• 9.382.197 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren in Antwerpen wezen kijken (en toch gelukkig weer geen pauze meer), eigenlijk dankzij jullie, want na het toevallig lezen van de recenties hier hoorde ik er pas van en de film heeft me niet teleurgesteld.

Wow! Wat een fantastische actiefilm!!

Ik vond tot nu toe Neeson altijd maar een saaie peer, die films als Rob Roy, Star Wars en Batman Begins saaier maakte (dan ze al waren).

Na het zien van deze film neem ik dat toch voor een groot gedeelte terug. Wat hij hierna ook nog doet, hij is toch THE MAN van Taken!

Ben zelf een enorme Bondfan, maar vergeleken bij Neeson in deze film is Bond toch maar een softe dandy.

Nu ik er over denk: Neeson zou best een goede Bond geweest zijn (ok, hij mist de looks, maar die heeft Craig ook niet.).

Zoals hier eerder gezegd: de film begint vrij rustig, maar je weet dat Neesons karakter gelijk heeft en je voelt dan ook het noodlot op de loer liggen.

Wanneer het dan ook daadwerkelijk mis gaat, WEET je dat hij Parijs gaat afbreken en ik werd dan ook volledig door deze film bediend met waar ik op hoopte!

Er zaten wel wat toevalligheden en plotgaten in, maar daar heb je tijdens het kijken nauwelijks last van.

Famke was ook goed, altijd fijn om haar te zien, maar uiteraard ging het om de actie en die was uiterst doeltreffend en realistisch in beeld gebracht.

Dit is echt een actiefilm die de fan van dit genre gezien moet hebben.

Ik geef hem een acht, ofwel 4 sterren.

avatar van kelama3

kelama3

ben het helemaal met je eens! op een klein puntje na dan: Graig heeft toch wel wat hoor hihihi;)

avatar van jesperehv

jesperehv

Ik vond dit een geweldige film!

Lang niet zo genoten van een film. Ik heb continu meegeleefd met de hoofdpersoon en ik kan niet wachten om deze film nog een keer te bekijken

avatar van Fonk

Fonk

Goede actiefilm met een duistere inkijk in de internationale prostitutie. Af en toe wel over the top. Het leek wel een verkapte Bourne Ultimatum/Rambo film waarbij Liam Neeson zoveel mogelijk criminelen vermoordde en zelf maar weinig schade op liep. Het maakte de film wat onrealistisch jammer genoeg..

avatar van Davidita

Davidita

Wanneer komt de DVD uit?

avatar van lucas-s1

lucas-s1

goede film waar meisjes nog veel van kunnen leren, het is wel voorspelbaar maar dat is niet zo erg.

avatar van firestarter3

firestarter3

Waanzinnige film, nog niet veel films gezien dit jaar, dus dit was tot nu toe de beste van dit jaar.

Goede actie, goed acteerwerk, mooi in beeld gebracht.

Een vette 9

avatar van revengeyo

revengeyo

de film net gedownload en wou een stukje kijken, maar heb hem helemaal uitgezien!

Echt een hele goede harde en spannende film!

beetje bourne ultimatum-achtige sfeer, vechtstyle en muziek.

Beste rol van Neeson tot nu toe!

Een must see!

Ik denk de beste film van het jaar.

Ik kan niet anders dan hem 5 sterren geven!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ongelovelijk wat een beetje actie al niet kan doen voor een beoordeling van een film, is de rest dan helemaal niet belangrijk meer, 3.73 sterren voor zon slordig werkje...

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Nice movie, egt dit is een knaller komt zeker in mijn top 5!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

Een geweldige actie-thriller die de spanning en vaart er flink in houdt.

Het verhaal mag er dan ook zéker wezen!

Helaas was het einde té voorspelbaar en verrasingloos waardoor deze film geen uitblinker is of zal worden.

4,0

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

revengeyo schreef:

Beste rol van Neeson tot nu toe!

Ik denk de beste film van het jaar.

De beste rol blijft nog altijd Oskar Schindler, en 'beste film van het jaar' is mij toch wat te overdreven.

avatar van revengeyo

revengeyo

deLeeuw schreef:

ja oke de beste film van het jaar is wel wat overdreven

maar ik vind het wel de beste film die ik tot nu toe gezien heb dit jaar.

En inderdaad speelde hij wel even wat beter in schindlers list,..

die was ik even vergeten

avatar van Wouter

deLeeuw schreef:

De beste rol blijft nog altijd Oskar Schindler

Vond hem daar verre van goed.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

correctie: 5*

Goeie rauwe "zoietsmaakjenietveelactiethriller'.

Ik denk dat ie ook nog een plekje in mijn top 10 krijgt. ( en dat krijgt ie ook )

Het begint wat sloom, maar wat een goeie actie...hand to hand- combat...stukken beter dan een average steven seagal-film.

Bijna een soort Bourne-achtige achtervolgingsfilm, met een paar schitterende actiescene`s.

Neeson speelt goed...Janssen, ( ach vooruit...goed ).

Deze was ècht goed!!!!!!!!!

Een soort MAN ON FIRE..alleen wat vlugger.

Topfilm in `t actiegenre. 5 dikke *****

avatar van aerts007

aerts007

Ik kan dus niet wachten,wanneer komt hij op dvd!!!!!

aerts007 schreef:

Ik kan dus niet wachten,wanneer komt hij op dvd!!!!!

Wacht `s 2 maanden, en hij is te huur of te koop.

Ik wil em ook graag voor de verzameling.

Topfilm!!!!!!!!!!!!!

avatar van Ghostryder

Ghostryder

Fonk schreef:

Dit is veel beter als Bourne Ultimatum, vond bij bourne supremacy het niveau al beduidend lager als bourne identity maar kwa verhaal en actie-scenes was deze in mijn ogen veel beter uitgewerkt.

Goed acteer-werk van Neesen idd ben ik het wel met je eens dat het op sommige momenten niet realistisch was dat die zelf het loodje niet legde , maar mocht de pret in de bios niet drukken.

avatar van rop7

rop7

Zoals al eerder genoemd stelt het verhaal op zich niet veel voor. Behoorlijk voorspelbaar, en de internationale prostitutie wordt onder de loep genomen. Regisuer had met iets meer diepgang, en dus uitwerking wel een oscarnominatie kunnen krijgen voor het geheel, helaas komt de film nu te kort.

Liam Neeson zet een goed rol neer, zoals we hem absoluut niet kennen.

Al met al een leuke film, kijkt heerlijk weg, en wil hier 3,5* voor geven

avatar van aerts007

aerts007

De beste aktiefilm die ik in 2008 al mocht zien.

Neeson zet wederom knappe prestatie neer!

Een dikke verdiende 5* !

avatar van julo

julo

super film echte aanrader

• 1926 berichten

Tjonge, voor een 2de keer is ie nòg beter.
Wat een film!!

Mooie line: "I don't know who you are, I don't know what you want. If you are looking for ransom I can tell you I don't have money, but what I do have are a very particular set of skills, skills I have acquired over a very long career, skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now that will be the end of it, I will not look for you, I will not pursue you, but if you don't, I will look for you, I will find you.... and I will Kill You!"

Kippenvel.......zeer goeie ouderwetse actie met geen enkel ( tenminste , dat denk ik. ) CGI.
Heeft inmiddels een plek veroverd in mijn top 10.
Fantastisch!

avatar van wwelover

wwelover

Erg spannende film. Ben erg verast. Lekker simpel verhaal met geweldige actie, geweldige emotie en top acteer prestaties.

Liam Neeson doet het werkelijk geweldig als actie figuur.

Van begin tot eind boeiend, en nogmaals erg spannend. Zeker 1 van de films van dit jaar.

4* en ik neig naar 4.5* misschien komt die bij een 2e keer kijken.

avatar van HtoJ

HtoJ

dit is zeker een van de betere actiefilms die ik de laatste tijd gezien heb. In het begin is met misschien even wennen om Liam Neeson in actie te zien (tis z'on aardige vader) maar t gaat hem aardig goed af en met veel emotie. Naarmate de film vordert, wordt het steeds leuker en spannender. Ik had een beetje een payback (Mel Gibson) gevoel. Lekker ouderwets kwaad worden en wraak nemen, daar is niets mee, denk ik. Wellicht wordt de film aan het einde een beetje meer onwerkelijk en ongeloofwaardig, maar dat is zeker niet storend...

in totaal geeft ik deze film een dikke 4 sterren, dit soort films kan ik wel waarderen...

avatar van Draconian

Draconian

Dit is de beste film ooit die ik gezien heb.

Absolute topper.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Draconian schreef:

Dit is de beste film ooit die ik gezien heb.

Absolute topper.

Waarom?! Ik wil je graag begrijpen, maar kan het absoluut niet.

avatar van Draconian

Draconian

Martijnnn schreef:

Waarom?! Ik wil je graag begrijpen, maar kan het absoluut niet.

Ik werd er helemaal ingezogen. Heel goed verhaal wat me helemaal in zijn greep had. Zeer goede actie.

Komt misschien omdat ik zelf een dochter en een zoon heb en me ging voorstellen hoe je je dan zou voelen als je hetzelfde zou overkomen.

Deze film is voor mij tot nu toe de nummer één en The Bourne Ultimatum nummer twee.

avatar van aunuscus

aunuscus

is dat geen vidiogame?

aunuscus schreef:

is dat geen vidiogame?

Dit begrijp ik niet.....vidiogame?

Draconian heeft `t over 1 van de beste films die ie ooit heeft gezien.

En gelijk heeft ie....een dijk van een film.

Er is wel een game van The Bourne films .