• 9.378.301 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van bomari

bomari

Minotaures schreef:

Toch maar van een 3,0 naar een 2,5.

Goede keus.

Films van kaliber, zoals The Shawshank Redemption, mogen een 3 of meer krijgen op een schaal van 5

TrickySmalls

Spannend doch minder dan moedertje Blair Witch Project.

Einde van de film was wel goddelijk.

Q Jones

Ik heb er lang over zitten denken maar eigenlijk kan je die twee films niet echt met elkaar verglijken, het enige wat overeen komt is dat het net lijkt alsof dat in het echt gefilmd is. Maar idd Blair Witch is beter

TrickySmalls

Aan de ene kant juist eigenlijk weer wel.

In beide films gebeurt er eigenlijk niet echt 'iets' Alhoewel je in Paranormal wel dingen ziet bewegen, dus gebeurt er eigenlijk weer wel iets. Maar afgezien van dat, gebeurt er eigenlijk alleen bij het einde iets noemenswaardigs.

Q Jones

Bij Blair Witch was de sfeer gewoon lekker creepy en het einde deed me niet veel bij beide films niet. Ik heb trouwens gehoord dat er iets van 5 verschillende eindes van zijn kan iemand mij daar meer over vertellen en zo ja waar ik die kan zien

TrickySmalls

Klopt, gewoon op internet zoeken.

Zoek en gij zult vinden immers!

avatar van BB1991

BB1991

ik kon 3 nachten niet slapen na het zien van deze film:O... dat zegt wat mij betreft genoeg

Q Jones

Ja je had je slaap pilletje niet genomen , Kom op zeg zo eng is deze film niet joh

avatar van BB1991

BB1991

gast.... bij elke klein geluidje dat je hoort na het zien van deze film, schrik je gewoon wakker....

denk je btw eens in dat je jezelf filmt tijdens je slaap en er ineens achter komt dat er rond 3 uur snachts altijd een klein meisje naar je komt kijken. om maar even een voorbeeld te geven.....

het idee dat iets enger is als je het niet weet of nooit ziet wordt perfect uitgewerkt in deze film...

Q Jones

Hahaha ja oke zo had ik er nog nooit over na gedacht maardan nog dude het is maar film

avatar van mikey

mikey

BB1991 schreef:

denk je btw eens in dat je jezelf filmt tijdens je slaap en er ineens achter komt dat er rond 3 uur snachts altijd een klein meisje naar je komt kijken..

Boeeehoeeee

TrickySmalls

Juist dat element maakt dit soort films zo erg goed.

Bij Blair Witch Project vind ik dit echter nét wat beter tot zijn recht komen. Een bos vind ik immers spannender dan een slaapkamer.

avatar van Rephlex

Rephlex

BB1991 schreef:

Mits zij ouder is dan (pakweg) 17 jaar, dan zou ik het inderdaad enorm frustrerend vinden dat ze dan niet nét dat stapje verder gaat...

Overigens is het ook geheel afhankelijk van welke handelingen ik op dat moment verricht... maar dat terzijde...

TrickySmalls schreef:

Spannend doch minder dan moedertje Blair Witch Project.

Verschil van smaak uiteraard, maar één van de voorwaarden van goede suspense is mijns inziens een aanleiding voor enige vorm van spanning, hetgeen in 'The Blair Witch Project' geheel ontbreekt. Zoals ik eerder heb vermeld zie ik in voornoemde niet meer dan een krappe 1,5 uur aan hysterisch geraaskal van irritante pubers om feitelijk niets.

Komt bij dat dat broddelwerkje met de beste wil niet tot 'moeder(tje)' kan worden bestempeld.

Die eer behoort wat mij betreft toe aan 'The Last Broadcast', of wellicht zelfs (in breder perspectief) 'Cannibal Holocaust'.

avatar van VS-

VS-

ik had super hoge verwachtingen hiervan, toen ik die trailer keek en de staande ovatie zag van het publiek had ik zoiets van WHO!? die moet ik wel zien.

vond het erg tegen vallen moet ik zeggen. misschien ook omdat ik 'm niet in de bios heb gezien, dat scheelt ook. het begin ging erg stroef. ik zat niet echt in de film. vond blair witch project toch een stuk enger terwijl het op het begin ook niet makkelijk liep.

op een of andere manier niet echt geboeid, wel leuk gedaan met die home camera enz

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb hem 's avonds laat gekeken met een schemerlampje aan.

Kan me voorstellen dat deze film op een zonnige dag met fluitende vogels op de achtergrond niet zo spannend is.

Ik ben nu niet aan het insinueren hoor, ik vind het jammer dat de film je tegenviel.

Rephlex schreef:

Juist het gegeven dat er niks is maakt van Blair Witch Project een film zo creepy als hell. De geluiden die ze s'nachts horen is gewoon angstaanjagend. Vooral het schreeuwen van die ene gast is ongeloofelijk spannend Met een beetje inlevingsvermogen kun je jezelf hiermee echt slapeloze nachten bezorgen lijkt mij. Maar hoezo ontbreekt de aanleiding voor de spanning in die film? Op het eind zie je wel degelijk dat er dus echt iets aan de hand is in het bos.

Kijk in ieder geval erg uit naar [REC.] nog niet gezien namelijk.

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Ik snap echt niet wat spannend was aan Blair Witch. Enige enge aan die film is dat oud vrouwtje wat ze in het begin interviewen

avatar van jameszle

jameszle

Hele goeie film, gewoon niet moeilijk over doen !

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Een film die je vooral 's avonds in het donker moet kijken, bij voorkeur met slecht weer. Dan heb je het beste effect voor een film als dit.

Mooi gefilmd, mooie acteurs (Katie vind ik persoonlijk errug fijn om te zien ) met een goed opgebouwde spanningsboog. Alleen jammer van de Dedicated To Micah And Katie aan het eind van de film.

Maar zo eng/spannend/freaky als [REC] 1 en 2 en Eden Lake is deze film niet.

avatar van mnrk

mnrk

Franklin1975 schreef:

Helemaal mee eens, om het maximale eruit te halen is dit de manier om naar deze film te kijken.

Ook met een dts geluidspoor erbij en dan lekker hard ....dit maakt deze film helemaal top.

eigenlijk moest je hem gewoon in de bios zien dat was het leukste

avatar van mnrk

mnrk

Q Jones schreef:

eigenlijk moest je hem gewoon in de bios zien dat was het leukste

Is helemaal waar, maar toch ga je stiekem naar de bioscoop voor spektakel/actie (groots opgezette films) ...maar dat is mijn mening natuurlijk

Q Jones

Hahaha dat doe ik al lang niet meer ik heb een abbo en ga puur voor de film en ik kan je wel vertellen in de bios komt hij echt veel beter over. Er zaten ook van die gillende meiden in de zaal wat de film dan weer net wat enger maakt.

avatar van Minotaures

Minotaures

Q Jones schreef:

Of zeer irritant. Stiekem denk ik toch dat er ook heren zijn die tijdens de film hebben moeten gillen

Ik hoor der niet bij, i.i.g Heb het thuis met surround system gekeken. Er was wel een stukkie waar mijn hart een kleine schokje gaf

Q Jones

Ja het einde . Nee ik vind dat niet irritant, als er gillende meiden bij zitten, dan respecteer je de film toch anders.

Het zelfde geld als je naar een kinderfilm gaat en er zitten veel kinderen in de zaal. Die kinderen lachen toch om andere dingen als wij en die stukjes kun je dan ook meer waarderen

avatar van Esp

Esp

Een paar vrienden van me zeiden al dat deze film 'vet' was. Op een of andere manier dacht ik dat het alleen in die slaapkamer afspeelde, althans dat dacht ik gehoord te hebben. Tot mijn grote opluchting was dat niet zo

De film bouwt langzaam op, en dat vond ik toch wel een pluspunt. Ik vond dat de film gelijk spannender maken. Normaal vind ik Thriller/Horror films niet zo snel spannend, maar in deze film zat ik er helemaal in

TrickySmalls

Ik schrok me eigen wild bij het einde

avatar van eltorro

eltorro

bomari schreef:

Goede keus.

Dat slaat ook nergens op, dan krijgt bijna elke film een onvoldoende. Doet de film gewoon goed wat die moet doen (bij deze film dus je aan het schrikken maken), dan geef je hem een voldoende.

avatar van niethie

niethie

Zoveelste film in de trent van de Blair Witch, en zo effectief is dat trucje niet meer, dat begin ik toch steeds meer te merken. Zoiezo ben ik niet zo van de geestenfilms, kreeg de dvd van mijn broertje (die er dus wel van houd) in mijn handen gedrukt met de boodschap '''moet je kijken, is echt eng!'' en ja de hoes zo bekijkende waar waarschuwingen opstonden van ''kijk hem niet alleen, doodeng'' mooie kooptechniek natuurlijk maar ik trap er allang niet niet meer in, hoewel mijn interesse er al wel een klein beetje door was gewekt, maar dat was dan vooral door de hele stroming van positieve berichten hier. Het begin is erg storend, vooral het eerste uur zien we niets anders als zo'n irritante gozer die zijn schreeuwlelijke vriendinnetje telkens volgt met zijn camera en haar hiermee meerdere malen de stuipen op het lijf jaagt. Die suggestieve stukken in de slaapkamer waren in het begin ook niet echt bijzonder tot de spanning er langzaamaan, beetje bij beetje in begon te komen, vooral toen er steeds meer voorvallen werden getoont. Echt eng vond ik het nergens, hoewel ik wel moet toegeven dat ik me een paar keer een ongeluk schrok, vooral toen Katie opeens uit bed getrokken werd door een onzichtbare kracht en bij de ietswat wazige eindscene natuurlijk waar toch wel even mijn hand half voor de ogen ging. Die stukken hadden wel wat en tillen het voor de rest simpele geheel naar een wat hoger niveau, kan dan ook wel begrijpen waar die plotselinge hype opeens vandaan kwam destijds. Stijgt ondanks dat het verre van orgineel is toch wel boven het niveau van de gemiddelde horror uit...

avatar van Mezelf

Mezelf

Nou mensen ik zit me te verbazen als ik lees hoe eng de meeste mensen deze film vonden.. Ik heb hem in mn eentje in het donker gekeken.. op een avond toen ik niets te doen had en echt.. ik vond hem booorrringgggg!!!! En ik houd van enge films en meestal zit ik dan op t puntje van mn stoel.. helemaal in spanning wat er gaat gebeuren enzoo.. maar bij deze film, echt niet! Ik bedoel ik hoor hier ook zovaak iets kraken ofzo, nou en? Whats the big deal? Maarja ieder zijn smaak.. Er zijn genoeg andere films die mij wel de stuipen op het lijf jagen.. Dus ga ik daar lekker van genieten