Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Asaharo
Hier ben ik tenminste iets mee, ik kan er mij niet geheel in vinden maar je geeft tenminste goeie persoonlijke argumenten waarom je Ledger zo goed vindt. Die kortzinnige en irrelevante reacties komen me de kloten uit, kun je toch wel begrijpen denk ik.
Guardian of Isis
Ik kan er zeker inkomen, ik heb al gemerkt dat het beargumenteren van een mening niet de sterkste kant is van veel MoMe-gebruikers.
Q Jones
Je vergeet Jack Nicholson in The Shining. Dat is pas een beangstigende bad guy.
Maar Ledger mag wel in het lijstje vind ik.
en Alan Rickman in Die Hard
Karl van H.
Het is toch echt Willis die de show steelt in Die Hard en niet Rickman. Al doet hij ook een leuke poging om 'Yippie-ka-yay, motherfucker' uit te spreken, eerlijk is eerlijk
Q Jones
Ja oke maar Rickman is wel geniaal als schurk en echt een uber bad guy voor die tijd. Ik vond hem zelfs beter dan in robin hood.
en Alan Rickman in Die Hard
Alan Rickman in Die Hard is totaal niet beangstigend, eerder grappig. Gary Oldman in Leon wel
van duijn
Toch wel vreemd als je bedankt dat Ledger heel vroeg in dat jaar is overleden. ( 2008 ).
harm1985
Misschien heeft de film een beetje 'hulp' gehad doordat Ledger overleed, maar desalniettemin zet hij hier een ijzersterke rol neer, hij draagt echt de film, zoals Jach Nicholson dat deed in de eerste. Overigens zwaar terecht dat Jack voor deze film gepasseerd was, zijn versie was bij lange na niet donker genoeg. De Oscar was verdiend, al had ie die voor Brokeback Mountain ook wel mogen ontvangen.
Het verhaal blijft je boeien, en net wanneer je denkt dat het voorbij is, als the Joker wordt opgepakt, krijgt het plot een fikse wending en sleept de film je nog een uur mee. Er is geen happy end, en zo hoort het bij Batman, de verkettering van de held wordt hier echt goed uitgewerkt.
Ook de keuze om Katie Holmes te vervangen was een goeie, zij weet het spel van Bale net wat verder omhoog te krikken, ook de andere acteurs maken hun naam waar. En Gary Oldman die een good guy speelt, dan is ook eens wat anders.
harm1985
Dat dingetje dat ie met zijn stem doet om stoer te klinken is misschien een beetje vreemd, maar is niet overal even sterk aanwezig. An sich is hij stukken stoerder dan Michael Keaton, Val Kilmer en George Clooney.
JacoBaco
Michael Keaton vind ik een veel betere Batman.
Christian Bale doet het ook een stuk minder als Bruce Wayne
paul83
Hij doet het niet om stoer te doen en volgens mij snappen een heleboel mensen dat niet. Misschien voor zijn vermomming?
JacoBaco
Hij wil met zijn stem ook intimiterend overkomen en hij wil natuurlijk niet herkent worden. Alleen als we gaan van het ene uiterste naar het andere uiterste, dan zeg ik dat zijn stem wel het uiterste is en ik mij daar toch enigzins aan irriteer, ook al snap ik waarom hij het doet. Dus het is een bewuste keuze en ik laat het voor wat het is. Wat dat betreft heb ik er vrede mee.
Michael Keaton doet het in alle opzichten net even beter dan Bale.
Don Dijk
Eigenlijk zou ie dan een Marc Marie Huijbregts-stemmetje op moeten zetten.
paul83
Michael Keaton doet het in alle opzichten net even beter dan Bale.
maar voor deze tijd is Bale toch wel de beste optie. Eens dat Keaton beter was, maar vond de films een stuk minder.
Elineloves
Eigenlijk zou ie dan een Marc Marie Huijbregts-stemmetje op moeten zetten.
Dat zal volle zalen trekken.
JacoBaco
Veel opties naast Bale zijn er ook niet nee. Het is ook lastig om een nog relatief jong acteur te nemen die overtuigend genoeg zo'n wolwassen rol op zich kan nemen. Bale had het zwaar.
Q Jones
Ik vond Kilmer de beste Bruce Wayne alleen jammer dat de rest van zijn film niet zo was, maar hij had echt de charme en de uitstraling van een antiheld
JacoBaco
Ik vind Kilmer als Wayne juist een gladjanus, wijsneus, lady killer en vrij arrogant persoon. Niet echt iets wat bij het personage past. (wel bij Kilmer destijds)
Q Jones
Ja maar Wayne hoort toch juist arrogant en een lady killer re zijn Bale probeert dat ook alleen bij hem komt het eerder lachwekkend over. Wat is er trouwens met Kilmer gebeurt van een veelbelovende en goede A acteur naar een B acteur die alleen maar hetzelfde maakt en niet eens meer de moeite doet om goed te acteren
Naomi Watts
Wayne hoort juist heel introvert te zijn, Michael Keaton is de beste Wayne.
JacoBaco
Volgens mij is hij (Kilmer) ook een aantal kilo's aangekomen en heeft al jaren geen fatsoenlijke rol meer gespeeld.
Ja, Bruce Wayne staat wel bekend als beruchte playboy dat klopt. Hij is ook erg intelligent en een tikkeltje smooth misschien. In de originele strip scheen hij zo wel een beetje te zijn, maar Val Kilmer gaat over de top met zijn performance. Een overkill en Clooney maakt er helemaal een potje van. Keaton heeft de juiste balans. Hij doet het in ieder geval subtiel.
Q Jones
Ja oke dat doet Keaten wel goed maar ik vind hem meer een watje dan een batman
JacoBaco
Een beetje een watje? Kom op nou.
Dat valt echt wel mee hoor.
Ik kan uit zowel Batman 1 als Batman Returns geen momenten herleiden dat ik denk van... Goh, nu ben je toch echt wel een beetje en watje hoor.
Q Jones
hahah nee zo bedoel ik het niet, ik bedoel dat hij in mijn ogen zo overkomt, en hij heeft ook een beetje het uiterlijk van een watje

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold