Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Wuertz
Scarecrow
Feanatieke
Comics: Catwoman casting voor Batman 3
Ik had hierover reeds een bericht geschreven een jaar geleden maar nu lijkt het gerucht opnieuw op te duiken via NY Daily News van een mogelijke Catwoman in Batman 3, naast de komst van Penguin en Riddler. En de naam die opduikt is Angelina Jolie.
Of deze acteurs effectief zullen opduiken valt nog maar af te wachten want de film is nog lang niet in productie. Voor Riddler denken veel mensen aan Johnny Depp, voor de rol van The Penguin duikt de naam op van Philip Seymour Hoffman. Maar ook de komst van Harley Quinn lijkt op dit moment nog niet uitgesloten. Laten we in ieder geval hopen dat het er niet al teveel worden. Over Penguin alleen kan je al gemakkelijk een film mee vullen.
Nu Dawes het hoofd niet meer op hol kan slaan van Bruce, is een nieuwe vlam in de vorm van een sexy Catwoman best mogelijk. Angelina Jolie heeft in tal van films bewezen (Mr. & Mrs. Smith, Wanted) dat ze geen katje is om zonder handschoenen vast te houden, dus mocht zij de kandidate zijn zou ik daar niet veel op tegen hebben, maar dan als voorwaarde dat een jaar later Brad Pitt niet opduikt als Robin. Als ik me niet vergis was Catwoman trouwens haar nickname in Mr. & Mrs. Smith. Ik wil hier toch nog even jullie mening peilen in verband met de keuze om Jolie te casten als Catwoman. Bij wijze van dilemma heb ik er nog een aantal andere kandidates aan toegevoegd die zeker in aanmerking kunnen komen en misschien zelfs een betere keuze zijn. Wie zou jij willen zien als Catwoman? En ja, Halle Berry is officieel uit de lijst geschrapt.
De kandidaten zijn Gemma Arterton uit Quantum of Solance, St. Trinian’s, Angelina Jolie uit Mr. & Mrs. Smith, Wanted, Megan Fox uit Transformers, Charlize Theron uit Hancock, The Italian Job, Selma Blair uit Hellboy II, Christina Ricci uit Black Snake Moan, Cursed, Mary Elizabeth Winstead uit Death Proof en Carla Gugino uit Watchmen, Sin City.
Mr_White
- 2067 berichten
Dat die filmblog-figuren teveel om handen hebben. Er is nog helemaal geen zak bekend over deel 3, behalve dat oorspronkelijk The Joker er (beperkt) in terug zou keren. Voor de rest zijn er alleen maar geruchten, sommige zelfs nog van voor The Dark Knight (Hoffman als Penguin).
Stephanovic
Ik vond de oude Batman films altijd niet echt interessant om naar te kijken, ik vond gewoon altijd dat Batman veel te hightech was voor de rest van de wereld. Dit keer is die verhouding veel beter.
Het maakt een film die niet alleen het aanzien waard is, maar die behoort tot de beste films die ik heb gezien, en dat zijn er veel.
Een erg fijne ontknoping en Heath Ledger die het geweldig doet als The Joker daarbij opgeteld, samen met de goede special effects, leveren dan ook al snel de volgende beoordeling op:
5/5*
aunuscus
geweldige film.ik ben hem net gaan kijken.hij is voor mij 5sterren waard
lyn.theresa
Ik vond heath ledger buitengewoon goed als the joker. Kon er geen genoeg van krijgen. Terwijl normaal niet zo into de batman-reeks ben. vette film.
RedLine
Als er een volgend deel komt wat denk ik wel komt want Batman daar weten ze van dat ze daar mee geld kunnen pakken dus het zal wel komen.
en als the joker er weer in speelt wie vinden jullie dan wie the joker moet spelen? Ik vind Jack Nickolson.
Nohands
Ik heb hem in de bioscoop gezien en heb me prima vermaakt, alles zit in deze film,actie,spanning,sensatie,liefde,ellende,special effects om je vingers bij af te likken, alle acteurs en de regiseur en zijn crew verdienen een dikke pluim, en niet alleen Ledger die zeker wel de rol van zijn leven speelde en daarbij een nieuwe volwassen stap deed in zijn helaas korte carriere....
Als iemand de rol van Joker over zal moeten nemen, dan mag Johnny Depp dit doen, zelfde generatie nieuwe acteurs van de toekomst en al veel ervaring in dit soort personage's......
Kortom toppertje, maar niet terrecht de nummer 1 van IMDB, moet je echt in de bioscoop gaan zien!!!
Colombo
Is deze film nou echt zo goed? misschien moet ik hem binnenkort bekijken, hij doet het namelijk zeer goed voor een eewenoude stripfiguur.
NightmareLady
Ik heb vernomen dat Johnny Depp de rol van The Riddler zou gaan spelen i.p.v The Joker.
Ben er zeker benieuwd naar!!
4,5* voor deze topfilm
Quaest
Heath Ledger acteert perfect! Was echt mooi om te zien.
Mooie acties in en veel goeie speciale effecten.
MUST SEE!
Bad Kitty
Of ik mis hier ff wat...
Ik zeg: Angelina! Zij lijkt mij een perfecte Catwoman om eerlijk te zijn.
kras van zwienen
Dark Knight' Is No. 3 Film Ever After 4 Weeks on Top
Zie bloomberg:
Angrod_Pallanén
Of ik mis hier ff wat...
Ik zeg: Angelina! Zij lijkt mij een perfecte Catwoman om eerlijk te zijn.[/quote]
Hoe je de Batman-reeks ook bekijkt, TDK is nooit 3e. Batman Begins was deel 1, TDK deel 2.
En Angelina lijkt me idd een perfecte catwoman.
BobdH
1. Titanic
2. Star Wars
3. The Dark Knight
Gettit?
Nu je het zegt
Edward Norton zou goed passen als slechterik daar.

Hij is wel een goede acteur jah maar als een badguy? het zou niet bij zijn imago passen,ik bedoel je zult Denzel Washington toch niet in een niet serieuze comdedy zien?
joaquim05
Persoonljik is het een van lieveligsfilm meschien wel de
maar zelf ben ik het niet mee eens dat het de beste film ooit is.
shawshank redemption is nog steeds naar mij mening niet overtroffen.
Angrod_Pallanén
1. Titanic
2. Star Wars
3. The Dark Knight
Gettit?
Sorry, ik heb verkeerd gequote, mijn reactie was op die van Bad Kitty die zei;
junkie-xxl
Ik snap dat gezeur niet over Heath, dat deze TDK-hype alleen maar t gevolg zou zijn van Heath z'n dood. Zo negatief, zo pijnlijk voor de familie,vrienden,cast en fans die hij achterlaat wanneer dit constant beweerd wordt...Natuurlijk hangt er een laagje mysterie over de film, je kijkt toch naar een brilliante acteur die in de film zó levend is...
Maar ik weet zeker dat de film ook net zo'n hype zou zijn als hij nog leefde...
En natuurlijk zullen er nu waarschijnlijk meer mensen op af komen maar gunnen we dat Heath Ledger dan niet of zo? dat is gewoon een logisch gevolg..accept that...dat verdiend hij toch? Hoe meer mensen hem zien hoe beter...hoe meer hij geroemd wordt...
o ja, nog een leuke analyse van een fan:
hij beschrijft helemaal mijn visie over Heath als de Joker.
fappie
- 2005 stemmen
super vette film(H) geen minuut verveeld en ik vond Heath Ledger super spelen, hij verdient echt een prijs. ik vond alleen dat Batman in deze film een btje in de schaduw speelde.. dat was wss ook de bedoeling.. want die 2face was een groot deel van de film "de grote held".. 10 keer beter dan batman begins.. 5 sterren!
Fonk
Heath Ledger speelde een leuke rol als Joker, maar door sommige 'fans' wordt hij letterlijk de hemel in geprezen..
IMO gaat dat een beetje erg ver. Zijn rol als mafkees sprak veel mensen aan, maar Christian Bale als Batman deed daar met zijn acteerprestatie echt niet voor onder hoor..
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Het is een oneerlijke vergelijking, omdat het 2 totaal verschillende personages zijn. Laat ik het zo stellen, ik vond ze beiden goed in hun rol, maar Heath Ledger kon meer uitblinken in zijn rol, omdat die rol meer mogelijkheden biedt.
JohnWilliams
Klopt, Heath kan lekker te keer gaan terwijl Bale zich aan eisen moet houden.
Minotaures
Tsjonge, de laatste Batman films zijn er goed gewardeerd. En terrecht ook, denk ik. Ik zal deze en Batman Begins proberen om zo snel mogelijk te zien. Ben er echt naar benieuwd.
joaquim05
Ik dacht ff dat na deze film de magie wel over zoude waaieen ik dacht wie hebben we nog over (Robin PINGUIN en catwomen?)
maar ik was de RIDDLER vergeten hij past wel is deze nieuwe imago dat de veel nu heeft en catwomen mag ook wel terugkeren. (het zou wel grappig zijn als halley berry haar gaat spelen waarschijnlijk niet) ik dacht bij deel 1 al dat rachel haar zou worden maar dat zou te voorspeelbaar zijn geweest.
net als toen deel 1 net uit kwam was ik al benieuwd naar het vervolg.
Alberic
Er zijn meer 'schurken' dan het bekende lijstje Joker, Riddler en Penguin... Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Er bestaat zelfs een Catman
Resh
Geweldige film, ik dacht in het begin dat deze film een zwaar overschatte film allertijde was en ook omdat ik echt niet van Batman hou
, maar kan me nu toch wel in voorstellen waarom. Prachtige camerawerk waardoor je heel de gedurende film met spanning zit te kijken. Toch vind ik dat deze film alleen door The Joker, de verschil maakt tegenover de andere striphelden verfilmingen. Ik denk als er niet zo een uitblinker als the Joker in deze film zou zijn dat deze film gewoon een normale striphelden film zou worden net als alle anderen. Wow Heath is fantastisch ik had nooit van hem verwacht dat hij zo een rol kon spelen nadat ik andere films van hem had gezien, en C.Bale acteert ook goed als hoe die zou moeten acteren als Batman.
De verhaal vind ik ook goed in elkaar gezet en de actie is fantastisch. Toch kan ik de mensen begrijpen waarom ze deze film zwaar overschat vinden, omdat het toch niet zo heel veel verschillend is tegenover andere striphelden films qua; verhaal, actie, Badguy Vs. Goodguy, ''alles in orde met de held'' enzovoorts. Toch vind ik deze film wat anders. Het komt boeiender over ( misschien door de hype die over de film heerst > dood van Heaht.L) maar ik zeg eerlijk ik heb me geen enkele minuut verveeld. '' het gaat niet om het geld maar om de betekenis
. ''.
Nogmaals THE JOKER IS ECHT FANTASTISCH in deze film, ik denk als hij er niet in zou hebben gezeten dat deze film echt tekort zou komen en dat ik deze film een onvoldoende zou geven. Maar ik geef deze film geen 5 omdat er toch iets tekort komt voor de absolute top film en omdat ik het einde beetje te overdreven vond door de ''manier van handelen'' door Harvey Dent, okal had ik het zelfde gedaan in het echt als het mij was overgekomen maar de stuk waarin de Joker in het ziekenhuis zorgt voor een omslag in Two-Face. Het overtuigde me gewoon echt niet. Ze konden dat beter gebruiken voor de deel 3 ofso
. Maar ik geef het toe de hype heeft het voor mij zeggen waargemaakt als het zo goed blijft doorgaan kan het de top 4 zeker halen en hopelijk de te overschatte Godfather eruit kicken
4.5 max.*
Rodehaan
Ik wil hier niet de zijkerd uithangen, maar is het nou echt nodig om dit constant te herhalen op bijna iedere pagina? Je punt is wel duidelijk en het begint nu gewoon op schoppen tegen de gevestigde mening te lijken. Dwarsliggen om het dwarsliggen.
Wat Ledger deed met de Joker is een schurk neerzetten die werkelijk ongrijpbaar lijkt en daardoor een geweldig personage is. Heeft een vroegtijdige dood niets mee te maken.
Combi heeft natuurlijk wel gelijk maar we hebben er liever maar niet over , het is gewoon een leuke film en
ook als Ledger nog had geleefd dan zouden mensen
hem ook een top acteur hebben gevonden.

Resh
Nee, maar het feit dat door acteurs gespeelde autisten bijna altijd een prijs in de wacht slepen (Forrest Gump, A Beautiful Mind, Rain Man) zegt natuurlijk wel iets.
Daar geef ik je gelijk in maar het is ook wel logisch want als je als een autist acteert, vind ik dat je er ook beter overkomt(trekt de aandacht). En dan kan je natuurlijk je gang laten gaan en ik vind het ook opvallend maar het is ook zo meestal de gekke/gestoorde/niet de 100% mensen vind ik de beste acterende in een film in het algemeen.
en daar zal The Joker best wel in kunnen passen.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold