Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Jointz
Man man man, wat heb ik met zitten ergeren aan de stem van Batman zeg. Dat accentje erbij, walgelijk gewoon.
Voor de rest een aardige film, vond het naar het einde toe allemaal wat te lang duren.
Frenetic
Geweldige film. Geweldige figuren zoals The Joker. Beste Batman film: 5/5
btw:Lekker veel actie, dus een aanrader voor Batman Fans& Actie.
AGE-411
Gewoon een aanrader voor iedereen.
Toch wel de beste film van de noughties.
Charmides
Een zeer goede actiefilm, Echt geniaal gewoon. Een grote aanrader voor iedereen!
Ik hoop op een volgende Batman.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik hoop op een volgende Batman.
En die komt er! Gebaseerd op een idee van Christopher Nolan zijn Batmanschrijvers David Goyer en Jonathan Nolan aan de slag gegaan met een scenario.
Bron:
Malli
Is er trouwens iemand die weet hoe het komt dat deze film met een score van gemiddeld 4,13 sterren niet in de top 250 staat?
kimberlyVD
Ja, een film komt pas 2 jaar na release in de top250.
Vreemd hoeveel mensen dat steeds nog niet blijken te weten.
Martijnnn
Iedereen die de Help(wiki) leest weet dat! M.a.w. domme vraag dus.
Malli
[Iedereen die de Help(wiki) leest weet dat! M.a.w. domme vraag dus.
Een eenvoudige verwijzing naar de Help had volstaan, hoor. Niet iedereen ontleedt elke website waarop hij actief is van a tot z.
RSmovie91
Maar waarom staat hij nou nog niet in de top 250 dan?
omdat hij in Juli 2008 was uitgekomen. Als je dan doorrekent zal hij Juli dit jaar dus in de top 250 komen
AGE-411
Wel op een te lage positie me dunkt.
Dit is toch pakken beter dan al die stoeme hypes die we de voorbije jaren hadden? (Lord of the Rings, Pirates, Titanic, Avatar)
Vind jij, ik vind het gemiddelde van TDK hoog zat. Daarbij komt ook nog is dat deze film al hoger scoort dan Titanic en Pirates..... Avatar zal ook wel zakken naar dit gemiddelde en LOTR is simpelweg beter.
Malli
Hoe goed The Dark Knight ook is, LOTR is nog van een heel andere orde (ik denk niet dat ik ooit al betere films heb gezien).
Assasijn
Keiharde actie. Goede effects. Zeer goede film.
Eén van de beste superheldenfilms van laatste tijd.
Qar
Wel op een te lage positie me dunkt.
Prima film is Dark Knight, in mijn ogen zeker de beste Batman film die er is. Maar ik vind zeker niet dat hij te hoog staat, 4,11 gemiddeld is enorm hoog en ook op imdb staat die op plaats 10.
Deze film heeft hogere beoordeling dan bijv Silence of the Lambs, ik zelf vind dit nogal overdreven.
Ok, het kan zijn dat jij er anders over denkt want smaken verschillen natuurlijk. Maar om nu te gaat zeggen dat deze film beter is dan Lotr en dat het een stomme hype is slaat natuurlijk nergens op.
Lotr was echt instant epic en dat gaat deze film denk ik dus niet bereiken.
Cheapcaster
Why so serious, son?
Ik heb deze film bekeken in de eerste plaats voor The Joker, ik ben namelijk in dit soort films meestal voor de slechterikken...
Zelden zo'n prachtige rol gezien als dit in een film, ben ik de enige die The Joker interessanter vond dan Batman zelf?
Ook het verhaal is goed en prachtige actiescènes maar zoals hierboven wordt geschreven, hij scoort meer dan een film als the Silence of the Lambs?
Zo goed is ie toch ook net weer niet.
4.0 voor een film waar ik zeer van genoten heb.
AGE-411
Lotr was echt instant epic en dat gaat deze film denk ik dus niet bereiken.
Lord of the rings, die hype heb ik nooit begrepen
Jointz
Kan niet anders zeggen dan dat het een standaard actiefilm is.
Volgens mij is het cijfer dan ook meer een hype door de dood van The Joker.
paul83
Kan niet anders zeggen dan dat het een standaard actiefilm is.
Volgens mij is het cijfer dan ook meer een hype door de dood van The Joker.
Beetje jammer weer.
Critici waren al lyrisch voordat Ledger de pijp uit was.
Neem een voorbeeld aan The Hurt Locker. Nu een enorme hype, maar op moviemeter kan je het in het cijfer niet terug zien.
Dynamovie
En de score/soundtrack van Hans Zimmer en James Newton Howard is geniaal. Eén van de mooiste soundtracks ooit. De muziek geeft de film zoveel power mee. Echt geweldig. Let er maar eens op.
Beetje jammer weer.
Critici waren al lyrisch voordat Ledger de pijp uit was.
Moet Jointz wel gelijk geven, zie ook niet waarom dit boven andere summer blockbuster actie films uit zou stijgen. Duurt bovendien en half uur te lang, hele gedoe met Two face voegt helemaal niets toe....
Tabossi
Sow, die creepy soundtrack wanneer bijvoorbeeld Tje Joker op het laatst aan dat ding hangt en uitlegt waarom hij zijn dingen doet alleen al dat naargeestige gevoel.. geweldig. Sowieso een prachtfilm. Actie, behoorlijke diepgang, vaart, muziek, beeld, bijna perfect. Dat Christian Bale telkens zijn Vicks vergeet neem ik dan op de koop toe.
Guardian of Isis
Dat Christian Bale telkens zijn Vicks vergeet neem ik dan op de koop toe.
Eéntje om te citeren!
movielou
top film,het verhaal was super en het acteerwerk was ook goed. heath ledger was echt geweldig in deze film jammer dat ie dood is
4,0
eltorro
Het verhaal alleen al van deze film, doet de film boven de andere summer blockbuster actie films uitstijgen. Maar dat goeie verhaal zijn wel natuurlijk wel van Christopher Nolan gewend.
Daarnaast de benadering van de actie, zo weinig mogelijk special effects, en zo veel mogelijk echte dingen die ontploffen, vliegen, rijden en branden. Kijk maar naar de ontploffende ziekenhuis, de over de kop vliegende vrachtauto en de echt rijden batman voertuigen.
Ook de goed verstopte joker humor en natuurlijk de duidelijk aanwezige duistere humor, maaken de joker een krankzinnig goeie personage
. Daarnaast zijn alle personages erg goed uitgewerkt.
Two face vind ik overig een belangrijke personage. Erg gedurfd om een belangrijke goeie figuur in een superhelden film slecht te laten worden.
Dit alles is voor mij genoeg om deze film één van de beste blockbuster actie films aller tijden te noemen, en hem een plaatsje in mijn top 10 te geven.
Maar ja natuurlijk houden we niet allemaal van dezelfde films.
Maar blijkbaar vinden aardig wat mensen deze film ook erg goed.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold