Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Strike0ut
Na 3 keer gezien te hebben, begin ik me een beetje te irriteren aan de batmobiel en de motor die daar uit komt.. En jammer genoeg komen die vrijwel in alle grote actiescenes voor (logisch), en dat maakt voor mij de film wel steeds minder goed. Jammer..
BBC
Wat is daar mis mee dan? ik vond ze wel strak.
DrDavid
Wat is daar mis mee dan? ik vond ze wel strak.
Vond ik ook, zeer jaloers zelfs op de batmobile!
Prachtige film, heb hem minstens 6x gezien. Een legendarische rol van Heath Ledger, krijg echt kippenvel van de Joker die zowel grappig als angstaanjagend speelt. Ook vind ik Christian bale de beste batman (tot nu toe?). Een prachtige film met uitstekende acteurs en een goed verhaal.
(verwijderd)
Hier wordt uitgelegd wat ik ongeveer storend aan de film:
Batman Parody: The Dark Knight is Confused. Key of Awesome #8. - YouTube
horizons
Rating verlaagd na zien van veel betere the Dark Knight Rises.
Joker als villain is overgewaardeerd. Vind ik dan.
Na eergisteren het laatste deel te hebben gezien van de Batman trilogie van Christopher Nolan moet ik toch stellen dat deze film mijn absolute favoriet blijft. Dit komt vooral door Heath Ledger die de rol van "The Joker" geniaal vertolkt. Maar ook de andere rollen komen in deze film net iets beter tot hun recht (Morgan Freeman en Michael Caine). Maar ook het verhaal vond ik net iets boeiender en spannender dan de andere delen en ook zit in deze film verreweg de meeste actie. Ik verhoog mijn stem daarom ook met een halfje.
Batman Parody: The Dark Knight is Confused. Key of Awesome #8. - YouTube
sorry maar deze kritiekpunten kloppen toch gewoon? Ik begrijp niet dat iedereen dit onlogische plot slikt, wanneer het met zulke intense serieusheid wordt gebracht.
JohnWilliams
Enige waar ik het mee eens ben is dat Rachel in deel 1 (batman begins) inderdaad hotter was
Ze ziet er beter uit maar Gyllenhaal acteert wel wat beter
disneystore
Katie Holmes lijkt juist een 12jarig kind in Batman Begins. Geef me dan maar Rachel uit The Dark Knight.
thunderball
Idd en haar gezicht en ogen staan ook nog scheef (zie vooral laatste scene).
Stijn B.
Komende dinsdag ga ik de laatste Batmanfilm zien. In afwachting daarvan gisteravond nog eens The Dark Knight bekeken en die blijft fenomenaal goed. De film zit vol met onvergetelijke scènes. Daarnaast is er wijlen Heath Ledger die als The Joker één van de allerbeste en meest intense bad guys uit de filmgeschiedenis neerzet.
Deze film blijft voor mij (na driemaal gezien te hebben) nog altijd een dikke 10 / 10
coño
Welke scènes zijn dan zo onvergetelijk?
thunderball
Die met het potlood en als verpleegster verkleed uit het ziekenhuis komend en met die onsteker aan het klooien, zijn toch wel om niet te vergeten.
BBC
Of als hij de stapel met geld verbrandt, glorieus hangt aan een touwtje, zich bevindt op straat en bruce/batman aanspoort hem van zijn sokken te rijden. En ook de joker springend op batman als een springkussen staat op mijn netvlies gebrand (in feite de hersenen maar goed)
en inderdaad de ziekenhuisscènes, en zo'n beetje al zijn gezichtsuitdrukkingen, spottende lachjes en gedrag waren fenomenaal.
Lijkt me genoeg volgens mij!
3bdelilah
Of deze scene, @1:15 (natuurlijk niet klikken als je de film nog niet hebt gezien). Vind ik zo meesterlijk, aangezien Joker zelf zegt dat je iemand echt leert kennen vlak voor zijn dood en hij lacht gewoon tijdens zijn 'laatste seconden'. Laat dus gewoon zien wat voor heerlijk gestoorde psycho dat is.
killerfreak
met 'the dark knight rises' die inmiddels in de bioscoop is verschenen was het toch eens tijd om deze te zien. En ik moet toegeven: Batman Begins was een stap in de goede richting (na de soms toch wel tegenvallende 'oude're Batman-films); bij The Dark Knight doet Cristopher Nolan er nog een schepje bovenop met the Joker: een geweldige openingsscène, een angstaanjagende lach en tal van spectactulaire actiescènes. Meer moet een film niet hebben om op te vallen en goed bevonden te worden
En dan heb ik het eigenlijk al een beetje verklapt, maar iedereen weet natuurlijk dat Heath Ledger hier de rol van zijn leven speelde; jammer dat hij er niet meer kon bijzijn bij het 2de deel (maar dat heeft de film precies geen windeieren gelegd). Ook Bale doet het meer dan behoorlijk, maar ik geniet meer van zijn acteerprestaties in pakweg the Prestige.
Zeer benieuwd naar The Dark Knight Rises! Voor deze 4*
WilliamWallace
Batman Begins is een geweldige film en het is vooral leuk dat je ziet hoe Bruce Wayne begonnen is. Morgan Freeman speelt een wat kleinere rol, maar dat maakt niks uit want hij doet het geweldig!
Dark Knight is ook echt een super film! Spannend, vette gadgets en mijn favoriete tegenstander van Batman ever! Hele goed film, bijna een 5!
Dark Knight Rises was trouwens ook geweldig, ik ben er zelf wel blij mee dat die juist niet in 3d was.
coño
The Dark Knight valt nog niet eens te overtreffen in honderd jaar! De actie, de visuele pracht, het acteerwerk en de leuke humor. Alles smelt allemaal mooi samen. Een mooie zomerse blockbuster! Het beste van deze film blijft gewoon de onvergetelijke rol van Heath Ledger als The Joker. Ik bedoel: hij is gewoon letterlijk The Joker geworden. Zijn trekjes in het acteerwerk, zijn misselijke dialogen. Het is zowel hysterisch als akelig. Ook visueel ziet deze film er natuurlijk prachtig uit. Gave actie-scenes (denk aan de vliegtuig sequentie geschoten in Hong Kong, ), het is spijtig dat ik de film destijds niet in IMAX heb gezien: dat zal zeker wel indrukwekkend zijn geweest. Het einde is sterk neergezet en Aaron Eckhart speelt een geweldige rol neer als de psychopaat Harvey Dent/Two-Face. Deze film is net zo goed als de hype zegt. The Dark Knight maar naar mijn mening wel de geschiedenis in gaan als de beste Batman-film ooit.
horizons
Helaas zal dat inderdaad gebeuren.
lol
Toch echt de minste vd drie (nu is 4 sterren niet slecht natuurlijk).
coño
Helaas zal dat inderdaad gebeuren.
lol
Toch echt de minste vd drie (nu is 4 sterren niet slecht natuurlijk).
Ik vind Batman Begins zwaar ondergewaardeerd om eerlijk te zijn.
(verwijderd)
Ik vind Batman Begins zwaar ondergewaardeerd om eerlijk te zijn.
Ondergewaardeerd? Die film staat ook in de top 250. 't is dat de rest zo ontzettend hoog scoort.
En nu een prangend vraagje,
Vond iemand het ook storend dat de joker in de cel wordt bewaakt door iemand met een sleutel in z'n zak? Wat dacht je er van om de deur gewoon op slot te doen met alleen de joker er in? . Dit is zelfs voor een superheldenfilm, en helemaal voor een hele serieuze superheldenfilm een beetje apart? Of ben ik dat nou?
BBC
Nu je het zegt haha. Nee maar het kan altijd zo zijn dat de joker nog iets verklapt, of nog iets van zijn 'plan' expres laat uitlekken. Misschien vonden ze dat zo belangrijk dat er iemand bij moest zijn zodat de ondervraging nog wat door kon gaan. Maar heel handig is het niet nee dat geef ik toe
(verwijderd)
't is een stompzinnigheid waar je u tegen zegt.
En in een verhoorkamer wordt verhoort, niet in de cel.
't is iets wat in een Bassie en Adriaan aflevering had gepast, en niet hier.
Dat heb ik wel meer bij die latere Nolan films, er klopt geen hol van, en als je aan iemand dan vraagt om verheldering, dan zeggen ze dat ze daar niet aan hadden gedacht.
Iets hypnotiserends kan je die Nolan blockbuster films niet ontzeggen.
misterfool
Tsja leuk en aardig, maar wat je doet is haast wel de overtreffende trap van nitpicking. In bijna elke film zitten wel enkele plotholes; de plotholes hier springen niet in het oog. Door de ethische onderlaag van deze film graaft deze film dieper dan your average actiefilm; iets wat ik goed kan waarderen.
BBC
't is een stompzinnigheid waar je u tegen zegt.
En in een verhoorkamer wordt verhoort, niet in de cel.
't is iets wat in een Bassie en Adriaan aflevering had gepast, en niet hier.
Iets hypnotiserends kan je die Nolan blockbuster films niet ontzeggen.
Klopt, uiteraard vindt het verhoor plaats in een desbetreffende verhoorkamer. Maar dat neemt niet weg dat hij altijd iets kan zeggen wat de zaak verandert. Waarom hij niet gewoon 24/7 wordt verhoord is mij ook een vraag. Ach, zo storend vond ik het niet. Maar je hebt gelijk, logisch is het niet.
(verwijderd)
Naja ik vind plotholes in elke film storend, en in deze film viel het mij wel op.
De ethische onderlaag is dat je niet de hele stad in anarchie moet laten vervallen en dat het niet goed is om mensen te vermoorden ofzo?
Ethische onderlaag amehoela zeg ik vooralsnog.
Veel films hebben onlogische zaken, zoals de laatste batman film De bom die in het water wordt gegooid en niks veroorzaakt maar dat is iets anders dan een plothole zoals deze. Dat element van The Dark Knight Rises is iets wat ik binnen de logica van de film kan accepteren, hoewel 't wel een flauw clichématig plot is.
Volgens mij heeft mijn top 10 geen plotholes, maar ik word er graag op gewezen.
In Memento zit trouwens ook een onlogisch iets, namelijk dat die vent consequent weet dat hij een geheugenverlies heeft, hoewel dat geheugen verlies natuurlijk kwam voordat dat tegen hem vertelt werd. Ik accepteer dat omdat ik dat binnen de logica van de film vind passen (ook al is het medisch gezien denk ik niet mogelijk).
Ik vind alleen dat Nolan evenals de Joker niet zo geniaal is, plottechnisch, in ieder geval, in z'n latere films als hij ons wil doen laten geloven.
En dat vind ik nogal storend. Vergelijk het met een goocheltruc waarvan je de truc gewoon ziet.
't zijn aardige filmpjes, die enorm pretentieus verpakt worden. Batman and Robin vind ik irritanter hoor, omdat ik die film niet grappig vind.
misterfool
Dan heb je mijns inziens zitten slapen door de film, of je vergeet de hoofdzaken van een film te onderscheiden van de bijzaken. Het conflict tussen The joker en Batman gaat verder dan slechts wederzijds geweld. Het gaat om het afwijzen van een morele code(the joker' tegen het haast obsessief omarmen van een morele code. Daarnaast zitten er ook elementen in van een negatief, egoìstisch mensbeeld tegen een positief, alturistisch mensbeeld. . Het is niet altijd even subtiel, maar toch worden deze morele en filosofische vragen leuk verwoven met een op zichzelf al heel sterke actiefilm. De manier waarop jij films beoordeelt irriteert mij enigzins, aangezien je de film afvalt om bijzaken en details, maar het grote plaatje uit het oog verliest.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold