• 9.377.510 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

avatar van Arezzo

Arezzo

Ik heb de film zelf ook gezien.. vond hem zeker niet onaardig en vooral de vrouwelijke hoofdrolspeelster erg realistisch overkomen. ik heb alleen het idee dat het laatste stukje van de film mist... aangezien hierboven aangegeven staat dat de film 85 minuten duurt en ik in een andere reactie lees dat de uitleg op het einde zwak bevonden word..... De film die ik heb gezien eindigde in die donkere kamer waar eerst de cameraman werd aangevallen, de hoofdrolspeelster de camera oppakte en als laatste shot de hoofdrolspeelster die naar achter wordt getrokken waarna meteen de aftiteling volgde Nou moet ik eerlijk toegeven dat mijn spaans niet heel erg goed is dus ik kan de qlue vollidig gemist hebben kan iemand mij die vertellen?

avatar van The Oceanic Six

Ik ben enthousiast geraakt na alle reactie's hier. Ik ga hem morgen denk ik kijken.

avatar van Ninto

Ninto

Arezzo schreef:

Als ik het goed heb begrepen... werd het bezeten meisje uit Portugal in die flat behandeld door een dokter die haar probeerde te genezen. Maar dat is dus bleikbaar niet gelukt Dat meisje zie je dus op het einde met die hamer.

avatar van Eftel-Freak

Eftel-Freak

Hier staat wel dat ie vanaf 17 april in de NL'se Bioscopen draait, maar waar dan? Volgens mij hier in Eindhoven helemaal nergens...:S

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hier ook niet, zeker niet zeker genoeg dat tie geld gaat opbrengen.

avatar van Wouter666

Wouter666

hmm de filmde duurde bij mij maar 70 minuten,

vond het allemaal nog wel meevallen met de "engheid".

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Een cameraman met epilepsie en veel gekrijs en geschreeuw.. zo kwam Rec op me over gisteravond. Tuurlijk is het te prijzen dat er wat independent alternatief op gang komt in de horrorscène, die zowat op zijn laatste adem opereert en zo dood is als de figuranten van de films.. maar jezus, wat is dit eigenlijk weer slecht. Ieder cliché komt onvermoeibaar voorbij t/m de laatste totaal onnodige 'uitlegscène', lachwekkend haast. Groot pluspunt waren toch de schrikmomenten, die er, hoewel volstrekt voorspelbaar, toch af en toe wel even hevig voorbij kwamen. De film begint het eerste halfuur ook best aardig, maar zodra het weer zombietijd is vervalt alles in herhalingen van zetten die al 100 keer eerder zijn gedaan. Stuk beter dan de Blair Witch, maar daar heb ik alles (of juist niets) mee gezegd

avatar van OlafK

OlafK

Ik vond t n erg sterke film! Beklemmende sfeer, goed geacteerd, en niet te veel ranzigheden maar echte spanning. Echt een heel goede horror, en die zie je niet zo heel vaak!

avatar van BEFGOD

BEFGOD

Poosje terug al gekeken.. Vond hem niet super...

Geen film die ik 2 keer zou willen kijken.. Heb hem zelfs soms stop gezet omdat ik hem te saai vond worden, 1 dag gedaan om de hele film te bekijken

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Erg spannende film. Niet geheel vernieuwend, maar boeiend genoeg om je af en toe de stuipen op t lijf te jagen. Ik vond het wel jammer dat er een poging gedaan werd om uitleg van oorzaak te geven. Dat gebeurt vaak in films en dat kan het wel verpesten, beetje onrealistisch. Maar verder, scary as hell. Vooral dat uitgehongerde type op het eind. Spain's Next Top Zombie. Ben ergens toch wel heel benieuwd naar de Amerikaanse versie. Ik vrees dat de bekende koppen de boel verpesten.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Europa heerst de laatste jaren wat betreft horror. Vooral dan Frankrijk maar dit is het bewijs dat de Spanjaarden er ook wat van kunnen.

Het verhaal alsook de uitwerking ervan zijn niet meteen de origineelste maar dat houdt niet tegen dat dit geen goede prent zou kunnen zijn, integendeel.

Je wordt er vrij snel ingegooid en de opbouw is geweldig. De spanning/dreiging neemt steeds toe. Vooral naar het einde toe ben ik een paar keer flink geschrokken . De laatste 5-10 minuten zorgen dan ook voor dat halfje extra.

avatar van moneymaker

moneymaker

lekkere film waar je de 1ste 10 minuten denk wat is dit nou weer?!?!? verhaal grijpt je aardig bij de keel.

zelf vond ik film als another 28 days groter en beter maar echt geloof me als je spannend wil kijken dicht tegen je schatje aan

succes ermee kijk deze dan maar lekker en dan daarna lekker alleen de trap op lopen naar boven met de lampen uit

hahahhahaha

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ja het is wel een zeer vermakelijke film. Zitten een paar vette stukjes in.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

BEFGOD schreef:

Poosje terug al gekeken.. Vond hem niet super...

Stop gezet omdat je hem te saai vond worden? Ik denk dat je hem te eng vond en dat je hem daarom af en toe stop zette

avatar van horned_reaper

horned_reaper

vanacht even gekeken.

voor een low budget film is hij lang niet slecht, mischien afentoe wat voorspellend of onreeël.

maar VOORAL de laatste scene is toch wel een geniaal moment, je slikt echt wel even 2 keer bij deze film.

Persoonlijk zou ik de film 3 van de 5 sterren geven, maar door de impact die de film naderhand op je heeft verhoog ik hem toch naar 4 sterren.

avatar van Teemong

Teemong

Weet iemand in welke bioscoop deze film gaat draaien?

avatar van PepperNg

PepperNg

goede film, heb er met plezier naar gekeken,

de spanning word goed opgebouwd op bepaalde stukken,

goed acteerwerk en het verhaal boeide me.

avatar van Macmanus

Macmanus

Toch maar naar een kleine 4 sterren gegaan. De uitleg op het eind blijft jammer. Maar toch best wel knap hoe er met het geluid wordt gespeelt waardoor het soms toch wel erg op een soort van sountrack lijkt. Viel me nu veel meer op dan de crappy versie die ik eerst zag. Ook een groot pluspunt was dat de schrikmomenten een tweede keer nog steeds uitstekend werkten. Horror leeft juist duidelijk, herhaling is er zeker maar tegenwoordig wordt zo oneindig veel fijner belicht dan in oude horror films. Wat ben ik daar blij mee zeg!

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

Teemong schreef:

Weet iemand in welke bioscoop deze film gaat draaien?

Hoorde vanavond dat ie maar met 1 print in Nederland start. In Den Haag...

avatar van superbassie

superbassie

Redelijke film, niet meer niet minder.

Zaten wel wat schrikmomenten in, maar eng was 'ie niet (voor zover een film al eng kan zijn). De acteerprestaties vond ik best goed, dat zie je ook aan het begin: het lijkt net een documentaire. Wel was de film vrij voorspelbaar, wat wel vaker het geval is bij horrorfilms.

Toch een voldoende, 3,5* (ook een beetje omdat het eens geen Hollywood productie is).

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

wolfmanrene schreef:

Hoorde vanavond dat ie maar met 1 print in Nederland start. In Den Haag...

Het Filmhuis heef inderdaad m bij z'n premierefilms staan in de wekelijkse programma-mail. Dat komt niet vaak voor, maar 1 print, ongelofelijk. Is-ie wel NLs ondertiteld? Lijkt me nauwelijks de moeite dan.

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

Ja hoor, Nederlands ondertiteld. Print uit België. Staat overigens bovenaan in de publiekspoll op het AFFF (9,01/10) en scoorde ook al hoog op het IFFR. Ik begrijp het ook niet zo goed, waarom maar 1 print...

avatar van Ralf81

Ralf81

Heeele spannende film! Ik heb al heel wat horrorfilms gezien, maar deze kiest echt een hele andere, boeiende insteek! Je hebt echt het gevoel midden in de situatie te zitten en leeft meer mee met de personages.

Het einde is dan weer jammer, maar je hebt dan wel naar een hele goede film gekeken!

Enige minpunt is het verhaal, wat erg slecht wordt uitgewerkt, waardoor je er op het einde weinig tot niets van begrijpt..... Wat was er nou aan de hand???

avatar van deTuinman

deTuinman

dat komt dan niet door de film, want dat is juist heeeel duidelijk uitgelegd waardoor de geloofwaardigheid van de film enorm werd weggescholden

een meisje was bezeten, de laatste kamer is van een pastoor door het vaticaan uitgezonden om haar uit te drijven.

avatar van COBHC

COBHC

Een erg spannende horrorfilm! De film is naar mijn mening iets te kort en ook het einde viel mij een klein beetje tegen. De 70 minuten zijn erg goed gebruikt en ik ben sinds lange tijd niet meer zo erg geschrokken van een film. Vooral de scene met het zolderluik is erg goed gedaan. De manier van filmen is duidelijk afgekeken van The Blair Witch Project, maar is wel op een goede manier verwerkt. De gore is ook erg goed gedaan en wat ik ook erg goed aan deze film vindt is dat soms het geluid van de camera wegvalt. Dat geeft toch een aparte sfeer aan deze film. Vergeet de goedkope schrikeffecten bij andere films. [REC] is een horrorfilm die laat zien dat de inspiratie bij filmmakers nog lang niet op is, en is een film die ik nog eens ga zien.

Cijfer: 4,0

avatar van deTuinman

deTuinman

sommige technieken waren erg lame en voorspelbaar.

avatar van dumble

dumble

deze wil ik zeker wel zien , ik ga um morgen kijke denk ik!

avatar van uhmmmmmmm

uhmmmmmmm

Het concept van de film was niet echt orgineel, maar de schrikeffecten waren erg goed en goed acteerwerk. Na een lange tijd eindelijk een goede horror film gezien!

Aanrader!

avatar van robinpluis

robinpluis

Vond de film vermakelijk. Maar erg druk en chaoties.

Raakte een beetje geirriteerd van de interviewster.

Voorspelbaar en had er meer van verwacht.

Maar zoals met alles, smaken verschillen.

avatar van The Oceanic Six

Ben toch wel een beetje teleurgesteld na het kijken, gezien de vele zeer positieve reactie's op Moviemeter waar veel dikke cijfers uitgedeeld waren.

Ik wil even kwijt dat ik hoop dat er nu niet een bombardement van '"Cloverfield'' achtige films gaat komen, allemaal films die je meekrijgt door iemands (hand) camera. Want dan ben ik weer snel klaar met dat subgenre. Rec was ook weer voor ons te zien door de camera van een cameraman die een reporter volgde.

Maar terug naar de film zelf.

De film duurde een 85 minuten en in de 1e pakweg 50 minuten gebeurde er best weinig. Beetje introductie van het verhaal en waar het om draait en er is wat kleine chaos. Wel aardig, maar niet super boeiend.

Daarna werd de film wel erg goed, zelfs een beetje scary. Zeker het einde, het laatste kwartier, vond ik echt ontzettend spannend en beklemmend. Maar dat vind ik niet genoeg om de film een heel hoog cijfer te geven.

Ik hou trouwens wel van films waarin men het einde ook nog mysterieus houdt, maar ik had bij deze film graag toch wel wat meer informatie willen hebben over het hoe en wat waardoor alles is gebeurd.

Pluspuntje nog voor de mooie Spaanse reporter. Mooie dame die ik graag in beeld zag. Jammer dat de cameraman er zovaak doorheen zat te schreeuwen.