• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van argus

argus

djerk schreef:

... uniek in zijn genre! ....

Idd uniek.

Volslagen horror, geweldig plot. 4½

avatar van xangadix

xangadix

Hoe zit het eigenlijk met de dvd..? Mijn versie is niet anamorfisch, maar op de hoezen die nu in de winkel liggen staat dat de film anamorfisch is. Kan iemand bevestigen dat er een nieuwe dvd uit is..? Hij kost nu trouwens erg weinig.

avatar van Wouter

Verder precies dezelfde dvd, maar inderdaad anamorph.

avatar van zoutzak

zoutzak

geweldige film.

8/10

avatar van aslan

aslan

the thing is voor mij écht wel nummer 1

ik kocht hem onlangs op dvd

maar vermits ik de film zowaar uit het hoofd ken, bekeek ik de dvd niet...

en nu is er sprake van iets anamorph en zo...

help??? is er iets mis met mijn dvd???

avatar van PsychoPump

PsychoPump

The Thing is de mooiste horror film die ik gezien heb. De special effects zijn goed, soms moest ik erom lachen maar dat deed ik waarschijnlijk omdat ik bang was. Heerlijk sfeertje. Lekkere camerawerk. Niet zo snel als tegewoordig. Daarom kijk ik liever films van 20 jaar geleden dan films van tegewoordig. Je krijgt er hoofdpijn van, van al dat gebibber en gezwaai van die camera's

avatar van HeatWave

HeatWave

Eén van de eerste horror-films die ik ooit heb gezien, en misschien ook gelijk wel een van de allerbeste.

Zelden bleef een horror-film nog zo lang na hangen als deze, het ging niet uit m'n hoofd destijds.

De special effects zijn adembenemend vooral voor die tijd. Zo worden nog maar weinig horror-fims meer gemaakt.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Toen deze film in 1982 uitkwam, was hij niet enkel één van John Carpenters meest onderschatte films, het werd ook een flop aan de kassa’s.

De reden daarvoor is niet moeilijk te vinden.

‘The Thing’ was voor een film gemaakt door een grote filmstudio (Universal) niet enkel extreem goor, regisseur Carpenter verlangt hier van de kijkers ook meer dan enkel maar ‘filmpje kijken’.

Het verhaal moet men voelen, mee de angst en paranoia beleven. Dit samen met de kille sfeer, de sfeervolle muziek van Ennio Morricone en de (voor die tijd) verbluffende en freaky speciale effecten zorgt voor één van de beste genre-films ooit.

Ravenstein schreef:

De reden daarvoor is niet moeilijk te vinden.

Vergeet ook niet dat de film te gelijk uit kwam met E.T. en dat mensen liever naar 'iets schattigs' uit de ruimte gingen kijken.

avatar van BOND31

BOND31

Beste film van Carpenter, beter zelfs dan Halloween vind ik. Een dikke 4,5.

avatar van savi_7

savi_7

vindt zelfs wel een 5 waard, kom er maar eens op dat een alian zich kan aanpassen aan elke vorm dan ook, vond het einde ook erg geslaagd.

maar vond de film meer een SF-Triller dan een Horror film

avatar van ewalk

ewalk

Samen met Alien een van de beste SF-horrors ooit gemaakt.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

ewalk schreef:

Samen met Alien een van de beste SF-horrors ooit gemaakt.

Je bent de "s" achter alien vergeten maar voor de rest geef ik je helemaal gelijk.

dikke dikke

5,0

dutchtuga

"The Thing" is HET voorbeel van hoe een remake gedaan moet worden. Wat is dit toch een topper. Net voor de zoveelste keer gezien en weer een diepe indruk achtergelaten. Vanaf de 1e seconde houdt de film je aand8 vast en laat je niet meer los tot het einde. Schoolvoorbeeld van recht toe recht aan suspense. Geen gezeik eromheen maar gewoon geven waar de horrorliefhebber van kwijlt. Geweldige monumentale SFX die je toch weer doen beseffen wat een onzin cgi kan zijn, geweldig acteerwerk, prachtige claustrofobische setting, geweldige opbouw, hell, alles klopt aan deze film en maakt deze film tot een topper in het genre en ik denk zelfs 1 vd 5 beste horrorfilms ooit gemaakt. Jammer dat Carpenter nooit echt het niveau van dit en "Halloween" meer heeft gehaald, vooral de laatste jaren. 5*

avatar van Redlop

Redlop

dutchtuga schreef:

...Jammer dat Carpenter nooit echt het niveau van dit en "Halloween" meer heeft gehaald, vooral de laatste jaren.

Mee eens. Carpenter is echt een exponent van de 'jaren 80'. Dreigend, apocalytisch en sinister. Nadat allerlei epigonen zijn werk in de mainstream brachten was er kennelijk weinig werk over.

avatar van Wouter

Carpenter was ook mainstream, hoor. Een aantal van zijn films waren grote hits, hoor.

dutchtuga

Zijn grootste hit "Halloween" was juist een zware 'sleeper' zoals ze dat noemen volgens mij. Een undergroundfilm die zeer tegen de verwachting een kaskraker werd. Mainstream kan ik Carpenter dus niet echt noemen want verder heeft ie niet echt kaskrakers voortgebracht, plus hij heeft in principe altijd zijn eigen stijl behouden maar die kwamen het best tot zijn recht in "Halloween" en "The Thing". Carpenter heeft meerdere fantastische films op zijn naam staan (Christine, In the Mouth of Madness, Prince of Darkness, Escape from NY om maar wat te noemen) alleen haalden ze nooit het topnivo van de 2 eerstgenoemden.

dutchtuga schreef:

Jawel, hoor. Assault, The Fog en They Live deden het heel goed. Elvis was een gigantisch TV-succes. Zijn grootste box office succes was waarschijnlijk Escape from New York.

plus hij heeft in principe altijd zijn eigen stijl behouden

Dat zegt niets over main stream of niet.

Oneens. Ik vind Escape, Assault en The Thing zijn beste films. Die drie vind ik ook meer met elkaar te maken hebben dan met Halloween.

avatar van Wouter

En Starman, Christine, Memoirs of an Invisible Man en Big Trouble in Little China kun je geen undergroundfilms noemen....

Wouter schreef:

heel goed = geen kaskraker in de stijl van "Scream". "Halloween" was een daverend succes en de grootste winstmakende INDEPENDENT horrorfilm ooit tot dat moment. wat ik wil zeggen is dat ik vnd dat Carpenter zn films niet echt maakt met t oog op een groot succes. Tuurlijk moet er wel winst uit komen maar hij is geen Spielberg.

Dat zegt niets over main stream of niet.

Vind ik wel. Carpenter heeft zichzelf nooit echt "verkocht" om het zo maar even te zeggen. En je kan niet zeggen dat zijn filmstijl echt aanlokkelijk is voor het mainstreampubliek van tegenwoordig.

Dat zijn dan persoonlijke voorkeuren.

Wouter schreef:

Mainstream moet je wel definieren. Het is in ieder geval zo dat Carpenter bij de grote studio's mislukt is. The Thing, Starman & Big Trouble in Little China deden het matig tot slecht aan de box office. (En zijn later op video en DVD pas uitgegroeid tot de cultklassiekers die het nu zijn.) Om over Memoires maar te zwijgen. Daarna is hij weer films gaan maken voor independents, waardoor hij zijn artistieke vrijheid beter kon waarborgen. Dus echt mainstream (grote studiofilms) is hij nooit geweest of in ieder geval niet succesvol mee geweest. Ik bedoel de meest succesvolle mainstream Carpenter (Starman) heeft nog geen 30 M dollar opgebracht. zie http://www.boxofficemojo.com/people/chart/?id=johncarpenter.htm

dutchtuga

Op die site zie je dus ook duidelijk dat het meeste geld met "Halloween" is verdiend, nml 47 mljn en gemaakt op n budget van 325.000!!!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Superspannende film, die mij als kijker in het verhaal zoog. Om mij pas bij de aftiteling te verlaten. Ik heb een hekel aan science fiction maar ik heb me geen moment geïriteerd aan de special effects bij deze film. Gewone mensen op een verlaten Antartica en iets..................4,5*

dutchtuga schreef:

The Thing werd gemaakt door een major studio. Me dunkt dat gemaakt is met het oog op groot succes.

Memoirs of an Invisible man gezien?

Nee, maar ooit dus wel.

Dat zijn dan persoonlijke voorkeuren.[/quote] Ja, net als jij ze ook hebt.

dutchtuga

Was memoirs inderdaad even vergeten. Heb m denk ik verbannen uit mijn eigen Carpenter Memoires Maarja The Thing kan wel gefinancierd zijn door een grote studio maar in de film vind je alle Carpenter elementen in terug. Het is niet zo dat de studio alle touwtjes in handen heeft maar dus ook creatieve vrijheid geeft aan Carpenter.

avatar van Wouter

Klopt, omdat de film die hij ervoor had gemaakt gigantisch veel geld had opgeleverd.

dutchtuga

Nou nou het was geen Titanic vetpot.

avatar van Reinbo

In verhouding was Halloween zelfs vele malen lucratiever....

dutchtuga schreef:

Nou nou het was geen Titanic vetpot.

Escape from New York was een hele grote hit.

dutchtuga

Ja dat begrijp ik inmiddels wel dat je dat graag duidelijk wil maken maar of het nou echt gigantisch lucratief was betwijfel ik ten zeerste. Zoals ik eerder al zei en reinbo net nog ff benadrukte was Halloween in verhouding een veel grotere hit en die was niet gemaakt met oog op een kaskraker. Nogmaals, ik vind niet dat Carpenter een typische commerciele regisseur is.