Genre: Horror / Sciencefiction
Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David
Gesproken taal: Engels en Noors
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Thing
"Man is the warmest place to hide."
Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?
- IMDb (8,2 / 519571)
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (BoekMeter)
Bennings
Clark
Garry
chevy93
Doet me een beetje denken aan zo'n rapposter met al die negers
Hmm ik kan hem wel gewoon zien. Raar. Deze dan, een andere : http://cdn3.iofferphoto.com/img/item/846/717/31/o_HS2436-1108.jpg
Overduidelijk. Tering. Veel helderder. Blauw is ook wat puurder en minder flets.
mikey
Heldenuitbeeldingen die je vaak op muren ziet in bijvoorbeeld Jamaica is best cool.
Dat was slechts een benoemd element, zie ook totaal niet wat dat open einde met een aan zichzelf denkende Carpenter van doen zou hebben. Als hij ergens aan zichzelf zou hebben gedacht had hij wel de score voor zijn rekening genomen, is immers zeer luceratief.
Starmaster501
Ik verwachtte lange dialogen met af en toe wat gore scenes met The thing. Fout. Ten eerste wil ik zeggen dat het acteren geweldig is. En dan heb ik het over die hond, want die is egt goed getraind
Maargoed de film was van begin tot eind boeiend en vanaf een half uur tot het eind spannend. Ze blijven bezig, niemand is te vertrouwen, het zakt nooit in en het is gewoon een erg vermakelijke film. En zeker de Special Effects en de muziek zijn geweldig!
Een 4,5*
DVD-T
De samenwerking tussen Carpenter en Russell komt weer goed uit de verf in Carpenters meesterwerk The Thing.
De film begint. Witte tekst over een zwart scherm. Een ruimteschip verschijnt en raast richting de aarde. Dan treed de muziek van Morricone in. De sfeer is met de muziek meteen gezet. Een toch wel briljante score van de grootmeester weer. De film heeft een fijn begint. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw is wat je ziet. Een erg mooie setting, je waant je echt in een afgelegen kamp in Antarctica. Zonder enige introductie van de personages begint Carpenter direct met het verhaal vertellen. Dat is een goede zet. De vriendschap en ergernissen tussen de groep mannen is meteen al duidelijk in de eerste scènes.
Wat de film gewoon erg sterk maakt is vooral de grote onderhuidse spanning die door het scherm voelbaar is. De isolatie en de wantrouwigheid naar elkaar toe is goed in beeld gezet. De spanning wordt af en toe gebroken door erg goede horror scènes waarin we worden verbaasd door een aantal erg briljante monster designs door Bottin. Daarin schuilt ook de grote kracht van de film. De spanning zo hoog opbouwen dat je even snakt naar een uitlaatklep die dan wordt overtroffen met wat onze fantasie voor mogelijk hield. Toch heb ik wel wat moeite met het einde. Dat vond ik op de een of andere manier niet echt bevredigend maar aan de andere kant weer wel. Ik ben er nog niet over uit of het nu briljant is of een erg gemakkelijke keuze.
De cast is zeer goed op dreef en zorgt ervoor dat het geheel overtuigend en "echt" op ons overkomt. Russell lijkt in het begin als een van de crew om langzaam uit zijn schulp te komen en de film tegen het einde volledig op zijn schouders draagt. De designs zien zoals gezegd verbluffend uit, en alles is perfect in beeld gezet. De spanning zit er goed in en bereikt zijn hoogtepunt in de bloedtest scène.
The Thing blijft toch wel vooraanstaand in het creëren van een grote spanning op een afgelegen locatie.
Tarkus
Deze film heb ik jaren geleden al enkele malen gezien, toen nog op VHS video.
Maar ik vind hem nog steeds even indrukwekkend als toen.
De film staat al een hele tijd op mijn verlanglijst, maar ik ben blij dat ik heb gewacht tot ie op Blu-ray beschikbaar was.
De beelden zijn nog indrukwekkender en vooral het geluid is subliem.
En de film dateert wel uit 1982, maar de special effects zijn voor die tijd werkelijk zeer goed gemaakt.
Voor de liefhebbers van horror is dit een aanrader van formaat, voor mij is dit Carpenter's beste film ooit.
Ben benieuwd wat de remake gaat brengen die op stapel staat, het zal een huzarenstukje moeten worden om dit origineel te overtreffen. Ik kijk er alvast naar uit.
Thorak
Voor zover ik weet word het geen remake, maar een prequel. Het verhaal van de Noren als het goed is, waar deze film mee begint.
remorz
Niet echt iets voor mij.
Het zal wel aan mij liggen, maar die geroemde sfeer vond ik nergens terug. Dan begint The Thing voor mij al met een achterstand.
Want dat vormloze vleesmonster ziet er doorgaans echt afschuwelijk lelijk uit. Qua effecten soms wel indrukwekkend maar als het design achterblijft moet ik vast onder de indruk zijn van een goed gemaakt lelijk monster. Lastig.
Anderzijds staan de expliciete effecten/gore ook een beetje in de weg van de psychologische component. De paranoia en onderlinge verdachtmakingen zijn suggestiever van aard en werken hier en daar aardig maar worden teveel onderbroken om te culmineren in voelbare cabin fever.
Voor mij een film die hinkt op twee benen. Jammer, want voor beiden valt iets te zeggen. 2,5*
PS. Hoewel de titel het uiteraard al aangeeft, vind ik zo'n vorm-, gezicht- en motiefloze entiteit als bad guy totaal niet interessant. Beetje The Blob-syndroom. Ja, het is gevaarlijk en vies, maar veel respect kun je er niet voor opbrengen.
Sinds wanneer moet je respect voor het monster of het virus kunnen hebben, als ik mag vragen?
remorz
Een indrukwekkend monster/villain/bad guy dwingt respect af, heeft een bepaald appeal, een soort bad-ass factor in verschijning of persoonlijkheid. Die miste ik hier.
GuyB
Hmm, als er één monster is die dat niet mist is het het ding wel, in mijn ogen.
Exact! Hoeveel bad-ass factor in verschijning wil je hebben? Of anders deze of deze?
Dit is natuurlijk ook geen killer of bad guy. Verwacht je serieus een soort van Michael Myers of Jason Voorhees achtige moorden?
Ik vind het persoonlijk wel aardig om niet altijd een standaard bad guy/verschijning te hebben.
Q Jones
Ja maar je krijgt hier zoveel goeds voor terug, de onderlinge spanning is gewoon meesterlijk en gewoon voelbaar. Dat kan met een bad guy niet.
remorz
Merk dat ik - idd met wat povere formulering - toch wat fans beledig blijkbaar
Denk dat het een typisch gevalletje is van "het pakte me gewoon niet". De spanning niet, en de charme van de tegenstander niet.
Ik kom waarschijnlijk niet voorbij de vraag waarom the thing doet wat hij doet. Het is zo'n abstracte en onkenbare entiteit, dat ook zijn acties (het één voor één uitschakelen van poolreizigers, het bezit nemen van hun lichamen en incognito een beetje meedraaien) voor mij geen zin of doel hebben.
Wat is het doel van ieder leven? Voortbestaan. Survival of the fittest.
remorz
Vind zijn acties puur om te overleven soms wat te omslachtig. Vooral het incognito tussen de anderen verkeren is wat raar voor een wezen dat zich blijkbaar in levensgevaar vindt verkeren. En volgens mij kon hij ook 25 jaar ingevroren in het ijs overleven, vanwaar ineens die agressie denk ik dan.
Hoezo omslachtig. Hij wil niet enkel overleven, hij wil ook groei en de concurrentie/vijand uitschakelen. Hij neemt gewoon een voor een de personen om hem heen over. Dat 'herbouwen' ziet er nu eenmaal palstisch uit Vond het volkomen logisch. Bovendien gaat de film veel meer over wantrouwen (aids?) dan over een bad guy. En als je de creaties niet bijzonder vind zijn we snel uitgesproken, want die vind ik niets minder dan geniaal.
Ga 'm nog maar eens kijken, misschien pakt de sfeer je dan wel. met agressie en seriemoorden heeft the Thing niets van doen.
remorz
Lijkt me sterk dat de sfeer me de tweede keer wel pakt. Jij lijkt ook wel goed te weten wat hij allemaal wel en niet wil, vond dat zo logisch nog niet.
En de creaties vond ik bijzonder gemaakt, met name voor die tijd. Vond het design over het algemeen lelijk. Als ik daarmee je kindje beledig, spijt me dat
Blijf erbij dat ik het ding, dat duidelijk een intelligent wezen is, een beetje loos om zich heen vind slaan. Dat geeft niet als je gegrepen wordt door de sfeer, paranoia en het design van de creaties, dat snap ik ook wel.
Je mag m best beledigen hoor, maar snap niet hoe je het als loos om zich heen slaan kan zien. Het is toch duidelijk zeer effectief.
Akron777
Oké bedankt. Ik was laatst een andere film van hem aan het kijken, "Halloween", en daar zijn de figuren ook naar een film aan het kijken met als naam "The Thing". Het probleem is alleen dat Halloween 4 jaar eerder is gemaakt, dus ik had al zo'n vermoeden:). Ben benieuwd, binnenkort eens checken.

The Thing
2011

The Thing from Another World
1951

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

De onuitputtelijke jaren 80 en hun extreem late sequels

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006

Gekijôban Furandaasu no Inu
Animatie / Drama, 1997
helikoptergebaseerd op boekiceisolatieruimtevaartuigspace marineparanoiamutationsnowstormresearch station alien life-formremakebuitenaards wezenoverlevingschepselhelicopter pilotantarcticashape shifting alien alien infectioncultfilmsurvival horrorsledehondenalien monsterbody horroralien parasites wolvesisolated placeuncertaintyblood test body horrorambiguity loose adaptationsuspensefulintenseantarctic