• 9.378.047 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

avatar van herman78

herman78

Ninto schreef:
Overigens waren sommige dingen wel heel erg voor de hand liggend en goedkoop zelfs. Zoals die gast met dat vage snorretje. Die dan uitlegt over een uitgang en heel gemaakt voor die deur gaat staan. Volgens mij is er niemand op deze aardbol die niet had verwacht dat ie dood zou gaan!

Dat soort dingen zitten er natuurlijk expres in. Dat doen de filmmakers om het publiek bij de les te houden. Ik zie het publiek in de bioscoop (ik heb hem thuis gekeken) al meeschreeuwen in de zaal: "Nee, doet het niet, ga weg daar! Sukkel!".

Verder wel een leuke film. Begint vrij rustig, maar er zitten een paar gigantische tempoversnellingen in en uiteindelijk is er gewoon constante paniek en hysterie. Een soort van The Exorcist in het kwadraat.

BlueJudaskiss schreef:

. En ook tijdens deze derde keer ben ik zo ontzettend hard geschrokken...! Dít is de manier om mensen bang te maken. Perfect.

ja, helaas lijken films tegenwoordig slechts "eng" gemaakt te kunnen worden, door zoveel mogelijk lompe schrikeffecten in te bouwen.

armoe, dat vind ik het.

(REC heb ik nog niet gezien, dat zeg ik er wel meteen bij)

Max en Joep schreef:

armoe, dat vind ik het.

(REC heb ik nog niet gezien, dat zeg ik er wel meteen bij)

Ja, maar als shockeffecten gecombineerd met een schitterende timing en een claustrofobische atmosfeer, dan is dat simpelweg genieten. Liever effectieve shockeffecten dan bombastische geluidseffecten.

Max en Joep

ok, zijn het niet van die cheesy schrikeffecten zoals in The Grudge The Ring, AMityville etc?

Veel geschreeuw, veel herrie en weinig inhoud?

• 11917 berichten

Moeilijk te omschrijven als je de film niet gezien hebt...hoop dat we het na onze vete over Halloween ooit nog eens worden maar ik vrees het ergste.

Max en Joep

nu ja, ik hoop hem zsm te zien.

ben erg benieuwd.

avatar van hombra

hombra

origineel of niet, ik zat een paar keer recht op in m'n stoel

leuke film

avatar van p_tah

p_tah

pfff wat een neppe film zeg,.... werkelijk waar ongelofelijk

spanje & films; wat een bar slechte combinatie

een dikverdiende 0,5 voor deze film. meer kan ik er echt niet van maken :s

p_tah schreef:

spanje & films; wat een bar slechte combinatie

Ga nou heeeeeeel snel je mond spoelen!

avatar van gotti

Ben het er ook niet mee eens, maar [Rec] an sich faalt op zo goed als alle fronten helaas...

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Intense ervaring en doodeng af en toe!

' Man of the match ' is vooral de nooit afwezige, charismatische claustrofobie die perfect wordt overgebracht op de kijker. Daar waar je bij een brand weet dat je niet naar boven moet vluchten. Begeven deze personages zich al in het hol van de leeuw, hun toestand wordt steeds penibeler. Ook hier blijkt dat je maar beter niet naar boven kan vluchten, maar als het je enige, schamele hoop is...

Gave soundeffects ook. Dat rare, vluchtige en wat gedempte geluid toen een brandweerman naar beneden werd gesmeten. Het gaf mij de rillingen. Gedurende de film zou dit aanhouden. Geweldig hoe de tv - journaliste er eerst vreselijk verveeld bij zit en later samen met vele kompanen de longen uit haar lijf schreeuwt en in een anarchistische chaos belandt. Er werd flink wat afgeschreeuwd, maar niet zoveel als ik uit sommige berichten hier af moest leiden. Ik vond het geweldig en enorm sfeerversterkend. Veel oog voor de hectiek, iets minder oog voor het visuele plaatje. Cloverfield ziet er wat dat betreft wat tandjes beter uit. Deze film daarentegen jaagde mij dan weer wat meer de stuipen op het lijf. Hoogtepunten, toch wel het kleine meisje dat ineens verschrikkelijk ' evil ' werd en die man die iedereen onderzocht en zelf een infectie opliep, en vervolgens onverwachts toesloeg. Ik zag het niet aankomen, hij had net uit eigen beweging zichzelf achter slot en grendel gezet. Dat het zo snel zou gaan...

De film deed mij denken aan de minstens zo geweldige zombiefilms: 28 Days Later & 28 Weeks Later en dat zonder alleen maar op spanning die voortkomt uit het feit dat er zombies in beeld aanwezig zijn, te mikken. Europese horror zit flink in de lift. Spanje zou wel eens aan kunnen haken bij Frankrijk. Naast enkele Franse horrorfilms verwacht ik immers ook veel van: King of the Hill. Manuela Velasco mag overigens vaker voorbij gaan komen. Innemende verschijning. Ovationele 4*

avatar van jurgenbelien

jurgenbelien

Naar mijn mening duurde het wel relatief lang voordat de film me greep. Naar mijn mening mocht het einde langer, en het begin korter. Ik had bijvoorbeeld wel meer willen weten over het meisje dat opgesloten zat in dat appartement.

Wat mij opviel is dat de acteurs verrassend overtuigend over kwamen. Dit had ik gezien het genre en de eerste vijf minuten niet verwacht.

avatar van p_tah

p_tah

BlueJudaskiss schreef:

Ga nou heeeeeeel snel je mond spoelen!

lol, doe dat lekker zelf

avatar van Nohands

Nohands

Amerikaanse remake is er al:

avatar van rwring

rwring

Heb onlangs de film Rec gezien en moet zeggen: een enorme teleurstelling. Wat een slechte film zeg.

Veel hysterisch (Spaans) gekrijs en weinig echte spanning of suspense. De hysterie overheerst en wordt zeer irritant om naar te kijken. Begrijp de hoge waardering ook echt niet. Je voelt de volgende scene al op je klompen aankomen. Deze hoort toch echt in het B-serie thuis. Bovenstaande ook volledig beaamd door mijn vrouw.

avatar van FrLANs

FrLANs

Zo dat was het dan, wat een geschreeuw in de film zeg, af en toe toe veel. Maar ik vond het iig redelijk tot geloof waardig over komen. Af en toe goede schrik effecten. al met al een leuke film met kleine min puntjes.

avatar van Anjin

Anjin

vond het net zo'n zeikfilm als Cloverfield..

Dat gedraai met die camera verschikkelijk.....

avatar van tal1b

tal1b

ik vond hm helemaal te gek, natuurlijk het is zo'n handycam filmpje.

maar moet gezegt worden, de spanning wordt goed opgebouwd, en neemt je echt mee in de film, vooral het einde is super.

Mooi is ook wanneer ze de zolder ruimte bekijken, je weet dat het gaat gebeuren.. maar toch hahah, heerlijk

rwring schreef:

He-le-maal mee eens! Het was niks.

avatar van IcU

IcU

Ik had voor het kijken totaal geen verwachtingen. Dat was maar goed ook, want ik ben totaal positief verrast. Sterker nog; dit is misschien wel de engste film die ik in jaren gezien heb. Ik ben me echt een paar keer wild geschrokken. De hele sfeer, slimme montage en goed acteer werk maken deze film tot een klein meester werk. Er werd wel veel in geschreeuwd, maar dat maakte het wel geloofwaardiger.

avatar van Fredro

Fredro

Koerok schreef:

He-le-maal mee eens! Het was niks.

Dan begrijpen jullie jammer genoeg niets van horror-films... Jullie zullen wat meer komedie-horrors moeten zien zoals scream haha! Deze film is naar mijn mening een echte top horror film...

En geen schrik momenten? Deze film heeft gewoon alles

Het is natuurlijk even aanpassen ivm de camera

Ik geef deze film een dikke 4.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Schrikmomenten..? Ja, die waren er! Daarom een goede horrorflim? Nee man! Kijk eens wat meer!!!

avatar van The Last

The Last

orbit schreef:

Als je dit vergelijkt met die troep van tegenwoordig (Saw, Hills Have Eyes..) vind ik het een goede horrorfilm.

avatar van mishad

mishad

The Last schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van Testbeeld

Testbeeld

Wat een verschrikkelijk slechte film zeg!

Erg voorspelbaar ... slecht geacteerd ...

Geschrokken? Nou nee, helemaal niet zelfs!

De laatste 5 minuten waren de beste minuten van de hele film.

Zonde van mijn tijd!

avatar van dumble

dumble

^nounou^ , ik ben toch aardig wat geschrokken.. maarja komt misschien omdat ik de film op mijn breedbeeld-tv gekeken in mijn eentje in een donker kamertje van 12 m² met geluid lekker hard!

Het verhaal is super goed verzonnen en erg orgineel en de karakters zijn erg creepy.. , vooral het gebruik van die film-camera vindt ik echt meesterlijk..

Ben het ook 100% eens met 'The Last' , als je dit vergelijkt met horror films van tegenwoordig, dan is dit een erg goede

avatar van pluislim

pluislim

Ik vond het een goede film. je moet er heel even inkomen, maar als je van de blair witch project 1 houd, dan zal deze film echt aan je verwachtingen voldoen.

The Last schreef:

Saw had tenminste nog een aardig plot. Dit had alleen inderdaad wat goedkope schrikmomenten. Dat alleen is niet genoeg, zoals orbit ook al suggereert. Dan liever die andere recente spaanse horror: El Orfanato

pluislim schreef:

Tsja, dat vond ik dus ook al niks.

Onlangs trouwens ook Cloverfield gezien, en ik kan jullie vertellen dat ik 't helemaal gehad heb met hand-held camera's.

avatar van dennisabc

dennisabc

Wat een verschrikkelijke film, en ik werd al helemaal gek van dat achterlijke geschreeuw van die domme presentatrice.