Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
Chazzo
Een goeie actiefilm, precies eigenlijk zoals die hoort te zijn.
Veel overtuiging in de rollen, en inderdaad perfect voor Liam Neeson.
Wellicht dat ik deze nog eens kijk.
Martijnnn
Matige actie film met fletse ééndimensionale karakters en ongelovelijk veel duffe cliche's dat het bijna pijn doet. Het plot is al bijna net zo stoffig en doet het geheel ook al niet te veel goed. Hier geen interesante verhaallijnen of aparte wendingen.
Zoals al eerder opgemerkt doet het wel een beetje aan als een opgepoetste film van Steven Seagal maar dan met een hoofdrol speler die wel kan acteren en actie van een veel hoger niveau.
Duidelijk dat bij deze film een man betrokken is met ervaring in actie scenes, ze zijn bikkelhard, rauw en erg leuk om te zien, en voor je gevoel met weinig computer effecten gemaakt. Of dit nou echt is weet ik niet maar ik vond de actie in ieder geval verfrissend naast al die special effects films van de laatste tijd.
doeshnormal
Niet al te bijzondere actiefilm maar liam speelt wel een vette kerel. Alleen erg jammer dat die dochter zwaar beroerd speelt, veel te kinderachtig. Famke was ook niet best.
Maar al met al een snelle film die daardoor lekker wegkijkt, maar met dit concept had er veel meer uit te halen geweest.
Hankieh
Zie net de voorkant, denk echt van but film, zie een bericht, Casino Royale II ?, denk het word alleen maar erger.
Maar verveelde me dus keek de trailer en na de trailer te kijken denk ik echt van deze film moet ik zien!!
Quentin
Voertaal is Engels met zo nu en dan een zin in het Frans of Albanees (?).
AmazingPP
Een heerlijke actie-thriller die makkelijk wegkijkt. Hij komt wat langzaam op gang, maar dat is wel goed, want dan krijg je een beetje inzicht in de personages. Neeson zet zijn rol overtuigend neer en sleept je mee in de film. De actie is van een tempo, ongelooflijk. Soms wel eens een beetje teveel camera beweging, maar dat mag de pret allemaal niet drukken. Janssen speelt echt een klein rolletje, maar dit doet ze wel goed. Enige minpunt aan de film is de dochter, die rol kon me niet echt overtuigen. Script van o.a. Luc Besson, de maker van films als "Leon", "The Big Blue" en "Taxi". Lekkere, vette film: 4 *.
ArcovandenBroek
Vanavond voor de tweede keer in de bios gezien, blijft een topper!!! Heerlijke knallende actiefilm!!!

valerio2003
een super geweldige film,heel erg spannend en wat is die Liam Neeson toch geweldig.
otherfool
Liam Neeson goes Bruce Willis, waarbij half Europa wordt afgeknald door de moeilijk kijkende Uncle Sam. De intro is ietwat lang maar daarna volgt de rappe actie waarbij niemand wordt gespaard. Scene op de snelweg was erg sterk, de man naast me sprong een meter uit z'n stoel.
Met de achterliggende gedachte (tieners kun je beter beschermen dan loslaten in deze enge wereld) had ik wel wat moeite, Janssen en Grace bakken er niks van en de film is wel erg rechtoe-rechtaan, maar als tussendoortje is 'Taken' prima te behapsnappen.
3*.
L. luchtloper
Spannende film met goede actiescenes en afrekeningen waarvan ik stiekem genoten heb.
donnie B.
Zeer goed vermaakt!! Trailer was al OK, maar de film zelf heeft mij nog meer positief verrast! AANRADER!
soom
Liam Neeson is een houten klazerig type, en ook Famke Janssen is maar een beetje halfzacht. Maggie Grace (toch?) daarentegen als hun dochter, is de enige die een beetje op niveau speelt. Ik vond de meeste beelden van deze film afschuwelijk en afgrijselijk, en heb zelfs een bepaalde antipathie voor het karakter dat Liam neerzet. De jongens die in de zaal zaten, hoorde ik wel juichen en lachen, wanneer Bryan deed wat hij deed, maar mij vervulde hij met plaatsvervangende woede. Zal wel ergens nodig voor geweest zijn, alle dingen die hij deed, maar mij maakte het alleen maar boos. En het gegeven vond ik vrij treurig, dat deze dingen echt bestaan
Stephang
Gisteren gezien in de bios..
En ik heb me echt geen moment verveeld..
Top film!
Shampoo
Op zich vermaakt de film nog best wel, maar zo'n ongeloofwaardig verhaal kan alleen maar goed zijn voor een dikke onvoldoende. 2 sterren.
larock
Wat een fillm, ik vond hem echt wel een van de besten die ik in de afgelopen maanden heb gezien, en ik heb er heel wat gezien, je hebt natuurlijk niet voor niets een Unlimited pasje
proximuss
Heb deze film gisteren in de bios gezien en ik vond het echt een top film!! Blijft heel de film spannend en het einde is ook goed. Goede actie enzo was gewoon weer een goede film.
Mark W
Dit was een erg goede actiefilm. Na de introductie van de personages barst de actie los en stopt pas bij het einde van de film. Uiteraard dwaalden mijn gedachten af naar Jason Bourne, James Bond en alle Steven Seagal karakters, maar daar kon ik me vrij makkelijk overheen zetten.
Verhaallijn is dun, maar blijft desalniettemin boeien van het begin tot het eind. Een aanrader voor de liefhebber!
Joeri_000
Goeie actie
Leuk verhaal
Maar zo veel ongelukken en geen bloed te zien en het meisje dat 17 moest spelen en dat erg slecht deed (leek wel 14) maakten het geen topfilm, maar wel prima vermaakt!
guitar_george
prachtige meeslepende actiefilm. Veel spannende en ingrijpende scènes.
Cheiz
Normaal gesproken hecht ik weinig waarde aan het plaatsen van berichten bij films, maar bij deze parel wil ik toch een uitzondering maken.
In zijn genre is dit IMO een spetter. Ruw, hard, gewelddadig en zeker niet terughoudend. Voor de echte actie liefhebber - en daarmee bedoel ik geen films ala JCVD, steven seagal etc - is dit een natte droom. De aanloop is nog niet eens oninteressant, wellicht iets aan de lange kant maar dat wordt zwaar gecompenseerd door de uitstekend gechoreografeerde actie scenes.
Zelf ben ik zeer ervaren op vechtsportgebied (mma voor de geinteresseerden) en de actie scenes (hand to hand combat) hebben me dan ook zeer goed weten te bekoren. Lettend op details moet ik zeggen dat er zeer veel aandacht is besteed aan realistsisch getrouwe offensieve aanvallen, werkelijk geweldig.. In zekere zin overtreft het The Bourne (...) reeks in dat opzicht.
Eerlijksgetrouw moet wel opgemerkt worden dat het plot hier en daar zeker niet waterdicht is, er het een en ander opgemerkt kan worden op acteerprestaties van supporting actors en enkele doorzichtige cliches makkelijk achterwege hadden kunnen blijven, desalniettemin is dit echt een parel, hoewel ietwat ruw..
Daarbij moet ik gezegd worden dat deze film zeker niet zal appealen tot een breed publiek (zie reactie soom om een voorbeeld te geven). Mijn verwachtingen waren op zeer pleasante wijze overtroffen en ik zal zeer waarschijnlijk de film nog eens in de bios aan doen, want zulke spetterende actie komt jammergenoeg zelden voor in films.
rokkenjager
Verrassend goed.
Ging de film in zonder enige vooringenomenheid. Wellicht is dat af en toe wel een goed idee. In dit geval hielp het wel. Ook al vond ik de rollen niet bepaald toepaselijk verdeeld bewees Neeson hier het tegendeel. Heerlijke actie-scenes overigs, die wel heel wat weg hebben van 'Bourne'. Hoewel het allemaal opgeven moment wat standaard wordt, zag ik heel wat orginaliteit in de film.
3 en half sterren.
larock
Hij is op zijn MINST zo ongeloofwaardig als "The green mile" die jij in je lijstje op nr.2 hebt staan en als "The Sixth Sense" die je op de 9e plaats hebt staan.. .. dus hoezo hypocriet?
Martijnnn
In plaats van met goede tegenargumenten te komen larock ga je iemand afbranden op zon manier...
Ninto
Het is enorm ongeloofwaardig, de grootste cliches komen naar voren, en het acteren was niet goed te noemen. En toch was ie ENORM VET! Wat een bruut geweld en de manier waarop. Gewoonweg geweldige actiefilm.
BTW... de advies leeftijd van 12 slaat nergens op. Ik kan maar weinig films bedenken die op een aardig realistische wijze zo enorm bruut geweld in beeld brengt. Dit had toch echt 16+ moeten zijn... maarja, ik sta open voor verrassingen.
kelama3
van mij krijgt ie toch echt een 5!!! gingen naar de bios voor een andere film... toch besloten om deze te gaan zien... en dat was geen teleurstelling.. ben normaal niet zo'n actiefilm-fan maar wat een film zeg!! ben me een aantal keren kapotgeschrokken en op een bepaald moment(dat merk je vanzelf) sprongen alle mensen in de zaal omhoog whahhaha hij is hard en gewelddadig. enne... mensen (meiden) opgelet dit kan iedereen zomaar gebeuren, zo ben je er zo ben je weg!

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter