Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
Nomak
Als je iets niet ziet is het net enger.
TimZor
Misschien dat ik toch teveel gewend ben m.b.t. enge films ? (lang niet alles heb ik op gestemd m.b.t. wat ik zie haha) met deze film ook alleen gezeten lampen uit en lekker filmpje kijken (een genre waar ik altijd intresse in heb ook) maar het deed me ook echt weinig hoor. Vondt het saai en eigenlijk 90 verspilde minuten. Ik hoop echt dat ik ook binnen kort nog eens een film zie dat ik dan niet meer naar de wc durf of wat dan ook maar zie de kans steeds kleiner worden eigenlijk.
- 19752 berichten
Ja die dooddoener heb ik nu al bij al die low-budget zogenaamd waargebeurde filmpjes moeten lezen. Kan ik niks mee.
Tsjah, het is gewoon zo lijkt me. Als ik geestjes zag rondlopen zou ik niet vrolijk worden van deze film. Hoogstwaarschijnlijk ook nog is omdat het er dan lelijk uit zou zien.
In dit geval telt "the power of suggestion" gewoon heel erg. Iets wat ik overigens wel kan waarderen in films. Niet alleen in low-budget films. Daarom vind ik dat bios einde ook niet helemaal geslaagd, je ziet teveel
- 19752 berichten
Meningen verschillen gooien we er maar weer eens tegenaan. Ik heb nu REC, BWP 1 en 2 en deze prul bekeken en er achter gekomen dat ik gewoon niet meer de moeite moet nemen voor dit soort films. Not my cup of tea. Kijk het einde in REC kreeg ik nou nog wel kippenvel van. Dat mag wel wat vaker voorkomen in die zogenaamd zelf geschoten films.
Tonypulp
Het heeft weinig zin om een spoiler tussen tags te plaatsen als het bij een andere film is, stemmers van PA hebben wellicht REC niet gezien en zo is het alsnog leesbaar voor hun
Klopt, al is dat een iets ander genre. Het gaat niet om geesten] daar. Je kan moeilijk onzichtbare je weet wels hebben
Overigens is [REC] 2 ook minder, er wordt teveel uitgelegd. Ik houd wel van die geheimzinnigheid, overigens kan ik hetzelfde over BWP2 zeggen.
- 19752 berichten
Beetje aangepast dan maar.
- 19752 berichten
Een geest hoor je toch ook niet te zien.
Al die zogenaamde paragnosten op tv hebben het altijd over entiteiten en energieën en die kun je dan waarnemen als lichtpunten op foto's en op video's en zo. Overigens geloof ik daar geen bal van hoor, maar volgens die fluitketels zou je die energieën dus moeten kunnen zien.
Je zoekt nu wel teveel hoor Frank.
Paragnosten e.d. op tv praten poep. Zoals hier horen spookfilms wat mij betreft te zijn. Anders kunnen we beter Casper gaan kijken
Casper vond ik altijd wel cool ja, al was dat een spook en geen geest
En die kon ik tenminste zien haha. Ach, genoeg maar weer over deze slimme filmmakers(waar gewoon mensen nog steeds een bioscoopkaartje voor gaan kopen). Nu een deel 2 en een Japanse versie zag ik, het is na 1 keer al wel uitgemolken zou je zeggen.
Magru
Beetje jammer...
Een vriend van me (grindhouse88) zei dat dit een van de betere thrillers/horror's was die hij ooit had gezien....
Ik kwam weer met een zuurstok van een kouwe kermis thuis!
Casper vond ik altijd wel cool ja, al was dat een spook en geen geest
Helaas wel jammer inderdaad. Al ga ik natuurlijk wel heen met mn unlimited pasje.
Grindhouse88
Beetje jammer...
Ik kwam weer met een zuurstok van een kouwe kermis thuis!
In het genre thriller/horror zijn er ook niet heel veel films te noemen die echt beter zijn, omdat thriller vaak gebaseerd wordt op situaties die in het hedendaagse leven ook kunnen gebeuren. Het meerendeel van de horror's daarentegen gaat gewoon over het slachten van mensen door wezens die gemuteerd, genetisch gemanipuleerd, buitenaards, enz. zijn. Naar mijn mening heeft Paranormal Activity een goede grens getrokken tussen deze 2 genres.
Hiernaast vind ik de film ook goed opbouwen qua spanning. De kijker krijgt eerst een introductie van de personages en de situatie waarin ze zich begeven. Je merkt al snel dat het normale mensen zijn onder minder normale omstandigheden. Het mooie hieraan vond ik nog dat ik waarschijnlijk dezelfde acties ondernomen zou hebben als deze 2 personages (wat jammer genoeg wel zou betekenen dat ik of dood of als bezetene tot mijn einde zou zijn gekomen).
Tot slot blijft het natuurlijk een film die je of juist wel, of juist niet aanspreekt. Dit komt nog het meest tot uiting in de sterk uiteenlopende punten die mensen hiervoor geven. Het heeft misschien ook (gedeeltelijk) te maken met de documentairevorm die is gekozen en die mij juist altijd wel aanspreekt (groot fan van Rec en Cloverfield).
Rosicky
Ik was redelijk cynisch over Paranormal Activity, maar toch wist de film wel ergens een snaar te raken. De scenes in bed zijn elke keer weer goed. Het hoogtepunt was toch wel het moment waarop dat meisje bij d'r enkel uit bed werd gesleurd.. Puike horrorfilm. Simplistisch maar doeltreffend.
CSIFBISD6
Dit vond ik maar een saaie horrorfilm, er gebeurt niet veel in behalve een paar geluiden, wat dingen die bewegen enz. Misschien had ik er te veel van verwacht door de goede commentaren die ze in Amerika gaven maar het was spijtig genoeg zonde van men tijd.
Stu-Pot
Heb dit fantastisch werkje samen met de familie gekeken. Na afloop heel subtiel naar buiten gegaan en eens serieus op de ramen beginnen tokkelen. Het gekrijs van mijn ma hoor ik nog steeds. Een herinnering om nooit te vergeten. Net zoals deze film bij mij nooit zal vergeten worden. De film klopt. In het begin zie je de vrouw met een mes voor de man staan. En dan op het einde word de man vermoord met datzelfde mes. Leuk. Dit soort films zijn zeker voor mij weggelegd. [Rec], Cloverfield, The Blairwitch Project vond ik ook zeer goede films en elke keer is het toch iets anders. Door het feit dat je niets daadwerkelijk ziet maakt het het alleen maar enger. Sterk acteerwerk en het einde laat mij nog steeds niet los. Het gekrijs en de man die zijn bed uitspringt... Ja, een film die nog meerdere malen zal en moet herbekeken worden. 4.0*
Horrorscreamer
vond hem nogal saai ja, er gebeurt haast niks in. Alleen het einde was wel boeiend, Daar zijn 3 versies van toch?.
ben nog wel nieuwsgierig naar Paranormal Activity 2 die volgens mij volgende week Donderdag, 21 oktober uitkomt in de bioscoop.
Hoop dat die wel wat spannender is dan deel 1...
twilight_men
eng maar ook niet eng
weet niet wat er van denken
en die wind toen met dat bord enzo en de deuren en dat bord dat in brand gaat enzo kijk maar ik vind het niet slecht maar niet voor nog eens te zien.
twilight_men
en ze liggen meer in bed dan ze wa anders doen
slaapkamer film .
Vermeer
... De film klopt. In het begin zie je de vrouw met een mes voor de man staan. En dan op het einde word de man vermoord met datzelfde mes. Leuk. ...
Tja, en tóch is die man ineens weer springlevend in deel 2. Dus we zijn benieuwd naar de uitleg ervan.. Even wachten dus tot 21 okt.
Lieke1976
Nadat dat ik em had gekeken, dacht ik:
"hmmm niks engs aan...", maar werd er s nachts toch echt wakker
van!
Kijk regelmatig horror en heb er al heel veel gezien, maar deze en the Blairwitch project zijn bij mij langer blijven hangen!
Creepy film!
Rosicky
Ik snap dat iedereen de link direct legt naar The Blair Witch Project, maar behalve de manier van filmen hebben die twee films iets anders belangrijks gemeen: na het zien wordt je bang van eenvoudige dingen: verdwalen in het bos, of zelfs naar bed gaan. Ik denk ook dat dat hetgeen is dat alle goede horrorfilms met elkaar gemeen hebben. Psycho maakt douchen eng, the Shining doet dat met lege gebouwen etc.
dray
Achteraf had ik zoiets van 'was dit het nou?', maar tijdens het kijken zat ik toch wel met samengeknepen billen..
Raffael77
Deze film vond ik slaapverwekkend slecht. Een draak van een horror film in zijn slechtste soort.
Alleen al de doordat de media deze film zo de lucht in prees.
Acteer werk was slecht en eng was het al helemaal niet.
Daarnaast maken de verschillende einden van deze film de film nog ongeloofwaardiger. Veel mensen dachten in mijn omgeving ook nog dat het echt was.
Stu-Pot
Spoiler voor The Descent: In The Descent Part II gebeurd juist hetzelfde. Is niet de schuld van deze regisseur.
Oriana
Door de enorme hype rond deze film waren mijn verwachtingen vrij hoog, maar eenmaal de film bekeken kwam deed de film niet eens een poging om in de búúrt van mijn verwachtingen te komen, bij wijze van...
Bar- en barslecht. Acteerprestaties irritant, her en der ongeloofwaardig en na een halfuur was ik wel klaar met de o zo ironische Micah en z'n rotkop.
Film kwam overigens langzaam op gang en op een gegeven moment had ik het ook wel gehad met alle 'voetstapjes', vage geluiden, bewegende lakens en dichtslaande deuren.. Film was voor mij nergens creepy, nergens spannend en nergens imponerend.. Niets, gewoon helemaal niets..
*1,5
Terror-Freaker
Na aanrading van iedereen in mijn vriendenkring toch maar gekeken en mijn vermoedens waren juist. Wat een bedroevend saaie film. Alleen het einde is grappig, maar verder is er niet veel aan.

Paranormal Activity: Next of Kin

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw