Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Wuertz
Scarecrow
GuyB
In Donny Darko is hij wel oké
Ik vond van niet, hij zat met een grimas op zijn gezicht die hij er de hele film niet afkreeg.
Niet mijn acteur, en aangezien ik het erg belangrijk vind wie het tegen Batman opneemt, zie ik hem liever niet als tegenstander van de man met vleermuisoren.
Johnny Depp is zeker veelzijdig en zou wel leuk zijn.
Xander
En Batman uit de jaren '60 is nog altijd de coolste!
Niets mooier dan een jaren 60 Batman gevecht waarin alle meppen vervangen worden door een gigantische 'BAM' of 'POW' op het scherm! Heerlijk
GrimReaper
Pff ja en met z'n grote onderbox over een maillot zeker met getekende wenkbrauwen op zijn masker?
Die Batman ziet eruit als een grote nicht.
yeyo
Batman IS dan ook een grote nicht, ook al wordt dat in deze closet-film zoveel mogelijk weggewerkt.
Ach ja, voor sommigen is film nu eenmaal een soort uiting van hun onzekere mannelijkheid.
GrimReaper
Volgens mij bewijst deze film het tegendeel juist. (zucht)
erik neuteboom
Freud zou duiden dat het veroordelen van Batman tot een nicht projectie is van latente homosexuele gevoelens die worden overschreeuwd met een hoop stoere taal ....
yeyo
Mijn bericht was een reactie op Grim Reaper, een ondertussen gesloten account van een troll die hier al verscheidene accounts heeft aangemaakt (voornamelijk om The Expendables de grond in te boren). Nogal logisch dat ik niet altijd serieus inga op zo iemand.
erik neuteboom
Mijn bericht was een reactie op het feit dat er in de USA veel discussie is geweest over vermeende homosexualiteit van Batman en in Europa over die van Kuifje, hierbij kwamen psycho analytici met soms heftige taal, zo was er zelfs iemand die zei dat schakers vaak homo's zijn omdat ze de koning van achteren neerhalen ... En momenteel is er discussie over het feit dat Marokanen zo vaak homo's onheus bejegenen en het woord homo als scheldwoord gebruiken terwijl het bij hun een taboe is en veel meer voorkomt dan ze zelf willen geloven.
yeyo
Ik begrijp best wat je bedoelt hoor, maar mijn opmerking over Batman was niet homofobisch bedoeld, eerder schertsend. Het is duidelijk dat Nolan bij deze film dacht "we wanna stay as far from the campy 60's version as we can" en daarom opteerde hij voor een humorloos, bombastisch actiespektakel. Mijn voorkeur gaat uit naar comic book verfilmingen van een luchtigere inslag (zoals Kick-Ass bv.) omdat het een genre is dat ik hoe dan ook niet helemaal au sérieux kan nemen.
erik neuteboom
Yeyo, we hebben het beiden min of meer schertsend bedoeld, zand erover, maar weer snel over naar recensies schrijven wat mij betreft.
flipflop
Ik vind het juist een geweldige prestatie van Nolan dat ie een Comicfilm heeft weten te maken die (geslaagd) sirieus en stoer kan zijn ondanks een vent die zich als vleermuis verkleed en een maillot draagt in de hoofdrol. Bovendien geeft Nolan met een film als The Dark Knight een soort 'coolness' mee aan superhelden, waardoor het geek-imago van superhelden wat vervaagt. Een goede zaak, in mijn opinie.
steph b
Wat is er toch mis met die stem van Christian Bale? Dat is echt het enigste minpuntje van deze film.
JacoBaco
Hij wil blijkbaar niet (te makkelijk) herkent worden en hij oefent het uit als een soort dreiging, maar het klinkt inderdaad verschrikkelijk.
planet_of_death
Ik denk dat het enkel is omdat hij niet herkend wilt worden. Als het voor de dreiging is is het wel heel belachelijk.
JacoBaco
Zijn stem kan ook enigzins angst aanjagen bij de badguys, dat is toch niet zo heel raar? Alleen waarom hij het dan ook doet in het bijzijn van kinderen, begrijp ik niet.
Malli
Je hoort volgens mij toch wel duidelijk dat zijn stem digitaal bewerkt is. Dus ik zou denken dat ze onlosmakelijk verbonden is met dat pak.
Q Jones
Veel roken. Sigaren zijn het meest effectief.
Of zware sjek, al is het wel slecht voor je en niet aan te raden
van duijn
Trouwens, even over de scene in de bank... William fightner ken ik van prison break. Die is degen met de shotgun in handen.
Toch vreemd dat hij zo`n kleine rol in de film heeft terwijl je zou verwachten dat er nog iets van hem in de film terugkomt.
Starmaster501
Hij heeft in meerdere films kleine rollen. Dat vind ik wel geinig van hem.
Karl van H.
Of zware sjek, al is het wel slecht voor je en niet aan te raden
Sigaren daarentegen schijnen de effectiefste manier te zijn om longkanker te krijgen
Q Jones
Hij is wel echt de man met die shotgun, vond het jammer dat hij zo snel dood ging

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold