• 9.385.426 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van Youp Elzing

Youp Elzing

Madecineman schreef:
Het exorbitant hoge gemiddelde doet heel wat vermoeden...
En dan krijg je zo'n 13 in een dozijn actiefilmpje

Film die nauwelijks de middenmoot van het genre weet te ontstijgen. Een lineair eenvoudig plot (en zelfs dan klopt het nog niet) wat gewoon veel te makkelijk en voorspelbaar is. Een wat houterige weinig aansprekende held en totaal anonieme en oncharismatische badguys. Daarnaast barst de film van de nodige clichés maar weet het zelfs niet eens met een voldoende knipoog te brengen. Vooral van het Hollywoodcliché van de Amerikaanse held die het opneemt tegen ongure buitenlanders (type Oost Europa, Arabier en een corrupte Fransman natuurlijk) krijg ik weemoedige nostalgische gevoelens naar het jaren '80 VHS tijdperk. En dan te bedenken dat het niet eens een Hollywoodfilm is

Toegegeven de gevechten waren best okay choreografeerd, vooral de genadeloosheid en de snelheid waarmee tegenstanders met bosjes tegelijk worden neergemaaid is indrukwekkend bruut. Ook het einde was wel cool; Geen woorden maar daden...

Laat ik het maar houden op redelijk popcorn vermaak op z'n hoogst.

ik snap jou argumenten wel maar kijk deze film nog eens en zet je verstand is op nul. Ik denk dat je dan op een erg hoge score uitkomt.

avatar van Orroz

Orroz

Eric Roberts schreef:

Kijk, dat is nou eindelijk weer eens een goede (actie-) film!

Oké, het verhaal is dan misschien niet nieuw en hier en daar misschien zelfs een tikkie ongeloofwaardig maar wél erg goed uitgevoerd en neergezet - kijkt dan ook heerlijk weg!

Super!

Ga 'm gerust kijken - je zult zeker niet teleurgesteld worden!

Helemaal mee eens!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Youp Elzing schreef:

Nee, denk het niet. Ben nooit geen echte actiefilm liefhebber geweest en als er in een actiefilm zaken ontbreken als humor, boeiende karakters of verhaallijn houdt het voor mij snel op.

avatar van Orlibloompje

Orlibloompje

Geweldige film! Alleen jammer dat Femke Jansen zo'n kleine rol heeft.

Maggie Grace is hier ook een goede actrice, het verbaast me dat ze nog niet meer rollen heeft (ik ken haar van de serie Lost). Ik denk dat deze film een aanloop is voor een groot succes voor haar.

Liam Neesen is, zoals al iemand anders schreef, een goede acteur en heeft elke keer weer goede acteerprestaties.

4,5 ster!

avatar van len2

len2

Hele beste actiefilm met een goeie alleskunner Liam Neeson

Heb me goed vermaakt met deze film!

avatar van Devilex

Devilex

Leuke actiefilm waar je zonder veel moeite kan van genieten. Deed me op bepaalde momenten wel beetje denken aan Hostel.

Vind het wel jammer dat ze Europa altijd afbeelden als een gebied waar het vol duister volk loopt en waar veel zaken hopeloos verouderd zijn.

avatar van peter74

peter74

Devilex schreef:

Vond ik wel meevallen, alleen die criminelen worden slecht afgeschilderd. Is overigens ook gewoon een Franse produktie.

Als je het niet zo nauw neemt met de geloofwaardigheid, dan is dit een zeer goede actiefilm.

Uitstekende rol van Liam Neeson overigens.

Tonypulp

Ik ben écht benieuwd naar deze, binnenkort maar eens tijd voor vrij maken!

avatar van peter74

peter74

je zal niet teleurgesteld worden denk ik zo

Tonypulp

Denk ik ook niet aan die score te zien kan het ook haast niet..

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Soms heb je zo van die films waar je op voorhand weet dat je hem niet op intelectueel niveau moet beoordelen. Dan beoordeel je hem op de mate dat de film je entertained. En deze film wist dat behoorlijk goed te doen. 4/5

avatar van Senta

Senta

Hele mooie film di eme al vrijwel op het puntje van mn stoel heb doen zitten en dat heb ik BESLIST niet snel.

Ware liefde tussen vader en dochter, mooie sferen, geheimzinnig.

avatar van daantje81

daantje81

Aangezien het een heel voorspelbare film is heeft hij me toch van het begin tot het eind kunnen boeien

avatar van vaneijck

vaneijck

Ik vond het een zeer goede film, zeker de moeite waard voor iedereen.

Vanaf minuut 1 greep de film mij, vooral de ontvoeringsscene is geweldig.

Al met al een top-film voor het jaar 2008.

avatar van aerts007

aerts007

Madecineman schreef:

Misschien bevooroordeeld deze score,als men niet van actiefilms houdt. Iemand die wel graag actiefilms kijkt,vind in Taken vanzelf humor,boeiende karakters en een verhaallijn!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Nee hoor, er zijn best actiefilms die ik wel hoog waardeer. Taken vind ik gewoon op alle vlakken matig heeft niets met bevooroordeeld zijn te maken.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Verstand op nul films... prima, ik denk alleen dat het voor deze film beter uit komt je ogen dan maar meteen ook op 0 te zetten.

Ik ben erg van de actie films, ook van de zogenoemde verstandopnul actie films, dus daar ligt het ook niet aan.

Ongelooflijk goed.

Ik had al best hoge verwachtingen van te voren, vooral door de hoge score hier op MM verwachte ik iets bijzonders.

Iets bijzonders is het niet geworden, wat het wel is is een heerlijk spannende aktie film die mij vanaf het begin tot het einde op het puntje van me stoel liet toekijken.

Ontzettend toffe aktie scéne's, en een makkelijk begrijpbaar verhaal, de geweldig acterende Neeson en spanning, haast alles is geweldig.

Het niet zo originele verhaal weerhoud mij toch van 5* uit te delen, uiteindelijk lijkt me 4.5* ook goed.

Heerlijke film om gewoon even met je verstand op nul naar te kijken!

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

De actie is erg vet. Liam Neeson is erg cool en de vechtstijl, geen honderd karatetrappen en slagen, maar een snelle, realistische uitschakeling van tegenstanders maakt de actie erg aantrekkelijk en levensecht.

Verhaal hangt, vooral in het begin, wel van toevalligheden aan elkaar. Acteerwerk is ook niet overal even goed, vooral de dochter Kim vind ik erg matig acteren. Als je hier echter doorheen kijkt blijft er een prima film over die van begin tot eind spannend is.

Film moet het dus vooral van de actie hebben. Die is ook erg goed en daarom heb ik me prima vermaakt met deze film. Hij deed me eigenlijk ook een beetje denken aan Man on Fire.

avatar van P8rb

P8rb

Erg leuke actie film van hoog niveau. Bryan de man van de Amerikaanse geheime dienst zet zijn rol als een man die bekwaam in zijn vak is erg leuk neer. De vijanden sneuvelen bij bosjes, wat erg vet is. . De film verloopt lekker vlotjes, heeft zijn spannende momenten en verveeld zeker niet. De ruim anderhalf uur durende speelduur is dan ook precies genoeg. Neem trouwens de actie met een korreltje zout.

avatar van rotem

rotem

Jeeeeeeeh, Liam Neeson als nieuwe actie held !!

Was dit Mr. Schindlers List of Obi-wan? Ongelofelijk.

Beetje standaard verhaal, maar ik heb genoten van deze actiefilm !!

avatar van schoely

schoely

In 2 woorden:Top film.

avatar van Malagant

Malagant

Zeer aardige film, Neeson speelt zijn rol goed in deze vlotte actiefilm,

Nergens langdradig, en de actie is goed in beeld gebracht.

Deed me hier een daar wel denken aan Jason Bourne, maar dat hindert nergens

4,5 ster !!

avatar van OSC4R

OSC4R

Bij Luc Busson kun je er altijd wel vanuit gaan dat er een hoop leuke actie in de film zit, en ook in het geval van Taken is dit gelukt. Grappig om te zien hoe het Frans en Engels in elkaar verweven wordt, met een goeie rol van Liam Neeson.

Ik heb me kostelijk vermaakt!

avatar van Banjo

Banjo

• 2042 berichten

best een goede krachtige film die alleen wat doorslaat in het vertoon van de actie.

die energie haden ze beter in het verhaal kunnen steken.

avatar van m1701

m1701

GEWELDIG goeie film!!!

Jeetje dat is lang geleden dat ik zo'n goeie thriller heb gezien.

De film raasde echt voorbij heerlijk!

Geen moment verveling, het hield je echt op het puntje van je stoel!

Liam Neeson acteerde ook erg goed, zeer overtuigend en geloofwaardig! De film bleef me boeien

4,0* echt zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van Zymovie

Zymovie

Goeie krachtige actiefilm.

Geen moment verveeld : ), verdiende 4*.

avatar van killerszall

killerszall

Ik vond het een goede film, een leuk verhaal en het was de gehele tijd spannend. Liam Neeson speelde een hele goede rol. Een hele goede Thriller deze film is echt het kijken waard.

avatar van nagasy

nagasy

Een goede verstand op nul-film.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Als van Damme de rol had gehad, was de film veel beter geweest en de score hier veel lager.

heel lullig dat mensen al vooroordelen tegen hem en Steven Seagal hebben!