• 9.384.392 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.132.770)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Xander

Xander

Waarom zou deze film nog moeten zakken naar een gemiddelde lager dan dit? Ik vond dit gewoon een uitmuntend sterke film, dus waarom geen plaats in de top 10 aller tijden? Een gemiddelde van 4,26 lijkt mij zeker niet onterecht te zijn.

avatar van Dead01

Dead01

• 1981 stemmen

Heb deze nu nog niet gezien en na veel hier te lezen heb ik nog steeds geduld.

Vrees da ik Jack Nicholson ga missen of ben ik verkeerd?

avatar van The Oceanic Six

Je zit verkeerd want Ledgers Joker is ook briljant. Nicholson was briljant, Ledger ook. Niet echt te vergelijken omdat beiden hun Joker anders neerzetten. Ik vind Ledger NET ietsjes beter, zijn stijl van Joker staat me nog meer aan.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

voor alle duidelijkheid!

De joker in deze film is TADAA!

maar alsjebleift mensen ga niet vergelijken!

doe je heath en jack tekort mee.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

De Joker van Mark Hamill is de beste tot nu toe, naar mijn mening. Hij is en psycho, maar heeft tegelijkertijd ook nog een beetje flair en klasse. Dat laatste ontbrak bij Heath vond ik.

avatar van skipy05

skipy05

hij viel een klein beetje tegen. mijn verwachtingen waren wat te hoog denk ik. Christian Bale, doet het weer schiterend als batman. the joker vond ik niet zo goed. hij duurde wel redelijk lang maar hij is daardoor niet langdradig. maar omdat hij zolang duurde mocht hij toch een meer wat afgesloten einde hebben zoals de eerste film. heel goede film.

avatar van nowe

nowe

Heath's joker is onmenslijker en minder galant dan de vorige maar dat vind ik net wat deze film nodig had. Topvertolking. Voor de rest een genietbare film, die zeker niet verveelt.

Kevin13

slechte film, slecht geregisseerd door Nolan, vooral wanneer The Joker bij Rachel (?) op het feest stond was slecht camerawerk. Ook deed The Joker mij soms denken aan de Badguy in Harry Potter 4, die zat ook zo constant met zijn tong bezig. En wat moest het begin voorstellen met die gast dat zijn shotgun pakte ?

Kevin13 schreef:

Dat is de manager van de bank. Omdat er zo'n ontzettende crime wave gaande is, is het niet ondenkbaar dat hij een shotgun onder z'n bureau heeft liggen.

Kevin13

en als een pro naar de dieven stappen ?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Dat in Harry Potter vier (met de tong) had de Joker inderdaad ook maar dat is geen rede om te zeggen dat het slecht is of zo. 1,5* kan je geven als je de film inderdaad slecht vind maar in deze film zat zoveel dat 1,5* wel heel erg laag is, maar ja. Jouw mening.

JohnWilliams schreef:

ik vind de film daarom niet slecht, ik bedoelde alleen dat het mij opviel dat hij kenmerken had van die gast uit HP4.

zal het eens zeggen waarom ik dit een 1.5* geef.

- Batman

- The Joker

- de slechte acteurs.

- de actiescenes

- regisseur

+ Gary Oldman

+ Aaron Eeckhart

zou de film eigenlijk een 1.0* moeten geven, hij krijgt maar 2 pluspuntjes van mij.

Geweldige uitleg....

Joker is dus slecht vanwege zijn tong?

En wat is er mis met de actie in TDK?

Ik heb geen enkele moeite met een negatieve recensie, maar onderbouw het dan wel.

Kevin13 schreef:

en als een pro naar de dieven stappen ?

Zucht... iets verder kijken dan je neus lang is gast, Fichtner wordt na welgeteld 10 seconden neergeknalt, een échte pro inderdaad.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Joker is dus slecht vanwege zijn tong?

nee, Joker doet mij gewoon denken aan de Badguy in HP 4! ik vind The Joker veel slechter dan de originele en enigste echte Joker die gespeeld werd door Jack Nicholson.

En wat is er mis met de actie in TDK?

vond het allemaal nog wat vaag, zoals The Joker die in de vrachtwagen zat en zo al die politieauto's uit de weg ruimde. Ook heb ik niet al te goed opgelet met die vrachtwagen, Batman reed errond en plots vliegt die vrachtwagen met een salto in de lucht ? en The Joker overleefd het natuurlijk. Ook de actiescene toen er een helikopter neerstortte vond ik ongeloofwaardig. natuurlijk overleven die flikken het.

avatar van The Oceanic Six

En het is niet erg gek dat je op een grote bank een shotgun bewaard. Kans op overvallen is altijd aanwezig.

lykathea schreef:

ongeveer 45 seconden, heb het hierjuist geteld.

Kevin13 schreef:

Op dat laatste, nee, een erg knappe drogredenering vanaf jouw kant.

Kevin13 schreef:

ongeveer 45 seconden, heb het hierjuist geteld.

Oké, als we zo gaan doen, ik heb hier toevallig ook dat bestandje op m'n computer en het is vanaf dat hij schiet 30 seconden exact.

Bye bye, zwaai zwaai.

Kevin13

idd, hier geef ik je gelijk.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Kevin13 schreef:

zal het eens zeggen waarom ik dit een 1.5* geef.

- Batman

- The Joker

- de slechte acteurs.

- de actiescenes

- regisseur

Batman?

Ik vond Bale erg goed spelen, net zo goed als in Batman Begins.

The Joker, tsja dat is jouw mening. Ik vind dat Heath Ledger een uitstekende prestatie heeft neergezet. De actiescenes waren allemaal erg verschillend, je hebt de scene in de tunnel maar je hebt er nog veel meer dus welke bedoel je?

En dan ben je nog een paar puntjes vergeten...

De kostuums, die vond ik namelijk erg goed. En de muziek vond je ook slecht van Hans Zimmer en James Newton Howard? En de special effects waren ook slecht?

Oh en je vond dus de acteurs slecht? Dus daar horen ook de volgende bij...

* Morgan Freeman, speelde erg goed.

* Michael Caine, speelt vaak goed en hier doet hij het weer niet slecht

Maar ik respecteer je mening hoor. Ik stel alleen maar vraagjes.

avatar van bruno_w

bruno_w

Ik zal het kort houden : Beter dan dit kun je een film ( van dit genre ) bijna niet maken : 4,5 ster ........ 5 sterren bewaar ik voor het volgende deel !!

JohnWilliams schreef:

Batman?

Ik vond Bale erg goed spelen, net zo goed als in Batman Begins.

heb niet zo veel ervaring met de films van Bale, ken alleen Reign of Fire en heb ik al een tijdje niet meer gezien. Dus kan ik Bale niet vergelijken met zijn rollen in andere films maar ik vond hem slecht.

" Why do you want to kill me ? "

heb ik denk ik al uitgelegd, tegenover Nicholson zijn Joker is Ledger niets. Kan eigenlijk ook niet begrijpen waarom Legder hierin meedoet na zijn fantastische rol in Brokeback Mountain.

ook de eerste actiescene met Batman vond ik ook heel erg vaag. op die parking.

En dan ben je nog een paar puntjes vergeten...

De kostuums, die vond ik namelijk erg goed.

Batman zijn pak zag er heel erg goed uit maar wat ik ook wat heb gemist zijn Batman zijn gadgets. Had alleen gehoopt dat The Joker er wat zou uitzien als Jack Nicholson. Maar hij zag er wel zeer griezelig en gestoord uit.

En de muziek vond je ook slecht van Hans Zimmer en James Newton Howard?

Muziek van Hans Zimmer is altijd goed . Maar vanwaar ken ik de naam James Newton Howard ?

En de special effects waren ook slecht?

Special effects zager eruit zoals die van Star Wars Episode III: The Revenge of the Sith. ga daar lezen dan zul je weten wat ik van de SE vond .

Oh en je vond dus de acteurs slecht? Dus daar horen ook de volgende bij...

* Morgan Freeman, speelde erg goed.

* Michael Caine, speelt vaak goed en hier doet hij het weer niet slecht

Maar ik respecteer je mening hoor. Ik stel alleen maar vraagjes.

Morgan Freeman kwam er niet al te vaak in voor vond ik dus heb ik daarbij niet echt een mening. Michael Caine, dat was de butler nietwaar ? heb ik ook geen mening bij.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

De acteurs zijn een van de minpunten, maar ondertussen heb je geen mening over diezelfde acteurs. Oh...

Goodfella_90 schreef:

Morgan Freeman en Michael Caine kwamen er voor mij te weinig in voor om een mening over te hebben. is voor mij hetzelfde als ze zouden vragen hoe goed Samuel Jackson in True Romance acteerde.

lykathea

Als je Oldman, Eckhart, Batman en Joker apart noemt als plus dan wel minpunten en je noemt als nieuw minpunt de andere "slechte acteurs", dan moét je wel Freeman, Caine en Gyllenhaal bedoelen.

En Murphy is een betere vergelijking met Jackson in True Romance. Caine en Freeman krijgen genoeg screen time om over te kunnen oordelen.

Kevin13

man, wat is dat hier eigenlijk ? je mag een film nog niet slecht vinden of ze starten hier al een kruisverhoor.

Gyllenhaal acteerde veel te stijf. ze zei haar tekst en dat was het, geen diepgang.

lykathea

Tja, dit was te verwachten. Het zit heel makkelijk, als jij met slappe argumenten komt en die met drogredeneringen gaat lopen verdedigen, dan krijg je wat kritiek, erg hé.

Kevin13

ik vindt het erger dat iemand zoveel heisa maakt omdat een persoon zoals ik zijn favoriete filmpje slecht vindt.

lykathea

Au, die doet pijn zeg. Maar goed, ik hou op, dit gaat inhoudelijk niks meer opleveren.