• 9.378.235 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Mr.Crow

misterwhite schreef:

De film staat op de 221ste plaats in de top 250 van imdb

Schande. :S

Aardig als film, waardeloos als boek vertaling.

avatar van evadege

evadege

Vermakelijk, vooral Rupert en Daniel (-met name het deel als hij het geluksdrankje op heeft-). Verder vond ik Tom Felton als Draco overtuigend. Hij zette het karakter goed neer, ik begon -shame on me- zelfs nog medelijden met hem te krijgen op een gegeven moment.

Verder vond ik het visueel erg mooi. De winkel van de tweeling vond ik prachtig! Jammer dat we er zo weinig van te zien kregen, en wat we zagen, ging eigenlijk in een flits weer weg.

Minpuntje was dat het gevecht aan het eind van de film ontbrak, maar ja, ik begrijp ook wel dat ze dat misschien hebben gedaan om het gevecht in deel 7 grootser te laten lijken. Daar zit wat in.

Al met al, erg van genoten, ga 'm zeker nog een keer kijken (zien of ik dan niet schrik bij de necroten.

*4,0

avatar van Nicholas

Nicholas

Net terug uit de bioscoop. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; dit is mijns inziens het slechtste deel uit de Harry Potter reeks.
Waar ik het vorige deel weer goede hoop kreeg door de duistere sfeer en de toenemende actiescènes, heb ik me bij deze film vooral zitten ergeren.
En dat vind ik jammer, heel jammer.

De film is een verkapte tienerfilm die alleen aan het begin en aan het eind (eigenlijk net vóór het einde) de Potter-sfeer uitdraagt.
Het is te veel "snogging", te veel puberen...

We zien Harry,Ron en Hermione temidden van al die puberteitsissues, maar veel van de overige personages wordt te weinig uitgewerkt.

Slughorn is erg leuk en Draco wordt érg goed neergezet.
Maar daarnaast vind ik het vooral erg vlak, met als toppunt Fenrir. Iemand die nog nooit de boeken heeft gelezen, waar ik er een van ben, moet gaan raden dat dit een weerwolf is?

Dan de actie, of het gebrek daaraan kan ik beter zeggen. Dit aspect vind ik persoonlijk belangrijk en het zorgde ervoor dat ik het vorige deel als hoopvol bestempelde.
Doordat dit het een na laatste deel was, verwacht je een geweldige cliffhanger met een paar mooie showdowns. Die zijn er niet.

Het enige moment dat ik iets verwachtte was toen Snape en consorten Hogwarts ontvluchtten en Harry ze achterna ging.
Harry komt schreeuwend aanrennen, Snape stuurt de rest weg, Harry valt aan.....en Snape weert dodelijk makkelijk af. Einde "gevecht".
Die dooddoeners hadden sowieso weinig moeite om de machtigste tovenaar uit te schakelen en er net zo makkelijk vandoor te gaan.

Deze film heeft me teleurgesteld, erg teleurgesteld. Het is te hopen dat het laatste deel een impact teweeg zal brengen die zijn meerdere niet kent. Want stelt het laatste deel teleur, dan is de hele reeks een mislukking.

Wetende dat er meer in deze reeks zit, zou dat de échte mislukking zijn.

***

avatar van syno

syno

Ik vond dit ook het slechtste deel. MEER dan de helft uit het boek is weggelaten in de film... Ze hebben meer de tijd genomen om het romantieke gedeelte te tonen dan echt het verhaallijn van Voldemort.

Daarnaast had ik me echt verheugd op de gevechtsscene in de school zelf...Maar tuurlijk, 't zou weer eens niet waar zijn dat ze juist DIE scene helemaal weggelaten hebben!

avatar van Mvisser

Mvisser

Zojuist terug van de bioscoop en het viel me toch erg tegen. Bijna geen actie waardoor het toch een beetje langdradig was.. Ik had er meer van verwacht.

avatar van Feben

Feben

Tja, wat kan ik zeggen? Het is een vrij aparte film. Als een van de films uit de Harry Potter-reeks vind ik het beslist niet het slechtste deel. Als losstaande film, is het ook geen slechte film. Als verfilming is het daarentegen een grap. In zeer grote lijnen is het verhaal neergezet, waarbij in mijn ogen toch vrij nuttige dingen zijn weggelaten. Vreemd genoeg hebben de makers er vaak een eigen draai aan gegeven, waarbij ze situaties die beschreven staan in het boek, totaal veranderen, wat daardoor soms zorgt voor langere, irrelevante scènes, terwijl belangrijkere dingen weg zijn gehaald. Iets waar ik zelf om moest lachen, maar tevens ook erg vreemd vond, is dat ook een aantal personages behoorlijk zijn verandert. Harry is het type dat overal mee lijkt te flirten, en Perkamentus is het type wat in animeseries zou worden beschouwt als 'pervert'. Hij lijkt behoorlijk bezig te zijn het liefdesleven van anderen, en werden ook die bladen die hij aan het begin uit het huis van Slakhoorn meenam in het boek wat onschuldiger gebracht. Ron, Hermelien en de meeste andere personages vond ik erg goed spelen. Ook visueel was het prima in orde.

Waar ik zelf het meest last van had was het einde. Als je enkel kijkt naar de film, waarom was het zo belangrijk dat Malfidus die kast repareerde? Het hele idee van de kast was dat de dooddoeners binnen konden komen, maar wat hebben ze nu eigenlijk gedaan? Ze hebben alleen gezien dat Perkamentus stierf, maar verder? Hop, daar waren ze, Perkamentus dood, en rennen maar weer. Even wat glas breken, en dan zijn ze weg. Ze hadden het wel iets groter mogen maken. Niet persé om het smeuïger te maken, maar om het hele kastgebeuren ietwat doelgerichter te maken.

Dus, al met al een film die prima in orde is qua acteren, visualisatie en verhaal op zich, maar als verfilming vrij waardeloos. Ik raad dan ook aan om te gaan kijken naar de film met het idee dat het een losstaande film is, en geen verfilming. Dit is ook wat het moeilijk maakt om de film te beoordelen. Als losstaande film: 4* als verfilming 2.5*.

avatar van Iron Maiden

Ik hoop van niet!

Waarom niet?

Iron Maiden schreef:

Over anti climax gesproken!

Een snelle climax dat zeker, maar een anticlimax?

avatar van Jasspero

Jasspero

Wat ik goed vond aan deze film was het aspect van humor dat er in is gebracht. Harry's geluksdrankje was briljant. Heb wel zitten lachen om zijn gezichtsuitdrukking tijdens de scene waarin Aragog dood was, of dat HermelienHarry er op wees dat Regina Valster hem leuk vind omdat hij de uitverkorene is.

Wat ik ajmmerlijk vond was dat veel personages behoorlijk uitgevlakt waren.. Hagrid, bijvoorbeeld... of Lucius Malfidus... Marcel Lubbermans,

die te grote rol van belinda broom.... absurd....

De scene dat hermelien zat te janken om rons gezoen met berlinda was ook niet gepast... in de film kwam niet echt naar voren dat Hermelien smoorverliefd was of zo...

het eind vond ik wat matigjes..

Loena leeflang was weer vermakelijk, maar ze zou er goed aan doen wat meer als een wijs persoon over te komen in plaats van als een sprookjesfiguur,

Verder vond ik die scene waarin het huis van de wemels in de fik werd gestoken weinig toevoegen... wat was bijvoorbeeld de reden dat ze dat huis in de fik staken?

deze film krijgt van mij 3 sterren omdat het welgrappige scenes had.

avatar van Jasspero

Jasspero

Ben het er eigenlijk volkomen mee eens. Over een jaar of tien word er gewoon een remake gemaakt van de harry potter filmreeks. Daaar moeten we maar op hopen.

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Jasspero schreef:

Ik vond persoonlijk dat als er een figuur recht van het boek op het witte doek was geplaatst het Luna wel was.

Van compleet foute outfits tot de grappige attributen die haar zo typeren.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ik heb zelf alle boeken meerdere keren gelezen, gisteren deze film gezien en het viel me zwaar tegen. Het leek wel of ik naar een romantische komedie aan het kijken was, terwijl de hele film duister hoort te zijn. Veel momenten uit het boek ook weg gelaten, oké dat is logisch maar ze hebben dingen weggelaten die ze beter wel hadden kunnen laten zien. Vond het allemaal erg slap en kinderachtig. Als je een echte harry potter fan bent dan zie je dit ook en zal je absoluut niet boven de 3,5* uit kunnen komen. Jammer.

Ook hebben ze zelf nog een aantal uber slechte zelf verzonnen grappen in gedaan, hadden ze ook beter niet kunnen doen. Perkamentus die tegen Harry zegt dat Harry zich moet scheren? Waar gaat dat over?

Een gemiste kans dit.

avatar van madelon12

madelon12

Ik ben het volkomen eens dat de film zich niet aan het boek heeft gehouden, ook jammer dat er weinig aandacht is besteed aan de kus van harry en ginny en de relatie op het einde hier heb ik mij vooral op verheugd maar er was hier weinig over te zien.

Verder vind ik het verder een goeie kans.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Ik Snap eigenlijk niet dat deze film slechte commentaren krijgt hier...

De 6de is wel wat anders dan de andere films, maar hij was gewoon spannend, vet, soms heel grappig enzo. Heb hem gisteren bekeken in de cinema en vandaag ga ik hem weer kijken met mijn broertje... Ik vond de film GEWELDIG en zeker de beste uit de reeks tot nu toe

avatar van Char.lotte

Char.lotte

Dutchmeister schreef:

Ik had het idee dat ze hiermee wat meer wilden laten zien dat Perkamentus een soort vader-figuur voor Harry was. En dat was dan weer essentieel op het einde wanneer Perkamentus dood gaat en Harry hier verdriet van heeft. Als Harry Perkamentus enkel zou zien als het schoolhoofd en er verder geen band mee zou hebben, dan zou de dood van Perkamentus hem niet zo raken..

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

Dutchmeister schreef:

Ben ik het niet helemaal mee eens. Ik ben zeker een enorme fan van de boeken, heb ze ook meerdere malen gelezen, maar toch 4* gegeven voor de film; ik heb me er prima bij vermaakt, ondanks enkele kleine ergernissen hier en daar.

avatar van Bla

Bla

Als ik zo de berichten lees en woorden als 'romantische komedie' voorbij zie komen word ik toch wel bang. Voldemort is zo'n beetje op het hoogtepunt van zijn macht, mensen sterven links en rechts en dan gaan we er een komedie over maken? Hopelijk zie ik hem binnenkort en ik heb nog altijd torenhoge verwachtingen, ben alleen bang dat ze niet waargemaakt zullen worden.

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

stel je er alvast op in dat niet alles klopt met het boek en dat in de film enkele dingen zijn aangepast. Ik vind het echt een 'stilte voor de storm' film Hopen dat die storm ook wel komt in het zevende deel dan...

Maar als je op die manier de bios in loopt, kun je er toch van genieten hoor! Zeker de moeite waard

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Na het einde van deel vijf, had ik hoge verwachtingen van deze.

En die worden helemaal ingelost.

De film gaat dieper in op de verleden van Voldermort en het is mooi om te zien hoe Harry Potter en Dumbledore weer ten strijde trekken.

Dit is ook de film met de meeste emotionele lading.

Kortom, een hele sterke deel.

avatar van Jarmotje

Jarmotje

Ik vond de film erg mooi. Vooral het deel voor de pauze was erg goed in mijn beleving. Grappiger dan de andere delen. Na de pauze (na +/- 1.5 uur) werd het wel iets minder. Er werd een beetje veel aandacht besteed aan het liefdesgebeuren, en weinig aan de lessen bij Perkamentus, jammer! Het meertje en de grot waren heel mooi gemaakt. Toch miste ik op het einde wel het grote gevecht, dat was jammer. Ze hadden beter de scene bij de Wemels weg kunnen laten en een spannende eindscene neer kunnen zetten.

Al met al wel een goede film waar ik sowieso nog eens naar toe ga. Persoonlijk vind ik hem de beste van allemaal. Hij komt dan misschien niet helemaal overeen met het boek, het is opzich wel een mooie film. 4.5 vind ik hem zeker wel waard!

avatar van ninab

ninab

ik vond deze film echt supergeweldig!

Heb er keiveel van genoten.

Dikke vijf van mij en op naar deel 7, whoehoe

avatar van pokefreak

pokefreak

Als ik het boek niet zou gelezen hebben zou ik deze film super vinden maar ik heb het wel gelezen en in vergelijking met het boek vond ik het ook een beetje teleurstellend. Persoonlijk had ik het leuker gevonden als ze veel meer details van voldemort erin brachten, met andere woorden veel meer oude herinneringen maar in die hele film zie je er maar 2, het punt van het weeshuis en dan de herinnering van slakhoorn, persoonlijk zou ik ook zeker het punt erin gebracht hebben toen de moeder van Tom nog bij haar slechte vader leefde en de punten waarin je volgt dat hij de voorwerpen verzameld waar hij de gruzielmenten van maakt. En dan ook nog dat ze het gevecht er niet in brachten waar ik persoonlijk om stond te popelen, en ik had ook gehoopt dat ze het stuk van de witte tombe erin zouden brengen waarin perkamentus begraven, vond het wel mooi toen iedereen zen toverstaf met een lichtpuntje in de lucht hees maar deze film had veel duisterder mogen zijn.

Ik hoop dat ze het laatste boek toch wel beter verfilmen dan dit, dat mag ook wel aangezien ze het in twee films opsplitten want persoonlijk denk ik toch wel een beetje dat het eerste deel

wss niet zo goed zal zijn.

Deze film was nattuurlijk niet helemaal slecht dus ik geef deze film toch wel 3*, dat lijkt mij meer dan genoeg

avatar van Draconian

Draconian

Bagger

avatar van the new guy

the new guy

Prima duidelijke verfilming van het zesde boek. Helaas toch een lichte tegenvaller. In het boek lag de nadruk meer op het duistere en de opkomst van de doodoeners, in de film lag naar mijn mening de nadruk op de emotionele ontwikkeling van de karakters.

Leuke grappen, teveel gepraat, te weinig duels.

avatar van Kuja

Kuja

Beste potter film tot nu toe

avatar van marije00

marije00

Ik heb de film gister gezien

Ik vond hem een leuk vervolg

maar ik vond hem zelf persoonlijk nogal traag

maar hij was wel heel leuk ik vond dat stukje dat harry dat vloeibaar geluk op dronk vet grappigexD

En rupert grint vond ik ook lollig met dat drankje

avatar van wiccan999

wiccan999

Ik heb m zojuist gezien en net zoals sommige hier, ben ik zwaar teleur gesteld. En uiteraart komt dat door de vergelijking met het boek. Wat simpelweg niet goed te praten is als je een verfilming naar een boek maakt.

Heleboel essentiele dingen zijn weggelaten, Tijdens de film ben je niet zo in het verhaal dat je je afvraagt wie de halfblood prince is.Omdat de film daar zelden aandacht aan besteed. We zouden in deze film meer te zien moeten krijgen, hoe de jeugd was van Tom riddle en waarom hij muggles haat.

Ik vond dit wel de eerste keer sinds gevangene van askaban , dat ik dumbledore goed gespeeld vond.Al waren de scenes met hem ook veel te kort.

De nadruk in deze film ligt meer op de verliefdheid en jaloersheid van de karakters en de paar flauwe grappen.

Jammer want ik keek uit naar deze film maar in mijn ogen was dit de slechtste potter film tot nu toe en het extra half jaar wachten niet waard. Hij krijgt een 2

avatar van maxo922

maxo922

Ik vond hem zeker niet de slechtste van allemaal. Ik snap niet dat mensen 'zo erg' teleurgesteld zijn. ik heb het boek ook gelezen en ik vond het niet erg dat er een paar stukken wegwaren. die romantische scenes vond ik juist wel leuk gedaan. Alleen wel jammer dat de actie scenes soms teniet gingen aan de romantische scenes. ik vond dat de meeste mensen goed acteerden, behalve ginny eigenlijk. Ik vond het wel jammer dat ze die eind-vecht scene hebben weg gehaald, die had ik graag willen zien. maar in totaal vond ik hem toch erg leuk. * 4,0

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

Iron Maiden schreef:

Over anti climax gesproken!

jij weer he eingste wat een **** einde vat vond jij van de rest?

avatar van EliasZ

EliasZ

kapot slecht! kan er verder niet veel over zeggen