scariest movie ever' 'niet alleen zien' en nog eens extra benadrukken dat het met een laag budget is. Ze hadden er nog het script in bijlage kunnen bijsteken om de verrassing helemaal te verpesten.

De verwachtingen lagen heel hoog dus en die worden zo goed als niet ingelost. Ze doen nog hun best om wat spanning te brengen en je wordt een beetje benieuwd wat je nu weer te zien krijgt als het koppel opnieuw tegen beter weten in gaat slapen in die bewuste slaapkamer. Dat gaat nog, ook al heb je na 90 minuten nog steeds het idee dat je niks gezien hebt. Wel wordt de boel verpest door die foto waar verder niets mee gedaan wordt, het voorspelbare gedeelte met het ouijabord en dat gedoe met het medium. Een film waar meer in had gezeten, maar dat helaas beter verkocht als idee dan dat het uitgewerkt werd als film.

avatar van helleke

helleke

Film die ge toch best niet net voor het slapen gaan bekijkt.

Heel goeie creepy film, vooral bij de scenes met de camera op statief in de slaapkamer zat je op het puntje van je stoel .

Ik ben geen horror fan, maar dit is dan ook geen horror.

Benieuwd naar deel 2.

3,5 sterren.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Film Pegasus schreef:
die foto waar verder niets mee gedaan wordt,

Welke foto ook alweer?

avatar van helleke

helleke

John Lee Hooker schreef:

Welke foto ook alweer?

Degene die ze op zolder hebben terug gevonden van die vrouw toen ze nog klein was.
Hij was ferm verbrand en ze had die foto zeker al 15 jaar niet meer gezien.

avatar van Film Pegasus

Inderdaad.

Ze vinden die foto, beginnen wat te freaken en gooien hem dan later in het vuur. Kous af. Leuke introductie, maar verder wordt er ook niets met die foto gedaan of terug naar verwezen.

avatar van evildead666

evildead666

dit was echt eng! mijn pacemaker begaf het bijna zeg.

avatar van Tommeh

Tommeh

stinissen schreef:

Kijk deze film alleen in een donkere kamer om niet te worden afgeleidt en je krijgt er een geweldige spannende film voor terug met geweldige schrikmomenten.

Dit is dus wat ik gedaan heb en vond de film ook érg spannend. Kan me dan ook niets voorstellen bij de 'niet spannend' berichten hier, elke keer als ze naar bed gingen brak het zweet me uit. Natuurlijk wordt er tussendoor iets te veel gepraat en had het einde iets subtieler gemogen, maar dat mag voor mij de pret niet drukken. 4*

avatar van sgimp

sgimp

Snachts gekeken in het donker om 3 en vond hem totaal niet eng. 1 x geschrokken. Alleen het einde vond ik wel goed.

avatar van Bird_Mad_Girl

Bird_Mad_Girl

Ik vond het een spannende film. De film moet wel opgang komen, maar uiteindelijk is het best wel eng. Het eind vind ik wel een beetje vreemd, omdat ze er meerdere hadden. Blijkbaar konden ze geen keus maken..

Ik denk dat veel mensen er niet zoveel aan vinden, omdat ze er niet in geloven.

avatar van goelian

goelian

Opzich wel een prima film waar je continu in spanning blijft. Helaas wordt het eigenlijk nooit echt eng. Als ik deze film kijk denk ik elke keer: Wanneer begint het nou echt?

Maargoed, voordat ik het wist was de film voorbij, en heb ik me toch wel redelijk vermaakt.

avatar van The Truth

The Truth

1 scene was echt angstaanjangend, toen de deur ging bewegen .....

avatar van Number23

Number23

Deze film met 2 andere gekeken in t midden van de dag, volop licht, tv te zacht en met klussende buren(wat is dat geluid? ah de buren zijn aant boren:P)

Compleet verkeerde sfeer en heb daar zeer spijt van, vandaar ook lage waardering.

Heb deel 2 gezien in bios en was stukken effectiever!!!!!

avatar van JustOneDude

JustOneDude

Aardige tot goede thriller. Horror wil ik het niet noemen omdat daarvoor teveel voor ontbreekt. Ik heb het einde gezien datKatie neergeschoten wordt door de politie nadat ze dik 24 uur in trance zit naast het bed met het mes waarmee ze haar vriend heeft vermoord. Het einde vond ik dus wel goed, weet iemand welk eind (3?) het origineel is??

avatar van Magical Elvis

Magical Elvis

Goede film. Wel vond ik de film erg traag beginnen en eigelijk zelfs wel saai... maar uiteindelijk kwam de sfeer er goed in. Keek lekker weg met een paar behoorlijke schrikmomenten. De opzet (met camcorder) van de film is goed. Zeker het kijken waard!

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Mijn god

Ik ben niet snel ontevreden over een film.... maar dat mensen hier anderhalf uur naar kijken.

Ik denk even lekker savonds in bed een spannende thriller te gaan kijken, maar dat viel tegen.

70 minuten lang naar helemaal niets staren en hooguit 15 minuten een beetje spanning dat zo voorspelbaar is al wat..... nee, hier kan ik niet warm van lopen.

De film [Rec] vond ik bijvoorbeeld geweldig.... maar dit was echt tijdsverspilling.

Ik heb het in het donker, met het scherm zowat tegen me neus in de doodse stilte liggen kijken, en geen enkel moment van de film deed me ook maar iets, het was eerder slaapverwekkend op enkel seconden na.

Jammer dat ik eigenlijk voor het eerst echt een veel lager cijfer geef als het gemiddelde.... dit is ook niet voor herhaling vatbaar

avatar van Butchers

Butchers

Verschrikkelijk saaie film. Je zit gewoon een uur te kijken naar deuren die dicht geslagen worden en schaduwen op de muur. Na dat uur begint het eindelijk een beetje spannend te worden en denk je dat de schrik momenten gaan komen. En nee, dan zit de vrouw 5 minuten lang in schok aan haar bed. Ik vind het echt een zware teleurstelling, deze film.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

De spanning wordt heel mooi opgebouwd. Best het bekijken waard!

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Er zijn drie verschillende versies

De film heeft verschillende versies, namelijk de bioscoopversie loopt anders af dan de DVD-versie. Als Katie elke avond geluiden hoort, zijn haar vriend en zij van plan alles te filmen met een camera. Elke nacht horen ze geluiden, zien ze schimmen op de deur en op een dag vinden ze op de zolder een foto van Katie toen ze acht jaar was. Alleen is de foto verbrand. Op een dag ziet Micah op het internet een vrouw bij wie hetzelfde is gebeurd. Toen die vrouw ook acht was is haar huis ook afgebrand en later hoorde zij ook 's avonds stemmen en geluiden. Als Katie vraagt wat er nu aan de hand is met die vrouw laat Micah haar een filmpje zien van een bezeten vrouw.

Op een nacht staat Katie uren naast het bed en gaat dan naar beneden. Dan hoort men haar heel hard gillen. Micah schrikt wakker en gaat haar achterna. Na een tijdje ziet men Katie met bloed op haar lichaam naar boven komen. Het lichaam van Micah wordt naar de camera geworpen. Katie sluipt naar het lichaam, merkt dan de camera en springt er naartoe. Er verschijnt een boodschap dat Micahs lichaam dagen later gevonden werd, en dat er van Katie geen spoor meer is.

In de oorspronkelijke versie van de film is er een ander einde. Katie gaat naast het bed zitten. Een paar dagen daarna hoort men een vriendin binnenkomen, ze vindt Micah's lichaam en loopt gillend het huis uit. Een half uur later hoort men de politie naar boven komen en als ze Katie naast het bed zien zitten met een mes in de hand zeggen ze dat ze dat mes moet weggooien. Ze komt op hen af en vraagt: 'Waar is Micah?' Als ze op hen afkomt met het mes in haar hand schieten ze haar dood.

Ook is er nog een eindversie waarbij Katie midden in de nacht uit haar bed gaat en kort daarna keihard begint te gillen ergens vanuit het huis. Micah wordt daarvan wakker uit zijn slaap en schiet meteen zijn bed uit en roept naar Katie en begint te zoeken. Opeens is Micah niet meer te horen en komt Katie met een mes in haar handen en een bebloed shirt terug op de slaapkamer. Ze loopt regelrecht op de camera af en snijdt voor het oog van de kijker haar keel door. Einde film.

bron: wikipedia.nl

Ik heb de versie in de 2e alinea gezien. Vond het trouwens een spannende film. Inderdaad wat iedereen hier zegt. Het gaat erom in welke sfeer je deze film kijkt. Nou ik keek de film in de goede sfeer....

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ze mochten de oorspronkelijke wel houden. Nu is 't een beetje afgezaagd.