Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
Drs. DAJA
Paranormal Activity is op nr. 14 in de Horror Top 25 van de jaren '00 van moviesense gekomen.
Moviesense telt deze maand af naar de nummer 1 Horrorfilm van het vorige decennium en brengt daarbij iedere avond een video online waarin ik de volgende titel uit de toplijst bespreek.
De link naar de video: Halloween Horror Top 25, nr 14: Paranormal Activity | MovieSense - Online filmmagazine
moviemafketel
- 19752 berichten
Erg dat deze film al zo hoog komt, waar moet het heen met het genre horror?
RosaRose
Ik heb deze film pas gekeken met een vriendin, we hadden grote verwachtingen, omdat overal te horen is dat hij zo eng is.
We hadden het helemaal donker gemaakt in de kamer, voor de extra spanning.
Maar de film is best wel een grote tegenvaller. We geloven allebei niet in geesten en vonden er dan ook niet heel veel aan.
Het is wel realistisch gemaakt, dus als je gelooft dat geesten echt bestaan dan kan ik begrijpen dat dit een hele enge film is.
Maar geloof je er niet in, doe dan niet de moeite om deze film te kijken. Want dan is deze film best wel saai.
Soulistic
Vond er geen ruk aan om eerlijk te zijn.
Een"Been there done that" film a la "Blairwitch & Cloverfield"
Af en toe een schrikmoment, maar that's it.
Misschien dat volgers van de serie "The Ghostwhisperer" en aanhangers van "Derek Ogilvie" dit labelen als eng. Maar ik vond het voornamelijk maar saai en langdradig. En het ergste, nu schijnt er ook al een vervolg te zijn?
Tonypulp
uberpro1337
Ik snap niet dat deze film een gemiddelde van 3,18 sterren heeft (als je het een film kunt noemen). Ik vond het een enorm saaie film om naar te kijken en viel zowat in slaap. De film was erg eentonig en de film staat natuurlijk bij het verkeerde genre, want eng was het echt niet. Voor zulke films zouden ze het genre overig moeten aanmaken. Het is echt verspilling van je tijd als je deze film gaat kijken.
Kijk deze film alleen in een donkere kamer om niet te worden afgeleidt en je krijgt er een geweldige spannende film voor terug met geweldige schrikmomenten.
tommykonijn
Opzicht aardig horror, vond het wel creepy om te zien. Acteerwerk is goed, verhaal ook wel en de spanning is het hoogtepunt van de film. Ondanks dat ik geen fan ben van het genre.. Moet ik zeggen dat het opzicht een goede film is.
Bxian32
Tegenvaller, 90% van de film val je bijna in slaap en vervolgens allemaal vage dingen. Zelfs de politie die niet eens eraan denkt (en zij zelf de hele film door ook niet) om even een licht aan te doen.....en dan ineens die switch naar een soort van exorcist Linda Blair ripp-off Al met al een beroerd slechte film
BlonTjee
Engste film die ik ooit gezien heb! Wel grappig, want ik heb de film eerst na 10 minuten uitgezet omdat hij zo saai was. Toen ik later van anderen hoorde dat ze hem erg eng vonden heb ik hem toch nog maar even bekeken en man rillingen op m'n rug! Goede spanningsopbouw..
Ceeda7
Vond er geen ruk aan om eerlijk te zijn.
Een"Been there done that" film a la "Blairwitch & Cloverfield"
Af en toe een schrikmoment, maar that's it.
Net hetzelfde gevoel, toch bleef ik verder kijken uit nieuwsgierigheid. Maar zo veel was er ook niet aan.
de-mama
ondanks dat er eigelijk wienig gebeurt , blijft hij tog wel boeien .
vond het einde tog wel beetje eng :$
ben benieuwt of er in 2 meer spanning zit ...
sinterklaas
Had gister ook de film op dvd gezien en idd nu ook de andere einde gezien en het alternative einde. Die eerste met dat Micah naar de camera gegooit word en vervolgens de behekste Katie met haar enge grijns voor de gevallen camera zit en vervolgens de camera opslokt was inderdaad wel heel erg eng. En vervolgens ook die slagzin op het einde met dat "Katie nooit was teruggevonden nadat ze het lijk van Micah vonden"
De alternative einde heb ik ook gezien met de zelfmoord van Katie. Zag er met Katies blik ook erg eng uit Maar snapte nou niet waarom die einde nou "te schokkend voor de bioscoop was", zoals het op de hoes vermeld stond.
Wat vinden jullie btw de beste/engste einde?
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik ben opzich geen fan van pure horror-films. De recente horrors vind ik vaak een lame excuus om zoveel mogelijk gore dingen te laten zien, zoals lichaamsdelen die afgehakt worden, organen die eruit spatten e.d. Ik vind dat niet spanning opwekken, maar eerder kotswekkend. Waar ik wel van houd is goed opgebouwde suspense, wat deze film heerlijk voor elkaar heeft.
Oké. Het camerawerk is niet meer origineel te noemen, het is inmiddels redelijk een paar keertjes gedaan, maar hier vind ik het goed uitgevoerd. Vaak word spanning in films opgebouwd met bepaalde camerastandpunten en een bepaalde vorm van montage. Hier moest de camera echter continu op één standpunt blijven staan in die slaapkamer. Het is daarom verbazingwekkend dat de filmmakers met een minimaal budget, zonder bepaalde schrikscènes, zonder gore wezens een ongelooflijke spanning weten op te bouwen puur en alleen met wat simpele geluidseffecten. Petje af.
Ook het acteren was redelijk. De twee hoofdrollen zijn geen wereldsterren en hebben weinig ervaring, maar ze wisten een natuurlijke prestatie af te leveren, waardoor je je goed kon verplaatsen in het stelletje. Dit maakte het extra spannend.
Het einde is abrubt en verschaft geen uitleg, maar dat had ik ook niet verwacht. Het is in ieder geval beter dan een stom feelgoed einde en het houd de dingen mysterieus.
Ik heb in ieder geval erg genoten van deze low-budget thriller. Hij was erg suspense-vol met een ijzersterke spanningsopbouw. Het was makkelijk om je te verplaatsen in de personages die dan ook goed gespeeld werden door de onbekende acteurs. Ik weet in ieder geval al dat ik graag naar deel 2 wil!
4,0 sterren
John Lee Hooker
Eindelijk eens gekeken deze, op Film1. Ik had hier ooit slechte berichten over gehoord, maar ik vond 'm zo gek nog niet.
Schitterend camerawerk zeg en de montage was ook verbluffend, zaten mooie overgangen in. Niet dus.. maar dat vind ik niet erg. Ik vind het knap dat ze op zo'n ruwe manier toch een degelijke film naar voren kunnen brengen, die zelfs spanning bevat. En ook al is het al een paar keer meer gedaan het blijft toch anders dan anders.
Ik vind dat de klok rechtsonderin ook best veel toevoegd. Ik kon me hierdoor meer in de situatie verplaatsen. Wel vond ik het vreemd dat de wekker afging op het moment dat het 14 over 6 was, met nog 17 seconden ofzo..?
Nadat Katie naar buiten gaat gebeuren er allerlei dingen met dat Ouija bord. Ik snap niet wat Micah toen aan het doen was want je hoort 'm eerst nog de trap oplopen en hij komt naar beneden rond 11 pm. Terwijl beneden zijn apparatuur en alles stond.
Dan vroeg ik me nog af waarom ze zichzelf filmde als ze aan het eten waren. Het is wel erg toevallig dat die Psychic toen op de deur bonsde als schrikmoment...
Maar er zaten zeker interessante stukken in.
Creepy moment bijvoorbeeld wanneer Katie zo lang voor haar bed stilstaat. ( De volgende dag leek ze niet te geloven dat ze had geslaapwandeld, dat vond ik wel dom )
Ook spannend toen dat been opeens naar de zijkant ging, en toen ze werd meegesleurd. Dat geschreeuw erbij gaf een hogere frequentie aan mijn hartklopping.
Het einde, het allerlaatste shot vind ik wel tegenvallen.
Opmerkelijke korte tijdsduur waardoor je er wat sneller in moet zitten, terwijl de hulpmiddelen om dat aan te sporen eigenlijk gering zijn. Ik denk dat het hier erg belangrijk is in welke mate de kijker zich in heeft geleeft.
Mag er toch wel wezen dit spookhuisje.
SPADE VI
ik ga hem straks maar eens bekijken in het donker op m'n kamertje...eens kijken wat al die commotie is...
Xvibe
Ze ziet er op 't eind wel een stuk griezeliger uit, een man met nep borsten en lang haar ^^
El ralpho
Herziening.
Herbekeken, naar aanloop van het spoedig te willen gaan bekijken van het 2e deel. And it's all there; de spanning, de horror, het goede acteerwerk en de stevige schrikmomenten. Wie na lange tijd weer eens een film wil zien die the Blair witch project evenaart is bij deze prent aan het juiste adres. Benieuwd of deel 2 het hoge niveau vasthoudt want dit 1e deel is griezelen in zijn puurste vorm.
SPADE VI
Ok, ik heb hem dus gezien. Gisterennacht om 2u48 lekker in bed gekropen, lichten uit. Earphones in. Gini en popcorn bij de hand en kijken maar...Aangezien ik de reacties vooraf had gelezen kon ik me opmaken dat ik meteen maar van in het begin goed volgde. De film is lang niet zo slaapverwekkend als sommigen zeggen en beweren. Maar dat kan ook vanwege m'n intresse zijn hoe mensen met elkaar omgaan in relaties en situaties...
De film had voor mij een paar echte fucking schrikmomenten. En twee momenten die ik creepy vond. Tijdens de film deed ik zelf eens de speakers uit m'n oren om te horen of ik zelfs niets hoorde, qua inleving bij geen probleem dus
De scene die me wel fucking veel rillingen over m'n lijf deed lopen was Toen ze in het bed lagen en in de verte in de gang het licht aan en uit ging en je terwijl de demoon of wat het ook is ineens creepy haar naam begint te roepen...Holy shit, that scared me. En verder heeft de film het van jumpscares voor mij persoonijk
In alle geval, deze zondagnacht zie ik het vervolg op de kinepolis halloween night met oa saw 3D, buried en devil..4films en lekkere snack...meer moet het niet zijn
ps: Deze film lukte het na lange tijd in m'n leven me toch eens fucking hard te doen schrikken. Maar een GOEIE RAAD:
Doe zoals ik en kijk hem liefst met luid geluid, in het donker, in de nacht als de meeste mensen gaan slapen zijn, en als je ouders of partner niet thuis is....Gegarandeerd dat het iets met je doet...Ik vond het geweldig
clockwork72
Omdat deel 2 nog niet te downloaden is.... deze deel 1 vanavond nog maar eens bekijken. De vorige keer dat ik hem zag was een jaar terug en toen keek ik met een kameraad maarja dan weet je al wat er gebeurt... dan kan je je niet in alle rust op zo'n film concentreren. Dus daarom vanavond een herziening.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
De (meeste) schrikmomenten werkten niet ( het moment bijvoorbeeld dat Katie omhoog sprong in bed omdat ze een nachtmerrie had ), maar er zaten een paar redelijk angstige momenten tussen.
Beetje vreemde cameramomenten overdag, in het begin van de film. De nachtmomenten beginnen goed, maar op een gegeven moment verdwijnt de spanning, op een onduidelijke manier - waarschijnlijk omdat sommige momenten te expliciet worden weergegeven. Gelukkig komt de spanning tegen het einde terug. De zolderscene leek zo gejat uit [Rec], maar toch werken dergelijke scenes wel hoor...
Best een geinige film, maar wie zit er nog te wachten op deel 2?
debbieee
net voor de 2e keer gekeken, maar nu op blue-ray, heeel leuk als je vriendje hem goed kent, en elke keer op de schrikmomenten je nog is lekker extra laat schrikken, op het laatst tranen van de schrik ! + dat me oh zo lieve vriendje me ook op hetzelfde moment liet schrikken natuurlijk. 4* van mij ! benieuwd naar dat 2e deel.
davez
Origineel is het mss niet meer maar het is wel bijzonder suspensvol. Dit is onvervalste horror. Goeie opbouw en zeer creepy momenten. Alleen heb ik niet alle scenes even goed doorgemaakt want de eerste paar nachten waren niet echt creepy. Het geluid zal niet hoog genoeg gestaan hebben denk ik.
Geen tonnen spuitend bloed en afgehakte ledematen en maar enkele schrikmomenten, net genoeg. Ik zag na deze film "drag me to hell" en die had veel te veel schrikmomenten. Een sterke horror heeft dat niet nodig naar mijn mening.
SPADE VI
Deze kijk je gewoon het beste alleen, in het donker, s'nachts, thuis zonder iemand anders aanwezig, met je earphones in op het luidste volume....Dan komt deze zowel als deel twee volledig tot z'n recht
SPADE VI
want sommige zaken kon je bijna niet waarnemen als het volume normaal of niet op het maximum stond zoals als katie haar naam word geroepen door die demon

Paranormal Activity: Next of Kin

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw