• 9.383.798 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.132.770)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

JohnWilliams

Vind ik niet terecht (wat jullie zeggen).

Holmes is (naar mijn mening) echt 10 × mooier dan Gyllenhaal...misschien wel 100 ×. Holmes is de Rachel naar mijn mening! En ze kon dan misschien niet zo goed acteren toch vind ik uiterlijk ook heel erg belangrijk.

Kevin13

blijft toch allemaal gelijk. Batman moet toch geen relatie hebben met de mooiste vrouw van de wereld ? In de liefde moet men elkaar aanvullen en niet kijken naar het uiterlijk.

avatar van nicobroeder

nicobroeder

Alberic schreef:

Ik heb nog eens bekeken waarom deze film op mij zo'n indruk heeft gemaakt. Los van het verhaal dat gewoon lekker doordenderd en het feit dat ik toch wel altijd Batman fan ben geweest is het belangrijkste element in deze film voor mij de muziek.

Zoek voor de grap eens via youtube het muziekstuk 'Like a dog chasing cars' en luister het hele nummer (= 5 minuten). Dit muziekstuk hoor je tijdens de laatste confrontatie met Joker (veerbootscénes).

De muziek bevat het 'zenuwachtige' viool (?) strijkje dat door de hele film zit. De eerste twee minuten wordt opgebouwd naar de climax van het nummer dat zo rond 1.45 minuten aan begint te zwellen. Hiermee dekt het nummer zo'n beetje alle muziek die in deze film zit.

Als je gevoelig bent voor muziek (de een is dat meer dan de ander natuurlijk) en je ziet de film in Imax, dan maakt dat nogal indruk.

Wat mij betreft is de muziek een van de belangrijkste dragers van deze film. Vanaf de openingscene zit er een sfeer van een bepaalde 'nerveuze urgentie' in. Het f*ckt je een beetje op.

Ben benieuwd hoe jullie dat ervaren hebben...

Helemaal mee eens... zelf ook gezien in IMAX... die hans zimmer kan dr wat van...

Ook andere nummers van de soundtrack zoals "Harvey Two-Face"

avatar van Anjin

Anjin

Kevin13 schreef:

Ja een hoop geld hebben,dan vinden ze het uiterlijk niet belangrijk..

Anjin schreef:

Ja een hoop geld hebben,dan vinden ze het uiterlijk niet belangrijk..

begin die reacties van jou stilletjes aan beu te worden

avatar van donemans

donemans

Kevin13 schreef:

begin die reacties van jou stilletjes aan beu te worden

je vraagt er ook wel een beetje om hoor

Kevin13

door te zeggen dat je niet alleen op het uiterlijk moet afgaan ?

avatar van Reinbo

JohnWilliams schreef:

Vind ik niet terecht (wat jullie zeggen).

Heb je nog niet gezien in wat voor uitgemergeld skelet ze is veranderd sinds ze met Cuise samen is.... (En met Posh optrekt, om zo de Beckhams bij Scientology te betrekken)

RemkoDJ

Net op SBS dat Cher de rol van Catwoman gaat vertolken in de opvolger van the dark knight...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

RemkoDJ schreef:

verrassend.

Bedoel je Sharren stone ?

Ik ken verder niet echt een Cher

%%%%%% schreef:

Bedoel je Sharren stone ?

Ik ken verder niet echt een Cher

lol jahwel, die ouwe cher...

van sonny en cher ofzo

RemkoDJ

hier staat mischien, net op sbs zeiden ze dat ze het 100% ging doen, laten we de waarheid maar in het midden.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Haha ik geloof er dus helemaal niets van, en SBS 6 als bron? Dat is ook niet echt alles he

avatar van Reinbo

Lijkt me een uitermate slechte keus, dat mens moet in de 60 zijn tegenwoordig... Geloof het dus ook niet.

avatar van The One Ring

The One Ring

Natuurlijk is dat flauwe kul. Catwoman zelf is volgens mij zelfs nog niet eens bevestigd, maar ze zijn heus niet zo stom om Cher voor die rol te nemen. Heeft waarschijnlijk net zoveel kans als Judi Dench op die rol. En Judi Dench zou origineler zijn

avatar van Edu

Edu

Super film! Bij mij staat The Dark Knight op nr. 1 van 2008. Zeer spannende film die niet zo snel voorspelbaar is. Ik zou zo voor de 2e keer weer naar de bios gaan. 5*

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Ik ga binnekort weer eens voor de 2de keer naar de bios. Dat is deze film wel waard! Ik ben ook benieuwd hoeveel oscar-nominaties deze film krijgt. Batman begins kreeg er 1 en aangezien deze beter is dan Begins....

avatar van Jaxxx

Jaxxx

RemkoDJ schreef:

verrassend.

Hmm klinkt vaag, maar als er een vervolg komt dan zal naar zeer grote verwachting de Riddler een rol spelen, want er wordt een hint gegeven. Tijdens de virtuele marketingcampagne is er een klachtbrief van ene Edward Nashton. Dit is de echte naam van de Riddler. Die schrijft 'Er kan niet in Harvey Dent geloofd worden.'

Nu zijn de geruchten dat Johny Depp deze rol op zich zal nemen...

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Geruchten ja, Nolan heeft nog niet getekend, daarna moet hij en zijn broer nog een script schrijven, daarna proberen ze de vaste crew weer bijheen te krijgen (wat heeft het voor zin om een batmanfilm te maken zonder Bale, Gary Oldman, Michael Caine en Morgan Freeman? Daarna komt pas de casting van de nieuwe personages.

JohnWilliams

Klopt, eerst maar hopen dat die nog willen mee doen...

avatar van Gil_galad

Gil_galad

Batman is hoe je ook draait of keer een half uitgemolken ding.

Het bestaat al tientallen jaren en er bestaan evenveel films van.

Er zijn naar mijn gedacht betere helden in movie-land dan iemand in een vleermuis pakje.

Maar toch is er toch een heel sterke prestatie neergezet om hem te vertolken. Bijna elke acteur in de film heeft zichzelf overtroffen in zijn rol vind ik. Het enigste mindere vind ik de vertolking van Rachel ik vond het niet diep en overtuigend genoeg.

Eigenlijk jammer hoe die acteerprestaties worden overschaduwd door de sublieme acteer prestatie in de rol van The Joker.

De rol wordt perfect gespeeld. Je hebt 100% gevoel dat je tegenover een echte staat. De acteerprestatie overstijgt de rol.

Er is al teveel over gezegd dat ik dacht van dit is echt overdreven het kan onmogelijk zo goed zijn maar het is echt zo.

avatar van fieko

fieko

Was geen fan van de Batman films, die met die pinguins heb ik zelfs halverwege uitgezet maar na deze film ben ik fan geworden.

4.5* dik verdient

avatar van viewtiful

viewtiful

Vandaag in de bioscoop gezien en WOW wat een film, geen moment verveeld en dat voor een film die 2,5 uur duurt!!! Zodra ik dacht dat de actie over was begon weer een prachtige achtbaan van explosies, achtervolgingen en schitterende acteer werk van The Joker.

Wat was die Joker GENIAAL. Zijn acteerprestaties van de eerste minuut tot de laatste waren Subliem. Uiteraard was de rest van de film ook prachtig om te zien, hoewel Batman wel een zware stem had...

Ik zou zeggen, je moet die film gewoon gaan kijken in de bioschoop, dat is het absoluut waard.

4,5 ster

Kevin13

een grappig filmpje over de stem van Batman.

Die had ik al gezien.

Was al eerder op het forum geplaatst.

avatar van anne J

anne J

Ik heb me geen minuut, maar dan ook geen minuut, verveeld bij deze film. Dit is er nou echt een die je in de bios moet zien, want 't komt heerlijk over op het grote doek.

Je zou het jammer kunnen noemen dat de Joker, of Heath Ledger, eigenlijk de show stal in plaats van Batman, of Christian Bale. Ik bedoel, 'The Dark Knight' is de ster van de show, zo zou moeten zijn in ieder geval. Toch vond ik dit niet zo erg, want Ledgers Joker was echt goed. Een hele vernieuwing en andere Joker ten op zichte van die van Nicholson.

De cast bestaat uit veel bekende, en het meerendeel goede (naar mijn mening) acteurs, dus het was zeker niet vervelend hen aan het werk te zien.

Ik denk dat ik deze film nog wel een 2e keer zal zien in de bioscoop, niet veel films krijgen die eer van mij

4.0* voor nu, hoewel ik neig naar een 4.5*, maar dat zal ik wel beslissen bij herziening.

avatar van stephan73

stephan73

Dark Knight trailer nagedaan door kinderen.

En ik moet zeggen... dit is echt briljant!

respect voor deze kinderen. Why So Serious

die vrachtwagen was gewoon te grappig nagedaan.

avatar van DVD-T

DVD-T