Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 86 minuten / 97 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Oren Peli
Met onder meer: Micah Sloat, Katie Featherston en Amber Armstrong
Releasedatum: 26 november 2009
Plot Paranormal Activity
"What happens when you sleep?"
Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.
Katie Featherston
Micah Sloat
The Psychic
Amber
Diane
Exorcism Nanny (onvermeld)
Dr. Johann Averies (onvermeld)
Lt. Randy Hudson (onvermeld)
Richard (onvermeld)
Mr_White
- 2067 berichten
Over het einde (van de screener, welke anders is dan de bioscoop-versie):
Mika wordt dood gestoken door Katie. Als ze terug omhoog komt, zit haar shirt onder het bloed en heeft ze een bloederig mes vast. Katie's vriendin komt binnen, ziet het lijk en rent weg om de politie te halen. De politie komt binnen, zien natuurlijk ook het lijk liggen maar moeten eerst de 'crime scene' veilig stellen (sowieso weten ze al dat er een lijk ligt, want daarom zijn ze daar naartoe gekomen). Ze gaan de trap op, de lamp in de achterste kamer flikkert om aan te geven dat de demoon Katie verlaten heeft. Katie ontwaakt uit haar 'roes' en loopt versufd op de polite af. De demoon slaat de deur dicht waardoor een politieagent zich verschiet en zijn geweer af vuurt.
Niks onduidelijks aan volgens mij.
Keane1983
Over het einde (van de screener, welke anders is dan de bioscoop-versie):
Niks onduidelijks aan volgens mij.
Klopt zoals jij het verteld..ik had alleen niet na gedacht dat dat de politie al WISTEN dat er een lijk zou liggen en inderdaad de crime scene veilig moeten stellen.Alleen bij ons in de film klapt er geen duur dicht, maar schiet de politie man gericht op katie, dit omdat katie naar hun toe komt lopen en hun katie een waarschuwing geven om het wapen te laten zakken..dit doet zij niet gezien zij uit haar roes komt en niet in de gaten heeft wat er gebeurd (heb vanmorgen nog eens na gekeken) Evengoed thnx voor je uitleg
kan ik erg waarderen..
Keane1983
:P
YouTube - Paranormal Activity REAL Ending Night
Fijn zou zijn als iemand die beide eindes gezien heeft, laat weten welke je het beste vindt.
Ik heb net gekeken maar krijg dit voor mijn kiezen...
Deze video is niet langer beschikbaar vanwege een auteursrechtclaim door Paramount Pictures Corporation.
CorSmit
Ik heb vanmorgen ( dus op klaarlichte dag ) deze film gekeken.
Je moet deze film toch proberen te vergelijken met de Blair Witch Project hoewel het onderwerp natuurlijk anders is.
Dan de film.
Ik denk dat een hoop mensen na een kwartier denken...er gebeurt niks! Maar gezien het onderwerp maakt dit het (vind ik) juist erg realistisch en krijg je heel snel het gevoel hier te maken hebben met ECHT privé opgenomen materiaal.
De opbouw vind ik persoonlijk ook van zeer hoog niveau.
Hoewel er wel een paar scene's in zitten die naar mijn mening minder zijn (bv 2e bezoek van het medium) is de film overall zeer goed!
Ik begrijp dat er wel 6 verschillende eindscenes zijn opgenomen en weet dus niet of ik dezelfde eindscene heb gezien als welke er in de Nederlandse bioscoop gebruikt gaat worden.
Acteerwerk vind ik zeer geloofwaardig.
Verhaal vind ik zeer geloofwaardig.
naar mijn mening zeker 4 sterren film !!
Mr_White
- 2067 berichten
kan ik erg waarderen.. Ik zou het einde nog maar eens een keer bekijken.

Als je goed op let zie je wel degelijk dat als Katie op de politie af loopt, achter in de gang de deur dicht klapt, en op dat moment (of beter, door dat moment) vuurt de agent zijn geweer af. Dat zijn van die kleine details (iets op de achtergrond terwijl je op de voorgrond geconcentreerd bent) die het geheel juist zo goed maken.
Overigens, de Pathé had à la de Amerikaanse trailer ook de reacties gefilmd tijdens een screening, jammer alleen dat ze dan zo'n crappy camera gebruikt hebben: YouTube - Paranormal Activity - SNEAK Pathé De Munt - Pathé
mixmaster
beklemmende film met een heel eng en creepy sfeertje.
realistisch gefilmd en geacteerd zodat je het gevoel hebt dat je naar echte beelden en geluiden kijkt , alsof het echt gebeurd is .
het einde is apart te noemen en ik zou de andere eindshots ook wel is willen zien , omdat ik heb gelezen dat deze film een aantal verschillende eindes heeft .
WB
Creepy film. Vooral dat sfeertje! En dan bedenken dat er weinig aan te doen is, jaagt je de stuipen op het lijf. Brrr! Qua acteerwerk niets te klagen en qua sfeer en geluidseffecten een dikke pluim. Creepy aanrader!
Spooky.
Maar niet de gehele speelduur even sterk. Had mijns inziens iets korter gemogen.
Toch zitten hier genoeg schrikmomenten in voor een voldoende, en zit e.e.a. leuk in elkaar. Al vond ik het een beetje vreemd dat Sloat niet aan zijn vriendin vertelt dat het ouijabord in brand was gevlogen.. Misschien noemde hij dit expres niet i.v.m. het verleden van zijn vriendin, wiens eerdere huis al vlam vatte. Ach, zie hier het antwoord dan maar.
Tegen het einde begint een hoop spanning af te zwakken en ik vond de finale ook een klein beetje flauw. Toch heb ik gegriezeld, en dat komt tegenwoordig helaas niet zo vaak meer voor.
Sterker dan The Blair Witch, waar deze film overduidelijk de mosterd vandaan heeft gehaald.
Goed.
riczz
Schrik " dus totaal niet , had hier hoge verwachtingen van maar dit is echt een waardeloze film, helaas kan ik deze niet hoger beoordelen van 1*
haagsev
Ik vond het een erg goeie film.. (zoals ik al had verwacht na de trailer)...
Heb hem net gekeken (alleen thuis en pikkedonker) en heb maar even stopgezet, omdat het best eng werd
(tijd voor pauze dus XD)
Net afgekeken en vond het einde echt TEGEK... Had het niet zo verwacht maar toch (Had eerder een exorsisme verwacht ofzo ipv het einde van de agenten op de trap die katie doodschieten wegens het lopen naar de agenten toe..
Een erg goeie film, die ik aanraad in het licht (overdag) te kijken!
Het lijkt ook een erg realistische film, met goed acteerwerk...
Verder erg mooie effecten/sfeer gemaakt, vooral met het budget van deze film (slechts 13.000 dollar)!
GroovyDrummer
Sterke film, huiveringwekkend!
Zal niks verklappen, gewoon kijken!!
tonycabanna
Heerlijk zo een film.
Docu stijl zoals bij blair witch gebruikt werd alleen na de blair witch was het ofc wat moeilijker om ervoor te zorgen dat het Echt Echt als een docu overkwam of om ervoor te zorgen dat kijkers dachten dat het echt is. Heb de hele hype gemist omtrend deze film eigenlijk.
Ik hoorde slechts pas sinds kort over de film vandaar.
Maar goed, het begon erg traag imo maar dat is wel bij elke film zo beetje.
Ben blij dat het niet zo hollywood gedoe achtige film is, over the top, enorm veel special effects etc.
Wat ik ook leuk vind is , ik meen dat er 3 verschillende eindes bij deze film zijn.
Wat je bij de trailer ziet is dat bij de bioscoop versie, die meis naar de camera toe werd gesleurd/gegooid.
Heb ik dus niet gezien bij mijn versie.
Kort en krachtig:
Ik zag genoeg en juist niet genoeg om dit erg vermakelijk te vinden.
stekman
Was niet echt onder de indruk moet ik eerlijk zeggen.
Het beginwoord van de film bedankt ook de politie. het was duds al duidelijk dat het een politieonderzoek zou worden. Ik verwachte dan ook "crimineel" einde, had niet verwacht dat ze hem zou doden. Ook heel jammer dat hij toen zijn camera niet bij zich had. Wat wel blijft spelen in mijn gedachten is de vraag of dit nou echt gebeurd is of niet.
Ik geef hem 2 sterren.
glenniehj18
Egt schrikfilm dit is heel anders als andere films(op blair witch na).
Het realisme gehalte was egt groot en je blijft op het puntje van je stoel zitten de hele film lang.
En vooral apart, verschillende einde's ik vraag me af welke dat zijn dan:O?
pattrop
wel creepy film, met best wel wat schrik momenten, alles behalve toch een 3 , want eigenlijk viel die toch iets tegen, , vraag me eigenlijk af of dit wel echt is gebeurd
Bubblez
- 2060 berichten
vraag me eigenlijk af of dit wel echt is gebeurd
You múst be kiddin'....
maerk
Geen schrik.
Paranormal Activity lijkt inderdaad een beetje op The Blair Witch Project. Alleen weet het publiek van deze dag wel dat dit geen echte beelden zijn. Maar dat is niet erg, Paranormal Activity is nog steeds een erg leuke film. Het viel me op dat de film erg veel humor bevat en bijna geen schrikmomenten. Bijna nergens komt er een hard geluidseffect of iets dergelijks voor. Eigenlijk wel beter, de spanning wordt op een andere, betere manier opgebouwd. Peli begint extreem rustig, er is in het begin nauwelijks iets paranormaals te zien. Maar later zitten er toch behoorlijk beklemmende scènes in. Ik had nooit gedacht dat het geluid van voetstappen zo angstaanjagend zou zijn. De geluiden waren zo goed dat ze meer indruk op me maakten dan de zichtbare effecten. Enkel het moment waarop Katie uit bed wordt gesleurd vond ik beter dan die geluiden.
Het jammere is dat het trucje heel de tijd herhaald wordt. Slapen, geluiden, uit bed komen en kijken wat er aan de hand is, slapen, 's morgensvroeg kijken wat er gebeurd is. Iedere keer opnieuw is dit best wel vervelend. Tel daarbij het tegenvallende einde bij op en ik kom niet hoger dan 3,5*.
Ik vond allebei de eindes wat minder. Het einde met de politie die Katie neerschiet is erg zwak. Het einde waarbij Katie nog steeds bezeten is, is wat beter. Alleen jammer dat er dan wordt afgesloten met een aanval op de camera.
mayhemblik
Heerlijk eng filmpje waarbij ik letterlijk door mijn vriendin werd betrapt kauwend op een kussen!!!
Er zijn weinig films waarbij ik echt in spanning zit maar dit is er één van.
Er word overigens zeer ''natuurlijk'' geacteerd, petje af en dat voor 11000 dollar??
Eén minpuntje, als zij voor de spiegel staat zie je volgens mij de kamera + kameraman
MrDark
Leuke film met spannende momenten we hebben af en toe met schrik zitten te kijken.
En dan het einde ja ik zou wel een ander einde willen zien dat vond ik het min puntje van de film.
Verder zou ik zeggen kijk hem en oordeel zelf ik vind hem zeker de moeite waard
En het acteerwerk is super.
Bubblez
- 2060 berichten
Gezien de cameraman haar vriend is, maakt dat natuurlijk niet echt uit...
mvdb1982
Vooral het acteerwerk is wat de film zo ontzettend sterk maakt!
Ben een grote fan van The Blair Wich Project en vond deze zeker bijna net zo goed.
Vanaf het begin tot het einde een film waar ik aardig de kriebels van kreeg.
zico...
nou deze film viel dus echt hard tegen!!
Ik heb hem gekeken met wat vrienden maar wel in het donker en snachts maar alsnog was deze film niet eng te noemen. Ze zeiden dat Peter Jackson hem had uit gezet na een half uur maar er is dan letterlijk alleen maar een deur heen en weer gegaan.:P
Het einde was ook heel flauw ik hoorde dat er meerdere eindes waren dus misschien is een ander wel beter maar degene die ik had was niet eng en niks paranormaals......
Klein Negertje
Deze film doet idd heel erg denken aan Blair Witch Project, alleen is deze sterker. Het begint idd traag, maar daarna bekruipt je wel een raar gevoel. Ik betrapte mezelf er een aantal keer op, dat ik met ingehouden adem zat te kijken en te luisteren voor wat er komen ging......
Mijn vrouw zat hem ook een paar keer stiekum te knijpen.....
Goede film ondanks de low-budget opzet.
CREEPY!!!!!
Klein Negertje
Je moet er idd de eerste 20 minuten even doorheen bijten, maar
dat je zo snel in slaap valt...!!! Wou dat ik dat kon
the-hague-pride
Bedoelde eigenlijk dat je een slaapstoornis hebt
toevallig klopt dat :d
maar na alles wat ik erover gehoord/gezien heb viel hij me enorm tegen en niet zo een klein beetje ook
Je moet er idd de eerste 20 minuten even doorheen bijten, maar
dat je zo snel in slaap valt...!!! Wou dat ik dat kon
blijkbaar een film dat niet aan mij besteed is
maar het waren niet alleen de eerste 20 minuten waar ik doorheen moest bijten.
daarbij, zoek op youtube op "ghost" of op google naar "ghost movies"
en je vind tientallen van dit soort filmpjes
dus ik vind er niks bijzonders aan daar een anderhalf uur durende film over te maken.
kan er niks aan doen helaas, of je vind het leuk of niet
en ik niet dus

Paranormal Activity 2
2010

Paranômaru Akutibiti: Dai-2-Shô - Tokyo Night
2010

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' gaat Netflix verlaten: 'Uitermate creepy'

Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'

Wereldberoemde horrorfilm 'Paranormal Activity' vanavond op televisie

Saw