• 9.380.126 stemmen

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Actie / Sciencefiction | 107 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Gavin Hood

Met onder meer: Hugh Jackman, Liev Schreiber en Danny Huston

Releasedatum: 28 april 2009

Plot X-Men Origins: Wolverine

"Witness the origin."

Logan en Victor zijn broers en tevens mutanten met bijzondere gaven. Nadat ze als soldaten worden gearresteerd, vraagt kolonel William Stryker het tweetal voor een bijzondere opdracht met een speciaal team van mutanten. Ze besluiten het te doen, maar op een gegeven moment stapt Logan op, om een vredig leven te starten. Als Logan een aantal jaren later echter wordt geconfronteerd met zijn gewelddadige broer Victor, besluit hij opnieuw met Stryker in zee te gaan. Stryker maakt van hem een uitzonderlijke mutant, sterk genoeg om Victor te verslaan. Wolverine is geboren.

Logan / Wolverine / Weapon X

David North / Agent Zero

Wade Wilson / Deadpool / Weapon XI

avatar van faun

faun

Ik vond het wel weer een mooie x-men film, tenminste wat harder.

avatar van faun

faun

Trouwens will.i.am. speelt ook mee, maar wat is dat toch met die zangers? Kunnen ze niet gewoon hun echte naam neerzetten.

avatar van Vinco

Vinco

Helaas vindt ik dat deze film de sfeer en genre mis van de vorige (echte x-men films)

Special effects zien er voor mij vaak te nep en te rommelig uit.

Verhaal tjah saai en vrij standaard.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Goeie film

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Ik was niet zo'n fan van de originele trilogie van de X-Men films en die scoorden bij mij dan ook allemaal maar net magere drietjes. Toen ik de eerste film en de geplande reeks van Origins films opstarte had ik dan ook eigenlijk geen hoge verwachtingen.

Ik had het verhaal van de origine van Wolverine al meedere malen meegemaakt. Twee verschillende games, de comics die mijn tante altijd had en natuurlijk de flashbacks in de tv-serie. Dus ik dacht dat deze film gewoon een simpele op herhaling zou gaan worden die me niet zo zou gaan aanspreken.

Direct toen ik de film opstarte werd ik eigenlijk al verbaasd door de zeer vermakelijke en openingsscenes die eigenlijk het eerste kwartier vullen als een lust voor het oog.

De rest van de film was ook goed te pruimen en met enkele sterke onverwachtse plotwendingen zit je altijd midden in het verhaal en laat het je eigenlijk ook niet meer los.

Deze films is een originele en vernieuwende blik op de eerdere jaren van Wolverine voor de conventionele x-men films, en is daar zeer goed in geslaagd.

4/5

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Toffe film, leuk om te zien hoe hij het allemaal begon met wolverine, in mijn ogen meteen het meest interessante personage van de x-men.

Het verhaal is tof, de actie is er genoeg en vaak lekker spectaculair. Special effects niet altijd even strak maar heb me er niet aan gestoord.

Het had voor mijn gevoel allemaal wel wat rauwer gemogen, maar de sfeer die de film had was al redelijk goed zo en ook geen minpunt dus.

Weinig op aan te merken, 3.5* erg goede superhelden film.

avatar van G to the J

G to the J

AAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!

Korte samenvatting van de film..

Het stelde me hier en daar wel teleur...

Zo kom je niet te weten hoe magneto opeens slecht wordt..

Wel zie je die kale rolstoeler vna de goeie...

De begin scene is sterk..

maar ik vroeg me zo af...

Waarom groeiden de kindfiguren wel op tot volwassenen.. maar volwassen bleven even oud door alle oorlogen in..?

VOlgens mij gaat dat ook over een tijdperk van kleine 50 jaar..>_>

avatar van skipy05

skipy05

Het is een film die je apart van de x-men trilogie kunt zien. Het is een heel goede film geworden. Dit had ik niet verwacht. Hij past ook volledig bij de trilogie. Ik vond de speciaal effects zeer goed gedaan.

avatar van Vascago

Vascago

Heerlijke film boordevol actie en spectaculaire stunts. En nog een goed verhaal ook. Hugh Jackman is fantastisch als Logan/Wolverine en ook Liev Schreiber en Danny Huston zijn perfect gecast. Helaas waren de rest van de mutanten, met uitzondering van Gambit, niet zo geweldig.

avatar van Kai-BM

Kai-BM

Film is spannend, actie is goed. Dezze film kan je makkelijk afkijken je verveelt je geen moment.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik had er geen hoge verwachtingen van.

Maar toch word het elke minuut steeds leuker en beter.

Toch een leuke avond gehad.

avatar van AHWA

AHWA

Best aardig.

Ik weet niets van de backstory van Wolverine, dus als dit helemaal niet klopt, dan vind ik dat inderdaad jammer, maar ik had daar tijdens het kijken van de film weinig last van.

Ben niet zo'n fan van Jackman, vind hem te netjes voor deze rol. Dan kun je hem wel een bakkebaard geven en woest laten brullen, maar het komt niet helemaal over.

Het is wel altijd leuk om te zien hoe hij aan dat adamantiumskelet is gekomen, en hoe hij ermee om leert gaan is ook leuk gedaan.

De CGI is bij vlagen erg lelijk, dat is in veel films al veel mooier gedaan.Toch is dit een filmpje wat lekker wegkijkt, ik heb me nergens echt aan gestoord. Het enige wat het deed is dat ik weer eens X-Men en X2 wil gaan herzien, dus als dat het doel was, dan is de film zeker geslaagd.

avatar van vcrrr

vcrrr

Deze film viel mij helemaal niet tegen!

Erg prettig is de introductie van Gambit die ik in de x-men triologie toch wel heb gemist.

Het enige wat ik toch wel jammer vind is dat de rol van William Stryker niet vertolkt wordt door Brian Cox.

Verder vlotte actie, prima acteerwerk en redelijke special effects.

avatar van Xen0n

Xen0n

Ik had wel zin in zo'n 'over de top' filmpje, het viel dan ook zeer goed in de smaak. Heel leuk om een keer gezien te hebben. Ook het verhaal was goed, mij kan het wel bekoren zon prequel.

avatar van showb1z

showb1z

Dit moet zowat de eerste keer zijn dat het game 3x beter is dan de film, op alle vlakken.

Wat een vreselijk zwak script zeg. Irritant romantisch geneuzel, Gambit die volledig de mist in ging, de PG-13 rating belemmert de film ook enorm. Jackman en Schreiber doen nog hun best, maar het is allemaal veel te weinig.

avatar van Megaibo

Megaibo

Het is een zeer mooie film alleen ik ben meer een persoon met happy endings. Voor sommigen zal het wel juist een mooie einde zijn maar voor mij obsoluut niet Anders zou ik er zeker een sterretje extra geven!

avatar van accordejoan

accordejoan

Ik vond het een sterke actiefilm die perfect aansluit bij de x-men trilogie. De effecten konden op sommige momenten inderdaad beter, maar worden nergens echt storend. Kijkt heerlijk weg en bij veel x-men fans was Wolverine toch al het favoriete personage, dus mooi dat hij een eigen film krijgt. Volgens mij is het verhaal niet trouw aan de strips, maar het is te lang geleden dat ik die heb gezien.

avatar van Nicholas

Nicholas

Vanmorgen gelezen dat er een vervolgt komt. Zal geproduceerd worden door Jackman zelf en het verhaal zal zich afspelen in Japan (wat al wel was verwacht).

avatar van Xen0n

Xen0n

Nicholas schreef:

Ah, kheb er nu al zin in! Maar speelt Jackman dan toch nog wel zelf mee? Hij is toch wel heel goed en de enige echte Wolverine

avatar van aksiram

aksiram

Gister deze film bekeken.

Vond hem erg goed hij verveelde niet was spannend verrassend en sluit goed aan op de andere X men films die dus eigenlijk na deze horen te komen.

avatar van Nicholas

Nicholas

Xen0n schreef:

Ja, hij zal zelf wel Wolverine spelen.

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

Had best wat langer mogen duren, voor m'n gevoel vloog de film voorbij. Goede actie en een aantal zeer fraaie shots gezien, Ryan Reynolds heeft weer een leuke, maar korte rol

avatar van Dennizzz33

Dennizzz33

G to the J schreef:

Zo kom je niet te weten hoe magneto opeens slecht wordt..

Ik heb Magneto niet gezien in de film? Dus dat kan altijd nog vind je niet..?

Ik heb hem net gezien en had hogere verwachtingen maar hij stelde me niet teleur. Voor m'n gevoel begon de film iets te saai maar toen hij voorbij was wilde ik meer en vond ik hem te kort. Ik had ook iets andere beelden bij de film door de game die ook in hele andere omgevingen speelt maar nu weet ik dat dat gewoon los van elkaar is. Een prima film waarin ik blij was dat Gambit eindelijk getoond werd en een film waarvan ik graag een vervolg wil zien!

avatar van tis wat

tis wat

Ben sowieso al een fan van de X-men films, deze ging er bij mij dan ook prima in.

Heb me geen moment verveeld met deze goed gemaakte actie film.

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Hopelijk is het zoals de Batman films.

- Een opeenvolgende reeks

- Plots een prequel met een andere director

- Een supervet vervolg à la Dark Knight

avatar van glaedr

glaedr

Een hele goede film! Ik vind hem beter dan de oorspronkelijke xmen. Vet ook om weer hele andere mutanten te zien. Goede muziek en mooie special effects. Een toppertje!

avatar van barcam

barcam

Vermakelijke film met geweldige actie en computer effecten.

Vliegt in een hoog tempo voorbij en verveelt geen seconde.

Mag gerust naast de andere X-men films staan.

avatar van Legan

Legan

X-Men Origins: Wolverine begint als een vermakelijke popcornfilm, maar zakt soms iets teveel terug in clichématigheid en oppervlakkigheid. Qua acteerprestaties zijn Jackman en Schreiber goed bezig, maar de rest is totaal nietszeggend en stelt dan ook teleur. De effecten zijn soms super, maar soms ook bagger van de hoogste graad en ook visueel bevat het maar weinig mooie shots en teveel 'ik stond erbij en kijk ernaar' scènes.

Al met al onderhoudend ook al is het teveel een leeg omhulsel.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Dennizzz33 schreef:

Ik heb Magneto niet gezien in de film? Dus dat kan altijd nog vind je niet..?

Magneto's verhaal komt nog in de volgende X-men Origins film getitled: X-Men Origins: Magneto.

avatar van demorge

demorge

Leuke film als je 'm gaat kijken voor de actie en de special effects, ook past de film verrassend genoeg prima in de eerdere trilogie. Soms zijn de fx goed gelukt maar ook heel regelmatig niet. Zoals bijvoorbeeld wanneer wolverine die trap stuk slaat met die andere mutant erboven op. Huilen met de pet op..

Ook zou ik het leuk vinden als de krachten/gaven van de mutanten iets minder overdreven waren. Het lijkt wel alsof alle natuurwetten aan de kant worden geslingerd in de hoop op een visueel feest. Doordat de krachten soms zo onzinnig zijn kan je je niet meer identificeren met de karakters. Hierdoor verliest de reeks het drama element volledig en zitten we weer met de standaard clichérijke hollywood flick, waardoor je al snel met een 'duurt lang'-gevoel bij de dialogen zit.. Jammer.

Al met al toch wel een vermakelijke film maar geen hoogvlieger.