• 9.423.603 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.161.602)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

Pastichio Rocker

Ach wel nee, Nolan mocht willen dat hij een film zoals The Dark Knight had mogen maken!

Al DeNiro

Mijn vraag is niet begrepen door sommigen.
Ik zeg niet haal The Joker uit de film.
Ik zeg alleen: hoe is de rest?

Als een film 3e of 4e staat op IMDB, dan moet ie toch veel meer hebben dan goed acteerwerk.

Er zitten ook een paar scenes waar ik vraagtekens bij zet:

1) De dood van Batman's vriendin en het ontstaan van TwoFace. Kon Nolan niks beters bedenken?

2) Op het einde krijgen criminelen en burgers op aparte boten de keuze om elkaar op te blazen, omdat ze anders beiden in de lucht vliegen. De criminelen gaan twijfelen(!) of ze het wel zouden doen.
Hoe geloofwaardig is dat nou.

3) Waarom gaat TwoFace zo snel dood, terwijl je hem juist kon gebruiken in deel 3?

Pastichio Rocker

1. Dat vond ik op zich nog wel aardig, hoewel het ontstaan van Two-Face anders verloopt in de comics. Jammer dat Nolan zich daar niet aan heeft gehouden.

2. Inderdaad, moralistisch en cliché.

3. Ze wilden een downer op het end, maar wisten niks meer te verzinnen OF Aaron Eckhart had geen zin in een vervolg.

Mochizuki Rokuro schreef:

Usual Suspects is toch niet Singers debuut. Of bedoel je Public Access, heb zelf de film niet gezien (en jij wel zie ik)? Is die echt zo geweldig. Vind zelf ook Following nog steeds Nolans beste (want meest originele) film.

Excuus ik doelde op US. Die is veel beter dan wat Nolan ooit gemaakt heft. PA was ik vergeten en dat zegt genoeg.

Pastichio Rocker schreef:

Geneuzel over regisseurs en hun debuutfilms die helemaal niks met TDK te maken hebben.

Tja, tijdens een discussie bewandel je wel eens wat zijpaadjes....

Al geef ik toe dat het (overige) werk van Nolan vrij oninteressant is.

2. Inderdaad, moralistisch en cliché.

Het meest slappe van de hele film vind ik dat je na het opblazen van het ziekenhuis hoor je nog even zeggen dat iedereen gëvacueerd was.

FilipSTG

We weten allemaal dat Burton, die trouwens ook in al zijn films dezelfde sfeer steekt, nooit met sterren werkt(e). Nicholson, Vincent Price, Jack Palance, Johnny Depp,... Dat zijn acteurs waar niemand veel van gezien heeft.

Pastichio Rocker schreef:

Heath Ledger deed het best goed ja. Jammer genoeg is de rest vrij oninteressant, cliche en moralistisch.

Ik vind Batman Begins beter wat dat betreft qua verhaal, opbouw en spanning.

Best wel grappig dat toen die film uitkwam, iedereen zat te klagen over Katie Holmes en het scenario dat van Goyer kwam...

FilipSTG schreef:

Katie Holmes is ook de zwakste schakel in die film. Maar Maggie Gyllenhaal in TDK vond ik niet veel beter. Maar het verhaal van BB steekt beter in elkaar dan het vervolg, en er zit ook minder moralistisch gezwets in. Dat stuk met die boten in TDK was bv tenenkrommend. Sowieso vind ik het een stuk interessanter om te zien hoe Wayne Batman is geworden, met vallen en opstaan.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

4523 berichten

hoe bedoel je hype, of is de film gewoon wel een meesterwerk????

Pastichio Rocker schreef:

BB had dat moralistische ook, denken we maar aan de training van Bruce & de preek van Ducard voor het huis afbrand. Natuurlijk, Liam Neeson is wel een geweldig acteur met een prachtige stem, dus last had ik er niet van. En dood is hij volgens mij niet...

2. Inderdaad, moralistisch en cliché.

Een beetje zoals Joker in B'89. Geen enkele Batmanfilm is 200% correct.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

zeer goeie film met name heath ledger doet het fantastisch.

FilipSTG schreef:

Die trainingen vond ik juist sterk, omdat je ziet dat hij echt leert vechten en omgaan met zijn angst.

En preek van Ducard? Ducards quotes zijn de beste dialogen van de film. Kijk eens even terug op memorable quotes op IMDB.

Teksten die ik zo miste in TDK.

FilipSTG

Ik bedoelde dat zo niet, Al De Niro. Neeson is geknipt voor die rol: een zachte mentor die gewoon een rotzak blijkt te zijn, en het nog eens heel mooi uitlegt ook.

avatar van serpico

serpico

Reinbo schreef:
Ja uhm, wat is daar nu weer slap aan? Lekker boeiend zeg. En dit is pas Christopher Nolan's eerste sequel, niet zijn tweede. En wie zegt dat films remaken of een sequel maken per definitie niet origineel is? Jij niet lijkt me; je hebt Rambo II in je top 10 staan ...

Al DeNiro schreef:
Wat is er zo slecht aan dan? Geweldige scène is dat.

Hoe geloofwaardig is dat nou.
Criminelen zijn ook mensen. Ik vond het redelijk geloofwaardig.

Dat was nodig voor het einde van deze film. Zijn verhaal is nu af, ook al had het best langer mogen duren. Het einde van de film wordt er in ieder geval alleen maar beter op.

avatar van lykathea

lykathea

Criminelen zijn onmensen, en denken de gehele dag alleen aan moorden en verkrachten, dat weet je toch!

Twijfelen? Dat woord kennen ze niet eens.

...

avatar van Ruben1994

Ruben1994

er zijn genoeg criminelen die wel het woord ''twijfelen'' kennen,..

ik seg niet dat dat perfect gespeeld is, maar er word bijvoorbeeld wel in het plafond geschoten om de choas te verkleinen;)

avatar van roc12345

roc12345

hahahaha hi ha ha ha hi ho ho

hello ladis and gentlemans the nights entertaiment

weer eens voor de 3e keer bekeken en je krijgt er maar geen genoeg van ik vond dit gewoonweg de best villian ever the king of villians klasse personage die joker en heath ledger zo perfect mogelijk geacteerd en ja ook al komt er een vervolg op deze dark knight 1ding is zeker the joker zal lang bijblijven en de pittige smaak is niette evenaren tot nu toe dan als als als er overgezien is er wel een open einde dus als er een 3e deel komt met the

riddler dan moet ie een lange weg gaan en zijn stinkende best doen

maar heath z´n prestatie is met niemand meer te vergelijken

echt een woord maar WY SO SERIOUS !!!!!

en nog iets wat gebeurde er nou met die chinees

joker nam hem mee en toen daarna verscheen ie niet meer

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Geen golden globe nominatie voor TDK, dus waarschijnlijk ook geen oscar deze keer.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Juist wel. Alleen bij de Golden Globes zijn ze de boot ingegaan, maar voor de rest doet TDK het heel goed als het op awards aankomt. De film heeft nu al 3 zeer belangrijke nominaties gekregen (PGA, DGA, & WGA).

Als je dan nagaat dat er maar 3 films zijn die ook die nominaties gehad hebben maar geen best picture nominatie kregen, dan denk ik wel dat TDK een nominatie gaat krijgen voor beste film en beste regisseur.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

en nog iets wat gebeurde er nou met die chinees

joker nam hem mee en toen daarna verscheen ie niet meer

Je zegt zelf dat je het al 3 keer hebt gezien, maar je weet niet dat die Chinees bovenop al dat geld zit en dat de Joker het in brand steekt?

Nog een reden om te twijfelen over de hoge cijfer van de film.

Jaxxx schreef:

Had je dat nu werkelijk verwacht?

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Hayabusa schreef:

Nog een reden om te twijfelen over de hoge cijfer van de film.

Batman Begins heeft 1 oscar gehad en aangezien IK deze beter vind, had ik het wel verwacht ja!

avatar van Ruben1994

Ruben1994

ik had het ook wel verwacht, maarja als het niet so is, is dat jammer.

maar het maakt de film niet minder leuk. een film hoeft niet een oscar te hebben om leuk te zijn.

avatar van The One Ring

The One Ring

Reinbo schreef:

Had je dat nu werkelijk verwacht?

Ik denk niet dat The Dark Knight de Oscar gaat winnen, maar ik zou hem zeker niet uitschrijven. Er is genoeg Oscarbuzz rond die film voor minstens een nominatie. Daarnaast zijn de Globes en de Oscars het tegenwoordig vaker oneens dan eens als het op overwinningen aankomt.

lykathea schreef:

Twijfelen? Dat woord kennen ze niet eens.

...

Denken jullie echt dat criminelen zich druk maken om (rijke) mensen op een boot?

Haha, lief gedacht, maar erg naif.

Criminelen hebben er schijt aan. Ze blazen liever die andere boot op, dan zelf dood te gaan.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Al DeNiro schreef:

Haha, lief gedacht, maar erg naif.

criminelen zijn gewoon mensen.

gestoorden is een ander verhaal!

The One Ring schreef:

The Dark Knight zal vast wel een paar Oscars winnen, maar niet die voor beste film.

Ik denk voor make-up, bijrol-acteur, geluid, special effects.

avatar van Reinbo

Make up? Voor die paar vegen op het gezicht van Ledger?

Ook qua geluid en digitale effecten zijn er een aantal betere, dus dat blijft hooguit bij een nominatie als het er al eentje krijgt.....

Enkel een nominatie voor Ledger zit er wel in (het is immers een sympathie prijs), maar Oscars winnen: 0.