• 9.378.203 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van Rotsooj

Rotsooj

Het leek wel alsof Voldemort in deze film de Voldemort in boek 5 was: die liet zich ook al nergens zien.

Als Voldemort geen loeikwade intro krijgt in DH ga ik me zorgen maken. Vliegende Dooddoeners... hoe ondermijnend!

avatar van hahansch

hahansch

Na een veelbelovend begin, kakt de film qua aktie en spektakel zwaar in en verandert het wat mij betreft te veel in een bakvissen verhaal. Ook het verhaal dat in film verteld wordt is aan de magere kant .Teleurstellend.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

JohnWilliams schreef:

Kijk, jij wil alles misschien in 2 delen, dan zijn ze pas rond 2018 klaar dus. Nou dan is Radclife een Harry Potter van 29 jaar.

Uhm, ik zeg daar alleen maar dat het volgende deel in 2 delen komt...

avatar van edrush

edrush

Ik vind het echt een slechte film, in het boek zijn de laatste hoofdstuke het spannenst en wat doen ze in de film, laten het allemaal weg....

vind het echt een teleurstelling en ik hoop dat ze in de laatste film toch wat meer actie in doen

grtz

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

edrush schreef:

grtz

Die hebben ze er uitgelaten omdat dat anders voor herhaling zou zorgen in Deel 8. Dus ja... als jij dat gevecht leuk vind zal Deel 8 wel wat voor jou zijn.

avatar van Raffael77

Raffael77

Komt er nog 1 chips. Ik heb deze net gezien en behoorlijke afgang vergeleken met de vorige. Er gebeurt helemaal niets eigenlijk.

Zonde van mijn tijd. ik was al gewaarschuwd door collega's maar ik ben voor mijn nichtje erheen gegaan. Zij vond hem wel leuk maar te weinig actie zei ze. Dat vind ik nou ook.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Raffael77 schreef:

Komt er nog 1 chips.

Nee, nog twee. Krentenbol.

Starmaster501 schreef:

Uhm, ik zeg daar alleen maar dat het volgende deel in 2 delen komt...

Dat weet iedereen toch

avatar van seantogood

seantogood

Was Harry Potter And The Half-blood Prince Twee jaar wachten waard?

Ik vond deze film wel aardig de kant opgaan. En was best wel komisch en leuk gedaan. Voor het eerst in een HP film gaat liefde een grote rol spelen en ik heb mij daaraan niet gestoord. Integendeel ik genoot er zelfs van. Het is leuk om te zien dat het dieper op de personages in gaat en de karakters worden uitgewerkt. Zodat je meer gevoel met de personages krijgt. Maar dat kom niet ten goede van de muziek in deze film. Het voegde weinig waarde aan de film, waar het wel in bepaalde scenes had moeten bedoelen..(Ik begin nu echt John Williams te missen.) Camera werk is dik in orde, dat kan je wel zien in de veelbelovende begin bij de millenium bridge. Script is ook een stuk beter. Eindelijk wordt er meer nadruk gelegd op het verhaal alhoewel het toch (vanaf deel 5) tekort doet voor een niet-lezer. Acteer presentaties zijn ook sterk voorruit gegaan. (Behalve van Daniel. Derest van de Trio doet het uitstekend, Emma Watson over-act niet meer en laat gecontroleerd haar emoties zien. Ron is een geweldige komisch in deze film en dat laat hij heel goed zien. Naast de Harry Potter films zou hij het niet slecht doen in een komedie film.) Michael Gambon doet het heel goed in dit deel, mijn compliment. Eindelijk weet hij (ook) hoe Perkamentus hoort te zijn. Zowel fysiek als mentaal. Costum en Baard is in dit deel ook veel beter, eindelijk heeft hij een stijl en mooi wit/grijs baart zoals het hoort te zijn. Draco acteert ook gewelid sluw samen met de doodoeners en Sneep maakt het echt koud. Alleen vind ik Sneep zo acteren, waardoor je toch gaat twijfelen of hij echt wel aan dat zijde staat die meest gevreesd wordt. Daniel Radcliffe is volgens mij alleen op de uiterlijk gekozen, want deze jongen bakt er niet veel van. Hij doet het niet slecht, maar ik zit niet echt op het puntje van me stoel als ik hem zie acteren. Hij kan wel wat act lessen gebruiken.

Maar al, is dit met een teleurstellende einde. Waardoor mijn cijfer zich verlaagd, anders had het een uitmuntend gekregen. Ik vind het te snel gedaan. Het is een leuke film maar ze hadden wat meer werk aan het eind mogen besteden, het ging allemaal te snel en de acteurs toonde te weinig emotie rondom de gebeurtenissen. Daarbij komt het ook minder realistisch over omdat er gebrek was aan een goede componist. Ik heb voor het eerst echt geërgerd aan het gebrek van HP sfeer..

Visueel zat het ook mooi in elkaar, de memories waren ook heel professional gedaan, de verdwijnsels waren ook meeslepend.

Ik vind jammer dat er te weinig of verkorte actie scenes waren. Zo wacht je dus op een dikke Climax dat maar niet komt. Maar volgens geruchten, maken ze dat goed in deel 7 en 8.

David Yates lijkt maar de een beetje samenvatting te maken van het boek, zoals in deel 5. Hij doet alles beknopt en complex. Ik weet niet of ik blij kan zijn als hij Deel 7 en 8 gaat regisseren. Muziek componist J. Williams die (misschien) terug trekt kan het hoogst waarschijnlijk goed maken. Alhoewel ik blij ben dat het gesplits wordt in twee delen, waardoor we nog langer kunnen genieten van deze franchise.

Ik kijk de film los van de boek, want die twee kan je niet meer met elkaar vergelijken. Hoewel ik de boek prefer door het eigen beeld dat je creer en de ruimte die wordt gegeven.

Voor mij dus een 3.5*

avatar van TrOjAn

TrOjAn

Bedankt voor jouw uitgebreide ervaring, seantogood !!!

Toch ben ik het niet eens met wat jij een teleurstellend einde vindt! Het einde was echt spannend (zoals altijd bij een HP-film en zoals het hoort)

Voor de rest geef ik je 100% gelijk: visueel altijd heel mooi, gebrek aan HP sfeer vond ik ook, camerawerk erg goed, enz...

Ik heb al alle boeken gelezen en alle films gezien (zoals zovelen) en ik blijf ze mooi vinden

Voor mij een dikke 5*

Ik vond het een zeer geslaagde film!

Mooie graphics. Goed acteerwerk.

Ik heb eerst alle boeken gelezen dus meestal valt een film dan tegen omdat het zo anders lijkt.

Laten we zeggen dat het niet anders lijkt maar gewoon dingen zijn weggelaten(Natuurlijk! Anders zou de film 7 uur duren!).

Niet dat dat erg zou zijn.

Slot: Spannende film met een niet meer zo "op kinderen gericht" karakter.

Groetjes Rianne

avatar van Revolution64

Revolution64

ik vond het een redelijk goeie film, alleen die romantiek is er echt zohard bijgesleurd en dat past er echt niet bij. die opmerkingen van perkamentus waren soms echt belachlijk...

ze hebben wel een paar belangrijke dingen uit het boek niet laten zien, zoals die herrinnering met die ring. Ook waren er een paar scènes die helemaal niet in het boek waren, zoals het nest dat in brand stond?

avatar van misterwhite

misterwhite

Revolution64 schreef:

Voor de 100ste keer die scene is er inderdaad bijverzonnen voor de orde van de feniks nog eens een keertje te laten zien. En die opmerikingen van perkamentus vond ik er juist leuk aan. Eindelijk wat humor in een Harry Potter film.

seantogood schreef:

Ik begin nu echt John Williams te missen.) Muziek componist J. Williams die (misschien) terug trekt kan het hoogst waarschijnlijk goed maken.

Leuk dat mensen ook iets over de muziek schrijven, en ik geef je natuurlijk gelijk hier in

avatar van mcdaktari

mcdaktari

er is helemaal niks mis met de muziek in the halfblood prince, waar kunnen jullie je toch druk om maken

avatar van Charlie93

Charlie93

Na lang wachten heb ik eindelijk Harry Potter deel 6 gezien!

Ik ben al jaren een potter-fan en had best wel hoge verwachtigen van deze film.

De trailers zagen er goed en spannend uit, dus kon niet wachten om 'm te zien!

Nou ik moet zeggen opzich het is een goede film; er is goed geacteerd (beter als voorgaande films, vind ik)

Maar ik miste toch wel de spanning. Ik had ook meer actie verwacht.

En er zijn veel belangrijke scenes weggelaten, wat erg zonde is.

Ze hadden beter die scene's kunnen filmen en minder scene's wat ook helemaal niet in het boek voorkomt *pas op spoiler* (Bijvoorbeeld dat meisje in het begin van de film en zowieso ik heb niet gelezen dat harry in een café zat op het metrostation! beetje raar?!)

Anyway ik vond het wel weer leuk om een potter film te zien met meer humor en liefde, heb veel gelachen tijdens deze film!

Dus zeker een aanrader zolang je niet het boek heb gelezen, ik vind dat er te veel belangrijke stukjes zijn weg gelaten..

avatar van heidelucas

heidelucas

Een gemiste kans in mijn ogen... De film laat TE veel dingen niet zien, Begrijp wel dat je niet het hele boek letterlijk kan overnemen, maar een paar essentieele dingen zijn weg gelaten.

in mijn ogen ver weg de minste verfilming tot nu toe!!

avatar van Rotsooj

Rotsooj

Ik lees dat behoorlijk wat mensen Daniel Radcliffe het zwakste van het trio vinden, en soms gewoon slecht vinden acteren. Mag ik vragen hoe dat komt? (omdat ik hem nou juist de beste vind...)

Komt hij zo gespeeld over? Of heeft hij een irritante kop? Ik snap het niet :S

Rotsooj schreef:

Komt hij zo gespeeld over? Of heeft hij een irritante kop? Ik snap het niet :S

Hij is niet slecht hoor, maar soms schiet hij wat te kort bij bijvoorbeeld Emma Watson. Verder heeft hij wel de Harry Potter looks.

mcdaktari schreef:

Ik maak me er niet druk om maar ik geef slechts mijn mening.

Bijna iedereen weet dat het hoofdthema in een film vaak moet terug keren. Maar Hooper heeft daar gewoon geen zin in, en het thema komt dus maar 2 keer 10 seconde in de film voor. Daar gaat het mij om, de rest van de muziek was ook niet memorabel en het blijft totaal niet in je hoofd zitten...Alleen de muziek van de grot blijft mooi.

avatar van Metalfist

Metalfist

JohnWilliams schreef:

Ik maak me er niet druk om maar ik geef slechts mijn mening.

Zo'n 100 000 keer

JohnWilliams schreef:

Emma heeft acteer of toneel lessen gevolgt toen ze klein was. Misschien maakt dat het verschil.

Het was een tijdje geleden toen ik dat hoorde op tv.

avatar van diedier

diedier

Donkerder en volwassener,

Harry potter 6, de film waar iedereen al zo zo zo lang heeft op zitten te wachten. Eigenlijk zou de film in november uitkomen,maar Warner vond dat geen goed idee [ Dan kunnen ze minder geld in hun zakker stoppen ] Daarom maar in de zomervakantie [Kassa Kassa]. De film is toch al een dikke maand uit,maar ik ben hem vandaag pas gaan kijken omdat ik alle films nog een opnieuw wouw zien voor ik naar de nieuwe potter ging kijken. Dus ik met grote verwachtingen naar de cinema!

Het was een geweldige film. Zo donker,zo volwassen en zo speciaal. De hoofdacteurs zijn veranderd van klein kinderen tot volwassen met * SPOILER * Ieder wel zijn liefdesproblemen.

Special-effects waren fenomenaal deze keer, alles leek zo waaauuuuw juist dat het in het echte leven zo is.

Ik vond het tot nu toe de beste uit de potter-reeks. Maar de film is totaal niet meer voor kinderen ! Veel te donker en te gruwelijk, ikzelf heb mij een keer zeer zeer hard verschroken. Dit is echt geen film voor kinderen meer.

Verder was de muziek ook weer geweldig. Nieuwe liedjes en een liedje uit de vorige film ' Fireworks'. Deze dook 2 keer op in de film. In de film en als einde generiek.

Ik kijk nu al met veel verheugening naar het volgende deel van hp. Tis nog even wachten,maar denk wel dat het de moeite waard zal zijn! Nog even slapen tot 17 november 2010

Een 4,5*

Metalfist schreef:

Zo'n 100 000 keer

Ik moet mijn naam eer aan doen hé

Maar ik zal proberen niet overal op te reageren.

avatar van Laoslander

Laoslander

Heeft er ooit iemand al eens opgelet hoe goed de Harry Potter films zijn van cinematografie?

De verhaallijn is ook mooi vlot opgebouwd, de extra scenes storen niet (leuk voor de trouwe lezers) en er wordt op een uistekende Britse manier geacteerd.

Beter konden ze deze film echt niet maken volgens mij.

avatar van Don MN

Don MN

Laoslander schreef:

Ja, vaak erg mooi inderdaad.

avatar van heidelucas

heidelucas

Vind Daniel ook geen beste acteur... Bij Close-up scene's kan hij maar 1 kop trekken. Hij moet veel meer met zijn gezichtsuitrukking doen (a;s hij dat kan tenmiste).

avatar van Laoslander

Laoslander

:?

heidelucas schreef:

En The Butterfly Effect zou zeker wel een oscar mogen krijgen?

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Na herziening, in 3D (15 min.. te kort) en in Imax theater van Berlijn (groot scherm dus ), 4,5 waard.. Heb me ook minder gestoord aan alles 'wat er niet klopte'. Film blijft leuk qua humor, zelfs tweede keer, spannend en in balans. Het boek blijft beter, maar als film niet slecht gedaan. Eruit gehaald wat er in zat, zonder juist te veel het boek op te dreunen. Ik raad aan om de film nogmaals te zien.

Muziek viel me op was soms te aanwezig, ook door dialogen heen. Enigste waar ik me aan stoorde tijdens de film

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

nou echt , wat een wanproduct. harry potter is nu wel uitgemolken hoor. er was geen spanning geen nieuwigheid geen orginaliteit en wederom een open einde. het ergste is dan nog dat deze film niet eens begint waar zijn voorganger ophield... maar goed. voor de kleintjes onder ons misschien wel leuk.