• 9.379.683 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.128)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

hollywood king

invincible schreef:

The Dark Knight heeft al mijn verwachtingen waargemaakt.

JacoBaco

Heel wat, waaronder ik zelf.

avatar van Piraat

Piraat

Dan ligt het meer aan u, dan aan de film denk ik. Als je hierin, al hou je niet van dit soort films, geen goede film inziet. Tjah.

JacoBaco

Tjah wat? Een 3,5 is ruim voldoende. Wanneer iets tegenvalt, wil niet zeggen dat het automatisch slecht is.

Het gaat erom of de film je verwachtingen heeft waargemaakt. Ik verwachtte veel van TDK, maar helaas heeft de film niet mijn hoge verwachting waargemaakt.

Laat dat u trouwens maar achterwege hoor.

avatar van 88Fabian

88Fabian

van wie niet

Ja de beste film van de eeuw tot nu toe.

JacoBaco schreef:

Laat dat u trouwens maar achterwege hoor.

Maar meneer wat vond u dan teleurstellend? Kunt u ...pardon jij dan even uitleggen aan ons?

avatar van Piraat

Piraat

JacoBaco schreef:

Wat verwachtte je dan? Dat Batman de hulp zou krijgen van Mega Mindy en samen het gespuis van de baan zou vegen? Of verwachtte je eerder een erotische actiefilm, met The Joker als de grootste pooier aller tijden en Jessica Alba als zijn bitch? Of misschien verwachtte je dat Batman ontvoerd werd door een bende ruimtewezens met opperalien Jim Carrey aan het hoofd die samen met the Joker Gotham City willen veroveren?

Ik bedoel maar, al heb je hoge verwachtingen, dan nog moet je een film normaal kunnen beoordelen en dat vanuit een correct standpunt.

PS: u duidt op beleefdheid, u zou zich juist vereerd moeten voelen.

avatar van Sasja

Sasja

van wie niet

Van mij dus totaal niet. Ik verwachtte dat deze film 3 keer niks zou zijn, zelfs na het zien van de trailer boeide de film me totaal niet. Ook omdat ik de batman films van voor Batman Begins al kende, ik de Joker uit Batman erg goed gespeeld vond door Jack nicholson, dacht ik dat de nieuwe joker gewoon niks zou zijn. En ik vond toen Batman Begins ook 3 keer niks.

Maar goed ik ging TDK toen toch op dvd kijken, en ondanks dat hij me niks aan leek vond ik em redelijk goed. Dus mijn verwachtingen zijn (gelukkig) niet waargemaakt

Sasja schreef:

Gelukkig hebben films als Transformers, Van Helsing of X-Men Origins: Wolverine je verwachtingen wel waargemaakt.

avatar van Sasja

Sasja

ook, maar bij deze ben ik wel blij dat die mijn verwachtingen niet hadden waargemaakt. En ik ben niet zo heel kieskeurig met films

van wie niet

Ach, ik had ook niet zulke hoge verwachtingen....

Verder weinig bijzonders. Art Direction was top, verder standaard actie misdaadfilmpje. Doe mij maar Transformers of Rambo. heb ook meer met Nickolson's Joker. Veel leuker en gestoorder. Begin was gewoon een Point Break Rip off....

Reinbo schreef:

Ach, ik had ook niet zulke hoge verwachtingen....

Begin was gewoon een Point Break Rip off....

Dat van dat begin klopt wel een beetje idd, daar deed het mij ook aan denken, mja ik vond dat juist een toegevoegde waarde. Mja ieder zijn mening..

invincible schreef:

Ik had een film verwacht waarin Batman nou eindelijk is een keer de liefde met Robin gaat bedrijven, maar Robin speelt er niet eens in mee. Alleen daarom viel hij me al tegen.

Piraat schreef:

PS: u duidt op beleefdheid, u zou zich juist vereerd moeten voelen.

Ik had toch wel een beetje een film als The Daredevil verwacht. Nou viel dat even tegen!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Die Batman is inderdaad een verschrikkelijke leernicht in deze film. Ik zou er bijna nog een punt vanaf trekken nu ik hier zo over nadenk!

Het was ook wel duidelijk dat Bruce Wayne als een blok viel voor Harvey Dent en niet vies is van een potje SM in de darkroom. Iedere andere vent had die Rachel namelijk al lang kennis laten maken met de éénogige broekslang.

De bad guy is trouwens ook niet helemaal honderd procent hetero, aangezien hij op een gegeven moment in een (veel te strak) roze zusterspakje verschijnt! Dat hij de hele film lang met make-up op loopt is ook al een teken.

Nolan probeert ons gewoon door middel van subliminale boodschappen te hersen-

spoelen met travestie en herenliefde!! En wij als makke schapen maar denken dat dit een normale superheldenfilm is...

Die Bryan Singer flikte dit trouwens ook al in X-Men 2. 'Have you tried not being a mutant, Bobby?' Kom op Singer, kan het nog opzichtiger??

avatar van Don MN

Don MN

JacoBaco schreef:

Gaan we nou weer door over dat perspectief van achteren? 5* voor Daredevil, lijkt bij Batman toch nergens op te weinig contrast.

Nolan probeert ons gewoon door middel van subliminale boodschappen te hersen-

Mee eens! Ongelooflijk hoe vatbaar men voor dergelijke boodschappen is. Zeker als je je bedenkt hoe populair deze film is bij jonge mannen, die allemaal fan zijn van de Joker. We weten allemaal welke rol hij mee doorbrak.... 't is ook niet voor niets dat de Joker Batmans vriendin opblaast en Dent laat leven... . Daar lag het er wel erg dik op.

Verder staat Two Face (die halverwege de film uit de kast komt) natuurlijk voor de ontkenningsfase en het verborgen leven, achter het brave Officier van Justitie bestaan gaat een hard core homo leven schuil. Op de dvd kan je overigens onder het menu 'seniorenliefde' meer zien van de relatie tussen Caine en Freeman. Gaat er erg ruig aan toe in de Batcave, daarom is het uit de originele film gehaald.

avatar van Nomak

Nomak

Reinbo, zo vroeg wakker?

JacoBaco

Ongelofelijk hoe erg Bruce Wayne bezig is met zijn seksuele geaardheid. En hij wil zich maar al te graag bewijzen als het alpha mannetje. Zijn stem als Batman is daarom ook duidelijk om te imponeren. Alfred liet Bruce als kind niet voor niets al kijken naar Natuur Documentaires op Discovery om het specifieke gedrag van alpha mannetjes waar te nemen.

Bruce Wayne's voorliefde voor strak leer, wijst op sadomasochisme. Het enige wat ontbreekt zijn neptepels op zijn pak. Joel Schumacher heeft dit wel begrepen trouwens. Dus waarom Robin in deze film ontbreekt, is mij een groot raadsel. Wellicht is Robin een te softe homo in Batman's ogen en heeft Batman inderdaad zijn zinnen gezet op de Joker en Dent. Wat uiteindelijk moet resulteren in 1 groot homo-orgie feestje.

Maar geef mij maar The Daredevil. In alle opzichten beter!

haha Er zit wel wat in.

• 2005 stemmen

Hhaha dit gaat echt nergens over... ik d8 dat dit soort berichten verwijderd werden hahaha.. mja wel erg grappig om dit te lezen ..

avatar van Don MN

Don MN

Mwa, was toch wel duidelijk aan Wayne's ellendige gezichtsuitdrukking te zien dat hij iets te verbergen had. Dat was natuurlijk niet dat hij Batman moest zijn.

avatar van ghostman

ghostman

Why So Serious?

[quote]xgogax schreef:

"I thought.. my jokes were bad!"

avatar van Reinbo

Who says we are joking? Lijkt me allemaal nogal duidelijk. Wat verwacht je anders van een superheld die er een schandknaapje op na houdt.

avatar van totalreject

avatar van totalreject

totalreject

Materny schreef:

De volgende emoticon vat de laatste 1.5 pagina goed samen :

Mja, zo'n beetje alle pagina's hier zijn een soort lagerhuis voor pro- en anti "Heath Ledger is in deze film geniaal" mensen.

Dus ben allang blij dat er ff een ander "thema" is.

avatar van Elminius

Elminius

Heb ik even goed kunnen lachen met de laatste 2 pagina's

Reinbo schreef:

haha ok.. ik denk ik gooi er nog ff een quote bij, omdat Heath gewoon geniaal is in deze film..