Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Piraat
Laten we anders praten over hoe onze dag in elkaar zat. Over de film gaat het immers al een tijdje niet meer.
Ik zou eerder zeggen:

Heb net met een glimlach alles gelezen.
huVILEub
Een prachtige film. Geweldige acteurs, vooral Heath Ledger die de joker speelt. Mooie kostuums en make-up, prachtige special effects en een mooi verhaal. De joker maakt de film ook nog grappig.
Een echte aanrader.
- 2005 stemmen
Heeft iemand enig idee waar het Untitled Batman Project (imdb) over zal gaan? ik hoor veel Ridler en Johnny Depp
legian
zover ik weet is er nog niks specifiek gepland over een vervolg. en wie er dan in zouden spelen, kan me nog herinneren dat jolie ook voor een rol in aanmerking zou komen, maar dat is allemaal al weer als onzin bestempeld
Sasja
No Bats 3 for Nolan? Jun. 17, 2009
Source: B-O-F by: James Thoo
I would be far more surprised to hear that Christopher Nolan had committed to a third BATMAN film than I would be to hear he was backing away from one at this point. And not because I think he won't be back (although that is scarily plausible) but because he's busy on INCEPTION, if reports are to be trusted, a truly massive project. Why the hell would he want to start talking about another huge endeavor while he's doing that?
That said, whenever I do hear that Nolan is gone from this franchise, it does frightens me a little. And that is what's going around today, through Batman-On-Film. Those dudes are reporting that the death of Heath Ledger "rocked Nolan hard, and that the Joker absolutely was meant to return for Bats 3". The unique events that surrounded THE DARK KNIGHT have caused Nolan to choose to leave the franchise, and that, for now, is that. It is also reported that it will be 2012 at best before we see another Batman, more likely 2013.
So what do we do with this story? I wouldn't worry about it too much. Nolan is doing INCEPTION now and then we'll rendezvous on all this once he's done with that.
88Fabian
Het zou wel erg vervelend zijn als Nolan niet een derde batman film zou maken.
Hij heeft de 2 beste batman films gemaakt die er zijn naar mijn mening.
en het einde van 'The Dark Knight' vraagt om een vervolg dat kan bijna
niet anders.
- 2005 stemmen
Het zou wel erg vervelend zijn als Nolan niet een derde batman film zou maken.
Hij heeft de 2 beste batman films gemaakt die er zijn naar mijn mening.
en het einde van 'The Dark Knight' vraagt om een vervolg dat kan bijna
niet anders.
Ja.. dat klopt inderdaad.. maar hoe vet zou dat gweest zijn
?
die film had TDK makkelijk kunnen overtreffen..
mja dat kan altijd nog gebeuren..
al met al blijft deze film legendarisch..
88Fabian
Deze batman overtreft worden door de derde.dat zou denk ik wel voor het eerst zijn dat de derde film beter is dan de tweede,
dat de eerste is overtroffen is al fantastisch gelukt.
Heb de film gister weer gezien en het blijft gewoon super.
De actie de sfeer perfect.
Piraat
Een film minder gaan beoordelen omdat het een hype is, is gewoon té belachelijk.
Manifest
Wederom een batman film. Dit keer met de joker als vijand. Vijand? Batman vult hem prachtig aan, zoals de joker het zegt. Een duistere film. Christian Bale vond ik in deze film wat minder presteren dan normaal. Zo zag ik een de film een aantal keren een soort van stilte en geen uitdrukking van ´Bruce´ terwijl Morgan Freeman (Fox) een grap maakte. Of het was heel even stil. En hij alleen zei ´oké´. Misschien ben ik daar wel te kritisch in, maar het viel me in ieder geval op. Ik vond het ieder geval jammer. Heath Ledger zet zijn rol goed neer, het verbaast me ook niet dat hij is overleden nadat hij deze rol van ´het kwaad´ heeft neergezet. Ik bedoel het niet negatief, maar hij drukt het kwaad heel erg uit door chaos. Ik denk niet dat je dat zomaar kunt doen of kan neerzetten.
Ik hoop niet dat Morgan Freeman er mee is gestopt. Ik vind dat hij wel waarde toevoegt, ook al heeft hij een kleine rol. Het word een beetje in het vage gehouden, omdat hij zegt in de film: ´Als dit ding er blijft staan neem ik ontslag´, maar later zei hij ´ik zal dit voor je doen, maar zie dit ook als mijn ontslag.´ We zullen het zien!
In het verhaal zelf zit niet zoveel diepgang tenminste niet zoals in Batman Begins. Wel vond ik het fantastisch hoe de plannetjes werden uitgevoerd, het begon al gelijk in het begin. Het was een ´pakkend´ begin. Er is veel kritiek geweest op deze film, het zou een negatief effect hebben. Ik geloof wel inderdaad dat er mensen zijn die niet tegen deze film kunnen en ideeën krijgen, maar dat kan je niet voorkomen. Maar deze film laat ook duidelijk zien dat de mens goed is. De mens kiest voor het goede (zie de scene in de boot). Dus dat ´compenseert´ het toch weer?
Al bij al een goeie film, van mij verdient die 4 sterren (ook al zit ik nog wel een beetje twijfelen tussen 3.5 of 4)
- 2005 stemmen
dat de eerste is overtroffen is al fantastisch gelukt.
Als de joker er weer in had gespeeld, had dat makkelij kgekunt..
mja ik vind het 1e deel toch beter dan deze..
ik bedoelde het meer qua score, want deze film wordt door de meeste mensen als beter gezien
Whoolie
Geluid van explosies en crashes stond zo belachelijk hard dat het geluid met de TV op 'mute' nog steeds de ramen deed trillen. Daardoor het gevoel gehad dat ik naar een stomme film zat te kijken als er geen actie was... Kon de acteurs niet verstaan, een ramp is dat niet, want dat vreemde batman-stemmetje slaat natuurlijk ook nergens op. Heeft die arme man een staalborstel ingeslikt?
Gelukkig werd alles goed gemaakt door die Joker, die GE-WEL-DI-GE JOKER. Nog nooit ben ik zo dankbaar geweest dat ik ogen heb. SuperJoker, ze moesten eigenlijk alle oude Batmanfilms verknippen en er DEZE Joker inplakken. Oh wacht, de acteur is dood? Ah dat verklaart het achterlijke overwaarderen van dit -niet meer dan normale- stukje acteerwerk. Het is de bedoeling dat acteurs kunnen acteren, daarom heten ze acteurs.
Kr!kke
Man hij acteert gewoon fantastisch, ik vind de hoge score dan ook dik rechtvaardig.
- 2005 stemmen
Ik heb de film gisteren nog eens bekeken en ik vind zeker niet dat Bale weggespeeld wordt. De aandacht is duidelijk het meest gevestigd op de joker en daarom wordt er te weinig op gelet. De 1e keer dat ik de film zag, heb ik er ook te weinig op gelet.
Heath zet een charismatische joker neer wat je natuurlijk ook als beter kan beschouwen, maar in mijn ogen was dat niet zo.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat de Oscar voor Heath verdient was..
83Utreg!
Ik vond het allemaal niet zo bijzonder wat Heath Ledger liet zien. Hij was natuurlijk leuk geschminkt en zet het aardig neer. Ik vond zijn praatgedrag op een gegeven moment gewoon irritant worden, ook vond ik hem niet angstaanjagend of gevaarlijk overkomen. maar goed als de zogenaamde kenners zich over zo'n rol hebben uitgelaten, zijn maar weinig mensen in staat onbevooroordeeld te kijken.
Verder is het een vrij overtrokken film. Wel spannend, vette aktie, maar een beetje een overkill aan aktie, dat je moeilijk je aandacht bij de film kan houden. Ik snap dan ook niets van de geluiden dat dit de beste film ooit zou zijn.
Nomak
Na al die tijd heb ik besloten om de The Dark Knight ook maar eens te kijken. Ik ben niet echt een Batman fan, en ik begon dan ook met lage verwachtigen aan de film.
En ik moet toegeven, wat een aangename verrassing is dit. Veel beter dan Batman Begins! En ik denk ook wel de beste Batman film ooit, al hadden de oude films ook wel hun charme. In The Dark Knight ziet Gotham eruit als een gewone echte stad, en dat maakt de beleving totaal anders. Dat maakt het dan ook begrijpelijk dat mensen het woord "realistisch" in de mond nemen. Al hou ik er persoonlijk niet van om dat woord te gebruiken bij een Batman film.
The Dark Knight zit boordevol actie en het begin is al spectaculair, en daar komt in het verdere verloop van de film geen verandering in. En ook de muziek verdient een vermelding, die is op momenten gewoon heel erg goed.
Van Christian Bale ben ik ook al geen fan, tot nu toe was ik nog nooit onder de indruk van hem. Nu eigenlijk ook nog niet, maar ik ben blij dat ik nu eens een goede rol van hem heb gezien. Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik vind Bale hier gewoon goed. Ik moet wel erbij zeggen dat zijn Batmanstem toch wat irritant is.
Maggie Gyllenhaal vind ik als actrice maar niets, heeft totaal geen uitstraling. Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar dit is echt een actrice die ik niet moet. Ik vind haar dan ook een achteruitgang tegenover Katie Holmes.
De andere acteurs deden het allemaal wel goed, maar als je naar de namen kijkt, dan mag dat ook wel. Het zijn toch allemaal bekende namen die weten hoe ze moeten acteren.
De film is sowieso goed, maar er is één acteur die de film naar een hoger niveau tilt, en dat is Heath Ledger in de rol van de Joker. Zoveel gehoord over deze man. Ok, de rol zal misschien iets gehyped worden omdat Heath Ledger overleden is. Maar eerlijk is eerlijk, Heath Ledger acteert hier geweldig. Hij zet een fantastische Joker neer. Echt één van de gefliptste psychopaten die ik heb gezien. De Joker heeft lef en hij heeft schijt aan alles en iedereen. En dan heeft hij ook nog eens erg mooie dialogen in de film.
Of het puur aan Heath Ledger ligt dat de Joker zo een geweldig personage is laat ik in het midden. Misschien had een andere acteur het ook zo goed kunnen doen. Maar ik geef hem het voordeel van de twijfel.
Ik heb het kijken van de film lang uitgesteld, maar ik ben uiteindelijk toch blij dat ik de film gekeken heb. Het zal ook niet de laatste keer zijn dat ik deze film kijk.
Lucky Jack
Ik denk dat ik mij over de kwaliteit van de film niet hoef uit te laten, maar wat ik wel even wil opmerken is het idiote volume van de DVD.
De dialogen zijn amper te volgen maar bij de actiescènes wordt het trommelvlies van je oren geblazen. Uiteindelijk dus een minder aangename ervaring dan in de bioscoop aangezien ik 20x handmatig het volume heb moeten aanpassen.
88Fabian
Klopt inderdaad.het geluid van de DVD is soms echt veels te hard.
slecht afgesteld.
Actionfreak
Mooie Batman film met een goeie the joker.
Bram87
Inderdaad, dat vond ik ook verschrikkelijk! Helaas heb ik deze film niet in de bioscoop kunnen zien. Maar het geluid irriteerde me op de DVD versie inderdaad mateloos.
De film opzich was natuurlijk geweldig. Al ligt dat natuurlijk wel aan de kwaliteiten van The Joker. Ik denk dat zonder The Joker dit gewoon een normale (niet heel erg bijzondere) film was geweest. Ondanks de problemen met het geluid zal ik deze film nog wel een 2e keer gaan kijken.
Bart Simpson
Ik heb deze film nooit af kunnen kijken. Het begin is sterk, maar daarna begint de film steeds meer te vervelen. Ik ben nooit echt een fan geweest van Batman & Spider-Man films. Deze film is daar een uitzondering op, de beste Batman film die ik gezien heb tot nu toe.
Echter geen topper.
Omdat ik alleen hele cijfers wil geven, twijfel ik welk cijfer ik wil geven.
Een 4.0* vind ik te hoog, maar een 3.0* is weer te laag. Een 3.5* wil ik niet geven, ik geef de komende tijd alleen hele cijfers. Ik houd het voor nu toch maar op een 3.0*.
Misschien een verhoging na een 3e poging om de film in één keer af te kijken.
deTuinman
Ik ben nooit echt een fan geweest van Batman & Spider-Man films.
Onafhankelijk vanelkaar hoop ik
Bart Simpson
Onafhankelijk vanelkaar hoop ik
Ja, ja. Natuurlijk
Nee hoor, is gewoon een simpel actiefilmpje, kan je zo inrollen.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold