• 9.379.410 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.128)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van thunderball

Die clown juist niet.

avatar van Sasja

Sasja

gukker schreef:

Hij is gewoon dood, niet zeiken. Misschien dat er in een volgend deel eventueel een nieuwe Two-Face opstaat (Net als the goblin in de spider-man serie) maar dat lijkt me niks.

das nou het leuke van films: ze kunnen er alles op bedenken om het tegendeel te bewijzen.
had ik net zo toen ik halloween H20 hag gezien. Ik dacht dat meyers dood was op het einde toen z'n koppie eraf ging en in het vervolg daarop bleek dat iemand anders te zijn

Don MN schreef:
Die clown juist niet.
in het echt wel.

avatar van canciser

canciser

Gisteren voor de 2e keer gezien, ik blijf bij mijn standpunt. Geweldige acteurs, met name 'the joker'. De film zelf zat ook met leuke scenario's, bijvoorbeeld toen er een bom op 2 boten lagen en ze moesten kiezen wie dood moest. Het punt is dat meneer Batman zelf mij totaal niet aanspreekt.

gukker schreef:

even voor de duidelijkheid ik vind ook gewoon dat hij dood is, maar er zijn mensen die redenen hebben om dat niet te geloven, DUS die vinden dat hij niet dood is snappie?

canciser schreef:

Het punt is dat meneer Batman zelf mij totaal niet aanspreekt.

mischien deze is bekijken weet bijna zeker dat je het in een ander perspectief gaat zien.

Batman Begins (2005)

avatar van nachtbraker

nachtbraker

legian schreef:

Al de zoveelste keer dat je zegt dat mensen redenen en aanwijzingen hebben dat die nog leeft.'
Als je dat allemaal gelezen hebt noem er dan eens een paar,want hij gaat dood en wordt begraven,the end.

avatar van nachtbraker

nachtbraker

Kan niet wachtten op de volgende Batman films van Nolan en om alle schurken voorbij te zien komen.

The Pinguin was erg vet in Batman returns maar schurken als The Riddler,Poisen Ivy ,Baneen Mr Freeze verdienen wel herkansing want dat was allemaal bagger.

En kan me ook een soort Clawface ofzo herinneringen uit de tekenfilms van vroeger.

Aan de andere kant zijn de films allemaal wat 'realistischer' van Nolan.

Ik zie in zijn films toch niet gauw een Mr Freeze voor me die met ijsstralen schiet enzo als jullie begrijpen wat ik bedoel.

nachtbraker schreef:

je denkt dat ik al die redenen ga onthouden ofzo daarnaast boeit het mij ook niet zoveel wat voor redenen ze hebben, naja de meest voorkomende reden die ik gelezen heb is dat die val die hij maakt niet dodelijk geweest zal zijn (omdat de val even hoog was als die ene crimineel (weet de naam niet meer) die batman liet vallen zodat alleen zijn benen braken). dat is de meest voorkomende reden. wil je er meer weten dan kan je altijd nog zelf op google aan het zoeken gaan.

avatar van gukker

gukker

legian schreef:

Het script staat al een tijdje op internet. Hierin staat de volgende zin op bladzijde 163: `Dent lies at the bottom of the hole, his neck broken DEAD` Dus geen discussie meer hierover.

Kevin13

Wat is het nut om het script nu al te lezen?

avatar van Thom1994

Thom1994

Kevin13 schreef:

Wat is het nut om het script nu al te lezen?

Als je je verveelt, ga je de gekste dingen doen

Wat ik niet snapte:
Hoe konden die vrouw en die man ontvoerd worden? The Joker was toch opgepakt?

RSmovie91

The Joker heeft ook nog mensen voor hem werken. Die hebben dat waarschijnlijk gedaan.

RSmovie91 schreef:

Waarschijnlijk?

De meeste die voor hem werken vermoord ie zelf, waar blijft ie die handlangers halen?

En waarom overleefd Batman een val van een apartementsgebouw?

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

AGE-411 schreef:

Waarschijnlijk?

En waarom overleefd Batman een val van een apartementsgebouw?

het is een superheld die gaan daar niet aan dood

gukker schreef:

hoe komt het dan dat ze in interviews er nogal omslachtig over doen en ze er niet echt een heel duidelijk antwoord op geven, dat vraag ik me dan weer af.

jimcarrey gek schreef:

het is een superheld die gaan daar niet aan dood

legian schreef:

Ze willen naar het publiek toch een beetje twijfel houden. Dan gaan mensen eerder naar de film.

Gok ik.

avatar van the.real.deal

the.real.deal

ik ben absoluut geen batman fan maar, ik heb veel respect voor de manier hoe deze film gemaakt is. Ook het acteren de special effects alles was geweldig. Enig minpuntje was het gegrom zodra het batman pak aan was maar ik geef toch een 5.

avatar van Laoslander

Laoslander

die schreeuwt precies naar de top 250

the.real.deal schreef:

Bedoel je de manier waarop Wayne dan praat?

Dat is zeer waarschijnlijk om zijn identiteit te verhullen. Aangezien hij zo bekend is zullen veel mensen hem zeer snel herkennen als hij normaal praat

3 keer in de bios gezien en alle keren zonder me een minuut te vervelen.

Geweldige film op elk vlak.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

RSmovie91 schreef:

Bedoel je de manier waarop Wayne dan praat?

Maar hij maakt in één klap wel mooi alle kettingrokers verdacht

avatar van Flipman

Flipman

legian schreef:
Hoe komt het dan dat ze in interviews er nogal omslachtig over doen en ze er niet echt een heel duidelijk antwoord op geven, dat vraag ik me dan weer af.
Nou, Nolan zei zelf ook al, toen Eckhart vroeg of er misschien een mogelijkheid was dat Harvey de val overleefde: No, you're DEAD. Period. Kan zijn dat ze daar na de dood van Ledger twijfels over hebben. Hoewel, als er ng vervolgen op The Dark Knight komen, dan zullen ze zeker een ander acteur als The Joker casten. Daarvoor is het karakter gewoon te belangrijk in de Batman mythos, ook al zijn er mensen die zeggen dat de rol niet opnieuw gecast mag worden omdat het de laatste was in het oeuvre van Ledger. OK, op The Imaginarium of Dr. Parnassus na, dan. Ikzelf zou zowel The Joker als Harvey graag weer terugzien.

Flipman schreef:

Volgende film zou met The Riddler zijn.

Wordt moeilijk om Jim Carrey te overtreffen als The Riddler.
Het enige goede acteerprestatie van die vent naar mijn mening, als geschifte kerel in een batmanfilm.

Scene's met The Riddler (zien vanaf 1:02, introductie van The Riddler )

avatar van Justinw

Justinw

Als er een nieuwe batman komt, plz geen joker.

1. De joker is gewoon dood zoals in de film.

2. Uit respect naar Heath Ledger toe.

3. Ze zouden hem niet veel beter kunnen neerzetten als nu.

Kevin13

Uit respect naar Heath Ledger? Je kunt onmogelijk nooit meer een Joker casten uit respect voor Ledger. Mag er dan ook nooit meer een Superman komen uit respect voor Reeves of hoe hij ook heet.

Van mij mag Joker er nog in meedoen hoor, zou zelfs leuk zijn moesten ze Jack Nicholson er weer voor casten.

Justinw schreef:

1. De joker is gewoon dood zoals in de film.

ik zal wel iets gemist hebben.