• 9.375.865 stemmen

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning

Geregisseerd door: Roger Allers en Rob Minkoff

Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 8,5 (1.245.285)

Releasedatum: 24 november 1994

Plot The Lion King

"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Simba (stemrol)

Zazu (stemrol)

Young Simba (stemrol)

Young Nala (stemrol)

juhnzun

hmmm maar het zit wel in het orginele hoesje zijn dat ook kopies ?

Angrod_Pallanén

Je kan altijd vragen of hij een foto maakt van de discs, daar heeft Disney genoeg ingegraveerd om te kunnen zien of het echt is of niet.

@lordsnoopy, ik weet nog wel dat ik stad en land heb afgezocht naar de 2-disc in 2006, kwam hem uiteindelijk tegen in de Blokker van een of ander Gelders dorpje. Nu zal het onmogelijk zijn. Alleen de idioten op Marktplaats zonder gevoel voor handel geven goudmijntjes als TLK nog weg voor een champrijs.

lordsnoopy

Inderdaad foto's van de discs zouden voldoende moeten zijn. De covers zijn vrij gemakkelijk te kopiëren en de kwaliteit ervan is meestal niet goed herkenbaar doordat de foto's op Marktplaats niet zeer scherp geplaatst worden. De originele Disney hoesjes zijn donkerblauw*, dus daar kun je ook nog opletten.

Ook het feit dat je niet kan bieden kan erop duiden dat de aanbieder het liever onderhands afhandelt. Als je dan in een emailtje vraagt of het om een origineel gaat krijg je doodleuk te horen "nee, maar dat is toch niet erg?"

Heb ik zelf zo'n hekel aan

Sommige 2-disc edities van TLK gaan weg voor 40-45 euro. Als je het origineel tegenkomt voor iets minder dan de winkelprijs ( < 20 euro) dan weet de persoon die het aanbiedt niet wat het waard is en heb je geluk; of het gaat om een kopie.

(* geldt met name voor de eerste film, sommige spin-offs van Disney hebben wel de reguliere zwarte hoes)

Ajax&Litmanen1 schreef:

Ik ben 24 en ga deze film denk ik dit jaar wel eens herkijken. Kan me niet voorstellen dat ik hem nu niet geniaal ga vinden.

Kreten als de jouwe komen meestal van 16 jarige pubers die vinden dat je alleen maar toffe schietfilms als Scarface leuk mag vinden.

The Lion King lijkt mij tijdloos vermaak. Voor altijd.

Haha, kijk ik in zijn profiel, zie ik dat hij inderdaad 16 is en vooral schietfilms in zijn top 10 heeft staan

Angrod_Pallanén

@lordsnoopy; nou haal je wel een belangrijk punt aan want TLK is een van de weinige Classics die wél op DVD verscheen in een zwart doosje. Die van mij is in ieder geval zwart (en ik neem aan dat de Makro ze wel origineel aankoopt? Alhoewel, ik had hem wel een dag voor de première in huis.. hmm), dus dat hoeft niet per se een teken zijn van illegale kopieën, bij TLK in ieder geval niet.

Anders raad ik je aan gewoon op de volgende release te wachten, die twee jaar gaan sneller voorbij dan je denkt en ik neem aan dat de extra's gewoon hetzelfde blijven.

Edit:

Ahaha, A&L, spoedcursus jongerentypering gevolgt? Het verklaart iig veel.

lordsnoopy

Mmm, ik ben momenteel in Leiden maar mij staat me bij dat vrijwel al mijn Disney DVDs een blauwe hoes hebben...

Ik kan me natuurlijk vergissen want ik kan het nu niet direct controleren

Angrod_Pallanén

Ik was er nog speciaal voor naar boven gesprint (en dat op een vrije middag), maar zoals je al aangeeft, al mijn Disney DVD's zijn blauw, behalve (anders had ik het ook niet aangekaart) The Lion King. Vreemd, maar waar.

Peter Ho

Ik had mijn Lion King DVD in 2003 gekocht, toen ie net uit was.

Wat is het verschil met de blauwe DVD?

lordsnoopy

Niets, alleen dat de plastic hoes van de DVD een andere kleur heeft

De donkerblauwe hoes is kenmerkend voor een Disney DVD, daarom is het apart dat die van TLK gewoon zwart is.

juhnzun

Heb ze gemailt en ze zeiden er wel eerlijk bij dat het om kopies gaat

wel van uitstekende kwaliteit

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Iedereen bedankt voor de reacties

Ik zal dus nog even geduld moeten hebben voor het origineel.

Op Marktplaats heb ik ze ook gevonden maar omdat het om een kado gaat wil ik geen kopie geven.

Mijn aanbod voor de 2 pilsjes blijft uiteraard staan

juhnzun schreef:

ben oud genoeg om zelf een kind van 12 tehebben

maar geniet nog steeds royal van deze film keer op keer weer !

want zo ja, vind ik het niet heel gek om met je kind van 12 te kijken

maar om te zeggen van ''laat ik eens lekker op me vrije avond lekker LionKing kijken'' neh, kan me niet voorstellen...

en ik blijf bij mijn standpunt: Misschien op nr.1 in de ''kinder top 100'' maar zeker geen top 250 voor de Lionking vind ik...

lordsnoopy

Waarom zo het (een beetje) triest zijn als je van een film als The Lion King kan genieten?

De muziek compositie, script en grafische weergave zijn toch allemaal prima in orde? De openingscène van TLK is nog steeds de enige scène die mij telkens weer kippenvel bezorgd als ik hem weer zie.

Zelfs als ik het gehele nostalgie gevoel weg zou laten; dan blijft het nog steeds een geweldige film naar mijn mening.

maarja ieder zijn eigen mening

Beetje triest cometaar vind je zelf ook niet ?

Laat wel duidelijk merken dat je een 16 jarige puber bent

en nee heb geen kind van 12 maar ken nog wel heerlijk genieten van deze film

en ja ik kijk liever op mijn vrijje avond The Lion King dan bijvoorbeeld The Punisher

maarja ieder zijn eigen mening

Noem je dat je eigen standpunt? Noem dan eens met een goede reden waarom deze een 1,5 verdient volgens jou.

Beetje jammer dat je iemand meteen triest noemt, omdat hij naar The Lion King kijkt.

Dat je The Lion King steeds noemt als Lionking, dat is pas triest en geeft al het vermoeden dat je de film weinig of niet geheel hebt bekeken en toch laag gaat stemmen.

avatar van boomboompow

boomboompow

voor altijd blijft deze film prachtig

maarja ieder zijn eigen mening

Hopelijk verdwijnt die beperkte, zogenaamd stoere, smaak die je nu denkt te hebben en krijg je er nog eens een verfijnde smaak met enig gevoel voor nostalgie en kwaliteit voor terug.

avatar van Wilderness

Wilderness

De mooiste Disney aller tijden

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

beste animatie film zegen ze

ik vind dat niet zo

het verhal is wel mooi prachtig versorg t geweldig grapig een

meester werk

wel mooi maar niet disneys beste

avatar van chevy93

chevy93

Makkelijk he ctrl+c en ctrl+v.. Precies dezelfde post als bij Sneeuwwitje. Precies dezelfde, grammaticaal gezien bijna enge, post.

juhnzun

vandaag weer herzien en dit blijft gewoon de onbetwiste nummer 1 disney wat mij betref

pracht film de dood van Mufasa geeft me nog steeds een brok in de keel en blijf genieten van het spectaculaire eind gevecht tussen Simba en Scar

muziek is ook zo machtig geeft me keer op keer weer kipenvel

beetje rare discussie hier...

als ik het raar vind dat deze ''kinderfilm'' in de top 250 staat, mag ik dat toch vinden,

en inderdaad heb ik deze film 1,5 ster gegeven, ik heb een klein zusje die dit een leuke film vind en heb een keertje meegekeken uit nieuwsgierigheid, heb hem voor 80% gezien en ik vond het echt een film die niet thuishoort hier in de top 250, ik heb vele malen beter films gezien, waarom staat Bambi niet in de top 250?, Winnie de Pooh, Dora... als jullie allemaal zo ''volwassen'' zijn stel ik voor dat jullie eens lekker de Inter Toy's afdeling kinderfilms gaan plunderen

beetje rare discussie hier...

Mag je vinden ieder zijn eigen smaak inderdaad enkel je mening der over is nogal raar maar goed had niet anders verwacht van een puber die ( coole ) knal films kijkt

Bambi en vooral winie de pooh kan je absoluut niet vergelijken met deze film !

beetje rare discussie hier...

Nog bedankt voor je PM trouwens

En verder; als je verschil niet snapt tussen The Lion King versus tekenfilms als Winnie the Pooh, dan heeft discussie ook weinig zin vrees ik.

avatar van Frenetic

Frenetic

Mooie film, mooie liedjes, goed verhaal en zkr een aanrader voor degene die hem nog niet heeft egzien. een leuk verhaal voor jong en oud

avatar van Kevin13

Kevin13

@ Blarown

Waarom zou een volwassene geen tekenfilm mogen bekijken en goed vinden? The Lion King is een klassieker die nog vele jaren zal bekeken worden door jong en oud. Snap echt niet wat daar mis aan is...

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Nog even indrukwekkend als toen ik nog een klein jochie was: 4.00 (3.90)

Eén van de allereerste moderne animatiefilms was direct een schot in de roos. Een script dat goed op de emotie inspeelt, al kort na het begin in een lekkere flow terecht komt en daarnaast leunt op goed geselecteerde stemmen voor de juiste figuren. Het paradepaardje van de prent is uiteraard de fraaie score van Hans Zimmer en de geslaagde songs van Elton John, waarmee een paar grote producties uit het sterke Oscarjaar van toen toch maar mooi het nakijken hadden. Cinematografisch verbleekt deze prent uiteraard in vergelijking met meer recenter animatiewerk, maar het is niet fair om de film daar op af te rekenen. Toch heeft The Lion King de tand des tijds met gemak doorstaan, daarvoor hoeft alleen maar te worden gewezen naar de hoge notering in de diverse toplijsten. En terecht.

Kevin13 schreef:

@ Blarown

nou op de zijkant van de DVD staat genre ''KINDERfilm'' het is bedoeld voo kinderen dus, en ik kan me voorstellen dat je hem kijkt als je ene kind van 12 hebt die hem leuk vind, maar om hem een gewoon te kijken in je eentje, nee, gaa ik toch liever even naar de BLOKKER en een andere niet-kinderfilm kopen.

en ik snap de opmerking niet met ''puber die coole knalfilms kijkt'' dat heeft hier helemaal niks mee te maken, maar alsnog kijk ik liever een ''coole knalfilm'' dan een kinderfilm als LionKing...

blijf bij mijn stand dat deze niet thuishoort in de top 250..

avatar van Kevin13

Kevin13

Vind jij dan geen enkele Disney film mooi? Lotr is in mijn ogen ook voor kinderen.

Blarown schreef:

Ik weet niet op welke DVD jij dat hebt gezien, maar er staat wel: Een verhaal dat jong en oud opnieuw blijvend zal bekoren. Dus het zegt al genoeg.

Dat hoef je niet te herhalen.

Als jij die opmerking niet snapt, dan snap ik jouw opmerking niet met je vergelijking met Bambi, Winnie de Pooh en Dora. Heeft hier ook niks te maken, dus wat zit je nou te zeuren?

blijf bij mijn stand dat deze niet thuishoort in de top 250..

Pech, want hij staat er gewoon in en terecht.