X-Men Origins: Wolverine (2009)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Gavin Hood
Met onder meer: Hugh Jackman, Liev Schreiber en Danny Huston
Releasedatum: 28 april 2009
Bekijk via Disney+
Plot X-Men Origins: Wolverine
"Witness the origin."
Logan en Victor zijn broers en tevens mutanten met bijzondere gaven. Nadat ze als soldaten worden gearresteerd, vraagt kolonel William Stryker het tweetal voor een bijzondere opdracht met een speciaal team van mutanten. Ze besluiten het te doen, maar op een gegeven moment stapt Logan op, om een vredig leven te starten. Als Logan een aantal jaren later echter wordt geconfronteerd met zijn gewelddadige broer Victor, besluit hij opnieuw met Stryker in zee te gaan. Stryker maakt van hem een uitzonderlijke mutant, sterk genoeg om Victor te verslaan. Wolverine is geboren.
- Trailer (YouTube)
- X-men Origins: Wolverine (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
John Wraith / Kestrel
David North / Agent Zero
Wade Wilson / Deadpool / Weapon XI
Le Clauchard
Op het nippertje nog even bekeken in de bioscoop vorige week.
Lekker rustig zaaltje van Pathe ArenA..
Waarschijnlijk niet al te veel publiek, omdat tegelijkertijd de toppers in de ArenA optraden.
Lekkere film, waar je niet te veel bij na moet denken.
Aktie vond ik goed... special effect voldoende... hoeft voor zo'n film niet meer te zijn.
3,5 ster vind ik een mooie voldoende!
Larsbrouwers
prima prequel van de xmen serie! Film heeft me voortdurend weten te boeien, komt ook wel omdat ik de andere films te gek vond!
Dit smaakt naar meer!
Sasja
Dit smaakt naar meer!
Spinoff! De prequel moet er nog komen (X-Men: First Class)
Matroska File
Ik vond deze film stukken beter dan de andere x-men films.
Het sprak mij ook wat minder aan bij de andere films dat het over meerder personage's ging terwijl ik Wolverine het leukst vond om naar te kijken.
DisPater
De actie knalt van het scherm, de verhaallijn gaat geen minuut vervelen, ik heb genoten van deze blockbuster.
Flauwtjes.
Ben doorgaans best te porren voor dit soort meuk, maar deze viel tegen. Vond het verhaal, na een sterke opening, eigenlijk weinig boeien. Ook de CGI viel me vies tegen (nee, heb geen workprint gezien). En dan de gevechten, weinig boeiend, op een enkele na. Vond sommige actiescenes zelfs lelijk.
Zal dit snel vergeten al moet ik zeggen dat ik Schreiber wel aangenaam vond, maar ook hij kan dit product niet dragen.
Erg standaard allemaal.
Apster
Slordige film.
De actiescenes waren niet al te best. Grootste mankement van de film vond ik echter het slecht geschreven script waarin personages elkaar niet kunnen luchten en het uitvechten, maar vervolgens weer vriendjes worden. De vergezochte twists kwamen ook te geforceerd op me over. Jackman en Schreiber doen het overigens prima, het is alleen jammer dat er niet meer meegedaan wordt.
Martijn1989
Leuke film de enige x-men film die me echt aansprak!
goeie actiescene's en een goed verhaal.
een 4
maxcomthrilla
X-Men! Ik weet niet waarom, maar ik heb mij er altijd verre van gehouden. Eigenlijk weet ik het gewoon heel goed, het kan gewoon geen aantrekkingskracht op mij uitoefenen!
Buiten het gegeven dat de beestachtige naam Wolverine nooit ook maar enigzins in de buurt komt van het niveau van de film, waar ik de gevechten wel erg duf, 13 in een dozijn aan vond doen mede dankzij het onvermogen van de filmmakers om 'Jack Hugemen' eens echt zijn klauwen ergens in te laten zetten, vind ik Hugh Jackman ook gewoon geen fijne acteur, en dat is niet omdat ik jaloers ben omdat alle vrouwen 'A romance down under' zo goed waarderen omwille van hem. Vond dat klaarstomen van een 'uitzonderlijke mutant' ook gewoon echt elke vorm van charme missen. Verder mist de film een grimmige sfeer die je toch op zijn minst zou verwachten, bij het aanschouwen van de poster hierboven, niets van dat alles hier. Het blijft bij wat getouwtrek tijdens een kinderfeestje. 1*
the-hague-pride
had nog wel langer mogen duren, afgelopen voor ik het wist
topfilm
Seifer
Zo bijzonder is deze film niet, elke keer weten de X-men films mij niet te overdonderen.
En dan vinden ze het raar dat mensen eerst de film downloaden voordat ze de film gaan kopen, als die tegenvalt heeft het in ieder geval geen geld gekost.
Boogie1963
ik ben een liefhebber van de x-men films, en ook deze is voor de liefhebber. Je vind hem niks of je vindt hem super. Deze hoort gewoon in het rijtje van de x-men.
dvd-me
Zeker een goede film met goede actie en een goed verhaal.
Ik weet nu eindelijk hoe het met mijn favoriete karakter is begonnen.
jo de koek
Buiten het flinterdunne verhaallijntje een toch wel verassende plot. De beste X-men tot nu toe. Goede special effects. De toch wel indrukwekkende cast deed het m.i, gewoon goed. Een aanrader
clockwork72
had deze film gedownload via torrentz. En het grappige was dat ik de onbewerkte versie gedownload had. (dus zonder de special effects) Heb me werkelijk waar kapot gelachen!
Zag je wolverine springen naar een helicopter toe zag je hem nog aan touwtjes hangen. Echt geweldig gewoon. Ik geef er ook geen cijfer aan pas als ik de orginele versie heb gezien. Ik raad iedereen aan om de onbewerkte versie een keer te downloaden.
Warry Grobben
Wat ik soms zo grappig vindt is dat sommige mensen volgens mij met een andere bril, of dronken zijn, of ze zijn van een andere planeet, naar een film kijken. Heb de film "wolverine" gezien en die is gewoon vermakelijk, hoeft er niet echt bij na te denken en kijkt lekker weg. Als ik dan de recentie lees van bv Maxcomthrilla, niet persoonlijk hoor, maar dan ben ik wel eens benieuwd wat diegene dan wel een leuke film vind. ben echt benieuwd.
Quintijn
Zelf heb ik nooit echt Xmen films bekeken, dit was dus ook mijn eerste film van die reeks, en hij viel me vrij tegen.
De actie in de film was dan nog wel te doen, alhoewel het me opviel dat er geen druppeltje bloed is gespetterd, zal wel met de reden zijn om hen 6+ of AL te hebben om extra centjes binnen te slepen.
De verhaallijn zelf was maar matig tot slecht, en het moest het dus ook van de actie en de special effecten hebben.
Rascal
Oh kan je je eigen berichten niet wijzigen?
Anyweg, edit: Deathpool bedoel ik;)
eltorro
Ik vond deze x-men film toch wel de beste, wat minder personages gewoon alleen de vetste. Ik snap dat sommige het begin wat te snel vonden gaan, ik was er wel blij mee kort en duidelijk waar wolverine de afgelopen 100 jaar had uitgehangen. De special effects waren naar mijn idee prima, alleen als wolverine op een gegeven moment tegen gambit vecht zijn ze wel redelijk slecht.
En de actie was natuurlijk wel het beste van de film.
Martine de Vries
Leuke film, goede actie, geen toppertje maar wel de moeite waard!
Leuk om eindelijk de achtergrond van Wolverine te kennen.
Actionfreak
Tsjaa, goed verhaal en Liev Schreiber speelt zijn rol perfect.
maar geen doorslaand succes.
Actie +
Humor +/-
Cast +
Special Effects ++
ICE1907
Gewoon lekker genieten , vol actie verveeld geen minuut.Effecten waren erg goed.Omdat het lekker wegkijken is zijn de 100 minuten zo om.Mij part had het wel een uur langer gemogen.Ik geef hem 5 sterren omdat ik echt heb kunnen genieten.Het is geen topper maar echt lekker genieten is het wel.
Bélon
13 in een dozijn Hollywood-schlock , viel in slaap tijdens de film. Voor de cast is een blik (televisie) B-acteurs opengetrokken. Bijzonder matig script en dialogen. Zo zouteloos zie ik ze niet vaak. Niks memorabels aan.

Keiharde actiefilm 'X-Men: Wolverine' met Hugh Jackman morgenavond te zien op televisie

De Russo Brothers zouden Wolverine "graag onder handen willen nemen"

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Fantasy / Avontuur, 2001