Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 15 juli 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince
"Dark Secrets Revealed"
Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.
- IMDb (7,6 / 652058)
- Spoilertopic
- Harry Potter and the Half-Blood Prince (BoekMeter)
- Harry Potter and the Half-Blood Prince (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Ginny Weasley
Lavender Brown
Luna Lovegood
dikkie76
De film voldeed niet aan mijn verwachtingen. Die waren meer actie en spannende scenes. Het bleef bij veel romantiek, moment dat het spannend leek te worden (maar het niet werd). Dit soort films blijft wel altijd schitterend gemaakt met een rijke fantasie.
Voormij wel de slechtste uit de reeks. Daarom ook een 3.
jasper1982
Ik heb de boeken niet gelezen, dus had ook geen flauw idee hoe deze film zou gaan lopen.
Weinig actie wat ik wel had verwacht. Het verhaal heeft een aantal verassende wendingen, maar ik heb het gevoel dat ik een hoop essentiele details heb gemist... (kom ik op terug). Altijd lastig om een boek te verfilmen (helemaal een boekenreeks). Hopelijk wordt wordt in de volgende 2 films veel meer duidelijk.
Verder mooi camerawerk, mooie beelden en special effects, muziek was gemiddeld, acteerwerk is erg goed. Behalve Radcliffe, pfffff... Hadden ze maar iemand anders gekozen, de enige die NIET is gegroeid kwa acteren en vooral uitstraling. De rest van de jonge acteurs (vooral Emma Watson) juist wel!
Voor degenen die de boeken hebben gelezen: is Harry Potter in de laatste paar boeken ook nog steeds zo'n doetje...? De films zijn in ieder geval geen kinderfilms meer, de boeken tot op het eind wel? Jammer dat Radcliffe hier niet in mee groeit.
Aan de ene kant had ik meer verwacht. Dit is (hopelijk) de stilte voor de storm / een tussenstuk dat ze beter hadden kunnen uitwerken. Dan maar een film met weinig actie, maar waar veel duidelijk wordt kwa verhaallijn (wat in de andere films sowieso sterker aanwezig was). Sommige dingen zijn totaal niet uitgewerkt of toegelicht: die death eaters in de echte wereld? eh oke.. gruzielelementen... eh wat precies? hmm Perkamentus dood.. geen begrafenis ofzo? The half blood prince.. oja dat is Sneep (tja leuk om te weten maar geen toegevoegde waarde).. veel te kleine terugblik op verleden van Voldemort.. Eh oke, wanneer en waarom besloot hij om evil te worden.. etc etc.
Aan de andere kant ben ik erg benieuwd naar het volgende deel, en dat doen ze goed. In de 2,5 uur heb ik me geen moment verveeld, en daar gaat het uiteindelijk om. Nu nog maar een jaar wachten......
AHWA
De boeken worden ook steeds donkerder en voor een ietwat ouder publiek. Het blijft een kinderboekenreeks, maar er zit genoeg in voor volwassenen. De boeken worden ook steeds dikker en krijgen steeds meer verhaallijnen.
Naomi Watts
Spoiler voor de laatste twee films: Het gevecht op Hogwarts aan het einde van HBP is weggelaten omdat in het laatste boek The Battle Of Hogwarts zit, en ze dus niet twee keer dezelfde soort battle wilden doen.
Dat maakt het allemaal wat duidelijker, heb geen enkel HP boek gelezen dus ben een behoorlijke N00b. Dit is dus eigenlijk meer een aanloop naar de grand finale, hopen dat he twel echt flink knallen wordt dan.
Parisa
De bioscoop zat weer vol. Altijd gezellig, als er tenminste niet 2 giebelgeiten naast je zitten. Ik heb maar geprobeerd me er niet te veel aan te ergeren.
De film zelf begon goed. Eigenlijk veel beter dan ik van andere Potters gewend was. De spanningsboog was trouwens helemaal anders. Begin met spanning, lang middenstuk met af en toe een spannend gedeelte, en een heel snel slotstuk. Beetje vreemd.
Het is al een hele tijd geleden dat ik het boek heb gelezen, en vervolgens moesten we ook nog extra lang wachten op de film, maar volgens mij klopte hij in hoofdlijnen in ieder geval redelijk. Als ik zo wat reacties las, ben ik zelfs blij dat ik het boek al zolang niet meer heb gelezen.
Vat mij betreft hadden ze de gezellige scenes wat korter mogen houden, om meer tijd te kunnen besteden aan de spannende. Die waren alweer voorbij voordat ze eenmaal begonnen waren. Of heel slordig afgewerkt, bijvoorbeeld de grotscene. Ook de dood van Perkamentus vond ik ronduit slordig en daardoor nogal oneerbiedig aan zo'n belangrijk personage van de boeken. Ze hadden bijvoorbeeld Felix best haar lied kunnen laten zingen.
Na het zien van de film had ik volgens mij hetzelfde gevoel als bij het lezen van het boek. Klaar voor de start? Af!
AHWA
De dood van Dumbledore werd absoluut niet slordig gedaan. Misschien zelfs wel beter dan in het boek. Nu konden ze er alle aandacht aan wijden, zonder dat ze afgeleid hoefden te worden door de strijd op Hogwarts.
En dat laatste eerbetoon was mooier dan een begrafenis had kunnen zijn.
The One Ring
Wederom een leuke film uit de Harry Potterreeks. Zeg erover wat je wilt, maar het blijft altijd vermakelijk. De soms wat storende obsessie voor plottwists, die overigens ook de boeken kenmerkt, worden zoals gewoonlijk weer goedgemaakt door fijne avonturenscènes (de climax in die grot bleek ook spannend terwijl ik de afloop al kende), geestige (hoewel zelden echt grappige) humor en vooral de bijrollen van al die Briste klasse-acteurs die misschien nog wel de voornaamste reden zijn dat ik deze films zo graag blijf zien (wat zouden we toch zonder Alan Rickman en Maggie Smith moeten?). Jim Broadbent is een waardige toevoeging aan dit rijtje. Daarbij is de film soms bijzonder mooi geschoten en is de Potterreeks een van de zeldzame blockbusterseries waarbij effects en bombast niet belangrijker lijken te zijn dan kijkplezier en karakterisaties. Dit is absoluut niet mijn favoriete deel (misschien moet ik Azkaban eens qua stem verhogen om hem van de groep te onderscheiden), maar het is leuk om te zien dat de serie nergens zijn magie echt verliest. Ook niet na 6 delen.
Het meest storende aan de films is bijna de vaak ietwat onzinnige kritiek van de fans die nog altijd niet in de gaten hebben dat boeken en films niet hetzelfde medium zijn en die al woedend beginnen rond te schreeuwen als er kleine verschillen inzitten. Ik heb de boeken gelezen, maar van dit deel herrinnerde ik me alleen de grote lijn en niet de details. Evenwel kon ik alles weer goed volgen, evenals de mensen die met mij meegingen naar de bios en het boek nooit lazen. Daarnaast hadden we allemaal plezier in de film. Wat wil je dan nog meer? Doet het er werkelijk toe of Tops of Luna Harry vind als die verlamd in de trein ligt? Willen we werkelijk een half uur extra zodat we nog meer van Voldemorts jeugd zien? De Potterfilms worden, helaas ook vaak door de makers, te veel gezien als aanhangels van de boeken, die als een Bijbel beschouwt worden. Het knappe is juist dat de films, met uitzondering van naar mijn mening The Goblet of Fire, het verhaal goed over weten te brengen voor degene die de films niet zagen. Dat is belangrijker dan ieder detail er voor de fans van de boeken in te stoppen.
Parisa
En dat laatste eerbetoon was mooier dan een begrafenis had kunnen zijn.
En toch voelde ik er tijdens de film helemaal niets bij. Ook niet door de aanzwellende muziek. Bij het lezen van het boek was ik zo'n beetje net zo in schock als Harry was. En vond ik het wel aangrijpend.
Slughorn en zijn toverdrankles waren trouwens wel zeer geslaagd.
Akkiej
Ik was nogal teleurgesteld bij het zien van deze film. Te veel stukken uit het boek waren weggelaten, delen werden te veel afgerafeld. De film heet 'Halfbloedprins', maar deze komt amper in bod bij de film. Ook de herinneringen van voldemort die Perkamentus laat zien zijn niet volledig. Deze lessen bij Perkamentus nemen een groot deel van het boek in beslag, maar in de film wordt er amper aandacht aan besteed.
Draco speelde wel erg overtuigend. Echt geweldig! Zijn rol was erg goed neergezet, je kon de angst zien die hij had.
Ik irriteerde me mateloos aan de opmerkingen van perkamentus. 'Je moet je scheren, Harry', 'Wat heb jij met Hermelien Griffel?'. Al deze anti-perkamentus opmerkingen waren naar mijn mening overbodig, het paste totaal niet. Ook het begin was erg irritatie-wekkend. Harry probeerde een date te krijgen met een meisje en ineens verschijnt perkamentus daar. Ik had graag gezien dat perkamentus Harry bij de duffelingen ophaalde, het had een goede dosis humor opgeleverd.
Ook het einde was zo snel weer voorbij. Ze hadden hier veel meer aandacht aan moeten geven, als het spannend werd was de scene ook alweer voorbij. Perkamentus komt amper over alsof hij pijn heeft (op de toren waar hij onder malfidus' schot staat). Ook het eindgevecht tussen 'De strijders van Perkamentus' en de dooddoeners miste, de dooddoeners liepen op hun dode gemakje de school weer uit.
De zelfbedachte stukken (brand bij de wemels) hadden ook wel weggekund, naar mijn mening had het niet echt toegevoegde waarde.
Special effects waren trouwens wel erg mooi, prachtige beelden.
Matige film, te weining mysterie en magie.
AHWA
Ik vond die opmerkingen van Dumbledore juist wel bij hem passen. Dumbledore is de machtigste tovenaar, maar zijn quirkyness maakt hem zo geliefd. Kijk maar naar de paswoorden voor z'n deur, of de hebbedingetjes in z'n kantoor, of de woorden voor het grote maal als de Sorting Hat klaar is, et cetera. Zulke dingen geven hem juist die luchtige toon die Gambon niet liet zien in GoF en OotP.
M.Goodkat
Film juist gaan zien en redelijk tevreden eruit gekomen.
Kijk al sinds het begin Harry Potter (wel nooit de boeken gelezen, heb wel de vuurbeker en azkaban maar nooit gelezen).
De pluspunten waren dat eindelijk het nog grauwer gegaan is en ik die fucking voldemort niet gezien heb tijdens de hele show.
Leuke twists eraan gegeven wist wel dat perkamentus eraan ging maar verpestte het verhaal niet
Het grootse ergernis is dat Daniel Radcliffe niet fatsoenlijk kan acteren. Denk ook nadat harry Potter hij geen enkele deftige film gaat kunnen maken, kan werkelijk geen kak vind ik.
Prachtige effects, leuke bijrol van Helena Boham Carter en vond Draco was geweldig in deze film, wat meer screentijd gegeven dan in de vorige films (naar mijn mening)
Ben wel blij dat deze de voorlaatste is want ik krijg genoeg van Harry over there maar iets in mij zegt om elke keer te gaan zien, ga ook niet zien op dvd dusja.
Conclusie: leuk voor tieners (kinderen van 10 jaar wordt denk ik teveel) en leuk voor fans van het genre fantasy
3,5/5*
lovingcharm
Absoluut een heerschende harry potter film!
Kan niet wachten om nog een keertje te gaan
Horrorfreak12
vrij spectaculaire film en beter dan deel 5
van het verhaal kan ik niet veel meer volgen ( sinds deel 4 ergens)
maar toch zeker nog de moeite om te zien !!!
Don MN
Ik ga naar Harry Potter omdat ik de boeken weer wil beleven.
Sorry, maar dit lijkt me niet de juiste instelling, de boeken 'beleef' je tijdens het lezen. De verfilming van elk boek is toch iedere keer een korte samenvatting geweest?
Waar gaat het in deze film over Voldemort?
Waar gaat het in deze film over de vrienden van Potter?
Waar gaat het hier over Lupos?
Waar is het eindplot waar het boek 200 pagina's naar toe werkt?
Waar is de begrafenis van Perkamentus?
1. Tijdens de lessen van Perkamentus, wordt kort maar krachtig uitgelegd wat en hoe.
2. Misschien een paar herinneringen gemist? Tijdens de lessen van Perkamentus.
3. Meen je dit serieus? De eerste film waar er véél aandacht aan de vriendschap tussen alledrie wordt geschonken en erg natuurlijk overkomt.
4. Hmm, Lupos is niet een personage dat er toe doet of ooit nog voor spannende en beslissende momenten gaat zorgen niet erg dat hij weinig screentime krijgt.
5. Oké hier kun je niet omheen, de hele film heeft een aangenaam tempo, het einde is iets te snel, maar niet storend snel dat je het allemaal niet kunt volgen, klein minpuntje.
6. Pff, toch mooi einde op het schoolplein, bij die begravenis komen weer superveel tovenaars enzovoort rondhuppelen zonder enige betekenis, gelukkig gaan we nadat het licht het Duistere Teken overwint naar de kamer van Perkamentus en vervolgens naar de toren toe.
Feit blijft dat een grote groep komt met argumenten als verandering en weglating. En de 'verkrachting' van het boek vind ik ook vrij abstract gezegd. Als er nou concreet werd gezegd wat er nu mis is als minder essentiële gebeurtenissen worden weggelaten of waarom het verhaal niet goed te begrijpen is.
Dit heb ik wel met serpico kunnen bespreken. Waar de zwakke punten van dit deel liggen en deze zijn vaak ook nog persoonlijk. Meestal komen uithalen naar de film niet verder dan: "Toch veel minder dan het boek." Onderhand erger ik me er een beetje aan, maar aan de andere kant zijn de 'Top! 5*', 'Morgen in de bios zien, alvast 5*' wel veel irritanter voor tegenstanders, lijkt me.
Vat dit niet op als een persoonlijke aanval, ik vond het einde ook net te snel, maar er wordt niets belangrijks weggelaten in de film, niets dat je uiteindelijk zult missen.
Gruwelijk lelijke poster trouwens. Maar dat is oud nieuws
Mee eens!
De eerste van de 6.
jimcarrey gek
Net de film gezien en tot en met tweederde van de film echt genoten.
Dat op momenten het boek niet gevolgd werd, nou okay prima.
Maar vanaf het moment dat Harry en Perkamentus terugkomen na de zoektocht naar dat gruzielelement werd in mijn ogen het boek zodanig verkracht dat de sterren voor de hele film er met de minuut vanaf vlogen.
Harry die er zo maar bij staat zonder in te grijpen bij de moord, Geen gevechten die een essentieel onderdeel in het boek vormen tussen dooddoeners en scholieren.
Een schrikeffect is niet voldoende voor de hele film.Neen, tot tweederde deel van de film was in mijn ogen 5 sterren waard.
Het laatste gedeelte was voor mij zo een desilusie dat er van die 5 sterren niet meer dan 2 over blijven 1 ster voor de humor en 1 ster voor de rest.
Deel 1 blijft in mijn ogen nog de beste. De rest van de series groeit niet mee met de boeken en het publiek. Terwijl dit deel tot tweederde van de Film wèl de belofte leek waar te maken. Maar zoals ik al zei, daarna wordt het een desilusie en verkrachting van het boek.
chembrother
Het zesde jaar van Harry Potter op Zweinstein. Het boek was een prettige beleving om te lezen en ik vond de film ook erg snel voorbij gaan. Ik wil niet ingaan op het verschil tussen de film en het boek want dat leidt bij iedere verfilming tot de nodige discussies en is al weer genoeg besproken op het forum. Wel was e.e.a. al flink weggezakt omdat ik het boek vele jaren geleden voor het laatst heb gelezen.
De film keek ik afgelopen zaterdag in een overvolle bioscoop en kom er wel achter dat veel mensen niet de HP boeken gelezen hebben en de meest domme vragen/opmerkingen plaatsen bij iedere gebeurtenis. Dat was wel storend. Verder was het moeilijk om in te schatten of iemand die de boeken niet heeft gelezen ook het verhaal en alle gebeurtenissen exact begreep. na afloop merkte ik dat dat voor velen niet het geval was geweest. Daar heb je dan toch mooi een voordeel als boekenlezer.
De film zelf was donker en grimmig van aard. Je kunt echt merken dat Rowling (met de jaren) Harry steeds interessanter heeft gemaakt voor de ouderen t.o.v. de jongere kijkers. Ik vond het een prettige film en kijk uit naar de verfilming van het laatste deel. 4* lijkt mij een goede score voor deze film.
jarjiop
Ben zondag voor de 2e keer naar Harry geweest. De punten die ik tegen vond vallen tijdens de 1ste keer dat ik hem zag, vielen nu helemaal niet meer tegen. Ik vond de film deze keer echt goed, duidelijk de beste van allemaal. Het enige wat mij stoorde was:
Harry riep nadat Sneep 1 keer zijn spreuk had afgeweerd al "Fight back you coward, fight back!"
Dat vond ik een beetje dom,
VERDER WAS DE FILM TOP!
VOOR MIJ NU 5 STERREN!
Thom1994
Sorry, maar ik vond deze film echt saai vergeleken met de andere Harry Potter films, viel me erg tegen. Toch geef ik 3 sterren vanwege het altijd goede acteerwerk van (bijna) alle personages.
Saaaarrtje
Dat had ik nou ook precies na het zien van de 2e keer!
Akkiej
Perkamentus is inderdaad een maffe kerel, maar deze opmerkingen sloegen naar mijn mening nergens op. Hij is niet iemand die zich bezighoudt met puberende dingetjes. De opmerking (over het tijdschrif) in het huis van Slughorn was wel weer helemaal in perkamentus-stijl.
Akkiej
Dat had ik nou ook precies na het zien van de 2e keer!
Dit had ik ook na het weerzien van deel 5, ineens was de film een stuk leuker. Misschien is dit ook wel weer het geval bij dit deel, dus moet maar even zien.
semmie12
coole film,maar ik vond de andere HP films beter.
Raar einde,maar de rest laten ze natuurlijk aan deel 7 over.
De Smurf
ik vond de film goed alhoewel hij niet aan mijn verwachtingen voldeed. ik vond dat ze belangrijke scene's uit het boek hebben weggelaten en dat ze daarom soms veel info misten wat ze wel nodig zullen hebben voor de volgende 2 films.
ik hou zelf ook meer van actie en vond daarom ook dat ze te weinig actie in de film hadden en teveel romance en als ze dan romace hadden had ik ook wel verwacht dat ze meer met harry en ginny zouden doen.
alhoewel vond ik toch dat ze goed geacteerd hadden en de film zeer mooi was gemaakt en gedaan.
daarom alsnog een goed cijfer omdat ik hem zeker nog vaker wil gaan kijken als ik hem thuis heb.
Barrie vd Laan
de beste film tot nu toe. 5 sterren
Samiraaa
dat is niet toch? dat begint toch ook in de straat bij hp thuis of vergis ik me?
Het boek begint met een kijkje in het leven van Herman Duffeling, Harry's oom dus.
De film begint met het gesprek tussen Albus Perkamentus en Minerva Anderling in de Ligusterlaan (waar Harry en de Duffelingen dus wonen).Dit komt ook voor in het boek, maar ietsje later.
nbarten
Zelfde mening als veel anderen hier, vondt het gewoonweg de saaiste harry potter film en dus ook het minst goed. Had er meer van verwacht eigenlijk.
3 sterren.
1nevitable
Ik vond het maar een saaie film, duurde best lang en er gebeurt niet zo veel. Verder is het ook best stom dat opeens iedereen verliefd en jaloers is, hadden de vorige films niet zoveel last van. Het is dan zelfs van die kinderachtige giegel ik geef je een kusje haha romantiek.
Volgende film moet Emma Watson een lange scene krijgen, wellicht met Ron erbij, en dan serious business, meer plezier voor de kijkers.
Overigens blijf ik me constant ergeren aan de slechte magie, het enige vette was Perkamentus die wat vlammetjes toverde. Toch jammer in een film die (o.a.) over magie gaat.
Harry is dan zogenaamd de master of magic, maar hij kan totaal niets en verliest ieder 'gevecht' in de film. Vind het ook moelijk om te begrijpen waarom ze in die gevechten altijd lichtbolletjes op elkaar afschieten terwijl ze ook die martelspel of die doodspel kunnen gebruiken. (Ik realiseer me dat dit in het boek ook zo is, maar daar stoor ik me er ook aan).
Daarnaast is die Daniel Radcliffe maar een matige acteur.
JohnWilliams
Daarnaast is die Daniel Radcliffe maar een matige acteur.
Vond hem in deel 2 en 3 het beste...hopelijk doet hij het hier beter.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

2002

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001

Daniel Radcliffe deelt schokkende anekdote: 'Ik was doodsbang voor hem'
Zesde deel van 'Harry Potter'-reeks 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' vanavond te zien op televisie

Daniel Radcliff verafschuwt eigen acteerwerk in 'Harry Potter en de Halfbloed Prince'

HBO Max lanceert in VS met complete Harry Potter-franchise in aanbod

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011

Titanic
Drama / Romantiek, 1997

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975