• 9.380.124 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.623)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

The Last schreef:

Veronica Magazine kan geeneens een fatsoenlijke plotomschrijving geven, laat staan dat ze goede recensenten hebben.

Tuurlijk jongen. Noem zelf dan een goede recensent? Persoonlijk kan ik me meestal invinden met de scores wat zij geven. De scores die zij geven zijn meestal betrouwbaarder (naar mijn eigen ervaring) dan een krant, of de filmtijdschrift bij de bios die de film ophemelt om meer bezoekers te krijgen.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Spijtig voor jou.

avatar van gotti

Schrijft Oene Kummer nog voor het Veronica blad?

Clueless Dork schreef:

Spijtig voor jou.

Wie, ik? Als ik jouw cijfers zie, dan hebben we totaal andere smaken. Ik zeg maar niks.

avatar van The Last

The Last

Angrod_Pallanén

Daar gaat het vooral om, als recensenten jou smaak hebben dan zit je goed, maar bij mij is het zo dat ik de recensenten van Veronica Magazine vooral herken door dingen te zeggen die tegenstrijdig zijn met wat ik vond. Wat dat betreft kan ik me beter vinden in de recensenten van de Preview. Daar laat ik me het meest door beïnvloeden wat betreft filmkijken, en natuurlijk de gebruikers op MM waarvan ik weet dat ze eenzelfde smaak hebben als ik, zolang je dat hebt met Veronica zit je goed, maar voor mij is het gewoon geen advies. Zoo...einde discussie, verder met de film.

@ Ricky Roman; was je gewoon benieuwd of maakt het echt uit hoe lang de film duurt? Wat mij betreft is ruim 2 uur al lang genoeg, een beetje actiefilm moet daar toch wel genoeg aan hebben om een goed uitgewerkt verhaal neer te zetten.

avatar van erwku

erwku

Iemand de review van philips & roeper gezien???

Heb heel, heel veel reviews van hun (siskel & ebert) gezien, maar zelden zo positfief over een blockbuster gehoord,

toch maar in de bios zien en als het ff kan in Imax

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik heb het idee dat ze bij de Veronica gids ook wel heel bang zijn om hun mening maar anders te zijn, alle reviews, zijn nogal oppervlakkig en kortzinnig.

Maar goed, het kan nog slechter, lees de Veronica Game reviews maar eens.

avatar van etherman

etherman

wat heb ik zin in deze film!!!

avatar van gNoLEm

gNoLEm

Eerste recentie op imdb is veelbelovend:

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

gNoLEm schreef:

Eerste recentie op imdb is veelbelovend:

De eerste? Er word daar al een tijdje met recensies gestrooid en ze zijn ongeveer allemaal behoorlijk positief

Hayabusa

Weer een recensie waar The Dark Knight 5/5 krijgt. Ik wil deze film zien, zien, zien,zien.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1996 stemmen

Zo! Eindelijk dit jaar een film waar ik naar uitzie!

avatar van The Godjoshi

The Godjoshi

Oke 1 ding is zeker op deze film verheug ik me heel erg.......mede omdat opperschurk the joker meespeelt......ik kom nog terug nadat ik de film gezien heb maar na de voorstukjes verwacht ik er echt heel veel van ik ben benieuwd

de latertjes Joshi

avatar van gNoLEm

gNoLEm

HarmJanStegenga schreef:

hehe klopt .. foutje ..

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Die is ook wel te spreken over The Dark knight moet ik zeggen.

10/10..

Nog een week wachten, dat hou ik niet vol..

ZIEN ZIEN ZIEN!!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Tja, als je het niet volhoudt, dan kun je de film ook niet zien hè?

Oke, die was erg flauw. Ik hou het wel vol. Ik kijk wel uit naar deze film, maar nou ook weer niet zo erg als sommigen van deze site.

Ik verwacht dat de eerste stemmen op imdb morgen wel zullen binnenstromen. Ik ben benieuwd naar het gemiddelde.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Ik doe het vooral voor Heath Ledger's rol als The Joker, niet zo zozeer voor de film opzich. Ik bedoel, hoeveel keer maak je zoiets mee dat een toch wel veelbelovende acteur sterft en nog een laatste grote rol (en tevens zijn beste waarschijnlijk) heeft klaarliggen om getoond te worden op het grote scherm.

Als Ledger hier een Oscar voor moet winnen, gaat er jaren, decennia's later nog steeds over gepraat worden net zoals met James Dean, weliswaar in mindere maten, maar toch..

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Albus Dumbledore schreef:

Tja, als je het niet volhoudt, dan kun je de film ook niet zien hè?

haha je hebt wel gelijk ..

een beetje een verkeerde uitdrukking, maar een weekje kan ik nog net wel wachten hoor ,

maar opzich ben ik gewoon benieuwd, want op filmtotaal had iemand hem al in Australie al gezien en die gaf hem een 9/10 en dan die andere recensie een 10/10 dan word je toch gewoon nieuwschierig

maar volgende week gaan we het zien!

avatar van freekoz

freekoz

IMDB;

User Rating: 9.7/10 (4,591 votes)

Top 250: #4

Zegt genoeg

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

freekoz schreef:

IMDB;

User Rating: 9.7/10 (4,591 votes)

Top 250: #4

Zegt genoeg

Jup, zag het ook net. Ondanks dat de film ongetwijfeld uitstekend zal zijn, schoot ik toch in de lach omdat het waarschijnlijk fanboys zijn die eerst hebben gestemd.

Angrod_Pallanén

Normaal zou ik zeggen, pff dat gebeurd bij elke gehypte film en dat is ook zo, maar nu heb ik echt het idee dat het haast verdiend is (ok, meteen nr. 4 is heavy, maar toch).

avatar van AHWA

AHWA

In de stukjes van The Joker die ik in MTV Making The Movie heb gezien, vind ik wel dat je niet naar Heath Ledger zit te kijken. Je ziet dat hij meer in z'n rol is opgegaan dan ooit. In tegenstelling tot Bale, die op mij wat stijfjes overkomt. Maar we gaan het zien

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

ik word een beetje misselijk van het ophemelen van Heath Ledger, is dat nu alleen omdat hij dood is, want ik ben tot nu toe totaal niet onder de indruk van zijn acteer prestaties.

en van wat ik gezien heb van zijn joker rol, vond ik tot nu toe ook niet echt bijzonder.

Hayabusa

Het komt zeker door zijn plotselinge overlijden, maar ook om de rol die hij speelt. De Joker is misschien wel de populairste schurk van de stripboeken, twee dagen terug had ik nog een top 50 gezien, waar de Joker op nr. 6 stond. Hij moest alleen een aantal superhelden voor zich dulden. Zo zie je maar hoe populair deze personage is.

Heath heeft alleen in Brokeback Mountain wat laten, voor de rest stellen zijn films niks voor, of je moet van Brothers Grimm houden. Maar daarentegen kun je ook zeggen, dat hij slechts 28 jaar was, en zich pas net aan het ontwikkelen was.

Als ik sommige mensen moet geloven, is zijn prestatie in de Dark Knight zijn allerbeste. The Dark Knight zal ongetwijfeld "The Crow" van Brandon Lee worden voor Heath. Een klassieker.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Ik zag gisteren op CNN een item waarin Ledger´s co-stars allemaal met stevige nadruk claimden dat Heath tijdens het filmen helemaal niet depressief was, en dat ie aan het eind van de dag gewoon lol maakte met de rest. Dit in tegenstelling tot allerlei geruchten dat zijn inleving in de Joker rol m in een zware depressie bracht die indirect iets met zijn dood te maken zou kunnen hebben gehad (iets wat ie destijds ook min of meer tegenover de New York Times verklaarde). Maar ik dacht toch wel bij mezelf: wát een legende zou dat toch zijn. Heath Ledger was zó intens aan het method acten dat ie zichzelf letterlijk dood heeft geacteerd. Daar kan zelfs de mythe James Dean niet tegenop.

Angrod_Pallanén

Oké, nou dát is pas een film hypen om de dood van een acteur. Ik heb slechts enkele secondes gezien van Heath in die rol en ik vind hem nu al ontzettend sterk, of hij nu dood is of niet.

avatar van Hankster

Hankster

combi schreef:

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Hankster schreef:

wat een beetje make-up niet kan aanrichten.

Ik snap die Ledger hype ook niet zo. Zag er wel aardig uit in de trailer, maar om daar nou zo hysterisch over te doen.

het ergste is nog wel dat het nu alleen nog maar kan tegenvallen.