Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
totalreject
En sommige mensen hebben het gewoon echt niet door.
Je hoeft de humor er niet van in te zien, maar je moet op z'n minst in de gaten hebben dat die opmerking van mij een dolletje is. ..
Ok dan, k vond het al zo raar met het cijfer wat je gaf
knots
En sommige mensen hebben het gewoon echt niet door.
Sorry maar ik had het echt niet door, omdat iedereen die opmerking wel zou kunnen maken.
En ik vind dat hij hier helemaal niet zo'n hele speciale rol neerzet, hij speelt gewoon een overdreven typetje, zoals er zoveel zijn.
En zijn beste rol vind ik het ook niet, ik vind zijn beste rol in brokeback mountain.
En ik weet dus wel zeker dat als hij niet dood was, iedereen hem gewoon goed vond spelen, maar echt niet de acteerprestatie van de eeuw, kom op.
Maarja we kunnen hier inderdaad wel jaren over gaan zitten discuseren, dat heeft ook geen nut, maar die 4.14 moet wel ECHT omlaag.
Geeft niet.
Er bestaan mensen die de film juist vanwege zijn dood en zijn goede rol een extra hoog cijfer geven, maar er zijn ook mensen die zeggen het is een hele goede film en Heath Ledger als de Joker draagt z'n steentje goed bij.
Die hele discussie daarover, ga ik niet meer aan nee.
fappie
- 2005 stemmen
die oscar had die sowieso gekregen
en verdiend natuurlijk.. Bale had hem ook verdiend in Batman Begins vind ik.. mja
knots
Geeft niet.
Die hele discussie daarover, ga ik niet meer aan nee.
Ok dan geef ik je ook helemaal gelijk met je 3,5.
Don MN
Uhm, die Oscar had hij toch wel gekregen lijkt me, enige tegenstander was Downey Jr., ontzettend grappig en goed gespeeld, maar lang niet zo'n prestatie als Ledger's Joker die niet alleen vanwege z'n dood de filmhistorie in zal gaan.
fappie
- 2005 stemmen
hahah jah die rol was wel erg grappig idd
zo'n slechte film dat die goed is..
JDSsmetje
3700 leden van Moviemeter hebben deze film al gezien. Ongelooflijk
JDSsmetje
Netjes geschreven review, maar waar heb je het in vredesnaam in bovenstaande quote over?
Over zijn persoonlijke toplijst van films. Hij heeft 344 films gezien en deze staat op 36
combi
- 20609 berichten
Nog net niet, je bent wat voorbarig.
Elineloves
Wát een kei van een film. Voor mij echt een van de beste die ik heb gezien, het is een enerverende en spectaculaire actiefilm. Hoewel ik normaal geen fan van Bale ben, heeft ie me in deze film weten te verbazen, hij is écht Batman. De film heeft een ontzettend duister en grimmig sfeertje, wat geen moment saai of irritant wordt. The Dark Knight heeft absoluut de eerste batman film weten te overtreffen, mede dankzij de geweldige Joker. Hij weet je te verbazen en verrassen.
Overigens ook complimenten voor de verschillende personages die voor een grappige noot kunnen zorgen, zoals Caine en Freeman. Zij zorgen absoluut voor een stukje humor in deze film.
Kan eigenlijk niks negatiefs verzinnen over deze film. Hoewel ik vroeger absoluut niks van Batman wilde weten, omdat ik dacht dat het een of ander slap aftreksel van de strip was, ben ik blij dat ik nu vol enthousiasme het tegendeel kan zeggen: Batman rules!
wyatt earp
Flipman
Hmmm... Ik moet deze film nog steeds herzien, maar ik verwacht dat een tweede kijkbeurt toch tegen zal vallen. The Joker was geniaal, maar die stem van Bale als Batman, nee. Beetje TÉ. En dat kotslelijke kostuum, gadver!
JohnWilliams
Kostuum van Batman?
Was toch gewoon goed, gewoon echt de perfecte batman.
Vleermuizen zijn toch zwart.
Don MN
In HongKong zonder cape voordat hij van het gebouw gaat springen als hij eerst die explosieven met dat geweer schiet, dat is pas een vet pakje.
deTuinman
Wat een nonsens...
Er zijn vast en zeker mensen die zijn acteerprestaties overdreven de hemel inprijzen, maar ondanks dat heeft Ledger gewoon flink gepresteerd in deze film, dood of niet.
Met een niet serieuze rol. Een flickrol die tig keer is voorgedaan.
Ik ben blij dat iedereen in The Imaginarium of Doctor Parnassus kan zien hoe overgewaardeerd hij wel niet is.
Maarja het kan natuurlijk ook weer net al met deze film gaan.
Don MN
Ja, strak kontje ook enzo.
Was het toch net te donker voor om daar goed op te kunnen letten.
JacoBaco
Was het toch net te donker voor om daar goed op te kunnen letten.
Nog niet de Blue-ray versie gezien dan? Moet je eens doen.
13woutie13
Met een niet serieuze rol. Een flickrol die tig keer is voorgedaan.
Maarja het kan natuurlijk ook weer net al met deze film gaan.
Overgewaardeerd?
Ik ben blij dat iedereen in Brokeback mountain kan zien, dat deze man zo goed kan acteren. En dit is egt een hele moeilijke rol.
Artemis
Leuk dat je zijn rol al kan beoordelen voordat je de film hebt gezien.
Don MN
Met 6 keer beter beeld en geluid? Dan krijg ik misschien een vloekende Bale op de achtergrond te horen, dat z'n achterste niet goed in beeld was omdat iemand ervoor liep.
JacoBaco
Ja, Bale moet wel Clooney overtreffen natuurlijk, want zijn achterste komt uitvoerig in beeld bij Batman & Robin.
hollywood king
Leuk dat je zijn rol al kan beoordelen voordat je de film hebt gezien.
hele mooie uitspraak
JacoBaco
Hier een geinig extra'tje van de Nostalgia Critic.
Iedereen kent hem natuurlijk en iedereen weet hoe irritant grappig hij is, maar hij heeft wel zo zijn goede punten.
Voor wie hem nog niet kent. Klik link.
robbiesdebobbies
1e keer dat ik 'm keek vond ik hem echt geweldig. Zonder twijfel de beste batmanfilm (Ik vind alle andere batman films saai)
Ik liet hem al snel aan een paar vrienden zien en ik begon wat fouten op te merken. Maar het blijft alsnog een prachtfilm! Zeker een 4 waard.
roelv
Ijzersterk vervolg op Batman Begins, dat alles verwachtingen waarmaakt. Prachtige rol van Ledger en een sterk verhaal, dat mooi in deze tijd past. 5*

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold