Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
serpico
Maar er zijn natuurlijk MM users die nooit genoeg krijgen van hetzelfde, waar natuurlijk niets op tegen is.
OlafK
Er wordt hier wel heel veel gesproken of hij goed of slecht is.
Iedereen zijn eigen mening natuurlijk maar de punten moet je verdelen van 0,5 (1 van de slechtse ooit) tot 5 (1 van de beste ooit).
Dus een (hele) slechte film maakt nog geen 0,5.
Vinden al diegene die deze film een 0, 5 hebben gegeven dat deze film in het rijtje, 'De gulle minnaar', 'Spice world', 'Barb wire' en 'Glitter' hoort? (en dan zijn er nog vele slechtere films dan deze 4 maar die zijn zelfs te slecht om op deze site vermeld te worden)
Ik kan het me niet indenken.
waar je aan voorbij gaat xaboetje, is dat niet voor iedereen het aantal sterren hetzelfde betekent! Dat jou schaal van "slechtste ooit" naar "beste ooit" loopt, is jouw goed recht. Dit hoeft echter niet voor iedereen te gelden. Meer hierover: http://www.moviemeter.nl/forum/2/188/
xaboetje
Klopt natuurlijk dat iedereen zelf bepaald hoe hij aan zijn cijfer komt en hoe hij de schaalverdeling toepast.
Maar als je deze film een 0.5 geeft (in welke verdeling dan ook) houdt in dat je deze film niet hoger waardeert dan bv 'De gulle minaar'.
Ik durf te betwijfelen dat iemand dat hard op durft uit te spreken.
Baggerman
Je bedoelt waarschijnlijk:
Maar als je deze film een 0.5 geeft (in welke verdeling dan ook) houdt in dat je deze film niet hoger waardeert dan het gemiddelde van bv 'De gulle minaar'.
crack1
Is toch altijd iemand's persoonlijke smaak zeker,ik snap het plaatje niet!
Ik ken mensen die deze zogezegde parel niet hebben kunnen uitzien,so what?
Hier word zoveel gezeverd over the joker,...gewoon een bad guy,subliem gespeeld? Voor u wel,maar voor een ander dus niet!
Leven en laten leven....,en vooral uw mening niet opdringen aan een ander.
Dynamovie
Gisteren in vliegtuig gezien op terugvlucht van Seoul naar Schiphol. Goede actiefilm, ofschoon het einde wel wat te veel uitgerekt wordt. Heath Ledger acteert briljant als The Joker. Jammer dat zijn talent er niet meer is.
De soundtrack van Hans Zimmer & James Newton Howard is briljant en geeft de film veel kracht. Filmliefhebbers moeten hier maar eens goed naar luisteren. Echt genieten.
lucdecoster
Er wordt hier wel heel veel gesproken of hij goed of slecht is.
Dus een (hele) slechte film maakt nog geen 0,5.
Ik vond de film ook niet goed dw.z. niet boeiend voor mij, te langdradig en saaie scènes maar ik geef toch 3* (dit betekent matig).
ik_ben_gilles
Pracht van een film, maar wel 1 die ik zal moeten herzien om volledig mee te kunnen zijn met het verhaal.
(iets wat ik met plezier zal doen natuurlijk
Heath Ledger Is gewoon FANTASTISCH als The Joker,
de vervormde stem van Batman kon mij dan weer net iets minder bekoren en het feit dat two face meedeed in deze film vond ik gewoon raar maar het leverde wel ene paar mooie scenes op.
De muziek van Hans Zimmer maakt het geheel af.
Leintje
Ik had er niet veel van verwacht. Hou sowieso niet van dit soort films, maar deze overtrof mijn verwachtingen! De beste film die ik in tijden gezien heb!
JokerDonny
Ik heb geruchten gehoord dat Johnny Depp de rol van the Joker gaat overnemen. Opzich vind ik het geen slechte keuze.
Mee eens, maar NIEMAND kan Heath Ledger overtreffen!
JokerDonny
Wanneer is deze film te huur?
Ik denk vanaf 9 december, tenminste, dat is in Amerika.
DragQueen
De film heeft mij van begin tot eind vermaakt. een prima cast is present, met als toppers natuurlijk bale en ledger. die laatste steelt voor mij de show in deze film, met zijn goede vertolking van de joker. niet zo goed als nicholson naar mijn mening, maar dat terzijde... de film bevat heel wat spektakel, actiescenes, en een grimmige duistere sfeer. geweldige batman-film, met een prima verhaal. 4 dikverdiende sterren.
%%%%%%
Dam blijft deze film nog overal zo hoog staan !
Morgan Freeman speelt trouwens erg matig in deze film
zie hem liever weer terug in films ala Se7en
een van de beste films die ik in tijden heb gezien, hoewel de film lang duurt heb ik mijn eigen toch niet verveeld, ook prachtig geacteerd, als de derde deel ook zo boeien zal zijn, moet Hollywood van mij niet al te lang wachten.
88Fabian
Ik heb de film een 5,0 gegeven omdat de film gewoon echt PERFECT is,daar is naar mijn mening geen twijfel over mogelijk,het acteerwerk,camerawerk,en het verhaal zijn gewoon super,in tijden niet meer zo'n goeie film gezien.
bloedlink
ik ga deze echt wel zo snel mogelijk kijken,
ik weet dat vragen over de top250 in het forum horen, maar dit gaat denk ik iets sneller; dus waarom staat deze film er niet in, terwijl er andere films zijn met minder stemmen die er wel in staan?
ViggøJøhnny
De film moet eerst 2 jaar uit zijn voordat hij in de top 250 komt
DannyEsth
Een prachtige film met een prachtig verhaal. Alles is tot in de puntjes uit gewerkt. Het muziek vondt ik echt heel knap gedaan, af en toe he je een eventjes een stilte en dan ineens op de juiste momenten de juiste toon. De visuel effects zagen er zeker mooi uit. En het beeldkwaliteit ook, dat moet ook wel als je met de scherpste camera`s in Imax opneemt.
Daarbovenop natuurlijk nog de geniale vertolking van Heath Ledger als de Joker in the dark knight. R.I.P. Ledger, de wereld verliest hiermee een top acteur in wording.
Ik heb in elk geval echt genoten, het is zeker een must see. En geen standaard strip helden film. Want daarbij is Cristopher Nolan bij deze film toch echt vanaf gestapt. Wat het maakt tot een ware Actie/Thriller film.
Reservoir Dogs
Toen kwamen er opeens 250 mensen op MM die allemaal 0,5* stemde.
Top 250.
lucdecoster
Geen enkel probleem, hij komt zeker, statisch gezien, in de top250 alhoewel ik het niet zo'n goede film vind, te saai.
Meer dan 2100 (!!!) stemmen en nog op 4,18 staan. Dan verdien je een diepe buiging en moeten de zeikerds ook eens toegeven dat TDK gewoon beter is dan ze willen zien.
Lad
Dat TDK een topper is lijkt me ook logisch ja!
Wat een onzin. Als iemand de film slecht vindt dan vindt hij of zij dat. Alsof mensen door zo'n opmerking de film ineens hoger gaan waarderen. Waarom snappen sommige mensen nou niet dat smaken nu eenmaal verschillen en dat er genoeg mensen zijn die deze film minder of zelfs slecht vinden.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold