• 9.388.891 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.136.339)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Keutul

Keutul

Ik vond de film absoluut niet orgineel. In het begin vermakelijk, leuke actie en interessante -james-bond-achtige- gadgets. Maar na anderhalf uur had ik het wel gezien. Jammer dat ie nog een uur duurde waarbij ik meerdere malen bijna in slaap viel....

avatar van jefferdb

jefferdb

De film was supper, goed verhaal, mooie actie en sterke acteerprestaties met een schitterende Heath Ledger.

Een aanrader. Van mij 5sterren.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Intens vervolg op het sterke Batman Begins.

Sinister en donkerder dan Batman ooit was en met zeer krachtige muziek. Het is Nolan gelukt om niet te vervallen in te veel CGI spektakel maar juist dicht bij de personages te blijven.

Heath Ledger = The Joker!

avatar van dikkop

dikkop

Echt heel erg goed. Dit is weer een spektakelfilm en spektakelfilms verdienen op zijn minst 4 sterren!

Zéér matig!

Gigantisch irritant gemonteerd. Slap verhaaltje dat bijna niets toevoegt aan de vorige Batmanfilms (hier wordt ie Badman!. Nou geweldig!).

En dat gezicht van die D.A.???? Ben ik gek of hebben ze twintig jaar oude special effects van 'The Terminator' hergebruikt!

Triest in het kwadraat deze special effects!

Ik kan alleen nog wat punten geven voor het acteren van Ledger, die inderdaad goed speelt! Christian Bale daarentegen, daar heb ik toch wel beter van gezien! Tjonge wat een oppervlakkig acteerwerk, zeg!!

Had mij zo'n masker opgedaan en ìk had zelfs nog een vergelijkbare prestatie neer kunnen zetten!

O, ja: Batman is inderdaad zo blind als een vleermuis, kon ik uit deze film afleiden!!!!

avatar van wibro

wibro

Baggerman schreef:
Zéér matig!

Triest in het kwadraat deze special effects!

Eindelijk een keer iemand die het met mij eens is.

avatar van deTuinman

deTuinman

best knap dat jij hangt op iemand die alleen (terecht)commentaar heeft op de special effects van two-face

aangezien jullie top10 zou ik toch ook geloven dat jullie meer met het innerlijk dan het uiterlijk van de film hebben toch?

beetje oppervlakkige kritiekjes

Past prima bij een film met een oppervlakkig plot!

Wat ook oppervlakkig is: de film hoog beoordelen vanwege de acteerprestatie van Ledger. Het feit dat hij prima acteert maakt dit nog geen goede film!

avatar van wibro

wibro

deTuinman schreef:

Hangt Op 25 sept j.l. (zie pag.109) schreef ik al een vernietigende recensie over deze film.

beetje oppervlakkige kritiekjes

Een film moet alles in zich hebben. Een goed scenario, visuele stijl, score etc. En wat natuurlijk belangrijk is; een film moet je bovendien raken. Deze film deed dat niet, integendeel. Verder verwijs ik naar mijn reaktie van 25 sept j.l.

btw Wat heeft mijn top 10 met mijn beoordeling van deze film te maken? Ik haal jouw top 10 - niet eens slecht - er toch ook niet bij.

avatar van deTuinman

deTuinman

Baggerman schreef:

Past prima bij een film met een oppervlakkig plot!

Doe ik dat?

wibro schreef:

Ik bedoelde het positief eigenlijk

maar ik zal jullie reacties eerst is even lezen

Doe ik dat?

Ho! Dat heb ik niet gezegd!

(Maar ik vrees dat vele andere wèl zo deze film beoordelen!)

Wibro schreef:

avatar van PapaDaan

PapaDaan

Ik heb hem onlangs met mijn pa in de bios gekeken, echt een top film zeker goed, Vond ook The Clown weer goed gespeeld.

Iedereen is op de hoogte van het verhaal dat de originele clown die ze hadden gebruikt in de film halverwege is overleden en toen een nieuwe clown hebben gebruikt. de clown in de film is halverwege geloof ik een andere!

Of ze hebben alle scene's met de originele clown opnieuw opgenomen..Daar ben ik nog niet helemaal achter!

avatar van DVD-T

DVD-T

PapaDaan schreef:

, ik zou de film nog maar eens gaan bekijken.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Weer een memorabele quote erbij!

Misschien leuk voor PapaDaan om te weten dat Ledger halverwege de opnames van The Imaginarium of Doctor Parnassus is overleden en niet deze film. Hier speelt ie' dus nog helemaal in PapaD, maar zijn rol in Parnassus word halverwege overgenomen door Johnny Depp, Collin Farrel en Jude Law.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

PapaDaan schreef:

Dat de originele clown die ze hadden gebruikt in de film halverwege is overleden... Jaa-jaa, nou ik geloof dat jij totaal niet op de hoogte bent van dat verhaal.

avatar van Jordaeh

Jordaeh

PapaDaan schreef:

Was je een beetje erg high ofzo? Of heb je gewoon IT gekeken toevallig? Haha hier klopt echt helemaal geen pepernoot van.

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

Zeer goede CGI en acteerprestaties van Ledger en Bale, maken deze film het aanzien nog wel waard. Wát een rol van Heath Ledger als Joker! Als 1 film zijn laatste moest zijn...going out with a BOOM! kan niet beter, echt geweldig.

Helaas bleef het bij dit genot want verder vond ik het plot en de regie weinig verrassend. Ik had het na een uur wel gezien, moest zelf tegen de slaap vechten op een gegeven moment. Gewoon saai dus.

Het klinkt misschien een beetje cliché. Maar waarom doet (tegenwoordig) een regisseur niet ietje zijn best om de film ietje geloofwaardiger/logischer over te doen laten komen. Het lijkt wel of elk greintje logica maar moet wijken voor de harde actie. Terwijl een middenweg hierin, veel leuker is om naar te kijken, volgens mij.

Ik vond de film zwaar tegenvallen. Hele hoge waarderingen in de US en hier hielpen mijn verwachtingen omhoog. Op IMDB staat deze film nu op 3 in de top 250, belachelijk!!. Jammer is ook dat hij waarschijnlijk ook niet hard zal dalen in die lijst. Hier moet de film kwalitatief vergeleken worden met een Se7en of een Scarface ??? belachelijk.

1 ster voor Ledger

1/2 ster voor Bale

1/2 ster voor CGI

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Jordaeh schreef:

Hij haalt de laatste Terry Gilliam-film en deze door elkaar, kan gebeuren. We zijn niet allemaal filmkenners op deze wereld.

avatar van silhoupin

silhoupin

Wanneer komt deze uit op dvd (in België)?

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

December ofzo.

avatar van Musicer

Musicer

^^idd, hij wordt op dvd gebracht een week of twee voor de kerstperiode (rond 9 dec.)

avatar van Aragorn

Aragorn

[quote=moet de film kwalitatief vergeleken worden met een Se7en of een Scarface ??? belachelijk.

[/quote]

Scarface was ook alleen maar Al Pacino dat de film de moeite waard maakt, voor de rest was het ook kwalitatief niet zo schitterend.

avatar van The Oceanic Six

Haha kwalitatief is TDK 100x beter dan Scarface. Als 1 film overhyped en best beroerd is...

Dankzij Pacino en het aardige einde is het nog wat maar verder gewoon een 13 in een dozijn film.

avatar van Reinbo

Ajax&Litmanen1 schreef:

Dat is jouw mening. De toekomst zal waarschijnlijk uitwijzen dat je een van de weinigen bent die die mening heeft en of tevens je 'm dan nog hebt. Ik ben het in ieder geval totaal niet met je eens. Maar we zullen zien waar TDK over 25 jaar staat....

avatar van Martijnnn

Martijnnn

top 10 imdb

en scarface is gelukkig dan al lang vergeten

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Reinbo schreef:

Tja bijft een mening natuurlijk. Maar wat wel zo is is dat omdat "iedereen scarface goed vindt" gaan de meeste andere mensen hem ook goed vinden. Net als met goodfellas, wat een kutfilm is dat. Gaat nergens over maar omdat ie van scorsese is "is ie goed".

avatar van JC.

JC.

FrisoBoei schreef:

avatar van Reinbo

FrisoBoei schreef:

Wat een onzin, er zijn zat Scorsese films die ik en ander Goodfellas fans wel laag waarderen. Zielig dat je zo denkt eigenlijk.

avatar van aerts007

aerts007

Mmm,Scarface & Goodfellas zijn toch wel 2 pareltjes,en blijvers(toppers) in het genre.

avatar van Ruben1994

Ruben1994

Het gaat hier toch om the dark knight

en niet om scarface en goodfellas?