• 9.379.415 stemmen

Paranormal Activity (2007)

Thriller / Horror | 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Oren Peli

Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Paranormal Activity

"What happens when you sleep?"

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Katie Featherston

Micah Sloat

Exorcism Nanny (onvermeld)

Dr. Johann Averies (onvermeld)

Lt. Randy Hudson (onvermeld)

Richard (onvermeld)

avatar van oUtLaWz

oUtLaWz

Grindpad schreef:

dat hoeft op zich nog niks te zeggen natuurlijk

Weet ik, er zijn ook goede films met low budget

maar deze film kon me niet echt boeien ,veel mensen vinden het een enge film? ik vond het eerder lachwekkend

avatar van mikey

mikey

Er zitten een boel haken en ogen aan de film, dat ga ik toegeven. maar de film is goed bedoeld en gezien het materiaal, de ervaring van de makers, de scary moments, lang niet verkeerd.

avatar van wegkijker

wegkijker

Een paar mensen hadden me deze film aangeraden met een "..zelfs ik zat te trillen" of " zo een griezelige film heb ik nog nooit gezien...", dus ik had redelijk hoge verwachtingen. Ik heb hem opgezet met een lege blaas omdat ik verwachtte dat ik niet meer naar de wc zou durven gaan.
Het enige moment dat ik echt geschrokken was, was het moment wanneer Katie wakkerschrok uit een nachtmerrie. Voor de rest vond ik er niet zoveel aan. Ik vond het een leuk concept en zat hem gewoon te knijpen omdat ik verwachtte dat ik dat ging doen bij deze film, maar uiteindelijk ben ik met een gerust hartje mijn blaas gaan legen en heb ik toch goed kunnen slapen.

Minotaures

Inderdaad, ik had ook van zulke verwachtingen. Maar het was helemaal niet eng of iets in zulk richting.

Ik vraag me toch af of het aan mij ligt of een demon dat mijn deken vaak op de grond ligt. Te over-rated dat 'ik kan moeilijk hierdoor slapen' en 'ik kijk voortaan maar beter uit in het donker'.

avatar van Ricardo079

Ricardo079

Wat een weerzinwekkende en enge film zeg! Naar mijn mening nog beter dan the blair witch project. Er gebeurd zo weinig en daardoor gaat je eigen fantasie op hol slaan. Ik heb echt op het puntje van mn stoel gezeten.

4* en zeker een aanrader

avatar van TimZor

TimZor

Ik snap er nog steeds niets van dat mensen hem echt eng vinden S: ik keek relaxed achterover en dacht eigenlijk meer van nou gebeurt er ook nog even echt iets onverwachts

avatar van 606

TimZor schreef:

Dat heet smaken verschillen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

en toch ondanks er maar een klein budget ter beschikking was, is er toch een spraakmakend filmpje uit gefloept, met nog een hele hoop winst. het mag dan misschien geen hele spannende film zijn, maar toch heb ik me er geen minuut bij verveeld.

avatar van S3MMY

S3MMY

Begint traag en niet veel zeggend maar de opbouw tot de einde was erg goed! Je ziet geen enge beelden of echte schrik momenten, maar het idee dat alles via je mind gaat (demoon) is erg ziek.

avatar van PatrickBol

PatrickBol

spannend & origineel

avatar van coolerpvr

coolerpvr

Erg voorspellend gebeurt net te weinig vindt ik.

Als je diep erover na denkt dat dit echt zou gebeuren best eng maar niet eng genoeg.

Erg saai maar het zou je maar gebeuren hahahahaha.

Elineloves

Heb 'm net herkeken, en tot mijn grote spijt zag ik dat ik 't andere einde had dan ik gewend was. (Ik kende het einde waar zij schommelend op de grond zit in haar slaapkamer, nu zag ik hoe ze dr vriend tegen de camera aan smeet.) En wat een rot einde was dat zeg! Die eerste was veel enger.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Ik heb als eerste het einde gezien waar hij tegen de camera aan werdt gesmeten en dat had toch best wel een effectief schrikeffect. Een van de betere 'wtf' momenten was dat.

Elineloves

Ik vond het heen en weer wiegen echt psychologisch gemind-fuck
Nu moet en zal ik die eerste versie dus ook hebben he.

avatar van gmx

gmx

Prima filmpje en het bewijs dat ultra-low budget ($15,000 in dit geval) niet hoeft te betekenen dat er aan kwaliteit moet worden ingeboet ! Het acteerwerk is zeer overtuigend, de spanningsboog staat heerlijk op scherp en de schrikmomenten doen het erg goed. Ietwat cliche hier en daar maar op dusdanige manier uitgewerkt dat het mij in ieder geval niet te veel stoorde. Eindelijk weer eens een horror die spanning weet te creeeren zonder te vervallen in (mijn inziens goedkope, platte en overbodige) gore.

Leuke trivia: met de hoofdrolspelers werd in eerste instantie $500 p.p. afgesproken als vergoeding voor hun acteerwerk De film haalde $9,100,000 op in de eerste week in de VS

Dikke 3.5 *

Minotaures

Er is nog een versie waar ze haar vriend doodsteekt beneden en zelf met een bebloed kleding en een mes komt, kijkt de camera aan en snijdt haar keel door. De normale einde vond ik toch 't beste.

Tijdens een film van net kwam nog even een kleine soort reclame voor Paranormal Activity, waarin ze laten zien hoe de eerste mensen die in de bioscoop waren gegaan dit hebben ervaren... en er zitten sommige mensen bij

''Paranormal Activity is one of the scariest movies of all time'' - Sure it is

Bij Jeepers Creepers werd dit ook beweerd en die zakte nog dieper in de put.

Minotaures schreef:

Zijn er dan 3 verschillende versies?

Minotaures schreef:

''Paranormal Activity is one of the scariest movies of all time'' - Sure it is

Toch kan ik me dit wel voorstellen hoor, ik moet bekennen dat ik er de eerste keer ook flink onderste boven van was. Zeker omdat dit zo 'echt' overkomt en dat het waargebeurd is maakt het al eng.

avatar van Spetie

Waargebeurd? Laat me niet lachen zeg.

Spetie schreef:

Waargebeurd? Laat me niet lachen zeg.

''Gebaseerd op ware gebeurtenissen.'', wat je in 't begin secondenlang in beeld ziet, bedoel ik.

Minotaures

Of er 3 versies zijn; geen idee. Ik heb de normale Dvd gezien waarin een alternatief einde in zat en dat was 't einde wat ik schreef.

Voor mij zeker niet 't engste, zelfs Dog Soldiers vond ik enger en dat zegt al wat. Eerlijk gezegd heb ik het niet op 't witte doek gezien en misschien was dat een betere uitdaging, toch wel op een redelijk groot teevee s'avonds gezien met de lichten uit en de geluid op hard.

Ik wist niet eens dat het waargebeurd is, ik hoorde beweringen maar geloofde die niet. Dat geesten en demonen verhalen van ''meemakers'' worden me teveel en uiteindelijk stop ik met het geloven van zulk zooi.

Elineloves schreef:

wat je in 't begin secondenlang in beeld ziet, bedoel ik.

Dit bewijst weer dat ik goed heb opgelet en het heb kunnen onthouden

avatar van gmx

gmx

Elineloves schreef:

Hehe, uiteraard is het hele verhaal niet waargebeurd (zou wat zijn, haha). Als er ooit eens iemand dingen in z'n huis heeft gehoord dan kun je de titel 'gebaseerd op ware gebeurtenissen' al gebruiken

avatar van Spetie

Elineloves schreef:

Dat is gewoon een marketing truc, iets wat men destijds bij The Blair Witch Project ook toepaste.

Elineloves

Ik heb vroeger ook wel eens zoiets meegemaakt, dus ik eis dat ze dat ook gaan verfilmen. En dat de opbrengt naar mij gaat, uiteraard.

avatar van panjoe

panjoe

"Zoiets" = iets wat lijkt op voetstappen in krijt met meerdere doden tot gevolg? Dat lijkt me dan best te verfilmen ja.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Als ik zoiets had meegemaakt dan had ik gewoon de deur van de slaapkamer dicht gegooid. Iets wat ze in deze film niet doen, want waarom zou je als je een mooie, donkere opening houd naar de oh zo donkere hal? Bovendien blijft het zo spannender voor de kijker, die moet toch ergens bang van worden... Als dit echt gebeurd zou zijn dan hadden ze de deur echt wel dicht gedaan, sowieso na de eerste vreemde gebeuretenissen. Maar nee, zelfs toen hielden ze de deur koppig open. Dat deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen gaat er bij mij totaal niet in.

En voor de mensen die daar nog aan twijfelen... waarom zijn er dan alternatieve eindes? Realiteitsgehalte 0,0. Helaas wist deze prent mij ook niet te vermaken, ik kon mij niet inleven en dan blijft er een low-budget studentenfilmpje van over.

avatar van Wa The Fu

Wa The Fu

boozebelly schreef:

waarom doen ze niet zus of zo waarom vertrekken ze niet gewoon

volgens mij heeft de film jou toch meer aangegrepen dan je zelf wil erkennen

boozebelly schreef:

Omdat de deur toch wel weer open vliegt, misschien? Ze zeggen aan 't begin duidelijk dat het al langer speelt, en wat er aan vooraf ging. De deuren waren dr 1 ding van.

avatar van lamalord

lamalord

begint idd traag maar vanaf de eerste nacht loopt hij goed

avatar van Rephlex

Rephlex

@boozebelly en

@Elineloves

Uit de voorbereidingen wordt meermaals duidelijk dat ze ook de overloop en badkamer op film willen hebben en derhalve de deur open laten staan...

Overigens kan ik me op zich ook nog wel indenken dat een gesloten deur júist het gevoel geeft dat je geen kant meer op kan, maar dat is uiteraard quasipsychologisch giswerk...

@boozebelly

Neemt niet weg dat het open laten staan van de deur per definitie een onzinnig argument is om een film af te branden...

Als een gebrek aan inlevingsvermogen jouwerzijds dan als enige argument overblijft, ben ik vooralsnog niet voornemens je post serieus te nemen.

Wellicht een nieuwe poging in de herkansing...?