• 9.375.132 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

avatar van Pinjataaa!

Pinjataaa!

1 woord: Wauw!

Dit zijn nog eens horror films!

Doet me denken aan Cloverfield, echt gaaf, maar f*cking eng haha

avatar van thysum

thysum

What the F*ck heb ik nu net gezien? Ben blij dat ik nog 2 poezen in huis heb die er normaal uit zien en nu ff ga aaien ..want ik durf straks t licht echt niet meer uit te zetten..

Wat n super griezelige film!

JeetjeeJjjj! wat hoor ik nu?? Pff het is mn buurman die kucht..

zal wel niks zijn....

Wwrroooaahhhh!

....

..help

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

fuck zeg, Blair Witch lovers, eat your heart out. Beetje oneerlijk om die film met deze te vergelijken, alleen omdat het horror/thriller was en Handheld, maar als je dat een goeie film vond, dan ga je deze niet overleven denk ik.

Het gegeven schokkerige camera en chaos is dus al eerder te zien geweest, maar hier word het toch wel effectief gebruikt hoor. Licht/donker gebruik, haperingen, overdreven hard of juist zacht geluid, camera aan en uit. Dit alles maakt het een hele dynamische en vaak ook drukke film. Juist daardoor is er veel spanning en word die ook steeds groter.

De film + acteerwerk was ook zeer realistisch waardoor ik nergens het idee had naar een film te kijken, meer naar een gruwelijke registratie.

Alles was zeer dynamisch, zoals eerder gezegd. Als iets hard was, dan was het ook ECHT hard en dat heeft me meerdere malen de schrik van mijn leven bezorgd, want vaak was dat ook nog eens in combinatie met hyperactieve beelden en dat werkte gewoon perfect. Naarmate de film verder loopt, word er ook steeds meer met licht/donker gespeeld en ook die timing is super gedaan. Vooral de laatste paar scenes zijn daar een goed voorbeeld van, werkelijk, ik had het niet meer.

begin maar eens met een 4*, wie weet komt er zelfs een halfje bij?

Op naar A.L'Interieur, die schijnt ook al zo verschrikkelijk te zijn. Kijk er nu al naar uit.

avatar van Nephilim

Nephilim

DAMN freaky shit....

Sure het is blair witch meets zombie film maar wat een uitwerking!

Tijden geleden dat ik me de pleuris ben geschrokken van een film.
Die spanjaarden weten hoe ze goeie horror moeten maken (Eerder al erg onder de indruk geraakt van Fragile en Tesis)

avatar van bubba01

bubba01

Wat een geweldige film zeg. een van de beste die ik ooit heb gezien. SUPER spannend tot het einde en het camera werk maakt de film zeer apart.

avatar van red bull

red bull

hele aparte film.. lijkt echt heel sterk op the blair witch project. eerlijk gezegd viel het mij tegen, heel veel gepraat terwijl er niet zo gek veel gebeurde. verder was het wel echt spannend, daar kan je echt niks slechts over zeggen.

zeker weten een geweldige film om meerdere keren te bekijken, er zit gewoon een hele griezelige sfeer aan de film.

avatar van Apster

Apster

Zombiefilms zijn hot de laatste tijd, net als films die vanuit het standpunt van een cameraman zijn gemaakt. Origineel is het dus zeker niet meer, maar de makers van REC hebben met beide gegevens toch een zeer geslaagde horror film gemaakt. De film start opzettelijk heel saai en weet met gedoseerde schrikeffecten de film langzaam naar een climax te brengen. Het bizarre en huiveringwekkende einde is absoluut het hoogtepunt van de film.

Erg leuke presentatrice trouwens.

avatar van red bull

red bull

inderdaad. het begint heel saai, maar tegen het einde word het zo spannend. vond het einde persoonlijk niet echt goed, maar het was wel echt eng

avatar van Rutte

Rutte

Kei goede horrorfilm, waarin de spanning goed wordt opgevoerd, vooral in de 2e helft.

Deze film is volgens mij voor een appel en een ei in elkaar gedraaid, maar wat zitten hier toch enkele damn scary goede schrikeffecten in. Iets wat je niet vaak meer tegenkomt in een hedendaagse horrorfilm.

Minpuntje vind ik wel het continu bewegende en schommelende beeld van de videocamera, het kan voor menig kritische kijker op den duur wel gaan vervelen. Volgens mij zie je redelijk op 't eind zelfs een lamp van de crew boven in beeld voorbij komen.

Echter, toch was dit alles, afgezien van die lamp, wel bevorderend voor een goede weergave van de sfeer die er heerste in dat appartementenblok. Tevens vond ik de vrouwlijke hoofdrolspeelster goed acteren, ze kwam goed en realistisch over als reporter.

Nogmaals, ik heb geen flauw idee wat voor budget de makers hadden, maar wat ze hier neergezet hebben daar kan qua spanning menig Amerikaanse hollywood produktie een puntje aan zuigen.

Dusss, verstand uit, licht uit, tv aan, volume open, en zien die handel!

avatar van timmem

timmem

Ik haal hier uit dat het budget zo'n 1,5 miljoen euro is. Dat is dus behoorlijk weinig. Heeft het overigens alleen al in spanje dubbel en dwars terugverdient met een dikke 12 miljoen euro.

Ik vind dit een zeer geslaagde horror film. Ik hou helemaal niet van die films, en hoge scores zullen ze van mij zelden krijgen, maar dit is zeer zeker een uitzondering. De spanningsopbouw was heel goed en bij een aantal van de schrikmomenten liepen de rillingen over mijn rug. Ik geef het voor als nog een 3,5* maar het zou best wel eens kunnen dat het binnenkort een 4 of hoger word.

avatar van Boothead

Boothead

Blijft een fijn concept, zo'n point of view film. Goed uitgewerkt en veel beter dan de originele blair witch. Toch werd ik het constante geschreeuw al snel beu. Daarnaast kwamen sommige stukken niet over, doordat het op een bepaalde manier te gespeeld leek. Er werd te vriendelijk met elkaar om gegaan in wat actie scenes waardoor het geheel flink geacteerd leek. Wel een heerlijk einde, één van de leukere van afgelopen tijd. Al met al een onderhoudende horror, maar niet meer en niet minder.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik ga hem zeer binnenkort kijken op het FFF festival.. ben benieuwd. Klinkt toch wel aardig. Slechter dan die Blèèr witch kan het niet zijn alvast.

avatar van Livefree70

Livefree70

Even wennen aan het spaans, maar dan zit je er ook meteen "midden" in. Aardig verhaal, leuk gefilmd, vooral omdat het iets minder "wiebelig" overkomt daar dit een "professioneel" tv-team moet voorstellen. Goede spanningsopbouw van "routineklus" tot "chaos". alleen het meisje dat ineens vanuit het niets haar moeder bijt , toen de gezondheidsinspecteur er was en net over haar hond vertelde, ging mij te ver Verder niet al te lang gehouden zodat hij lekker wegkijkt.

avatar van Lee72

Lee72

Ik werd er bijna misselijk van. Zouden ze de volgende keer een cameraman zonder parkinson kunnen nemen? Dat spaans is nog wel te pruimen, maar hoe moeilijk is het om een camera stil te houden? Met mijn N95 maak ik betere filmpjes... Bij cloverfield trok ik het nog wel met die handycam, maar dit is echt bijna niet te doen...

avatar van Apster

Apster

Lee72 schreef:

Even in de veronderstelling dat je in een huis vol zombies zit, jij houdt je camera netjes stil als er zombies achter je aan zitten?

avatar van Lee72

Lee72

Ik weet het, dat zou dan niet echt realistisch zijn, maar hé, die zombies zijn niet echt hè. haha.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

erg spannende film, maar niet een bijzonder origineel onderwerp.

de film doet me denken aan 28 weeks later en the invasion, maar dan toch een stuk beter gedaan, ondanks het kleine budget.

goed geacteerd en een bijzondere stijl van filmen, een cameraman die tegelijk een hoofdrol heeft.

ik vondt vooral de brandweerman met de kale kop sterk acteren.

voor liefhebbers van zombie films met een paar goede schrikmomenten is dit een absolute aanrader!!

avatar van rempsycho

rempsycho

was wel oké, "zombie" meisje was echt goed en het rondzwaaien met een moker was ook leuk, maar echt spannend en verrassend vond ik de film niet, was wel erg voorspelbaar. De opbouw vond ik wel goed. Het zal mij niet verbazen als er een Amerikaanse remake komt (men houd daar niet zo van ondertitels )

Maar eh.. het waren toch geen zombies, altans niet allemaal:
Van Dale woordenboek:
zom·bie (dem; zombies)
1 volgens de voodoo een menselijk wezen dat uit de dood is teruggekeerd, maar geen eigen wil of spraakvermogen meer heeft

avatar van mishad

mishad

rempsycho schreef:
Het zal mij niet verbazen als er een Amerikaanse remake komt

Sterker nog, die is al zo goed als klaar, heet 'Quarantine' en is aankomende december in onze bioscopen te zien. Een beetje hardleers zijn ze wel...

avatar van The Last

The Last

Coole film. Het concept; zombies, besmettingen enz. enz. hebben we al eerder gehad, maar is toch erg leuk uitgewerkt in deze film. Uitstekend verspreid over 70 min. (aftiteling niet meegerekend).
Ook het schuddende camerawerk (a la Blair Witch) laat het geheel realistischer lijken, met name de personages en het geschreeuw de hele film door..

Goed, erg bijzonder was het allemaal niet, maar ERG vermakelijk was het zeker wel. 3,5 grote sterren. Aanrader.

avatar van Goto

Goto

Geslaagde horror.

Paar goede scares, zeker op het eind al begint het allemaal al vrij snel. Niet zoals bij cloverfield waarbij het begin expres langdradig is gemaakt. Maar ook deze aanpak is prima. Er wordt een lekker nerveus en claustofobisch sfeertje neergezet. Hierbij helpt de schokkende, amateuristische camera ook, soms zie je het allemaal niet precies wat het alleen maar spannender maakt.

Cinematografisch best oke, wat leuke belichting zeker in de donkere stukken. Het ontbreken aan muziek was ook een slimme keuze. Enkel een beetje jammer van het eind die toch een soort flauwe uitleg geeft. Maar verder eigenlijk niets te klagen, één van de weinige echt spannende (horror)films.

avatar van BS

BS

wat een verschrikelijk hysterisch wijf en de rest d'rbij !

zo, dat is d'ruit ..

Ik kan natuurlijk alles nog wel een keer opschrijven maar ik ben net zo blij met deze film als de rest van de pagina

Ninto

Kheb ook keiveel zin in de remake van deze film. Quarantine heet ie. De makers van deze film zijn nu echt stinkend rijk. De opbrengst van deze film is volgens mij al 10 keer hoger dan wat het heeft gekost tot nu toe. En dan het geld dat ze krijgen voor Quarantine erbij... dus gasten hebben het goed voor elkaar

avatar van gotti

Weinig vernieuwend. Had ook grootse moeite om er echt in te komen, omdat vanaf seconde 1 al duidelijk is dat er moeite wordt gedaan te acteren dat er niet geacteerd moet worden. Jammer.

avatar van Skuller

Skuller

Wat een vette film zeg ,verwachte er niks van ,maar helemaal top

Wie van The Blair Witch Project achtige scenes houd ,moet deze zekers gaan kijken.

Voorlopig met stip de beste film die ik dit jaar gezien heb.

Ninto

Kheb hem nu gezien, en hij is echt belachelijk creepy. Erger dan Blair Witch, dat is zeker!

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Ninto schreef:

Blair Witch ontleent z`n kracht aan het feit dat je nooit te zien krijgt wat er nou echt gebeurt. Ik vind Blair Witch daarom de beste ``horror`` allertijden.

De enigste link met deze film is dat het een ``live`` stream film is, verder haalt die het in de verste verte niet met die vreselijk overdreven soundeffects en nep zombies.

In deze film krijg je alles in z`n volle schreeuwerige slechtheid te zien. Op een paar niets vernieuwende (cloverfield - grunch) schrikmomentjes na vind ik dit echt een klein drama. Had er meer van verwacht na al die veelbelovende reacties.

avatar van deTuinman

deTuinman

wel 1 van de engste films die ik dit jaar gezien heb, maar een superfilm, nehh

op het moment wanneer het aardig realistisch overkomt, zie je duidelijk de voorspelbare gebeurtenissen

het is te duidelijk waarom de cameraman even naar beneden kijkt en vervolgens bij het opkijken weer iets in z'n vizier heeft

sommige acteurs zijn best realistisch en natuurlijk bezig, maar in de 2e helft van de film valt dit in duigen

het einde vond ik zelf te cheap

Tomsheep schreef:

Ik zeg ook niet dat het een supergoede film is. Maar in z'n genre vind ik hem zeker een van de besten. Bovendien vind ik de first-person die de laatste jaren opkomt in de film-wereld (overigens ook heel goed gedaan in een stukje van Doom!!!) enorm vet.

Daarbij vind ik de laatste scene van Rec de meeste brute ooit! Mijn god, welke gestoorde geesten hebben deze film opgeborrelt!?

Overigens waren sommige dingen wel heel erg voor de hand liggend en goedkoop zelfs. Zoals die gast met dat vage snorretje. Die dan uitlegt over een uitgang en heel gemaakt voor die deur gaat staan. Volgens mij is er niemand op deze aardbol die niet had verwacht dat ie dood zou gaan!