Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
88Fabian
Make-Up gestolen van de Crow?,haha je bedoelt alleen die zwarte kringen om de ogen zeker,dat hebben zoveel clowns,dat is niet gejat
wat een onzin hahaha.
wat een onzin hahaha.
Ik vind 'm met zijn lange vieze haren er anders verdomd veel van weg hebben. En als zo veel clowns dat hebben is het dus ook daarvan gejat en duidelijk weinig origineel. Dank voor het bevestigen van mijn punt.
88Fabian
Je bent niet 1 van de slimste he?,hij moet er uitzien als een clown,en zo ziet ie er ook uit,hoe moet ie er anders uitzien the crow zag er niet echt uit als een clown toch?.
Ik zeg toch nergens dat hij er niet als een clown uit moet zien? Stel enkel dat de film zeer veel elementen bevat die ik elders eerder heb gezien. Geef ter onderbouwing van mijn mening aan dat ik de joker (die we natuurlijk ook al kende) qua make up en haarstijl erg veel van The Crow vind weg hebben. En als jij zegt dat zoveel clowns zwarte kringen onder hun ogen hebben concludeer ik daar twee dingen uit. 1 The Crow heeft iets weg van een clown. 2. Het is blijkbaar nog minder origineel dan ik al dacht want zoveel clowns schijnen dat te hebben.
Snap je?
IcU
Ik kan mij daar inderdaad wel in vinden, wat Reinbo zegt. En die kantelende vrachtwagen; precies zo'n zelfde scène zit in Terminator 3 uit 2003. Toch is dit, voor mij, de meest genietbare film van het afgelopen jaar. En dat sommige dingen niet erg origineel zijn is een feit. Hier en daar jammer, maar voor mij niet storend. En dat dingen niet origineel zijn is tegenwoordig bij meer dan 80% van de films die uitkomen. (dit is natuurlijk geen excuus
Karl van H.
Big deal of 't origineel is of niet, als het maar goed wordt uitgewerkt, en dat is bij The Dark Knight volgens mij toch zeker wel het geval.
jacobine_rodijk
Vooral de acteerprestaties van de wijlen Heath Ledger als de Joker die de prestaties van Jim Carrey en Jack Nicholson wegblaast en één van de beste film antagonisten ooit neerzet.
Hoe past Jim Carrey in dit verhaal?
Die speelde de Riddler in deel 3, ben het er overigens totaal niet mee eens dat zijn worden weggeblazen door Ledger.... Vind Nicholson's Joker minstens zo goed. Lekker wierd.
Al DeNiro
Overdreven hoge waarderingen als je het mij vraagt.
Ik heb mezelf ook vermaakt met TDK en dan met name Heath Ledger als The Joker.
Maar kom op, TDK heeft ook veel beperkingen.
Het verhaal stelt niet veel voor, het is Joker vs Batman en niks anders. In BB ging het tenminste over Batmans jeugd, de dood van zijn vader en hoe hij de misdaad moest bestrijden.
De actiescenes hebben we veel beter gezien, want anders beledig je heel wat goede actiefilms.
Morgan Freeman en Michael Caine, die in deel één nog uitstekende bijdrages hadden, zijn nu nergens meer te bekennen.
Christian Bale die altijd goed is, staat nu teveel in de schaduw van Heath Ledger.
Zelfs Katie Holmes heb ik gemist in deze deel, moet je nagaan.
Kortom, het is Joker, Joker en nog eens Joker.
Meer dan 3,5 sterren kan ik niet geven.
M.Goodkat
Over slappe argumentatie gesproken.....
En ja, de joker is ook 'gejat' (Bovendien komt zijn make-up van the Crow). Ze hadden toch een nieuwe bad guy kunnen nemen ipv terug te vallen op de Joker.... Niets nieuws in ieder geval...
Middelmatig actie-thrillertje, that's it.
Als ik mag muggenziften,de joker is gejat van de film 'the man who laughs" in ieder geval heb je gelijk
AmazingShikoku
Heath Ledger heeft The Joker op een manier neergezet dat heel veel mensen niet langer Jack Nicholson associeren met The Joker maar dat Heath Ledger nu veel vaker wordt geassocieerd met die rol. Dat heeft helemaal niks te maken met de acteerprestaties van Nicholson als the Joker.
Revolution64
mooie film, 1 van de beste superhelden films van de laatste jaren. The joker is gewoon prachtig geacteerd (door die letcher toch e?). Ik vond de film wel net iets te lang, maar dat lag gewoon aan mij.
Dat is dan bij mij in ieder geval niet gelukt, maar wellicht wel bij een jongere generatie.... Hij heeft het verder niet slecht gedaan hoor. Vond 'm best geestig, maar het is wat mij betreft wel allemaal ontzettend overroepen, even als de film.
De eerste Batman en met name de rol van de joker genereerde ook veel 'word of mouth'. Blijkbaar spreekt The Joker sowieso veel mensen aan.....
En zo heel veel succesvoller was de laatste Batman ook niet.
Awake78
Wat een grappig lijstje. Volgens mij zijn al onze oma's en opa's naar Gone with the Wind geweest zo te zien
Klopt, dat was de film die je moest zien nadat de oorlog voorbij was. Tegenwoordig hebben wij elke dag meerdere soaps op tv, dus die behoefte is van alle tijden.
maarten_d
heb deze film net thuis gezien en na een uur zat ik al tegen mijn broer te zagen wnn deze gdn was.
slecht verhaal, langdradig, overbodige dialogen (die het saai(er) maken), heb totaal niet genoten.
de enige reden wrm deze film bekend is, is volgens mij de dood van heath ledger,
het enige waarop ik ng sterren wil zetten zijn acteer prestaties die al bij al nog meevallen 1*
AmazingShikoku
En zo heel veel succesvoller was de laatste Batman ook niet.
Een groot gedeelte van de 'jongere generatie' heeft de eerdere batman films dan ook niet gezien, of waarderen een film louter op de glimmende effectjes die anno 2008 toch wat geavanceerder zijn dan in wat was het 1989?
Ik behoor zelf ook tot die generatie, al heb ik de eerdere films wel allemaal gezien. Het ding is dat het ook gewoon komt omdat Ledger's uitbeelding van The Joker de meest recente is, en nou niet bepaald zwakjes natuurlijk.
Beide Batman's draaien volgens mij totaal niet om glimmende effectjes. Burton's versie ie gewoon lekker vreemd en camp, en die van Nolan is gewoon een hele degelijke actiethriller. Beide jokers zijn ook erg leuke en goede bad guys. Maar Ik snap ook wel dat de massa ze waardeert, vind alleen de status die daarmee verworven wordt overdreven.
deTuinman
de massa is ook niet kritisch maar wil iets mooi vinden omdat anderen het mooi vinden en andersom
Ach, ik denk dat de massa vooral op zoek is naar twee uur 'hersenloos' vermaak. Deze film geeft ze dat zo blijkt.
Karl van H.
Hersenloos vermaak is het misschien inderdaad, maar dan wel hersenloos vermaak van hoog niveau.
Zo blijkt.... 't is ook zeker geen slechte film.
met hersenloos bedoel ik overigens niet dom, maar ongehinderd door kennis van de films waar deze film duidelijk van 'geleend' heeft.
AmazingShikoku
Beide Batman's draaien volgens mij totaal niet om glimmende effectjes.
Dat is het punt niet.
'hersenloos' vermaak.
Deze film heeft wel dergelijk veel inhoud,
maar daar moet je wel maar net doorhebben,
hersenloos vermaak is een slechte woordkeuze.
Pacino88
Reinbo boort zijn eigen geloofwaardigheid de grond in, met zijn love interest opmerking. Zo kan je een hele hoop films opnoemen.
The Dark Knight is een chaotische film in positieve zin. De blu-ray is nog vaak in mijn speler te vinden, ook al is het om scenes. Batman uit 1989 pas weer gezien, en dat was echt niet om serieus te nemen, als je Keaton in het pak zag. Totaal niet indrukwekkend.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold