• 9.381.055 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.973)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Brrr... Rillingen over de rug telkens als ik het begin zie I supposed to kill the busdriver Heath Ledger... 1 woord: wauw. Ga de film binnenkort voor de 6 keer kijken. Deze op blu-ray is een aanrader! Op groot scherm kijken met een goede HCS en je hbt een prachtige avond!

avatar van Minotaures

Minotaures

The Dark Knight op Blu-ray is zoiezo

Ben deze van plan, samen met Batman Begins, op Blu-ray aan te schaffen. Hoe ik de Dvd die ik hiervan heb vanaf ga zie komen, moet ik nog bekijken.

avatar van southparkgek

southparkgek

Een goeie film. Een 3.5

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

The Dark Knight houdt wel stand .

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Ja leuk inderdaad. Ik had toch eigenlijk wel verwacht dat de film op begeven moment wel zou gaan zakken.

avatar van hell300

hell300

waarom komt de film niet in de top 250?

avatar van 606

hell300 schreef:

waarom komt de film niet in de top 250?

Het mag er onderhand wel in.

avatar van Metalfist

Metalfist

bioscoop: 24 juli 2008

Dus dat is nog een paar maandjes.

avatar van IronHide

IronHide

Ha nog steeds een super vette film. Vorige week bekeken op Blu ray via een beamer op de muur. Net zo leuk als in de bioscoop !

Mijn 4 sterren gaan naar een gewoon zalige Joker

"No no, i kill the bus....driver..." Gewoon zalig, ik keek naar deze film zonder te weten dat het toen al de joker was, had het echt niet op, had ook nog niets over de film gelezen.

en : "You wanna know how i got these scarfs?"

Naast het prachtig geacteerde zieke personage is er een redelijke film waarbij de actiescène met die truck en die motor van een hoog niveau is.

PS: Nog mensen die aan de kant van de Joker stonden in de film? Waarschijnlijk veel.

avatar van AGE-411

AGE-411

pumpking schreef:

Echt niet. Die kerel is gewoon ziek.

avatar van Mattson

Mattson

pumpking schreef:

"You wanna know how i got these scarfs?"

Wel waarschijnlijk heeft ie zijn sjaals in de winkel gekocht

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

AGE-411 schreef:

Echt niet. Die kerel is gewoon ziek.

Toont maar weer eens aan hoe makkelijk mensen te manipuleren zijn mits een beetje charisma.

pumpking

Manipuleren... Ik vond de Joker gewoon heel grappig en tof personage en briljant geacteerd door Ledger, het is en blijft een film he.

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

OK, "manipuleren" was misschien iets te sterk uitgedrukt, maar toch gek dat een sadistische psychopaat die door- en doorslecht is, ook al is het in een film, sommige mensen aan zijn kant kan krijgen, niet?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Jup, je moet er haast zelf wat psychopatische trekjes voor hebben om aan zijn kant te staan

avatar van joerve

joerve

Na een uur gesmak van de joker heb ik hem maar afgezet.

En die stem van batman, volgens mij heeft ie teveel zware shag gerookt ofzo..

avatar van groente12

groente12

nou ja..

avatar van paul83

paul83

Na een uur gesmak van de joker heb ik hem maar afgezet.

En die stem van batman, volgens mij heeft ie teveel zware shag gerookt ofzo..

Ik neem aan dat je snapt waarom hij een andere stem doet als batman!? Moet ie anders helium nemen voordat hij gaat praten on onherkbaar te blijven?

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Wat dachten van we van een top 250 kwalificatie!!!

avatar van 606

Na een uur gesmak van de joker heb ik hem maar afgezet.

Dan heb je teveel gemist en die 1 ster is onterecht.

avatar van Minotaures

Minotaures

Zoiezo stemmen op films die je niet af hebt gekeken is een

Je kan jezelf dan geen sirieuze stemmer en liefhebber noemen!

avatar van killer13

killer13

batman begins was al een topper,

maar the dark knight overtreft alles ervan!

gewoon meesterlijk. vooral de joker!

avatar van Q Jones

Q Jones

De beste film van 2008. Echt alles is goed aan deze film de actie het verhaal de acteurs echt alles. Alleen het is niet Bale die de show steelt maar dat is zijn toch echt Ledger die zijn rol geweldig neerzet, echt de beste schurken rol ooit, en Eckhart die vergeten wordt door al die acteer kanonen, maar ik vind dat hij ook echt fantastisch zijn rol neerzet en hij heeft een bepaald charisma waarmee hij goed over komt

avatar van joerve

joerve

Lol beste film

het eerste uur is alleen maar vaag zakelijk gereutel met helikopters die op en neer vliegen en waar niemand wat van begrijpt.

Dan een scene op een feestje met de joker die ineens afgelopen is.

De joker gelooft niet in organisatie maar chaos zegt ie, toch knap dan dat ie alles zo geplanned heeft.

Iedereen zegt dat ledger goed is, omdat ie dood is. Dat is ook de enige reden dat ie een oscar kreeg.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Het gaat ook om het geheel. En in het geval van Ledger zit je erg fout en ben je nogal bot. Een beetje respect mag wel.

pumpking

Redelijk debiele reactie en een foute kijk op de film.

avatar van Q Jones

Q Jones

joerve schreef:

Ehm dude als ik jou was zou ik nog maar eens goed kijken want Ledger heeft wel degelijk die oscar verdient. Hij zet met de joker een fantastische gek neer dat doen jij en vele acteurs hem niet na, en ik vind het ook een beetje respectloos om daar zo over te praten.

avatar van Asaharo

Asaharo

Heel wat acteurs kunnen de joker spelen, het is gewoon een zeer makkelijke rol vanwege de ''alle remmen los'' stijl.Dat maakt zijn prestatie zeker niet slecht maar memorabel kun je dit toch ook niet noemen.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Niet memorabel? Ik heb alle one-liners nog in me kop!