• 9.380.138 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.623)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Even off; mag je hier ook links plaatsen naar andere websites?

Ik heb een poster van The Riddler gezien. De nieuwe. Maybe fan art, maar het ziet er toch wel verjokert echt uit...

avatar van Kevin13

Kevin13

zet maar

JohnWilliams

Wil ik eigenlijk ook wel zien.

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

JacoBaco schreef:

The Joker (eigenlijk Heath Leger) spant de kroon in deze film, maar wat ik dan even niet begrijp is de opmerking van FinkFloyd. O.a. de broers Nolan geweld aan doen?.... Waarom? The Joker wordt overdreven de hemel in geprezen. Ja dat is wel een beetje zo. Maar Heath Ledger heeft samen met Nolan zijn visie toebedeeld aan Nolan en dat hebben ze samen kortgesloten en ik denk dat nolan erg content is met de rol die Ledger neerzet. Andere acteurs zullen heus wel inzien dat de badguy vaak een prominente rol voor hun rekening nemen. Heath Leger heeft dat vervolgens netjes gedaan. Wat is het probleem?

Wel, voor mij is het probleem dat iedereen het altijd maar over Ledger heeft, terwijl de film voor mij belangrijkere kwaliteiten heeft. Ledger krijgt vaak een belangrijkere rol toebedicht dan regisseur Nolan en dat vind ik toch serieus overdreven.

avatar van gillette

gillette

Wow ja , juist echt.

avatar van acrazylady

acrazylady

Heb hem net gezien en vond hem erg goed. wel een beetje aan de lange kant.

Heath deed het erg goed als de joker. hij daagde Batman goed uit. was net dat beetje extra in de film.

ben geen Katie Holmes fan maar was wel mij wel even wennen dat de rol van Rachel nu door een actrice werd gespeeld. Maggie Gyllenhaal deed het erg goed maar was leuker geweest als katie ook deze keer weer in de huid van rachel was gekropen.

wel stoer dat Morgan Freeman weer mee deed.

avatar van napoleon84

napoleon84

Eindelijk zitten we terug in het rijtje van de eerste batman. Het heeft lang geduurd met veel bat films tussenin maar we zijn er.

De joker heeft idd een goede prestatie neergezet maar om hem nu postuum een oscar gaan geven vind ik wel wat te ver.;;;;;;;;;;;

avatar van N_SANE

N_SANE

Dit was een hele vette film. Het was inderdaad wat aan de lange kant, maar dat heeft de pret zeker niet gedrukt!

En telkens dacht ik weer van: 'en nu is het afgelopen', en dan ging het vrolijk verder en kwamen er nog meer leuke stukken.

Heath deed het echt fantastisch als The Joker, ik heb veel om hem moeten lachen. Echt goed geacteerd! En Bale kon er ook wat van!

De beginscene van de bank was ook erg tof!

En ik vond het fijn dat drama, actie en komedie zich goed afwisselden.

Als ik zo naar het einde keek, lijkt het er wel op dat er een vervolg komt ..

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

hmm, weet je wat zo jammer is, de joker word werelds neer gezet maar helaas zeggen veel mensen dat het niet komt omdat ie dood is, doet men die man veels te kort mee!!!

wat een beetje make-up en dood gaan wel niet teweeg kan brengen.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

en trouwens, cristian bale als bruce wayne maakte meer indruk op mij als joker en batman bij elkaar, maar goed hij is dan ook niet dood (en AUB. meneer bale maak samen met norton een film) praat niemand meer over de joker hoe goed die man de joker ook heeft neergezet.

NORTON EN BALE samen in 1 film?

righteous kill.! voor de oudjes is het al de tweede keer!

avatar van lykathea

lykathea

Om maar even een random lebowski quote te gebruiken die hier goed van pas komt, "What in god's holy name are you blathering about?"

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Maar niet echt (tenminste, ik hoop dat iedereen dat begrijpt?)

JohnWilliams

Tuurlijk is het niet echt... Gewoon door een fan gemakat.

avatar van The One Ring

The One Ring

combi schreef:

wat een beetje make-up en dood gaan wel niet teweeg kan brengen.

Ik wil hier niet de zijkerd uithangen, maar is het nou echt nodig om dit constant te herhalen op bijna iedere pagina? Je punt is wel duidelijk en het begint nu gewoon op schoppen tegen de gevestigde mening te lijken. Dwarsliggen om het dwarsliggen.

Wat Ledger deed met de Joker is een schurk neerzetten die werkelijk ongrijpbaar lijkt en daardoor een geweldig personage is. Heeft een vroegtijdige dood niets mee te maken.

avatar van thunderball

thunderball

JohnWilliams schreef:

Tuurlijk is het niet echt... Gewoon door een fan gemakat.

Maar WEL ontzettend mooi gedaan, zeg! Zou zo maar een echte kunnen geweest zijn. Waarschijnlijk ook wishfull thinking qua volgende schurk.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

combi schreef:

|(en AUB. meneer bale maak samen met norton een film)

Nu je het zegt Edward Norton zou goed passen als slechterik daar.

avatar van Mikemans

Mikemans

Ik heb ergens gelezen dat de Riddler gespeeld gaat worden door Johnny Depp

avatar van Fonk

Fonk

Enige minpunt vond ik dat Maggie Gyllenhaal Katie Holmes heeft vervangen, dat moet je ook maar zien te ontdekken als onoplettende kijker..

avatar van Peppy666

Peppy666

Ik snap de ophef over deze film niet. Ik vond hem wel aardig maar zeker niet de beste film ooit of zelfs maar van dit jaar.

avatar van Sasja

Sasja

Peppy666 schreef:

Het was idd een goede film, en het is mogelijk dat dit de beste film van dit jaar is omdat er op dit moment weinig goeie films zijn uitgekomen. maar voor mij zal dit nooit de beste film allertijden worden

Fonk schreef:

Dat is ook mijn enige minpuntje.

avatar van RedLine

RedLine

Maar het is ook altijd het zelfde Batman wint altijd in de film ik wou dat The Joker Won dit keer dan kon batman het in de volgende film afmaken.

Jack Nickolson als Joker zal mooi zijn dan.

avatar van thunderball

thunderball

Ik snap dat gezeur al weeeeeken lang over Gyllenhaal niet zo goed.

Alsof die Holmes zo goed was. Ze leek nog wel een tiener en pastte totaal niet bij Bale. Gyllenhaal kwam bij mij iig een stuk volwassener over, wat bij die rol toch stukken beter past.

En bepaald veel aantrekkelijker als Gyllenhaal was Holmes nou ook niet.

Het leek in Begins wel of ze een scheef gezicht had. Kijk maar eens goed naar haar laatste scene met Bale bij de resten van Wayne Manor. Haar ogen staan scheef, haar mond staat scheef. Niets om over naar huis te schrijven.

avatar van Kisje

Kisje

Beste Batman verfilming ooit!

avatar van lykathea

lykathea

RedLine schreef:

Jack Nickolson als Joker zal mooi zijn dan.

Batman wint helemaal niet

JohnWilliams

Inderdaad Batman wint niet maar verliest ook niet... dat vind ik juist goed.

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

thunderball schreef:

Ik snap dat gezeur al weeeeeken lang over Gyllenhaal niet zo goed.

En bepaald veel aantrekkelijker als Gyllenhaal was Holmes nou ook niet.

Om maar te zwijgen van het feit dat Holmes acteert als een hark, terwijl Maggie Gyllenhaal gewoon een goede actrice is. De keuze om Holmes te vervangen was wat mij betreft een goede zet.