Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
the knight
de joker moet angstaan jagend grappig zijn en dat doet ledger zoals die truc met het potloot geniaal. vergeleken met de oudste batman film toen was de joker gewoon een mens met een smile op zijn gezicht hier is dat niet zo
hardy zal ongetwijfeld een goede prestatie neerzetten in zijn rol als bane maar ofdat hij beter zal zijn dan ledger als joker dat denk ik niet
Naomi Watts
Waar komt dat gevoel vandaan? Ledger als Joker was fenomenaal. Wat mij betreft de ultieme filmpsychopaat. Humoristisch en dreigend tegelijk. Een anarchist die enkel en alleen uit is op chaos en voor niets terugschrikt. Ik vrees dat niemand hier nog overheen kan (al hoop ik het natuurlijk wel). Op een gegeven moment is het plafond bereikt en als je het mij vraagt is dat sinds deze rol van Heath Ledger. Maar we gaan het zien vanaf 20 juli. Ik kom er nog op terug.
Puur gebaseerd op de acteur Tom Hardy en het personage Bane. Joker is impulsief berekenend, bij Bane is het vooruitgedacht. Plan of mass destruction.
Herbekeken.
En die 4 sterren blijven gewoon staan, leunt zelfs dicht bij een 4.5 aan. Herkijk drong zich op naar aanleiding van de aanstaande release van TDKR. Promo-campagne werkt wel en zin om deze te zien nam toe. Bij deze dus.
Tja, wat kan hier nog over gezegd worden? Fenomenale proloog die volgens mij nog moeilijk overtroffen kan worden. Verder heeft TDK met de Joker voorwaar een geweldige schurk in huis. Een losgeslagen hond die alleen maar chaos verlangt. In dat opzicht zal de nieuwe villain toch wel anders zijn: sluwer, meer berekend, fysiek sterker, gevaarlijker (?). De tijd zal het leren.
In ieder geval, Ledger zet hier een haast iconisch personage neer. Hij verpersoonlijkt de chaos en anarchie. Uitmuntend. Komisch en dreigend tegelijkertijd. Het blijft eeuwig zonde dat hij is heengegaan want ik ben er zeker van dat hij nog een (kleine) rol in de derde film zou spelen. Hij sterft immers niet op het einde.
De rest van de cast mag uiteraard ook niet vergeten worden, met leuke comic relief in de vorm van Lucius Fox en Alfred. De love interest is misschien wat minder interessant (vind M Gyllenhaal ook weer niet zo knap) maar echt storen doet het niet. En dan is er nog Harvey Dent natuurlijk die ook een overtuigende rol weet neer te zetten.
Er zit zoals het hoort ook meer dan voldoende spectaculaire actie in en ondanks de lange speelduur blijft de vaart er lekker inzitten.
Kortom, in alle opzichten een geslaagde superhero-film die de lat wel erg hoog gelegd heeft voor zijn opvolger.
Ik ben er klaar voor
congo
Tot nu toe, de beste Batman-film ooit. Heel de film is een extreem spektakel met, boven alles, een geniale rol van Heath Ledger als The Joker. Maar ook alles daarnaast maakt deze film gewoon werkelijk prachtig: visueel zit The Dark Knight prachtig in elkaar en het duistere en grimmige realisme steekt er helemaal boven uit. Dit is gewoon een prachtige film die eigenlijk het hele strip-verfilming wereldje onovertrefbaar maakt!
Snorren
Ik zag dat deze film op filmtotaal.nl op nummer 1 van de top100 staat. Het was een goede film, maar zeker niet het eerste plaatsje waard. Hier vind ik hem ook al extreem hoog staan met plek 23. Alsnog, het was een hele goede superhelden film en natuurlijk erg spectaculair. Misschien moet ik hem nog een keer herzien om deze hoge plaatsen te snappen. Voor nu nog een 3,5.
Na Batman Begins ook deze weer eens gezien in voorbereiding op volgende week als ik The Dark Knight Rises ga kijken. Het zal heel lastig worden om deze The Dark Knight te evenaren, laat staan overtreffen. Wat is dit een bijna perfecte superheldenfilm geworden zeg. Geweldig plot, geweldige sfeer, sublieme actiemomenten en ontzettend veel geweldige acteurs en actrices. Ledger is gewoon legendarisch als the Joker. Ik heb ook ditmaal weer goed op zijn rol gelet en wat hij doet met stemmetjes, gebaartjes, de blik in zijn ogen, het gesmak met de mond....heel, heel goed! Ik ben ook fan van Jack Nicholsons Joker, maar Ledger gaat er toch wel hard overheen.
Wat me wel stoort en blijft storen is de scene met de 2 boten die opgeblazen kunnen worden. Tenenkrommend moralistisch dat niemand de knop indrukt. Dieptepunt is die grote gevangene die het lijkt te doen, maar de afstandbediening dan in het water gooit. Jammer dat dit mislukte deel in een verder bepaald niet politiek correcte film zit.
Pfff, nog een hele lange week wachten op de afsluiter van deze schitterende trilogie
Mijn 4,5* voor TDK blijven uiteraard staan.
Jawaddedadde
Ja, hoe dichter de release komt, hoe langer het schijnt te duren... In BE kunnen trouwens nog vijf dagen langer wachten...
Bah, er is eigenlijk niet echt iets wat me stoorde in TDK, op de love interest na. De door jou beschreven scène vind ik prima in het verhaal passen en is het bewijs dat The Joker uiteindelijk verliest.
Volgende week vrijdag of maximaal zaterdag zit ik hier in de bios
Heerlijk zeg, eindelijk de afsluiter! Waarom krijgt Belgie de film dagen later pas?
Jawaddedadde
Geen flauw idee... Heb een wedstrijd meegespeeld voor een avant-premiere op 20/07, duimen maar dat ik win
Anders zal het vijf dagen later worden.
Maar de belgen krijgen wel veel eerder Holy Motors
. Eén van de blikvangers dit jaar. Dan mag een paar dagen later TDKR ook wel.
DBTim
Ik ben niet echt een Batman fanboy en heb ook weinig met films over superhelden. Maar dit blijft toch wel briljant. Enigste minpuntje van het verhaal en de film in het geheel vind ik het flippen van Harvey Dent. Voor de rest echt subliem. Geweldige cast met Ledger als de uitblinker. Eeuwig zonde en vraag me toch wel af waar hij nu zou hebben gestaan qua status als acteur als ie nog geleefd had.. Maar toch ook wel mooi dat zijn laatste, complete rol die hij hier neerzet met The Joker, zo'n wereldprestatie is!
Demeter
De film nogmaals gezien en score verhoogd van 4,5* naar 5*. Dit is toch wel echt topentertainment en het enige zwakke plotelementje (de totale ommekeer van Harvey Dent) stoorde mij nu minder. De Joker bewiijst hiermee eigenlijk dat de rand naar 'madness' zeer dun is en er maar weinig voor nodig is om iemand daar overheen te duwen. Dat de joker dit kon zien aankomen, nemen we dan maar voor lief. Verder zie ik de ongeloofwaardigheid van een enkele actiescène (zoals het aankoppelen aan het vliegtuig in Hongkong) graag door de vingers, want het totaalplaatje, met in het bijzonder de legendarische rol van Heath Ledger, de prachtige cinematografie, muziek en script, laat een diepe indruk achter.
Illum Sphere
Dat de joker dit kon zien aankomen, nemen we dan maar voor lief.
Als The Joker dat heeft gepland, is dat toch vanzelfsprekend dat hij het al zag aankomen ?
JacoBaco
Dat aankoppelen aan het vliegtuig ging mij ook te ver. Ook zat ik me te ergeren aan de scène waar Harvey Dent even heel laconiek en stoer die kerel in de rechtzaal op zn gezicht stompt. Te vaak kom ik van dat soort irritante zaken tegen wat ik helemaal niet in de film vind passen. En oja, die stem van Batman... Grapje!
Masterbrain
Ik ga DARK KNIGHT RISES boycotten zolang die in de bios draait , wacht wel op de blue ray met extra's , want een vervolg zonder mijn all time Baddie THE JOKER die niet te evenaren is dat is niet alleen moeilijk , maar onmogelijk.
horizons
Gister herbekeken.
m.i. krijgt Heath als the joker iets teveel credits af en toe.
Het Harvey Dent gebeuren was essentiel in het hele Joker plan. Net zoals de boten essentieel voor het gelijk van Batman.
Het ritme in deze film is trouwens top. Daar waar Batman Begins het geleidelijk opvoert zit hier het ritme van het eind van BB er direct in.
Ook deze maar herzien en ik blijf bij mijn kritieken. TDK oogt te klinisch en te gepolijst. Het Batman gevoel valt nergens te bespeuren en het plot duurt met 2,5 uur gewoon veel te lang.
De actie is wel vet en op de CGI valt verder niets aan te merken. Wat dat betreft levert Nolan een prima film af. Qua vermaak weet het ondanks de veel te lange speelduur wel te interesseren. Nolan blijft verder wel een prima verhalen verteller. Overigens mag hij Ledger ook wel bedanken, want die speelt een prima rol.
Als Batman film vind ik het maar niets. De mooie, sfeervolle en bovenal authentieke Gotham beelden die in Begins wel te vinden vallen verdwijnen hier compleet en worden ingeruimd voor de typische New Yorkse skyline zonder karakteristieke eigenschappen. Erg saai, klinisch en bovenal ook veilig. Waar is de continuïteit Nolan? Hij weet duidelijk geen vaste stijl vast te houden en speelt toch wat meer op safe(for the money) in TDK.
Overigens vind ik Batman en de politie maar een stel domme lompe boeren in deze film. Vooral de speciale training van Batman bij Ra's al Ghul komt totaal niet terug in het lompe gedrag in deze film.
The Joker verteld even waar Dent en Rachel zich bevinden, gelijk stormt het hele bureau(incl. Batman) leeg en spoeden zich naar de locaties. Zonder ook maar even na te denken over de consequenties hiervan(meester crimineel alleen laten in een cel met een paar stupid ass agentjes). Hetzelfde geldt voor een overvolle Gotham CIty, waarin Gordon even besluit met de veerboten te gaan varen. Over sitting ducks gesproken. Dan vraag je er gewoon om. Er zitten teveel van dit soort gemakzuchtigheden in het plot om het verhaal voort te stouwen. De ontvoering van Rachel(wanneer is dit nou gebeurd? Dat van Dent was nog wel duidelijk)lijkt uit de film geknipt en is ook zwak. De veel te makkelijke switch van extreme good guy naar bad guy bij Dent is ook wel erg ongeloofwaardig. Je vriendin overlijd en gelijk zet je alle idealen maar overboord? Als laatst vind ik de finale met the Joker op de toren ook geen bevredigende climax, erg simpel gedaan.
Juist het plot wordt door iedereen zo opgehemeld en ik vind juist dat het vele malen beter kon. Het Inception syndroom overheerst ook heel erg bij the Dark Knight. Nolan levert verder wel een prima blockbuster af. Maar een Batman film? Nee..
3,5* blijven staan.
Zometeen naar TDKR, nu maar hopen dat het hoogtepunt niet bij Begins blijft liggen.
JacoBaco
Ja, ik was ook totaal niet onder de indruk van het beeld wat Nolan ons van Gotham City geeft. De skyline van Chicago heb ik nu al genoeg gezien in films. Het moet Gotham City voorstellen, dus waarom komt er om het half uur een uitgebreid skyline shot in beeld waarin we overuidelijk Chicago kunnen herkennen. Dit had veel subtieler gemogen zoals in Batman Begins. Daar is de mix van London en Chicago vele malen beter. Als we Batman even wegdenken, dan is The Dark Knight gewoon een prima actie misdaad thriller in het kader van een film als Heat. Maar het is Batman, dus visueel moet ook alles aanvoelen als het Batman-universum. De algehele sfeer is gewoon niet Batman in TDK.
Naomi Watts
Eens, zo'n schone metropool werkt niet, en vooral niet zo'n stad als Chicago. De reeks mist de Batman ziel, helemaal mee eens.
JacoBaco
Nog heel afwachten wat TDKR ons visueel voorschoteld met betrekking tot het gewenste Batman plaatje. Het zal niet enorm verschillen met TDK, maar misschien heeft Nolan er dit keer iets meer rekening mee gehouden.
Illum Sphere
Het is meer dan enkel de dood van zijn vriendin waardoor hij zijn idealen overboord gooide. Hij geloofde al langer niet in het traditioneel strafrechtsysteem. Daarom dat hij ook zo hard werkte dat zijn werk op een gegeven moment belangrijker was dan zijn eigen vriendin. En dat waren net die twee dingen die zo belangrijk waren voor hem. Toen zijn vriendin ontkwam in die ontploffing, kwam Dent er zelf ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Hij verloor niet enkel zijn geliefde, maar tevens ook zijn gezicht. Dat zorgde er voor dat hij nooit zou kunnen werken als een man met grote verantwoordelijkheden en als het gezicht van de veiligheid. Zou jij het fijn vinden moest iedereen jouw geloofwaardigheid in twijfel trekken als zelfs de man die belooft voor meer veiligheid daar staat met een half verminkt gezicht ? Zijn hele geloofwaardigheid en zijn reputatie waren gebaseerd op zijn gezicht en nu hij een 'monster' is geworden, mag hij het wel vergeten dat hij alles zou kunnen terug opbouwen en doen alsof er niets aan de hand is.
The Joker haalde zijn macht ook deels uit de lokale georganiseerde misdaad en moest Gotham City nu een beter strafrechtsysteem hebben gehad, dan zou The Joker nooit zulke grootschalige dingen kunnen verwezenlijken. Ik zie niet iemand een volledig ziekenhuis tot ontploffing brengen, twee personen tegelijk ontvoeren en in twee boten een bom planten in een korte tijdspanne. Plus het feit dat hij voelde dat zelfs de grote beschermer hem en zijn vriendin niet 'wou' beschermen, zorgde er voor dat hij ook verraad voelde. Zijn idealen hebben hem verraden, zijn stad heeft hem verraden en zelfs degene die altijd op kwam voor mensen die onrecht waren aangedaan verraadde hem.
Het motto van de film was trouwens de hele tijd de volgende zin van Harvey Dent; "'you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain."
Illum Sphere
Jouw gemakkelijke reactie maakt pijnlijk duidelijk dat je liever je kop in het zand steekt. Je behoort tot de doelgroep waar de productenten van Batman graag geld aan willen verdienen en met succes. Je verdedigt ze zelfs. Nog wel met het zwakke argument dat een gek overal kan flippen. Je bent gewoon niet bereid om te zien dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen de geweldsporno in de bioscoop en een bloedbad in de bioscoop.
En jouw reactie maakt pijnlijk duidelijk dat men liever de verantwoordelijk wegneemt van de mensen die enig bevoegdheid hebben en die verantwoordelijk geven aan mensen die daar niets mee kunnen doen. Jij vindt het normaal dat de hele mensheid, en vooral de mensen die daar niets aan kunnen doen, zijn best moet doen voor iets dat een utopisch gedachtegang is. Wij moeten alles en nog wat censureren om er maar voor te zorgen dat er niemand inspiratie uit haalt. Wel, ik zal jouw wakker schudden, het overlevingsinstinct en de fantasie waren er eerder dan de film en het boek.
Dit doet me min of meer denken aan het boek Fahrenheit 451 van Ray Bradbury en een klein beetje aan het boek 1984 van George Orwell.
Het is nog erger kan ik je vertellen
Dit keer mogen we New York aanschouwen
Het is nog erger kan ik je vertellen
Dit keer mogen we New York aanschouwen
Pffff! Nou, dat belooft wat!
Zolang de eind battle niet in de Statue of Liberty of ergens op de Chrysler Building is, kan ik er misschien nog wel mee leven! Heel misschien!
Demeter
Hoe goed kende The Joker Harvey Dent nu eigenlijk? In zijn planning gaat hij ervan uit dat Harvey Dent wel om zal slaan van goed naar slecht. En ja, we zien aan het resultaat dat dat klopte, maar dat kon hij toch niet weten?
m1chel
- 1948 berichten
"Why so serious?" om maar in Batman termen te blijven.
congo
"Why so serious?" om maar in Batman termen te blijven.
Haha, inderdaad. The Joker wordt overigens in de volgende helemaal niet eens genoemd. Uit respect voor Heath Ledger volgens regisseur Christopher Nolan.
JohnWilliams
Aan de ene kant vind ik dat wel heel erg respectvol en goed, aan de andere kant had het ook wel weer realistischer geweest als ze de naam wel genoemd hadden.
Al hoewel...TDKR speelt zich iets van 7-8 jaar na TDK af...
Malli
Wie tijd te veel heeft, moet maar eens gaan grasduinen in de vorige pagina's bij deze film. Dan zal je zien dat Stalker al meermaals deze discussie gevoerd heeft en het komt altijd op hetzelfde neer: als een mantra speelt hij zijn repetitieve deuntje en als iemand bepaalde van zijn argumenten onweerlegbaar ontkracht, negeert hij dat gewoon en focust hij zich enkel op de algemeenheden die hij maar blijft rondspuien. Negeren is het beste dat je kan doen, maar ik begrijp dat het moeilijk is

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold