Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Hip-Hop Drunkie
Wow! Is de slapjanus die in deze film één of andere in lederen gehulde "superheld" (heb een hekel aan al die superhelden of het nu Spiderman of Ironman is, het zijn een hoop sukkels) dezelfde die de geweldige Psychopaat (mijn voorbeeldfunctie) in American Psycho speelt ?!
Over laaggevallen gesproken....
Sowieso heeft de bad guy (Joker, Pinguin guy,) in de Batman films altijd al de betere acteur/personage gespeeld in tegenstelling tot de gozer die die stijve idioot van een batman moest spelen....
IcU
die de geweldige Psychopaat (mijn voorbeeldfunctie)
Leuk...
En om je vraag te beantwoorden: Ja.
Leuk...
En om je vraag te beantwoorden: Ja.
Christian Bale in American Psycho is een personage waar ik mij op probeer te baseren in me leven met hulp van het boek (Engelstalige versie natuurlijk!)...
combi
- 20609 berichten
Psychopaat (mijn voorbeeldfunctie)

Over laaggevallen gesproken
Hip-Hop Drunkie
Ach man , over het personage Patrick Bateman : hij neukt de heetste chicks en hij kan ze krijgen ook , hij behoort tot de rijke klasse van NYC en dit allemaal terwijl hij ze psychopatische gedachten kan uitvoeren , is toch geweldig?! En dan nog zijn droge humor , zinnen en gedachten.... Terwijl hij hier zo'n superheld speelt die effe de "goedheid" wilt voorstellen.... Hahaha van Bateman naar Bat(e)man trouwens.... Geef mij dan maar Bateman die is vele malen plezieriger om naar te kijken dan naar die stijve hark van een batman....
Wat ben jij stoer zeg!
Heeft niks met stoerdoenerij te maken, ik heb gewoon een bloedhekel aan al die "superhelden" die de zogenaamde "criminaliteit" een halt willen toeroepen, op zich niks mis mee, maar de manier waarop ze dat doen : in één of andere lederen pakje en dan nog op de zo stijfst mogelijke manier , is goed voor de kidz maar als volwassenen kun je deze film (buiten de Joker dan, pyschopaat ten volste en zo hoort het) toch niet serieus nemen?!
IcU
Ten eerste; let even op je taal gebruik. Daar doelde ik voornamelijk op met dat je 'stoer doet'.
Ten tweede, Wat je van Batman vind is allemaal prima, maar zoals jij het omschrijft lijkt het of je het toch niet helemaal begrijpt.
Ten derde;
Volgens mij betaalde hij die vrouwtjes, en naar mijn idee waren ze totaal niet 'heet'. En weet je dat hij mensen vermoord voor de lol? Lekker voorbeeld... Maar goed, ga voor die discussie maar naar American Psycho...
combi
- 20609 berichten
, hij neemt zelfs een hele ballet mee.
en waarom nou weer de K woord en dan het woordje neukt, volgens mij weet je niet eens wat het is, iig weet je niet wat K inhoud!
aangezien je dat dan niet zomaar neerzet!
Don MN
Misschien een manier om het toch al beangstigende bericht extra kracht mee te geven.
Deepdish
Ik heb het ook nooit zo gehad met superhelden, alleen de manier waarop batman hier wordt neergezet spreekt mij enorm aan. het is niet zo'n doorsnee superheld meer die hij in de oude producties wel was, donkerder en meer mens.
Ironman was daarentegen gewoon leuk, een onbeschofte arrogante zak die toch een hartje blijkt te hebben en waarbij de film met 1 been in de realiteit staat. Daarbij komt ook dat Robert D Junior hem geweldig neerzet.
Ook al ben je de grootste batman hater dan nog kun je niet zeggen dat dit een verdomd goede misdaadfilm is.
- 2005 stemmen
3,5 is voldoende, 4 is goed. Geef verder enkel aan dat de film nogal wat scenes heeft die ik eerder heb gezien. Art direction is het sterkste element van deze film.
Verder gewoon een 'net boven' middelmatige actie thriller, waar gezien de overdaad aan lovende commentaren best wel eens een kritische noot over gekraakt mag worden.
En ik vind Nolan nu eenmaal geen hoogvlieger....
Ben het niet met je eens, maar ik respecteer je mening

Ik vind Nolan wel een erg goede regisseur, mja ieder zijn ding..
Ja idd.. dat is idd wel zo, maar ik vind een 3,0 al een voldoende..
Ik heb de scenes waar jij het over hebt niet eerder gezien. Alleen de vergelijkingen met Point Break kan ik me enigsinds voorstellen, maar die scene vond ik wel erg sterk (aan het begin)
- 2005 stemmen
Ik vind Patrick Bateman ook een geweldig personage.. die geweldig is ingevuld door Bale.. maar als Batman vind ik Bale ook erg goed.. Batman is ook niet de makkelijkste rol om te spelen.. in Batman Begins speelt hij echt voortreffelijk..
Madecineman (moderator films)
Off-topic berichten verwijderd. En houdt het taalgebruik gewoon fatsoenlijk.
poepman
ja he
vooral de eerste helft van de film
hij is dan ook een goede acteur
- 2005 stemmen
Off-topic berichten verwijderd. En houdt het taalgebruik gewoon fatsoenlijk.
Deed ik ook.. ik gaf alleen aan dat hij dat woord niet had hoeven gebruiken..
IcU
Deed ik ook.. ik gaf alleen aan dat hij dat woord niet had hoeven gebruiken..
Dat is al lang en breed besproken. Laat het maar rusten joh
ace leader
Eigenlijk toch best een saaie film en overgewaardeerd. De acteerprestaties zijn wel oké, o.a dat van Ledger, maar het verhaal kon beter uitgewerkt worden. Het kan zijn dat deze minder succesvol was als Ledger nog leefde..2.5*
jacobine_rodijk
There was a bit about the new film from the Hughes Brothers, "The Book of Eli" with the cast in attendance including Gary Oldman in his first ever Comic Con appearance. The shocker was, in response to a question, Oldman, in a moment that felt like somebody somewhere is going "AW CRAP, OLDMAN SPILLED THE BEANS", said that the new Batman film starts filming next year. So there it is. As far as I know, that's the first formal acknowledgment that the third movie is underway. You may now proceed to freak out and go back to contemplating who's going to play whatever villain you think is going to be in it. Because we all know you're gonna do it anyway.

wu-tang
goeie film duurde mij alleen iets te lang , einde viel een klein beetje tegen !!
day-vid
mooi geschoten mooie locaties indrukwekkend ook,
deze wilt iedereen in de kast hebben
christian bale goed geacteerd beste batman acteur ofzo:P
Movielicious
Een van de betere films van de afgelopen paar jaar. Prima gefilmd en geacteerd, het verhaal verveeld geen moment. Heath Ledger speelt in mijn ogen briljant. Hij gaat helemaal op in zijn rol als de Joker. Ook Christian Bale doet het goed al blijf ik hem zien als een misselijk en arrogant typetje zoals hij speelde in Shaft. Het zal zijn uitstraling wel zijn... Anyway, Batman komt mede dankzij hem wel naar voren als een menselijke superheld in deze film. Enige minpuntje van de film vind ik het einde. Hier had na 150 minuten vermaak iets meer ingezeten.
dikkelama
88Fabian
Beste film ooit gemaakt! Meer kan ik er niet over zeggen.. Geniaal gewoon.
Dat zijn de juiste woorden.
Nomak
Ik heb hier toch al heel wat betere woorden gelezen.
Uitgebreider vooral. Als je het de beste film aller tijden vindt, dan moet je er toch iets meer over kunnen vertellen.
- 2005 stemmen
Ik heb hier toch al heel wat betere woorden gelezen.
Je moet niks
Shelley 77
Deze film zat gewoon van in het begin superlekker in elkaar. Topfilm!!!
Flipman
Beste film ooit gemaakt! Meer kan ik er niet over zeggen.. Geniaal gewoon.
Dat zijn de juiste woorden.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold