A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (1985)
Genre: Horror
Alternatieve titel: A Nightmare on Elm Street 2
Geregisseerd door: Jack Sholder
Met onder meer: Robert Englund, Kim Myers en Mark Patton
Releasedatum: 2 april 1987
Plot A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
"The man of your dreams is back!"
De familie Walsh neemt zijn intrek in het huis aan Elm Street en het duurt niet lang voor hun zoon Jesse nachtmerries krijgt over de overleden kindermoordenaar Freddy Krueger. Dit keer probeert Freddy om het lichaam van Jesse over te nemen, om zo ellende te kunnen veroorzaken in de echte wereld.
Freddy Krueger
Mrs. Webber
Mr. Webber
Kerry
Materny
Ik kan deze film zeer moeilijk beoordelen.
Vergeleken met deel 1 zijn er namelijk enkele verbeteringen, maar ook enkele momenten die toch vraagtekens met zich meebrengen . Ik hou het voorlopig op 3*.
Threeohthree
Een aardig gevolg na het fantastische eerste deel, het idee was orgineel, alleen ik ergerde me dood aan "de hoofdrol speler"
Heel vervelende slechte acteer prestaties wat he was ongeloofwaardig maakt, maar het verhaal vond ik wel degelijk leuk
heel ergineel alleen jammer dat alles op het laatst in eens zo snel moest lopen, had makkelijk nog 10 minuten bij gekunt waardoor de film minder afgeraffelt werd, kortom: leuke vermakelijke film alleen je moet niet met dezelfde verwachtingen in deze film gaan waar deel 1 mee was geindigd.
kaydegreef
Na het geweldige eerste deel van Nightmare On Elm Street MOEST ik deze film zien.
Wel, ik heb spijt dat ik dit gedaan heb!
Alles wat het eerste deel zo goed maakte, ontbreekt gewoon in deze film: het verhaal kon me niet boeien, de acteerprestaties waren redelijk tot slecht(met uitzondering van Robert Englund die opnieuw zijn rol als Freddy geweldig speelde. Dat was ver het enige positieve van deze film),etc...).
Jammer dat het tweede deel een "Flop" werd ten opzichte van het eerste deel
Gelukkig zijn de andere sequels véél beter.
Englund keerde terug en het uitmelken kon beginnen. De voldoende van deel een wordt helaas niet gehaald. E.e.a. ligt o.a. aan de matige acteerprestaties en het niet bijster goed uitgewerkte verhaaltje. De uier begint zijn eerste schrale plekje te vertonen.
korenwolf
Zowieso vind ik deze filmreeks niet de top, wat ik ook al bij deel 1 enigzins liet doorschemeren, maar daar waar deel 1 nog iets bij mij kon raken, sloeg deze gewoon alle planken mis. Het ontbrak er zo'n beetje aan alles aan. Hij was saai, absoluut niet spannend en oerslecht geacteerd. Ik kan niet bedenken wat hiervan de bedoeling moet zijn.
Het enige dat er volgens mij aan klopte was dat het een juist vervolg was die qua lokatie en achtergrond eer doet aan zijn oorsprong.
Dat houdt hem net van het absolute nulpunt af en verdient het 1*.
Meer kan ik er niet van maken. Maar goed, ik hou de hoop erin dat de vervolgen van een hoger niveau zullen zijn. We gaan het zien, nog 5 delen te gaan.
thunderball
Na herziening vind ik hem toch iets beter dan ik me herinnerde, ik maak er drie sterren van.
Max en Joep
net herzien, blijft gewoon geweldig.
hier was he tconcept, net als bij 1, nog gewoon duister.
Freddy was geen clown.
de muziek was hier ook nog dreigend, geen walgelijke jaren 80 gitaarsynthesizer roch, zoals bij (sommige) latere delen.
Verder qua sfeer ook redelijk in het verlengde van het orgineel.
lekkere sfeer, prima entertainment.
4 sterren.
Willem12982
Wat is deze film een teleurstelling na het goede eerste deel. In het eerste deel kon Freddy alleen in dromen mensen vermoorden, en dat was nou juist het sterke punt van die film. Nu hij in dit deel in de echte wereld ook kan moorden haalt een heel groot deel van de spanning weg, zo niet alle.
De film heeft ook zo zijn goede kanten, ik vond de acteerprestaties van de cast goed, behalve Jesse zijn vader. Robert Englund blijft in zijn rol als Freddy Krueger natuurlijk meesterlijk.
Freddy moet gewoon in dromen blijven moorden, en dus vind ik deel 3 een waardiger vervolg dan dit deel.
Max en Joep
....sprak hij braaf de meute na.
thunderball
Nee, dat is een feit.
Dat was het sterke concept van het origineel bedacht door Craven.
Door hier van af te wijken krijg je in feite een doorsnee plot, zoals zoveel slasherfilms uit die tijd.
Metalfist
Three, Four
Better Lock Your Door
Deel 1 is één van de beste horrors aller tijden. Het leek me dan ook verschrikkelijk moeilijk om dat deel te evenaren. Freddy's Revenge is zeker een goede film maar kan inderdaad niet evenaren aan het geweldige eerste deel.
Een groot nadeel aan de film is, is dat het niet goed voelt wanneer Freddy in de echte wereld begint te moorden. Dit doet zoveel af aan de originele sfeer waarin Freddy alleen kon moorden als er iemand was aan het slapen maar na een tijdje irriteer je je eigenlijk niet meer en past het ook wel in de reeks. Een gewaagde maar toch ook wel geslaagde gok. Ook vond ik Jesse niet al te geweldig acteren maar Robert Englund als Freddy stal toch weer de show.
Deel 2 bevat toch ook een aantal geweldige scènes. De moord op Schneider, de hele Birds/Alien hommage en dan de meest humoristische scène wanneer Freddy aan het zwembad staan en dat één van die knullen de held wilt uithangen en hem probeert om te praten waarop Freddy hem dan afmaakt en de coole one liner "Help yourself, Fucker" uitstoot zijn er maar een aantal van.
Kan deel 1 niet evenaren maar is toch wel weer een geweldige slasher en is hier eigenlijk te ondergewaardeerd en zeker op Imdb.
3.5* maar misschien met een herziening een 4
Geweldig mooie poster trouwens.
Vascago
Vond het een goed vervolg.Deel 1 valt gewoon niet te evenaren. Freddy wordt weer erg goed neergezet.
Leland Palmer
Ik had het minder verwacht, maar deze 'Part 2' vond ik verrassend leuk. Leuk verhaal, zo nu en dan lekker spannend, maar vooral heerlijk vermakelijk allemaal. Freddy vind ik niet eng, maar een cool figuur is het wel
Acteerwerk was niet al te best, net als een paar belabberd slechte scénes. De scéne met die honden (met maskers op), op het laatst vond ik bijv. echt vreselijk slecht. Totaal overbodig en echt zo'n scéne die een film naar beneden kan halen, mede dankzij het matige spel van Myers. Voor de rest een paar lekker foute scénes, de nodige humor en ook een paar briljante scénes zorgen voor een dikke twee en een halve ster. Beter dan verwacht was ie' wel in ieder geval.
Nomak
Vreselijk jammer dat deze film niet in de buurt van het niveau van zijn voorganger komt. Het was geen slechte film, maar het was zeker niet goed. De sfeer ontbrak en Freddy was heel wat minder eng dan in het eerste deel.
Robert Englund doet wel zijn best, maar het probleem ligt niet bij hem. Het probleem is dat Freddy nu niet alleen meer in dromen dodelijk is. Hij is gewoon van vlees en bloed geworden en iedereen kan hem zien. Zo verdwijnt de magie.
Vinokourov
Ik dacht dat deze film als één van de slechtste in de reeks werd gezien, maar dat valt dus mee blijkbaar als ik nu de reacties lees. Anyway, vermakelijke sequel, die natuurlijk niet kan tippen aan deel één.
Max en Joep
Ik dacht dat deze film als één van de slechtste in de reeks werd gezien
in tegendeel!
clockwork72
deel 1 tm 4 is goed. Daarna wordt het minder. Ik vindt deze bijna net zo goed als deel 1. Deel 5 en 6 zijn overigs alleen voor de liefhebber
erik1677
Vergeleken met deel 1 zijn er namelijk enkele verbeteringen
vindt dit helaas wel een zwak vervolg op deel 1.
Zal m binnenkort maar eens weer bekijken.
Misschien kom ik nog wel terug op mn mening
charmed one
ik vind dit een goed vervolg er zit een goeie spannende zweer en hij is leuk
Chainsaw
Nadat die kleine horrorfilm uit 1984 een onverwachte hit werd, werd er natuurlijk snel geschreeuwd om een vervolg. En dus kwam men al snel met het script van David Chaskin op de proppen. Een script waarin de regels van Wes Craven’s origineel opzij worden gegooid (één van de redenen dat Craven niet wilde meewerken aan het vervolg). Een script waar vooral op het spektakel en de special effects wordt gericht. Het begint bij een alleraardigste openingsscène, waarna de hoofdkarakters worden geïntroduceerd. Opvallend is overigens dat Nightmare 2 de enige film in de Nightmare reeks is met een mannelijke held in de hoofdrol. Hoewel Patton’s personage wel schreeuwt als een meisje.
Freddy’s Revenge is tevens de laatste film waarin Freddy nog een duister, mysterieus en bovenal pissig bijpersonage is. En hoewel ik Krueger in de latere delen ook prima kan waarderen, die duistere kant van hem heeft toch net iets meer. Englund speelt de boeman weer met veel energie en enthousiasme (en is zelf nog even zonder make-up in de openingsscène te zien). Het is jammer dat de film het hele droom- element naar de achtergrond schuift, er gaat daardoor veel magie verloren. Desondanks bevat Nightmare 2 een aantal sterke scènes. Eén van de beste momenten is toch wel Freddy’s verschijning in Grady’s kamer. Goed opgebouwde scène met uitstekende special effects. Ook de make-up effecten zijn er, met de komst van Kevin Yagher, ook op vooruit gegaan.
Enkel op het einde, wanneer Lisa Freddy opzoekt in de oude fabriek gaat de film echt de mist in. Met verschillende onnodige scènes (die er volgens mij enkel inzitten om de special effects) komt het hele einde niet helemaal uit de verf en blijft de kijker wat teleurgesteld achter. Maar desondanks dat Nightmare 2 het niveau van de eerste film niet weet te halen, Freddy’s Revenge is zeker een sterke poging. De muziek van Young is aardig sfeervol, de bijrolacteurs (Bell, Gulager, Lange) zijn prima en vooral weet regisseur Sholder een perfect broeierig, zomers sfeertje neer te zetten. Wat dat betreft niet de beste uit de reeks, maar desondanks ook niet de slechtste.
4 sterren.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Goed vervolg.
Nog niet te komisch en er wordt nog moeite gedaan om het eng te houden. Zeker de beginscène is om vingers af te likken.
Voor de rest een dikke gay-saus er bovenop en enkele vermakelijke scènes zoals in de douches.
Het feit dat Freddy zich nu ook in de echte wereld kan voortbewegen is een foute keuze, maar is gelukkig enkel in dit deel uigevoerd.
Voor de rest een prima vervolg.
movie acteurs
Ik vond dit deel samen met deel 4 en deel 7 altijd de zwakste uit de hele reeks. Het einde en het begin had in mijn mening echt anders gekunt. En die scene met de vogels in die kooi had echt beter gemoeten. Ben nog steeds teleurgesteld. Ja natuurlijk heb ik slechtere vervolgfilms gezien maar alsnog geef ik het een 2,5 omdat ik Freddy Kreuger een eng ventje vond .
DonLeone
waarschijnlijk de allerslechtste Nightmare on Elmstreet aflevering ooit gemaakt. heb er vandaag nog eens naar herkeken, maar het blijft niks waard. deze hadden ze wat mij betreft gerust mogen weglaten, en deel 3 deel 2 laten zijn. deel 3 is 1 vd beste naar mijn mening.
charmed one
ik vind deel drie ook het beste deel uit de reeks. en ik vind deel 6 het zwakste deel.
erik1677
Nee helaas
Vindt dit toch echt het slechtste deel uit de serie.
heb er zelfs nog een half puntje afgedaan.
jirachi03
Ík érvaar Nightmares on emstreet eerder als één geheel die geweldig is

2010

1988

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
1987

1984

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy

Utøya 22. Juli
Drama / Thriller, 2018

The Evil Dead
Horror, 1981
branddroomdagboeknachtmerriespookhuistransformatiesadismebovennatuurlijkpsychopaatmiddelbare schoolfeestjevervolgbezitpremonitionspontaneous combustion slasherbdsmschool busdisfigurementsleepwalkingpool partyurban fantasysupernatural horrorfinal boywhump