• 9.381.086 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.973)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van legian

legian

wil je zeggen dat deze geen donkere sfeer heeft dan.

en de batmobile zat er gewoon in hoor net zoals bij Begins, en als je de vorige gezien hebt weet je ook waarom de cave er niet inzat evenals het Wayne Manor.

avatar van Q Jones

Q Jones

Hij heeft wel deels gelijk, want deze film draait meer om de bij figuren, batman zelf kan je het beste met een houten plank verglijken, in verglijking met de bij karakters.

Vanavond herzien. Blijft een geweldig knappe film. De scénes met The Joker zijn nog steeds genieten geblazen.

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Iedereen zet gewoon een goede rol neer alleen Christian Bale speeld een blok beton met de stem van een 70 jarige shack roker. Hij leek soms zelf op NEO van de matrix maar gelukkig was het niet zo erg.

Op de rest van de film heb ik geen - punten alleen + jes. Ik heb de batman serie ook nooit gevolgd dus ik heb er geen last van dat de stijl is verandert. Eerst was het toch een stukje minder serieus.

Morgen mag ik zijn nieuwe film inception bewonderen. ik heb tot nu toe geen hoge verwachtingen dus het kan alleen maar mee vallen. Een grote blockbuster is soms toch ook wel weer leuk.

avatar van Barbabob

Barbabob

Beste Batman film gemaakt, naar mijn mening.

Vindt Bale altijd goed acteren en Ledger is in deze film geweldig als The Joker.

Duistere sfeer en Batman is echt stoer in deze film.

Als je gaat zitten denk je bij jezelf hoe kan een standaard superheld-film zo'n hoge score hebben. Als je hem dan af hebt gekeken, ga je toch ook naar de 5. Waarom is dit?

De film doet eigenlijk alles wat er in de film kan zitten, een paar onverwachte wendingen, achtervolgingen, liefde, een goed verhaal, een excellerende tegenhanger van de hoofdpersoon. En ga zo maar door. Eigenlijk is haast alles goed wat er goed kan zijn aan deze film.

Het enige waarom de film geen 5 sterren van mij krijgt, is omdat het weinig morele waarden in zich heeft die je kan gebruiken in je normale leven. Het is lastig jezelf te identificeren. Natuurlijk dat is onmogelijk bij een superheld-film, maar daarom zal zo'n soort film van mij ook nooit de volle score krijgen.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Hoe bedoel je dat precies? Want ik snap niet waarom het een probleem zou zijn als een film 'weinig morele waarden in zich heeft die je kunt gebruiken in het normale leven'. Het is een film, geen zelfhulpcursus.

avatar van Xander

Xander

Nolan slaagt er in om een film over een superheld toegankelijk te maken voor een zeer breed publiek. Dit op zich vind ik al bewonderenswaardig. Denk maar aan films uit de spiderman reeks, superman films,... Allemaal leuke entertainment, maar geen hoogvliegers.

De muziek, special effects, het scenario en de acteerprestaties -En dan heb ik het in het bijzonder over Heath Ledger wijlen- zijn allemaal factoren die bijdragen tot de kwaliteit van deze film. Ik vind hem dan ook absoluut niet overroepen, want het boeit je van de eerste tot de laatste seconde.

Absolute topper: 4,5* met optie op een 5* op lange termijn!

avatar van PhongMan

PhongMan

Geweldige film gewoon !!

Ik heb een hekel aan superhero movies maar toen Nolan kwam met Batman Begins was ik zeer verbaasd en nu dus DK.

Ff kort, deze film is niet zoals spiderman of superman of iron man of f4

Geen kinderachtige villians waar mijn neefje van 4 niet eens bang voor is en cliche's en happy endings

DK zet geromantisseerde maffia films keihard opzij..

De film begint met een overval die snel klassiek word, The Joker leren we kennen, hij is niet zon lieverdje zoals Nicholson !

Hij is psycho, grappig en ergste is hij is zeer intelligent.. Batman is hetzelfde verhaal, heeft moralen en ziet liever harvey alles overnemen..de film is mooi opgebouwd, voor ff d8 ik di is geen disney of marvelfilm joh, spiderman was heel anders nl

Ik heb e geen woorden voor, dk is perfecto.. die hele kinderachtige superhero ding imago is voorgoed weg!!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De beste Joker is Mark Hamill.

avatar van yeyo

yeyo

En Batman uit de jaren '60 is nog altijd de coolste! Sommigen lijken te vergeten dat superhelden nu eenmaal kinderachtig ZIJN, dus dan kun je er beter een lekker campy film rond maken dan één of ander bombastisch onding dat zichzelf vreselijk au sérieux neemt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De Joker van vroeger (gespeeld door Cesar Romero) had een snor. Echt fantastisch gewoon!

avatar van PhongMan

PhongMan

achhhh Heath Ledger is de beste joker, klaar uit. In DK komt er geen jaa ik ben de bad guy wha wha wha ..nee een dikke vette psycho die schizofrenen heeft als handlangers

rip heath ledger.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Comics waren oorspronkelijk bedoeld voor kinderen, dus 'kinderachtig' kan de lading wel goed dekken.

En ik ben het met Jaco eens dat Hamill mijn favoriete Joker is. Fantastisch!

avatar van Malli

Malli

Jack Nicholson is by far de beste Joker. Heath Ledger doet dat uitstekend, maar zoals hier ooit al aangehaald werd: het is helemaal niet zo moeilijk om een inslecht personage neer te zetten. De vertolking van Nicholson was misschien minder creepy, maar vele malen subtieler, en dat lijkt mij als acteur een moeilijkere verwezenlijking te zijn.

yeyo schreef:

Ik heb die Batman film uit de jaren 60 niet gezien en dat ga ik ook niet doen, maar ik denk dat deze film juist laat zien dat het helemaal niet kinderachtig hoeft te zijn.

De beste Batman die ik heb gezien in ieder geval.

Minotaures

ik zie nu al op internet poster van een 3de deel met allemaal nieuwe karakters, weetniet of het 100% is maar ben benieuwd

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Link!

GrimReaper

Wanneer komt het volgende deel uit dan? heb je meer info?

Er is momenteel een 3de batman project op gang IMDB

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

In de jaren '60 las ik Batman als zwart-wit strip in de Haagsche Courant, het zien van The Dark Knight als kleurenfilm op mijn Sony Bravia (101cm) laat wel even zien wat er in 40 jaar is veranderd! Er valt in The Dark Knight volop te genieten van spetterende actie, weelderige decors, verrassende wendingen en vooral van de manier waarop psychopaat The Joker even inventief als wreed Gotham teistert. Batman wordt vrij ijzig neergezet maar dat vind ik een mooi contrast met alle spektakel en dynamiek om hem heen. Misschien niet de beste Batman maar wel zeer onderhoudend. 3,5 ster.

Minotaures schreef:

Er is momenteel een 3de batman project op gang IMDB

Release date is 20 juli 2012

Christian Bale vond ik super in The Dark Knight en Gary Oldman had ik pas in Leon weer gezien, die is wel goed als bad guy.

Minotaures

achja, Bale doet gelukkig mee, evenals een aantal andere goede acteurs, waaronder Oldman idd..

Oldman krijgt vrij vaak een slechterikkenrol, bijv. The Book of Eli en The Fifth Element, weetniet waarom, waarschijnlijk omdat die de looks en talent heeft om er één te wezen

Toch vind ik dat Oldman ook niet slecht is als de good guy (deze film, Sirius Black in Harry Potter). Maar ja, knap als je allebei zeer goed kan hè

avatar van van duijn

van duijn

Misschien zou Gyllenhaal ook nog is een leuke slechterik zijn.

GrimReaper

Nee toch niet de hoofdrol speler van Prince of Persia? Kom op!

Dat is echt een nerd hoor die gast.

avatar van GuyB

GuyB

Spectaculair. Gestoord. Af en toe op het puntje van mijn stoel, met dank aan the Joker.

Perfecte actie, goed verhaal en top-acteerwerk. Met Batman zelf heb ik niets, heb het meer voor zijn tegenstanders (daar doet de toon waarop Batman hier praat niet veel goeds aan hoor...) Bij de weg: zijn vechtkunsten
Toch een feest voor mij, deze film! De psycho spelen kan iedereen, maar de manier waarop Ledger het doet is formidabel, geniaal. De rol blijft me tot vandaag nog bij. De manier waarop hij de kliniek opblaast, over zijn littekens verteld, de bankoverval, de verschijning.
Bale zijn beste rol (tot zover ik gezien heb) blijft die uit American Psycho, doet het hier netjes.

Kleine rollen krijgen bekende acteurs, maar Freeman is niet echt een man om in een Batman-film te verschijnen. Een miniscule opmerking, want héél veel is perfect. De setting bijvoobeeld: Donker, goed voor deze film. Met de muziek zit het goed.

Het is een film die ik meerdere keren kan kijken zonder ie verveeld, dat kan dus al oplopen tot 4 sterren.

avatar van van duijn

van duijn

GrimReaper schreef:

Nee toch niet de hoofdrol speler van Prince of Persia? Kom op!

Dat is echt een nerd hoor die gast.

Ja maar toch, Hij heb iets over zich zoals hij in Donnie Darko had. Gestoord eruitzien. Ik zou hem graag zien als een moordende psychopaat.

GrimReaper

In Donny Darko is hij wel oké, maar gelukkig speelt hij daar een stil jongetje.

Gyllenhaal is echt wel iemand die goed kan performen. Ik denk dat als hij een goed script krijgt, een sterk personage en een goede regie van Nolan dat hij ook best wel wat kan neerzetten. Al is mijn favoriet van de geruchten toch nog wel Johnny Depp als de Riddler. Of Angelina Jolie als Catwoman xD.