Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Feanatieke
Het moet wel een Batman film blijven. Net als de rest hier kijk ik ook al veel te lang uit naar deze film, maar het moet niet zo zijn dat de film beter The Joker had kunnen heten dan The Dark Knight! En mochten deze twee personages in de film tegen elkaar strijden dan gaat het erom dat Batman wint. Het lijkt wel alsof de sympathie voor de killclown nog nooit zo hoog geweest is.
DVD-T
Het is wel in de Batman franchise zo dat de badguys alle aandacht naar zich toe trekken zelfs Arnold Schwarzenegger in Batman & Robin.Het is zelfs zo dat er in de scripts de achtergrond van de slechterikken veel meer is uitgewerkt ipv The Dark Knight zelf.Batman Begins is hier een uitzondering op en daar richt het zich meer op Bruce Wayne/Batman.Maar daar vond ik bijv. Scarecrow ook weer erg memorabel.Dus de sympathie voor de badguys in Batman ligt gewoon hoger dan voor het titel karakter zelf
- 2041 berichten
Ik denk dat qua concurrentie The Dark Knight The Mummy met gemak verslaat. Ik denk niet dat The Mummy zo mega geweldig gaat worden, hoor.
Mensen, een wijze les: ga nooit op de trailer af. Als een trailer vet is, kan de film een flop worden.
The Last
Idd. Ik heb overigens het gevoel dat deze film vele records gaat verbreken zodra die uitkomt.
jacobine_rodijk
Mummy 3 komt niet in dezelfde week uit als Dark Knight hoor, ze concurreren in dezelfde zomer, meer niet,
Martijnnn
Ach kutfilms trekken altijd vrij veel bezoekers, kijk naar NAtional Treasure, Fools Gold en zelfs meet the spartans zaten bom vol. Dan moet The Mummy het ook wel goed doen.
Hankster
De eerste 6 minuten van de film zijn al op het internet verschenen.
Een proloog waarin The Joker wordt geintroduceerd.

JohnWilliams
Nou wat scheelt het....
The Dark Knight = 24 Juli
Mummy 3 = 31 Juli
- 2041 berichten
In Amerika is het 18 juli - 1 augustus. Dat is dus... 2 weken. Maar ach, Batman: The Dark Knight, word hoogstwaarschijnlijk een van de beste films van het jaar.
We moeten natuurlijk nog op de twee blockbusters Quantum of Solace en Harry Potter and the Half-Blood Prince wachten, maar The Dark Knight krijgt voor 99% zeker al de titel als beste zomerfilm, wat mij betreft.
Angrod_Pallanén
Zeker weten, als het vorig jaar uitgekomen was, had het problemen gehad met Pirates, Spidey en Shrek, maar deze zomer is easy, wat dat betreft lijkt The Dark Knight me de beste film van de zomer. Narnia kan het nog wel goed doen en misschien Wall-E/Kung Fu Panda voor de derde plaats, maar verder....
The Mummy lijkt me een grote flop te worden, waarom weet ik niet, maar na zo veel jaar zit ik in ieder geval niet op een vervolgdeel te wachten die weinig nieuws kan brengen.
jacobine_rodijk
Wat Dumbledore zei, de Amerikaanse Box Office is een stuk belangrijker voor de studio's dan de Nederlandse verdiensten die de films zullen maken.
aerts007
Ledger zou heel deze film op z'n schouders dragen,zou je de media moeten geloven.hopelijk is dit geen hype!
Zie The Crow met Brandon Lee,was oke.Maar geen hoogvlieger!
Langs alle kanten wordt steeds uit zulk overlijden geld geslagen.
Niettemin zit ik vol spanning te wachten op deze prent.Trailer en Ledger zien er VET uit!
Angrod_Pallanén
Van de hype van Ledger was ik eerder bewust dan van het feit dat hij gestorven was. Deze rol zou hoe dan ook een top punt moeten worden in zijn carrière, wat zijn dood nog betreurbaarder maakt. Hoe dan ook, ik geloof niet dat die hype er alleen is vanwege zijn overlijden.
IcU
Ledger zou heel deze film op z'n schouders dragen
Ledger zou de film niet op zijn schouders dragen, maar de show stelen. Dat is verschillend.
Niks mis met National Treasure....
Maar ik kijk uit naar TDK.
Ik heb de oude Batmans films bijna allemaal sinds deze week. Ik had alleen de Jack Nickolson Batman uit 89 en Begins uit 2003.
Even inkomen voor de sfeer.
ViggøJøhnny
Ik denk zowiezo dat Ledger de show steelt..
ik denk dat er vele heen gaan, omdat het zijn laatste volledige film is dus bijna alle ogen zijn op hem gericht..
Ik denk overings ook niet dat Ledger de film draagt..
Bale, Freeman, Caine en Eckhart zijn stuk voor stuk goeie acteurs die ook een héél aardig potje kunnen acteren!
Maar over 8 daagjes kunnen we het zien wat Ledger en natuurlijk de overige cast er van hebben gemaakt, maar mijn verwachtingen zijn hoog en ik denk dat de film dat ook zeker waard maakt.
Veronica Magazine was zeer te spreken over de film en gaf hem dan ook de volle 5 sterren.
freekoz
Op IMDB staan al een aantal reviews en ze geven bijna allemaal 10 sterren en durven zonder enige twijfel te zeggen dat het de beste film van 2008 is.
Hayabusa
Veronica Magazine heeft hele goede recensenten, als ze idd 5 sterren hebben gegeven, wil ik het zeker zien.
Toch knap dat Nolan (iedereen is hem vergeten, rondom de hype over Ledger en Bale) toch een knappe film maakt, zonder dat hij zich helemaal houdt aan de comics. De joker is bijv. geen man met make-up op.
Goed dus, dat hij toch zijn eigen visie heeft gegeven aan de film. Toch een "up-coming" regisseur, die ook o.a. Memento, The Prestige en Batman Begins heeft gemaakt.
Ben benieuwd....
Ik heb meer prima films gezien en ik verwacht van de nieuwe 007 ook veel maar TDK zag er uitstekend uit.
Ricky Roma
Hoelang is de speelduur nu van de film? 2h31 minuten inclusief eindcredtis of zonder?
142 minuten, staat bovenaan de pagina toch...
Zal zonder credits wel een dikke 2 uur zijn.
Ricky Roma
Ja dat heb ik ook wel gezien dat er 142 minuten staat bovenaan, maar is dat met of zonder credits, want die duren soms ook al ver 10 minuten.
The Last
Veronica Magazine kan geeneens een fatsoenlijke plotomschrijving geven, laat staan dat ze goede recensenten hebben.
Martijnnn
Haha inderdaad dat was een geweldige grap.
Niks mis met National Treasure....
Sorry, de eerste is inderdaad best leuk, ik bedoelde eigenlijk ook National Treasure 2.
Angrod_Pallanén
Idd, normaal neem ik wat recensenten zeggen blindelings aan, maar bij Veronica Magazine is het gewoon onzin wat ze uitkramen, als ze al alle feiten hebben of überhaupt de film hebben gezien wat ik me soms ook nog wel afvraag.
Hoe dan ook, wederom, dat het de beste film van 2008 is geloof ik wel, degene waar ik echt naar uit keek vielen me tegen, alle hoop staat nu nog gevestigd op TDK.
- 2041 berichten
142 minuten is met credits. Eerst was het 152 minuten, maar dat was een gerucht dat dus niet waar bleek te zijn. Toen ik toen straks op imdb keek, stond er 142 minuten.
Ook niks mis mee. Heerlijk popcornvermaak.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold