• 9.384.159 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.132.770)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

erg matig idd.

avatar van wingman8888

wingman8888

Moet zeggen wij hadden een hoge verwachting ,maar dit is de top der toppers mensen .Bij deze zijn andere toppers met 1 klap van tafel(LOTR en GODFATHER) Een uitzonderlijke rol voor Heath (RIP) erg goed tussen de Joker en Batman erg vermakelijke film.

HEEL GOED ........................

TNX HEATH

RIP

+++++++

Topfilm! 2x gekeken inmiddels. blijft goed.

avatar van Livefree70

Livefree70

Gisteren in de bioscoop gezien, wat een geweldige film!! Glansrol van Heath Ledger die de Joker onnavolgbaar speelt. Vooral de gezichtsuitdrukkingen van Ledger (en nee dan bedoel ik niet de open gesneden mond/wangen) waren echt grandioos. Ook visueel en akoestisch is the dark knight een absolute topper die je in de bioscoop gezien moet hebben, volop aktie en een sterk verhaal. Kleine, maar dan ook hele kleine minpuntjes:(eerder ook al door Anne J gememoreerd); Joker speelde Batman van het doek; gevechtscenes van Batman waren mij net iets te houterig (waardoor het wel weer wat bruter overkwam); en vrouwelijke hoofdrolspeelster vond ik veel te "gewoon". Al met al een van de beste films van dit jaar en een "must see!!"

JacoBaco

Jack en Heath als de Joker moet je eigenlijk niet met elkaar vergelijken.

Maar toch even leuk om te zien.

Jack vs Heath

En toch vind ik Heath's Joker inderdaad een soort vrolijke versie van Brandon Lee als The Crow.

avatar van Kevin13

Kevin13

Jack is zoveel keren beter dan Ledger, speelt The Joker ook beter en is ook een beter acteur.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet echt te vergelijken aangezien ze het personage The Joker anders benaderen.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ik ben met mezelf een belofte aangegaan en bij elke nieuwe film die ik zie mijn kijk op de film te geven dus vandaar ook bij deze.

Ik zag vorige week deze film voor het eerst, wat me metteen opviel

is dat de film >Lang< Duurt! En ik ben van mening dat er wel leuke actie in zit, simpel verhaal ( want dit is gewoon weer van begins afaan ) maar is totaal geen slechte film. Zal hem ook niet in mn favorieten zetten. Maar voor de mensen die deze film nog moeten zien zou ik meegeven: wacht lekker tot deze op dvd is en huur hem dan eens een keertje, maar geef geen 10 euro uit voor een bezoekje aan de bios.

Threeohthree schreef:

Ik zag vorige week deze film voor het eerst, wat me metteen opviel

En toch heb jij aardig wat films in je top 10 staan die langer duren dan gemiddeld. Films als Lord of the Rings horen wat dat betreft wel lang te duren natuurlijk.

Maar goed, je bedoeld uiteraard lang voor een Batman film.

avatar van donemans

donemans

veel beter dan ik ooit verwacht had, maar ik vind het ook weer niet de bedoeling dat dit zo op nummer 6 binnenkomt in de top 250..

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

1487 stemmen in slechts 5 weken ofzo?

en dan te bedenken dat Batman Begins niks minder is!

1487 stemmen in slechts 5 weken ofzo?

Nee hoor, na zijn release op dvd zakt die gewoon naar de 4,03 of zo is mijn verwachting.

avatar van christian

christian

En de godfather is dan gedaald naar 4,01

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

christian schreef:

En de godfather is dan gedaald naar 4,01

onzinnige opmerking, denk dat reinbo ook gelijk gaat krijgen maar soit van mijn apart komt ie op 1 te staan.

avatar van The Oceanic Six

Waarom stem jij trouwens niet meer op films combi?

En TDK zal ergens in de top 10 instromen, niet slecht voor een superhelden verfilming. Ik vind het trouwens ook terecht. Gister trouwens mijn top 10 eens een update gegegeven na maaaaanden en TDK heb ik wel erin gezet.

avatar van christian

christian

combi schreef:

de film heeft 40 stemmen, lager dan 3 sterren dus jij denkt ook dat over de volgende 1000 stemmen er 500 lager dan 3 sterren word gegeven want dat is er ongeveer nodig om tot 4,03 sterren te laten dalen? tja we zullen we zien

avatar van Reinbo

We zullen inderdaad zien. Uiteindelijk zal blijken dat het gewoon een goede blockbuster is, maar zeker niets meer dan dat. Vergeet niet dat Titanic, American Beauty en nog een handvol films ook ooit een tijd op 1 hebben gestaan in de IMDB. En dit soort actiefilms maken nu eenmaal veel meer indruk in de bios dan op dvd en straks zelfs op tv met acht reclame breaks.

Ik verwacht bovendien veel bijstellingen van 5 naar 4,5 en van 4,5 naar etc. in de komende maanden als de hype over is gewaaid. Dus laten we over twee jaar nog eens kijken waar die de top 250 binnen komt.

avatar van Sasja

Sasja

combi schreef:

en dan te bedenken dat Batman Begins niks minder is!

nee die is helemaal niks

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Reinbo schreef:

Nee jammer genoeg niet met alle rispeckt natuurlijk

Want ik vind deze score wel erg hoog

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Reinbo, een beetje logisch redeneren zit er bij jou ook niet echt in he De film heeft ondertussen al 1500 votes met een gemiddelde van 4,26. Dat de score nog gaat zakken zal ik niet tegenspreken, maar dan spreken we wel over een eindgemiddelde van 4,18 ofzo, en niet 4,03. Ik persoonlijk denk dat de film wel rond de 4,20 blijft hangen.

En The Dark Knight gaat heus nietmeer zakken op IMDb hoor, gewoon vanwege het feit dat er al meer dan 250,000 votes zijn voor de film, en nu nog maar gemiddeld 1000 votes per dag binnenkomen..

Ricky Roma schreef:

We zullen zien. ik verwacht ook niet dat hij veel zal zakken door het aantal nieuwe stemmen (dat ook, er komen immers steeds meer mensen met deze film in aanraking die niet direct van dit soort films houden). Ik verwacht vooral dat veel mensen 'm in het komende jaar een halfje lager gaan waarderen. Dan is die 0,23 zo bereikt......

Maar laten we deze post nog eens ophalen als hij de top 250 binnenkomt. En dan zullen we zien wie het best logisch kan redeneren. De afgelopen drie weken is hij als 0,02 gedaald.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Die 0,5* maken helemaal niks meer uit als een film bijna 2000 votes heeft.. Dan spreken we hoogstens over een verlaging van 0,01 / 0,02 ofzo.. Dus die -0,23 was logisch geweest als je die post had gemaakt toen de film nog maar 20 votes had, maar ondertussen zijn we al bijna 2000 votes verder.

stephan73 schreef:

Dark Knight trailer nagedaan door kinderen.

En ik moet zeggen... dit is echt briljant!

Hahah te grappig!

Echt goed gedaan. Die huisjes op dat begin

Reinbo schreef:

Pardon, ik denk dat deze film voorlopig wel rond deze score blijft hangen.

avatar van horrorfreak14

horrorfreak14

Een geweldige film. Deze film had alles; spanning, actie, komedie, goed verhaal en goeie muziek.

Ook al duurde hij lang, hij was zeker niet langdradig.

Ricky Roma schreef:

Lees mijn post eens goed door. Ik heb het niet over 0,5 geven, maar met 0,5 verlagen. Is vandaag al 4 keer gebeurd...

JacoBaco schreef:

Pardon, ik denk dat deze film voorlopig wel rond deze score blijft hangen.

Klopt, maar het duurt nog twee jaar voordat hij in de top 250 komt.

horrorfreak14 schreef:

Ook al duurde hij lang, hij was zeker niet langdradig.

Kort maar krachtig gezegd.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

Onelofelijk dat deze film na 1500 stemmen nog steeds zó goed scoort, als dat zo door gaat kunnen we deze over 2 jaar verwachten in de top 10 (van de top 250)

Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar wou dat een half jaar geleden al dolgraag! Door deze score kan ik echt NIET meer wachten!

JohnWilliams

Ik zou gaan als ik jouw was. Het blijft een goeie film.

Zelf ga ik niet zo vaak 2 keer naar dezelfde film maar ondanks dat ben ik toch 2 keer naar The Dark Knight geweest. 1 keer naar Pathé en 1 keer in de Lido in Leiden.

Lido in Leiden heeft overigens wel moeite met spellen. Op het bioscoopkaartje stond namelijk: The Dark Night...