Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
Ajax&Filmfreak
Heerlijke dagdroom over wat je zou doen als je dochter gekidnapt zou worden!
napoleon84
1 ZIN
Gewoon zien !!!!!!!!!!!
Had geen benul waar hij over ging voor ik hem zag, maar was binnen de 5 minuten aan het volgen. Is lang geleden
lambertjan
Op zich het kijken waard, maar meer dan dat ook niet. Vond het niet bijster goed geacteerd.
ChielB
Hier ook iemand die bijzonder aangenaam verrast is door deze film. Heerlijke actie, een spannende verhaallijn en alles in één, grote rush verpakt. 4.5 sterren was het gisteravond bij de 1e keer, nu het moment wat bedaard is wordt het alsnog een hele degelijke 4**.
Lord@ragorn
Wraakfilms als deze zijn altijd leuk om te zien. Ondanks dat er de laatste tijd met regelmaat van dit soort films uitkomen (shooter, death sentence, the brave one). Het verhaal bevat geen verborgen boodschappen, je kunt makkelijk wat missen van de film zonder dat het verhaal onbegrijpbaar wordt, voornamelijk ouders zullen zich kunnen inleven in de situatie. Al met al een leuke kijkervaring voor een groot publiek, die nergens uitblinkt tegenover de eerder genoemde films.
7.6 -> 4*
stokvis
Geen slechte film, maar ik vond hem wel wat droogjes. Blinkt nergens in uit en hij is zo voorspelbaar als wat! Actie is best oke.
modinator
Rambo goes Paris,maar wel een keiharde film.Met veel actie.Zeker het kijken waard.
crack1
Beste actiefilm voor mij althans in 2008!
Madecineman (moderator films)
Het exorbitant hoge gemiddelde doet heel wat vermoeden...
En dan krijg je zo'n 13 in een dozijn actiefilmpje
Film die nauwelijks de middenmoot van het genre weet te ontstijgen. Een lineair eenvoudig plot (en zelfs dan klopt het nog niet) wat gewoon veel te makkelijk en voorspelbaar is. Een wat houterige weinig aansprekende held en totaal anonieme en oncharismatische badguys. Daarnaast barst de film van de nodige clichés maar weet het zelfs niet eens met een voldoende knipoog te brengen. Vooral van het Hollywoodcliché van de Amerikaanse held die het opneemt tegen ongure buitenlanders (type Oost Europa, Arabier en een corrupte Fransman natuurlijk) krijg ik weemoedige nostalgische gevoelens naar het jaren '80 VHS tijdperk. En dan te bedenken dat het niet eens een Hollywoodfilm is
Toegegeven de gevechten waren best okay choreografeerd, vooral de genadeloosheid en de snelheid waarmee tegenstanders met bosjes tegelijk worden neergemaaid is indrukwekkend bruut. Ook het einde was wel cool; Geen woorden maar daden...
Laat ik het maar houden op redelijk popcorn vermaak op z'n hoogst.
leucomelas
Eindelijk weer een mooie spannende film uit 2008.
Zeker de moeite waard !
martinstegenga
Harde actiefilm, deze film vloog voorbij en ik zat letterlijk vastgekleeft aan de buis. Liam Neeson deed het zekers goed, camerawerk was goed maar ook zeker de actie. De film mocht om mijn part nog wel veel langer duren, maar zoals ze het nu is, is het ook zeker goed. Een goeie film in zijn soort, voor mij zeker 4*
Gamma
pffffffff, wat een adrenaline rush. snelle harde actie van Liam die een flink stel bad guys een kop kleiner maakt. tijdje geleden dat ik zo'n actiefilm zag waarna ik voorlopig nog effe niet kan slapen omdat ik helemaal hyper ben. 4,5* omdat ik toch wel echt van actie houd, maar niet alleen actie om de actie, maar met een nobel doel. goed in beeld gebracht, lekker tempo en sorry madecineman, maar ik vind dit geen 13 in een dozijn actiefilms. noem ik er een die wel wat weg heeft van Taken (dat is de 1e), daag ik jou uit er nog 11 te noemen: Man on Fire (dat is de 2e) met Dakota Fanning en Denzel Washington.
3e: ?
4e: ?
5e: ?
Iron Maiden
Death Sentence, alle Death Wish films en bijna alles met JCVD en Steven Seagal.
pumba
Zeer goede actiefilm!
Acteerwerk is goed en is niet zo'n overdreven actie maar deze weet ook nog de emoties naar voren te brengen.
Ik heb zelfs geen 1 sigaret gerookt zo geconcentreerd was ik aant kijken
Ik twijfelde tussen een 4 en een 4,5 maar heb 'm uiteindelijk een dikverdiende 4 sterren gegeven!
Enigste nadeel van de film is dat ie maar 90 minuten duurt en had van mij nog wel langer mogen duren.
Zeker het kijken waard!
snip
gewoon lekker actie film...verder niet bijzonder maar kijkt lekker weg.
leuk verhaal en blijft spannnend.
Eric Roberts
Kijk, dat is nou eindelijk weer eens een goede (actie-) film!
Oké, het verhaal is dan misschien niet nieuw en hier en daar misschien zelfs een tikkie ongeloofwaardig maar wél erg goed uitgevoerd en neergezet - kijkt dan ook heerlijk weg!
Super!
Ga 'm gerust kijken - je zult zeker niet teleurgesteld worden!
B_B
- 1969 berichten
Heerlijke actiefilm dit!
De film begint een beetje traag en voorspelbaar, waarin eerst een picture perfect wordt geschetst waarna het toch weer misgaat. Dan denk je dat het een redelijk standaard actiefilmpje wordt, tot het geniale eerste telefoongesprek tussen ontvoerder en Liam Neeson. Ik dacht dat Liam Neeson altijd redelijk brave rollen had maar hier is hij gewoon stoer! Deed me af en toe zelfs denken aan Jack Bauer uit de serie 24. Na dat telefoongesprek krijg je een spannende en snelle actiefilm die je op het puntje van je stoel laat zitten. Tuurlijk het is niet realistisch en misschien een beetje voorspelbaar maar toch blijft hij boeien.
Dit komt ook door de meer dan aardige sfeer die neergezet wordt, die ondersteund wordt door een aardige score. 4ster.
teigetje37
Overweldigende spannende aktie -thriller.
Met een top rol van Liam Neeson.
Snoei hard en razend spannend.
De volle 5 sterren verdient.
tomzwier
geinig filmpie, maar later begon hij een beetje op james bond te lijken
Curly1985
Gister gekeken, goeie film! Hoe Bryan zich door Parijs heenwerkt om zijn dochter te vinden was erg vermakelijk om naar te kijken. Snel, sluw, hard en met maar een doel voor ogen.
De film doet wat hij moet doen, is voorspelbaar, maar hoort bij het type film, neem ik op de koop toe, kijkt gewoon heerlijk weg
joey_saza
Het begon best veelbelovend, maar tweede helft van de film was wel erg standaard met over the top schietacties (hij schiet ong. half Parijs dood). Aan het eind was ook helemaal niet duidelijk of die andere meisjes ook gered werden, wat een beetje de inhoudsloosheid van de film weergeeft. Het eindigt zelfs met een cliche happy end wat helemaal nergens op slaat na wat er allemaal is gebeurd...
Vond het dus een matige film.
*kelly*
Ik kende Liam Neeson van zijn fantastische rol als Oscar Schindler van de gelijknamige film en dankzij deze film weet ik het zeker : hij is een prachtacteur!
Wat ik zo graag heb aan "taken" is dat de spanning bijna onmiddellijk begint en naar het einde toe niet afzwakt zoals het in vele films is.
--->4*
TheTjezZ
Zeker een goede film!
Ik heb er erg van genoten. De spanning loopt mooi op zodat je gekluisterd zit tot de laatste minuut.
4.5 van mij.
xangadix
Madiceman heeft hierboven volkomen gelijk, maar vanavond maakte het me allemaal niets uit en heb ik me prima vermaakt. De film deed me trouwens veel aan 24 denken.

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter